17/1/11

«Παιχνίδια» του ΥΠΕΞ στην Ανατολική Μεσόγειο

Τις επιλογές της κυβέρνησης στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής υπερασπίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, μιλώντας σε ημερίδα που πραγματοποιείται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας. «Εχουμε ανοίξει το παιχνίδι», υπογράμμισε, μιλώντας για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, τον αραβικό κόσμο και το Ισραήλ.

"Εφαρμόζουμε δυναμική εξωτερική πολιτική που ανοίγει ευκαιρίες", υποστήριξε. Όπως είπε, η κυβέρνηση επέλεξε να βάλει τέλος στην "αδράνεια, το συντηρητισμό, τις γνωστές φοβίες και τους μύθους".

"Ας βγούμε έξω και ας παίξουμε 'επιθετικά', παντού και όλοι μαζί", είπε στους επικεφαλής των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού.

Ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να προβληθεί με πιο επιθετικό τρόπο στο Εξωτερικό και πρότεινε τη σύγκληση μια ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής με θέμα την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Δήλωσε για ακόμη μια φορά ότι δεν τίθεται θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με την Τουρκία. "Μην ακούτε κανέναν που υποστηρίζει τέτοια πράγματα", πρόσθεσε.

Ο Δημ. Δρούτσας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί μια "εικονική ένταξη που θα παίρνει ότι θέλει χωρίς να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της". Εκτίμησε ότι η Τουρκία δυσκολεύεται να κατανοήσει ότι πρέπει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Ευρώπης. «Τα κεφάλαια δεν μπορούν να ανοίγουν με ανατολίτικα παζάρια της τελευταίας στιγμής», τόνισε.
EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 

2 σχόλια:

  1. Oσο περισσοτερο ανοιγει το κουτακι ο Φον,τοσο περισσοτερο με ζωνουν τα φιδια.Σε ατομο που τρυπωσε στην κυβερνηση με πλαστο βιογραφικο,αλλωστε,τι εμπιστοσυνη μπορει να εχει κανεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διττά με απασχόλησε σήμερα ο ανεκδιήγητος ΥΠΕΞ.
    Φίλος από Βρυξέλλες μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι το κυριότεροι αστείο σήμερα στο κέντρο της ΕΕ και στο Ευρωκοινοβούλιο για τις συναντήσεις Δρούτσα – Νταβούτογλου είναι το εξής: «Τι φταίει ο Νταβούτογλου».
    Ένας άλλος φίλος από Κύπρο όλως συμπτωματικά μιλήσαμε και με ρώτησε αν το «διδακτορικό» του Δρούτσα ήταν για την … «προίκα στην Κύπρο»
    Να τα ξαναδούμε
    Ο Νταβούτογλου, «φασίστας» ή όχι, είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους στρατηγιστές στον κόσμο. Ο άνθρωπος ξέρει στρατηγική όπως έχει επίσης και φιλοσοφικές γνώσεις, μάλιστα βαθύτατες και συγκριτικά Ισλαμ και Χριστιανισμός
    Ο δικός μας ανεκδιήγητος ΥΠΕΚ δήλωσε «Επίκουρος καθηγητής», μετά μάθαμε ότι έκανε ένα γιγαντιαίο άλμα για να μεταφράσει το «assistant» (βοηθός, κουβαλώ τσάντες) του Καθηγητή σε “Assistant Professor» (που είναι ο Επίκουρος Καθηγητής. Τώρα κυκλοφορεί ότι ο μέγας ΔΙΔΑΚΤΩΡ μάλλον για την προίκα ενδιαφερόταν … (γι’ αυτό μάλλον κάποιοι τον κατηγορούν για ωραιοπαθή …). Για τη προίκα βέβαια δεν δίνω όρκο καθότι πρέπει να διασταυρωθεί. Τα άλλα γράφτηκαν στις εφημερίδες και στα μπλοκ
    Έλεος, όντως. Τι φταίει ο Νταβούτογλου. Αλλά που ξέρεις μπορεί να θέλει να προσφέρει νύφη την Ελλάδα στον Αχμέτ και συζητά τα της προίκας: Κύπρος, Αιγαίο και ολίγον .. μουφτή στην Θράκη …
    Λαπαθιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.