19/1/11

«Δεν λαμβάνουμε υπόψη δηλώσεις Παπανδρέου-Μέρκελ»

Εξακολουθούν να ενοχλούν την Άγκυρα οι τοποθετήσεις και απαντά με αλαζονεία
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣΠροεδρίας της Τουρκίας, Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε ότι η Ε.Ε. δεν έχει δίκαιο σε ό,τι αφορά τση στάση που τηρεί στο Κυπριακό, υπενθυμίζοντας ότι το 2004 οι Τ/κ ψήφισαν υπέρ του Σχεδίου Ανάν σε αντίθεση με τους Ε/κ που το απέρριψαν. Επισήμανε επίσης ότι η Ε.Ε., μέχρι σήμερα, δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους Τ/κ, προσθέτοντας τα εξής: «Στηρίζουμε τις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο, όμως σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου».

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου, στο Ερζερούμ και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ στη Λευκωσία και κατά πόσο αυτές θα επηρεάσουν την ενταξιακή πορεία της χώρας του, ο Αρίντς ανέφερε ότι σε γενικές γραμμές δεν τις λαμβάνουν υπόψη πολύ σοβαρά.

Ισχυρίσθηκε ότι η Μέρκελ προέβη στις δηλώσεις αυτές λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας της. Πρόσθεσε ακόμα ότι στις δηλώσεις Παπανδρέου απάντησε αμέσως ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν, τονίζοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τη θαρραλέα και αποφασιστική της στάση έναντι στην άρση των πολιτικών εμποδίων που προβάλλονται ενώπιόν της σε σχέση με την ενταξιακή της πορεία.

Συνεχίζοντας ο Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε ότι οι δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους
είναι παρά πολύ ισχυροί, τονίζοντας ότι η Άγκυρα θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των Τ/κ. Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο Αρίντς εξέφρασε την ανησυχία του για την αντίληψη που επικρατεί ότι ο τουρισμός του ψευδοκράτους σχετίζεται κυρίως με τουρίστες που ασχολούνται με τον τζόγο, σημειώνοντας ότι αυτό που πρέπει να προβληθεί είναι ο ιστορικός πλούτος από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, καθώς επίσης και η κοινωνική και πολιτιστική ζωή της «Τ.Δ.Β.Κ.». Οι δηλώσεις έγιναν μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία από το ψευδοκράτος, επικεφαλής της οποίας ήταν ο «υπουργός» πολιτισμού, περιβάλλοντος και τουρισμού.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

7 σχόλια:

  1. οταν περνάω απο το ιστολόγιο σας, θα ήθελα να διαβάσω πάνω απο μια ανάρτηση.

    Αυτο το "διαβάστε τη συνέχεια¨" είναι άκρως εκνευριστικό. Γιατι μετά ξαναγυρίζεις στο ιστολόγια, βρισκεις την επόμενη ανάρτηση και φτού και απο την αρχή.

    Δεν θα ήταν καλίτερα, αν αφήσετε τις αναρτησεις χωρίς διακοπές; Δηλαδή να διαβάζει κανείς τη μια ανάρτηση μετά την άλλη, χωρίς να αναγκάζεται να δει τη μια να γυριζει πίσω, να δει την άλλη κοκ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και βέβαια δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου. Το τέλος της Τουρκίας θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ange-ta είναι αναγκαίο κακό.Θα ήταν ακόμα πιο εκνευριστικό αν δεν υπήρχε η περίληψη και μετά το κυρίως θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 20 Ιανουαρίου 2011 7:40 π.μ

    Συμφωνώ απολύτως. Αν ενδιαφέρει το άρθρο, πατάς το "Διαβάστε περισσότερα" και το έχεις ολόκληρο. Αν δεν ενδιαφέρει, το προσπερνάς. Πού είναι το πρόβλημα της κοπελιάς; Δεν κατάλαβα.

    τζίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι πράξεις ενδοτισμού των κυβερνώντων μας είναι επιπέδου εσχάτης προδοσίας, τα λόγια και οι ανακοινώσεις τους στάχτη στα μάτια.
    Και για τους λαούς ιδίως της Ελλάδας, η ΕΕ δεν νομιμοποιεί σύνορα, πως θα πουλάει όπλα αλλιώς, ιδίως η συνεπής του ναζισμού Μέρκελ ;
    Ξαφνικά έγινε φιλέλλην; Αφαιρεί κάποιο χρέος της Γερ -Μανίας;

    ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To 10:10 π.μ. δεν είναι δικό μου.
    Υπογράφω πάντα χωρίς τόνο...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 10:10 και Τζίμη,

    Το ιστολόγιο είναι βαρύ και αργει να φορτώσει. Επομένως κάθε φορά που διαβάζω ένα Αρθρο και θέλω να διαβάσω το επόμενο πρέπει να περιμένω δυο φορές να φορτωθει ξανά το πρόγραμμα. Αν ήταν στη σειρά θα διάβαζα όλα τα άρθρα (οσα είναι προγραμματισμένα απο τον διαχειριστη του ιστολογίου) με ΜΙΑ φόρτωση. _παρεκτός και ήθελα να διαβάσω και σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.