27/1/11

Μόσχα: Αστυνομικοί εκβίαζαν επιβάτες στο αεροδρόμιο Domodedovo

LEMONDE.FR με AFP t
Η επιτροπή έρευνας για τις μεταφορές της Ρωσίας κατηγόρησε τους αστυνομικούς του αερολιμένα Domodedovo της Μόσχας, στόχος μια αιματηρής επίθεσης την Δευτέρα, για δωροληψίες από ξένους επιβάτες αντί να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους για ασφάλεια, ανέφερε ο ρωσικός τύπος την Πέμπτη.  
"Η ανάλυση των ποινικών ερευνών εναντίον των αστυνομικών του αεροδρομίου του Domodedovo δείχνει ότι υπήρξε ένα σύστημα εκβιασμού για δωροληψίες χρημάτων από στους πολίτες των χώρων της Κεντρικής Ασίας", είπε μια υπεύθυνη της επιτροπής, η Tatiana Morozova, που επικαλείται από την εφημερίδα Nezavissimaïa Γκαζέτα.
Εκατοντάδες χιλιάδες υπήκοοι χωρών της Κεντρικής Ασίας ζουν και εργάζονται στη Ρωσία για να ξεφύγουν από τη φτώχεια στις χώρες τους. Αποτελούν πρωταρχικό στόχο των διεφθαρμένων αστυνομικών που τους εκβιάζουν για χρήματα με την απειλή της απέλασης. Μετά την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας τη Δευτέρα στο Domodedovo, οι ρωσικές αρχές έκριναν ότι η διεύθυνση του αερολιμένα έδειξαν μια υπερβολική χαλάρωση για τα θέματα ασφαλείας. Ο ρωσικός τύπος υπογραμμίζει από την πλευρά του την ευθύνη της αστυνομίας και των ειδικών υπηρεσιών (FSB), ανίκανα για την πρόληψη τέτοιων επιθέσεων.
Ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος, Dmitri Medvedev, αναγνώρισε ότι η ρωσική αστυνομία σήπτεται από τη διαφθορά, αλλά η ευρεία μεταρρύθμιση των δυνάμεων ασφαλείας που διατάχτηκε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο ακόμη δεν έχει εγκριθεί. Σκάνδαλα υπεξαιρέσεων,δολοφονιών, παραποιήσεων αποδεικτικών στοιχείων και βιασμών οπού συμμετέχουν αστυνομικοί αναφέρονται τακτικά.
ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΥΡΩΣΕΩΝ
Τέσσερις ανώτεροι υπάλληλοι για την ασφάλεια των μεταφορών απολύθηκαν μετά από την βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο Domodedovo είπε την Πέμπτη ο Αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Sergei Ivanov, μετά από μια πρώτη απόλυση που ανακοινώθηκε την παραμονή από τον Πρόεδρο Medvedev. (...) Επιπλέον, ο υπουργός μεταφορών ζήτησε την απομάκρυνση του διευθυντή της Rostransnadzor. Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος Dmitry Medvedev είχε απολύσει έναν ανώτερο υπάλληλο του Υπουργείου Εσωτερικών επικεφαλής της ασφάλειας στις μεταφορές. Η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Domodedovo προκάλεσε το θάνατο 35 ατόμων και πάνω από εκατό τραυματίες.
LEMONDE.FR με AFP | 27.01.11 |

6 σχόλια:

  1. Δηλαδη που αποσκοπει το αρθρο.Και αν δεν εξεβιαζαν και ασχολουνταν με τα καθηκοντα τους μηπως δεν θα γινονταν η εκκρηξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά τη γνώμη μου οι Ισλαμικές εξεγέρσεις έχουν σχέση με το χτύπημα στη Ρωσία,σκοπό έχουν μια βίαιη αντίδραση της Ρωσίας και αναζωπύρωση των ισλαμικών στοιχείων του Καυκάσου,καλά θα κάνουμε να προσέξουμε μήπως και στη χώρα μας συμβαίνει κάτι ανάλογο με την κατάληψη της Νομικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, μιλάμε έγιναν πολύ trendy αυτές οι ισλαμικές εξεγέρσεις. Πώς ήταν τής μόδας οι πορτοκαλί εξεγέρσεις την περασμένη δεκαετία; Ε, κάτι ανάλογο. Ούτε Χάντιγκτον να είχαν διαβάσει (λεμε τώρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''για δωροληψίες από ξένους επιβάτες ''

    Χαχαχα, ω τι εκπληξη! Ελα τωρα, οι ορθοδοξοι εκσλαβισμενοι ταταρο-μογγολο-χαζαροι με ελαχιστο σλαβικο δηλ. ευρωπαικο αιμα τετοια πραγματα δεν κανουν :-)

    Ρωσοφοβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διελκυστινδα ειναι το ολο παιχνιδι:
    Mε ποιους θα παμε και ποιους θα αφησουμε...
    Με το εβραικο η με το αντιεβραικο μπλοκ;
    Ενοψει του Γ΄ Π.Π...

    Προτεινω αυστηρη ουδετεροτητα...
    Το γκαζον,τις ελιες κ.ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλλα αν ειναι μπουμε σε συμμαχια που οπως φαινεται εχουμε ηδη μπει
    ας πει καποιος στον βερεμη και το σκαι να το...βουλωσει...
    Δεν πρεπει να παλινδρομησουμε παλι...
    Αρκετα με το 1916...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.