21/1/11

Παπούλιας και Θεοδωράκης μίλησαν ως ωραίοι Έλληνες

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν πολλές αρετές, έχουν και πολλά ελαττώματα. Από την εποχή των Οξυρρύγχειων Παπύρων, που έγραψε ο Μενένιος Άπιος και μετέφρασε από τα λατινικά ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, πολλοί επιχείρησαν να διαζωγραφίσουν τι είναι ο Έλληνας. Ένα είναι το γεγονός: Όσα ο Έλληνας επιτυγχάνει ενώπιον εξωτερικών απειλών και κινδύνων, τα λησμονεί και τα κατεδαφίζει όταν επέρχεται η γαλήνη.
Σήμερα, ο Ελληνισμός βρίσκεται ενώπιον σοβαρότατων εξωτερικών απειλών και εσωτερικών ανεπαρκειών. Τώρα που έπρεπε να μεγαλουργεί και να τεχνουργεί την πρόοδο και τη δύναμή του είναι εξαρτημένος και γονατισμένος οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά, πνευματικά. Διεφθαρμένοι πολιτικοί, συνένοχη πελατειακή κοινωνία και σάπιο πολιτικο-οικονομικό σύστημα εξευτελίζουν τον Ελληνισμό, τον εκθέτουν ως αγελαία, ακαμάτισσα πλέμπα και τον γελοιοποιούν ως άχθος της Ευρώπης. Και πότε; Όταν απέναντι η Τουρκία έχει αποθηριωθεί και με νεοοθωμανικές αντιλήψεις πυκτεύει τον Ελληνισμό στο Αιγαίο, στη Θράκη και στην Κύπρο.

Θα έπρεπε ο σύμπας Ελληνισμός να σφίξει τους γρόνθους του, να συσπάσει τους εθνικούς μυώνες του και να ανασκουμπωθεί για να οικοδομήσει ένα πανίσχυρο τείχος ανάπτυξης και αξιοπιστίας, σοβαρότητας και πολιτικο-στρατιωτικής δυνατότητας, από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο. Ιδιαίτερα σήμερα που σεισμικές και δραματικές εξελίξεις συντελούνται στην περιοχή μας και ανατρέπουν τα γεωπολιτικά δεδομένα. Θα έπρεπε… Ευτυχώς, που ακόμα υπάρχουν ωραίοι Έλληνες, που τολμούν να αναδύονται εύτολμοι από το τέλμα και να εκφέρουν ζείδωρο λόγο. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Αρμένιο ομόλογό του, είπε ότι «κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο». Εννοούσε, φυσικά, τους εθνοκτόνους και γενοκτόνους Τούρκους, σφαγιαστές και δολοφόνους των Αρμενίων, των Ελλήνων, των Κούρδων, των Ασσυρίων, των Αράβων και τόσων άλλων λαών.

Αλλ’ είναι και ο Μίκης Θεοδωράκης. Μιλώντας σε συγκέντρωση στην Αθήνα, σε ένα κατάμεστο θέατρο την περ. Δευτέρα, σε μια χειμαρρώδη ομιλία του ξεδίπλωσε το όραμά του πώς οι Έλληνες θα ξαναγίνουν αφεντικά στην Ελλάδα μας. Ο Θεοδωράκης επέμεινε στο τρίπτυχο «Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Πατριωτική Αναγέννηση», και υπογράμμισε ότι «πρέπει να εγκαταλείψουμε το δόγμα ''ανήκομεν εις την Δύσιν' και να ενστερνιστούμε το δόγμα ''ανήκουμε στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα''». Αφού ζήτησε από τους Έλληνες να επικεντρωθούν μόνο στις δυνάμεις τους, να εγκαταλείψουν την παθητική στάση και να διεκδικήσουν την Ελλάδα, είπε: «Δεν είστε ένοικοι ή παρίες στη χώρα. Είστε τα αφεντικά» και παρέθεσε τις αρχές που, κατά τη γνώμη του, θα επιφέρουν «την αναγκαία ριζική στροφή στους εθνικούς προσανατολισμούς, που θα εξασφαλίσουν με ισότιμους όρους την εθνική ανεξαρτησία και ασφάλεια, την οικονομική επιβίωση, την ανάπτυξη και την αυτοτέλεια».

Ο Θεοδωράκης επέκρινε σκληρά τις ελληνικές κυβερνήσεις επειδή μετά τη μεταπολίτευση δεν μερίμνησαν για την οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το Καστελόριζο, μίλησε για αλλότρια συμφέροντα δισεκατομμυρίων και κατέληξε: «Το αποκορύφωμα του μυστηρίου κρύβεται πίσω από τις πρόσφατες ελληνο-τουρκικές συνομιλίες». Γι’ αυτό αξίωσε «να καταστήσουμε τη χώρα μας απόρθητο φρούριο για να μπορέσουμε να ξαναπούμε ''Μολών Λαβέ''». Εθνικιστές και σοβινιστές, οι Παπούλιας και Θεοδωράκης; Όχι, βέβαια! Απλώς είναι ωραίοι Έλληνες, που αγαπούν την Ελλάδα και αξιώνουν να δουν τον Ελληνισμό να σηκώνεται ξανά περήφανος στα πόδια του. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη νίκη του. http://www.sigmalive.com/

9 σχόλια:

  1. Εγώ απλά να προσθέσω ότι όλοι μιλούν σαν να έχουμε ήδη Τουρκοκρατία.

    Και δεν έχουν άδικο αφού Τούρκους έλεγαν οι σκλαβωμένοι ρωμιοί τους οθωμανούς και όλα αυτά τα λεφούσια που έσερναν μαζί τους ασχέτως εθνικότητας, αλβανούς (αντίθετα υπήρχαν και οι αρβανίτες), αιγύπτιους, αλγερινούς, μαροκινούς, ιρανούς, ιρακινούς, άραβες και γενικά μουσουλμάνους.

    Αυτό που λείπει για να ολοκληρωθεί το σκηνικό είναι το ασκέρι του πασά και του σουλτάνου.

    Παραπέμπω και στο άρθρο του Δημήτρη Ιατρόπουλου (ούτε αυτόν τον ξέρουν πια τα ΜΜΕ) στη διεύθυνση

    http://www.newsbomb.gr/opinions/story/d-iatropoylos-h-ellada-den-pethane-akomh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Εθνικιστές και σοβινιστές, οι Παπούλιας και Θεοδωράκης; Όχι, βέβαια! Απλώς είναι ωραίοι Έλληνες, που αγαπούν την Ελλάδα και αξιώνουν να δουν τον Ελληνισμό να σηκώνεται ξανά περήφανος στα πόδια του. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη νίκη του."

    --------------------

    Για τον Θεοδωράκη πιστεύω πως σαφώς είναι ωραίος Έλληνας σε ΟΛΑ του.
    Για τον πρόεδρο "Οικονομίδη" του σλόγκαν "Φίλες και Φίλοι", ποίος ο λόγος;
    Μαζί με το βασιλικό ποτίζονται και οι γλάστρες;
    Είναι "ωραίος" Έλληνας αυτός, που με μια μόνο κίνηση του, αν ήθελε, θα έπεφτε η κυβέρνηση των Γραικύλων και θα απελευθερωνόταν η χώρα;
    Όχι και λιβανιστήρια στο κατεστημένο που μας έφερε μέχρι εδώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενας καλος τροπος για να (φτιαξης)τον μυθο καποιου φιλε αππελη και προπαντος τζαμπα.
    αλλα ειπαμε 300+++1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΕΛΛΗ

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής; ''Δημοκρατίας'' είναι το μόνο πολιτικό-θεσμικό πρόσωπο που έχει τη δυνατότητα να σημάνει την αλαγή δίχως να προκληθεί χάος στη χώρα,αν φτάσουμε στο σημείο να χρειαστούν ''εξωθεσμικοί'' παράγοντες για να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα,την ακεραιότητα και την ομόνοια της χώρας τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα και επώδυνα.

    Μακάρι ο Πρόεδρος να αντιληφθεί εγκαίρως αυτή την ανάγκη και να δράσει αναλόγως,υπάρχουν πολοί άνθρωποι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που είναι σε θέση να αναλάβουν το δύσκολο έργο της ομαλής μετάβασης της χώρας σε ένα πιο υγιές πολιτικό σύστημα.

    Το σίγουρο είναι ότι το παρών πολιτικό σύστημα καταρέει και μάλιστα γρήγορα,τρία ενδεχόμενα υπάρχουν:

    1)Ομαλή και οργανωμένη μετάβαση σε ένα πιο υγιές πολιτικό περιβάλον απο ένα θεσμικό παράγοντα.

    2)Λαική εξέγερση,βία,χάος,ταραχές,παρατεταμένη αστάθεια κλπ.

    3)Επιβολή αλαγής πολιτικού τοπίου απο ξένους παράγοντες.

    Προτεραιότητα μας αυτή τη δύσκολη εποχή πρέπει να είναι η ομαλή μετάβαση και εδραίωση ενός υγιούς πολιτικού συστήματος,η απόδοση ευθυνών και η απονομή διακαιοσύνης θα γίνουν μετά,ψύχραιμα και πολιτισμένα,δίχως πάθη και ακρότητες.

    Τώρα ο Πρόεδρος οφείλει να πράξει το πατριωτικό του καθήκον,μετά θα κριθεί και αυτός όπως όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα ο Πρόεδρος οφείλει να πράξει το πατριωτικό του καθήκον
    -------------------------

    Και ποιο είναι αυτό το πατριωτικό καθήκον Χρήστο;
    Η προστασία μιας μη πατριωτικής Κυβέρνησης;
    Η μήπως η "γαργάρα" των όσων του είπε η Ψαρούδα -Μπενάκη;

    Είναι γλυκειά η πουτάνα η καρέκλα, η μαυλίστρα. Πούλησε ένα λαό για λίγα χρόνια δόξας και ας έχει το ένα ποδάρι μεσ΄τον τάφο!!
    Μπάζα δεν πιάνει μπρος στον Θεοδωράκη για τον οποίο ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα και ας έχουν πάνω-κάτω την ίδια ηλικία.
    Αποτυχημένος πρόεδρος είναι με το (π) μικρό!!
    Μην σε συγκινούν τα λευκά μαλλιά και οι "ωραίοι" τρόποι...τρωκτικό της Στοάς είναι και αυτός!

    "Φίλες και φίλοι" έγιναν τώρα οι "Ελληνες και οι Ελληνίδες"; Και να σου, στον Άγιο Παντελεήμονα ο πολυπολιτισμικός μας πρόεδρας!
    Ρε ούυυυυστ!!!!!!

    (όχι σε εσένα εννοείται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην μειωνεται το αναστημα του κ.Θεοδωρακη εξομοιωνοντας τον με τον προεδρο!Ο προεδρος υπηρξε απο τους συνυπευθυνους στη διαμορφουμενη πολιτικη με την τουρκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΕΛΛΗ

    Δεν διαφωνούμε σε τίποτα,απλά λέω πως ο πρόεδρος αυτή τη στιγμή πρέπει να πιεστεί απο όλο τον Ελληνικό Λαό να σημάνει το τέλος αυτής της κατρακύλας,ειρηνικά και ψύχραιμα να αλάξουμε το πολιτικό τοπίο και αφού σταθεροποιηθεί η χώρα να ερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους όσους πρέπει,ακόμη και στον ίδιο.

    Αν δεν πράξει το καθήκον του,τότε όντως η λύση θα έρθει απο το πεζοδρόμιο,όπως έχω γράψει και παλαιότερα,μπορεί να μας δώσει μια δόση ευχαρίστησης αλλά τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν για τη χώρα θα είναι πολά και μεγάλα,ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει την ένταση,την έκταση και τη διάρκεια του φενομένου.

    Η Ελλάδα,δυστυχώς δεν έχει την πολυτέλεια να μπεί σε μια παρατεταμένη κρίση με τα χαρακτηριστικά που σου ανέφερα,οι επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα θα είναι ολέθριες.

    Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως πρέπει να ανεχθούμε για πολύ αυτή την κατάσταση,πρίν όμως περάσουμε σε ακραίες αποφάσεις και ενέργειες θεωρώ καθήκον μας να αναζητήσουμε περισότερο σοφές λύσεις,οι πολίτες αυτή τη στιγμή λόγω πολών συναισθημάτων(οργή,απόγνωση,απελπισία κλπ) που τους προκάλεσαν οι συνέπειες των εγκληματικών επιλογών των πολιτικών δεν σκέφτοντε καθαρά και ψύχραιμα,καλό και χρήσιμο είναι να φροντίσουμε να κυριαρχήσει η λογική και η ψυχραιμία για το καλό της Πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απλά έτσι να σας θυμήσω
    ότι μάλλον άλλοι αποφασίζουν για την τύχη μας......
    κατά τα λεγόμενα του Ελληνα πρέσβυ Μάτσα

    "Fuck your parliament and your constitution. America is an elephant, Cyprus is a flea. Greece is a flea. If these two fellows continue itching the elephant they may just get whacked by the elephant's trunk, whacked good...If your Prime Minister gives me talk about democracy, parliament and constitution, he, his parliament and his constitution may not last very long"

    Lyndon Johnson

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Χρήστο

    Φίλε, ούτε εγώ διαφωνώ με αυτά που λες εσύ.
    Διαφωνώ με αυτά που κάνει και λέει αυτός!!!

    Δεν θα τον γλείφουμε τον μουτζόγερο μόνο και μόνο επειδή είναι πρόεδρος και επειδή του οφείλουμε το σεβασμό που δεν μας ανταποδίδει αυτός!!
    Στην αληθινή Δημοκρατία μας πρέπει να θέλουμε να ξεκινούν όλα με κεφαλαία γράμματα, κουραστήκαμε από πλέον από τα μικρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.