6/1/11

Mήνυμα Κ. Παπούλια σε Ε.Ε. και Τουρκία

Να εφαρμόσει ολοκληρωμένη πολιτική για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης κάλεσε την Ε.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την περιοχή του Έβρου, την οποία επισκέφθηκε για τη γιορτή των Θεοφανίων. Ζήτησε επίσης από την Τουρκία να ελέγξει τα σύνορά της και να εφαρμόσει άμεσα το ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής.
    Ειδικότερα, ο κ. Παπούλιας δήλωσε πως «η προσπάθεια όλων αυτών που θέλουν να ξεφύγουν από την απόλυτη φτώχεια, αναζητώντας αλλού καλύτερη ζωή, είναι ένα θέμα βαθιά ανθρώπινο».   Σημείωσε, ωστόσο, ότι «για την Ελλάδα η αθρόα παράνομη μετανάστευση είναι και θέμα εθνικό. Από εδώ, τον Έβρο, κάθε μέρα, προστίθεται στη χώρα ένα χωριό 200-300 παράνομων μεταναστών. Οφείλουμε με αποφασιστικότητα να ενώσουμε τις προσπάθειές μας σε όλα τα επίπεδα, εθνικό, ευρωπαϊκό, διμερές να το αντιμετωπίσουμε». 


  Στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εισέρχεται το 80% της παράνομης μετανάστευσης όλης της ΕΕ και «αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί». 
«Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει και να εφαρμόσει μιαν ολοκληρωμένη πολιτική για την παράνομη μετανάστευση και το άσυλο. Καλώ την Τουρκία να συνεργασθεί εποικοδομητικά με την Ε.Ε., να ελέγξει τα σύνορα της και να εφαρμόσει άμεσα και απτά το ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 


Πλωτά μέσα ως κέντρα παραμονής παράνομων μεταναστών;
Και την ενοικίαση πλωτών κέντρων υποδοχής παράνομων μεταναστών εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή μετά τη διυπουργική επιτροπή. Σημείωσε πάντως πως ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις και εξετάζονται και άλλες λύσεις.
Ανέφερε ακόμη πως εξετάζεται το ενδεχόμενο ενίσχυσης των χερσαίων συνόρων στον Έβρο με θερμικές κάμερες, καθώς και η αξιοποίηση ορισμένων ειδικών οχημάτων, τα οποία μπορούν να βοηθούν στην εξακρίβωση της ταυτότητας των μεταναστών, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα, χωρίς χαρτιά και δηλώνουν ψευδή στοιχεία.
«Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα νομικό πλαίσιο τέτοιο το οποίο να επιτρέπει πρώτον, την αυστηρή αλλά άμεση εξέταση των αιτήσεων ασύλου που είναι υποχρέωση της χώρας μας, και ταυτόχρονα είναι ζήτημα ανθρωπιστικό, πολιτικό , ιδεολογικό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα είμαστε απόλυτοι. Αυτό το Νομοσχέδιο περνάει την Παρασκευή σε Επιτροπή και την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής».

Εθελοντικός επαναπατρισμός
Στο Νομοσχέδιο προβλέπεται η νέα διαδικασία εθελοντικού επαναπατρισμού για όσους εκ των μεταναστών ήρθαν στην Ελλάδα και δεν μπόρεσαν να μείνουν, απογοητεύτηκαν. Γι' αυτούς, όπως είπε ο κ. Παπουτσής, προβλέπεται η διαδικασία του εθελοντικού επαναπατρισμού. «Δηλαδή, τους χρηματοδοτούμε ουσιαστικά να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Υπάρχει όμως και η διαδικασία για εκείνους που δεν έχουν δικαίωμα, έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για τη διεθνή προστασία, και την παροχή ασύλου. Γι' αυτούς θα λειτουργήσει αυτό που προβλέπεται από τις Διεθνείς Συνθήκες και τους Νόμους του Κράτους, η υποχρεωτική απέλαση. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε».
NAFTEMPORIKI

5 σχόλια:

  1. Εχέσθη η Φατμέ στο Γενί Τζαμί. Εντύπωση μου έκανε ότι ενώ ΕΕ, Κομισιον, Γερμανία κλπ επέκριναν σφόδρα το τείχος, μόλις βγήκε ο Τουρκος και είπε ότι κάθε κράτος έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι νομίζει για την ασφάλειά του κλπ πήρε φόρα ο Παπουτσής και τα έχωσε στους προαναφερθέντες. Είδες τι σου κάνει το να είσαι Νομαρχία της Τουρκίας; Παίρνεις άδεια και υποστήριξη και βγαίνεις και γίνεσαι μάγκας από δάγκας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Παπούλιας αναμάσησε αυτά που λέγονται και γράφονται κάθε μέρα. Μα καλά, αφού δεν είναι ικανοί να πρωτοτυπήσουν, γιατί δεν βρίσκουν κάποιον να τους γράφει τι θα πουν; 150 συμβούλους έχει ο Γιωργάκης, δεν υπάρχει κάποιος απ' αυτούς με φαντασία να γράψει κάτι πρωτότυπο;

    Οι λαθρομετανάστες θα έπρεπε να απελαύνονται και δεν καταλαβαίνω τον "εθελοντικό επαναπατρισμό" και μάλιστα εξόδοις του άτυχου Έλληνα φορολογουμένου. Τι θα πει "όσοι εκ των μεταναστών ήρθαν στην Ελλάδα και δεν μπόρεσαν να μείνουν, απογοητεύτηκαν"; Ποιος τους έφερε; Τους κάλεσε κανείς; Πληρώνω κάποιον που εισέβαλε στο σπίτι μου να φύγει, επειδή δεν τα βρήκε όπως τα περίμενε; Έχουμε ξεπεράσει τα ότια της γελοιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε όλες τις συζητήσεις για την λαθρομετανάστευση έχουμε ξεχάσει ότι η ελληνική αγορά θέλει τους λαθρομετανάστες. Έχουν μεγάλη ζήτηση.

    Πάρα πολλοί έλληνες και ελληνίδες ψωνίζουν από μικροπωλητές, τους χρησιμοποιούν για εργασίες στο σπίτι(π.χ. βάψιμο), τους προσλαμβάνουν στις επιχειρήσεις τους(π.χ. εφιάλτης στην κουζίνα), αγοράζουν ναρκωτικά και «ψωνίζουν» γυναίκες, άντρες και παιδιά.

    Όταν θα μειωθεί η ζήτηση θα αρχίζουν να φεύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κ. Παπούλιας ας στείλει πρώτα μήνυμα στη συμμορία του ΓΑΠ να ελευθερώσει την Ελλάδα από τους λαθρομετανάστες και μετά ας στείλει μηνύματα σε όποιους άλλους. (λες και θα τον ακούσουν)!!!
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να στείλει μήνυμα στη συμμορία του ΓΑΠ; Γιατί; Αυτός από πού προέρχεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.