13/1/11

...λεφτά υπάρχουν! (μια διάλεξη με τον Richard D. Wolff)

27 σχόλια:

  1. Τα είπε όλα,απο εδώ και πέρα όποιος δεν καταλαβαίνει είναι απλά γιατί δεν θέλει.

    Λευτεριά στη Μύκονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Richard Wolff ειναι γνωστος ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ.

    Εξ ου και το λαικιστικο, πλην ομως πειστικο για τους αδαεις βιντεο. Θεωρητικα ακουγεται πολυ καλο.

    Ομως, αυτο που στην ουσια προτεινει, ειναι ενα "κουρεμα" 10% στην ονομαστικη αξια μετοχων και ομολογων των πλουσιων. Οχι στα ΚΕΡΔΗ, αλλα στην ονομαστικη αξια.

    Ερωτηματα.

    1) Σε ποσες ωρες, μετα την ανακοινωση τετοιου νομου θα καταρρευσει το χρηματιστηριο?

    2) Ποιος επενδυτης θα επενδυσει σε μετοχες ή ομολογα, οταν ξερει πως αρχιζει με ZHMIA 10%? Καποιος αγοραζει μετοχες ή ομολογα με την προσδοκια πως σε καποιο μελλον θα εχει μια αποδοση. Μπορει να εχει και ζημια. Αλλα ΚΑΝΕΙΣ δεν αγοραζει για να εχει εξ αρχης ΖΗΜΙΑ.

    3) Οταν ολοι αρχισουν να πουλουν τις μετοχες και τα ομολογα για να γλιτωσουν το 10% κουρεμα, τι ζημια θα παθουν οι εταιριες και τραπεζες που εχουν εκδοσει αυτα τα "χαρτια"? Κατ επεκταση, τι ζημια θα παθει η οικονομια, ποιες επιπτωσεις στην ανεργια, κλπ?

    Τετοια μετρα, δεν παιρνονται ΟΥΤΕ σε κομουνιστικα καθεστωτα. To KOMOYNIΣΤΙΚΟ κρατος του ΛΑΟΣ, ανοιξε πριν λιγες μερες χρηματιστηριο, με τα προτυπα των αλλων χωρων, ελπιζοντας να ελκυσει κεφαλαια. Και φυσικα με 10% φορο επι των μετοχων δε θα ελξει κανεναν.

    Η διαλεξη του κου Wolff, θα μπορουσε να συμπεριληφθει σε ενα βιβλιο με τιτλο "Συγχρονες κομουνιστικες σουρεαλιστικες προτασεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, καλά αυτά, αλλά μετά ποιός επιχειρηματίας θα δώσει αργομισθία σε πρώην πολιτικούς αν δεν φερθούν καλά;

    Για ψάξτε που δουλεύουν τώρα μερικοί-μερικοί πρώην του Μαξίμου και θα καταλάβετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο που εννοει ο κυριος (γνωστος Μαρξιστης), ειναι να γινεται στην ουσια "κουρεμα" 10% των ομολογων και μετοχων επι της ονομαστικης αξιας και οχι επι του κερδους.

    Αυτο δε γινεται πουθενα, γιατι απλα το χρηματιστηριο θα καταρρευσει, μιας που κανεις πλουσιος δε θα επενδυει σε κατι, που εξ αρχης θα εχει 10% ζημια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κύριος όπως και ο διευθυντής του ΔΝΤ και ο Μπαρόσσο και άλλοι πολλοί είναι Μαρξιστής. Και άρα δεν έχει ουδεμία ιδέα για το πως λειτουργεί σωστά ο καπιταλισμός επειδή πιστεύει στην άκρως λανθασμένη μαρξιστική "οικονομία". Σας πιάνω αδιάβαστους με αυτή την ανάρτηση!

    Όπως έχουν πει και οι προηγούμενοι το χρηματιστήριο και η οικονομία θα καταρρεύσουν επειδή δεν θα υπάρχει κανένα κίνητρο για επενδύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "ΠΕΘΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ


    ...Η Αμέρικα σήμερα,με τή μπακιρένια λάμψη τού βίου καί τού πολιτισμού της,είναι η Ρώμη τής εποχής τού Βαλεριανού καί τού Ηλιογάβαλου.
    Ο πρόεδρος τής Αμέρικας σήμερα,ο πλανητάρχης,όπως τόν λένε μετά τήν περιστρόικα τών μπολσεβίκων,είναι ο καίσαρας στήν ίδια εποχή τής Ρώμης.Μιά εποχή,δηλαδή,πού το κύριο γνώρισμά της ήτανε η άκρα ακράτεια ούρων καί κοπράνων.
    Οι αναπτυγμένες βιομηχανικά χώρες σήμερα,πού στο φανερό δορυφορούν τήν Αμέρικα αλλά στό κρυφό φιλούν τό χέρι πού δέν ημπορούν νά δαγκάσουν,είναι οι πιό ζωτικές επαρχίες τής Ρώμης στήν εποχή του Βαλεριανού καί τού Ηλιογάβαλου,πού συνουσιαζότανε μέσα στά ιερά τών ναών με τήν μάνα του.Τή "γριά Ιοκάστη",όπως τήν εγιουχάιζε στο Κολοσσαίο η πλέμπα τής Ρώμης.Ήγουν:
    Γερμανία επαρχία Μακεδονίας,Ρωσία επαρχία Ακουιτάνιας,Ιαπωνία επαρχία Αφρικής,Βρετανία επαρχία Σικελίας καί Κρήτης,Ιταλία επαρχία Κοίλης Συρίας καί Παλαιστίνης,Γαλλία επαρχία Ασίας,Ολλανδία επαρχία Αιγύπτου,Σουηδία επαρχία Αχαίας καί διάταζε ανάλογα,όσο νά βρείς όλους τούς παράλληλους βίους τών σημαντικών εθνών τού ΟΗΕμέ τίς είκοσι πέντε συγκλητικές καί αυτοκρατορικές επαρχίες τής Ρώμης.......
    Ο Πάν γιά τούς ΄Ελληνες συμβόλιζε τή ριπή του πόθου μέσα στή Φύση.....Ο Πάν εικόνιζε τή Λιβιδώ τής Φύσης.Ο Πάν ήταν μιά θεότητα πολύσημη και κοσμοφόρα.
    .........Απάνου στή βάση τού κύριου χαρακτήρα του δήλωνε τό πιό βαθύ γνώρισμα τού κλασσικού έλληνα:μία φωνή ανθρωπολογίας πού εγνώριζε νά ευδοκιμεί ακατάπαυστα πάνου στή στύση τής Φύσης.Στήν ακαταπόνητη γέμιση καί χάρη του φεγγαριού.Τήν άλω τής κορυφής του ανδρικού μέλους.
    Ο θάνατος του Πανός,μαζί με τόν αφανισμό του κλασικού κόσμου,εβούλοταν να σημάνει καί το θάνατο τού ανθρώπου πού τον έπλασε η Φυσική αγωγή.Πεθαίνοντας η αρχαιότητα πέθανε καί ο
    φ υ σ ι κ ό ς άνθρωπος......!
    Οι έλληνες άνθρωποι φυσικά,είχαν αποδεχτεί γενναία αυτό πού εμείς σήμερα ανριόμαστε με τήν πρόφαση τής α ν α β ο λ ή ς.
    ΄Ομως ποτέ δε θα μπορέσουμε μέ απεργίες νά αλλάξουμε τό δελτίο του καιρού.Ούτε θά καταργήσουμε τά γ ε ρ ά μ α τ α μέ τή βοήθεια τών θ ε σ μ ώ ν....δύο είναι οι ερυθροί γίγαντες πού μίλησαν γιά το θάνατο τού θεού.Στόν παλαιό καιρό ο Πλούταρχος καί στήν εποχή μας ο Νίτσε...."
    ΓΚΕΜΑ του αείμνηστου καθηγητή Πανεπιστημίου ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗ
    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή αν απέσυραν τις επενδύσεις το χρήμα που θα το πήγαιναν;Στις τράπεζες,να φορολογούντε και εκεί,δεν το κατάλαβα,ολόκληρες κυβερνήσεις θα φοβούντε 40 μεγαλοεπενδυτές που έχουν συγκεντρώσει όλο το χρήμα του πλανήτη,αλλά το χειρότερο είναι ότι έχουν βρεί αρκετούς σαν εσάς να προστατεύουν τα συμφέροντα τους με την αφέλεια σας,την οποία έχετε μεταμφιέσει σε εξυπνάδα και υψηλή μόρφωση οικονομικών,μόνο που τα οικονομικά που διδάσκοντε ακόμη και στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου τα ορίζουν και αυτά οι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε Χρηστο Χατζησαββιδη,

    Για να γινει αυτο που λες, πρεπει να αλλαξει το οικονομικο συστημα παγκοσμιως και να το ακολουθησουν πιστα ΟΛΕΣ οι χωρες, χωρις "Ελβετιες", "φορολογικους παραδεισους" και "οφ σορ".

    Γιατι αλλιως, τα λεφτα θα τα πανε:

    1) Στη διπλανη χωρα οπου οι τραπεζικες καταθεσεις ή μετοχες ή ομολογα δε φορολογουνται.

    2) Στην παραδιπλανη χωρα οπου τα ακινητα φορολογουνται λιγοτερο.

    3) Στην ματαπαραδιπλανη χωρα, οπου δε σου φορολογουν τα πολυτιμα μεταλλα που δατηρεις σε θυριδα.

    4) Στην αλλη χωρα παραπερα, που φορολογει λιγο τα κερδη των επιχειρησεων.


    Δεν προκειται για αφελεια. Απλα, προκειται για την πραγματικοτητα, οχι για μια κομουνιστικη ουτοπια.

    Για να γινει αυτο που θες εσυ, αγαπητε φιλε, πρεπει να γινει παγκοσμια διακυβερνηση σε ολον τον πλανητη, με ταυτοχρονη αλλαγη του οικονομικου μοντελου.

    "θα φοβούντε 40 μεγαλοεπενδυτές που έχουν συγκεντρώσει όλο το χρήμα του πλανήτη"

    Οσο το οικονομικο συστημα κινειται με χρημα και οχι με ανταλλαγες σε ειδος ή με καρπουζια, τοτε εχουν λογο να φοβουνται.

    "μόνο που τα οικονομικά που διδάσκοντε ακόμη και στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου τα ορίζουν και αυτά οι ίδιοι."

    Βλεπεις, τα οικονομικα που διδασκονται στα πανεπιστημια, ειναι αυτα που θα χρησιμευσουν μετα στην οικονομικη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, οχι στην οικονομικη ΟΥΤΟΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Ελλάδα, στις αρχές του περασμένου έτους, βρισκόταν από άποψη ιδιωτικών καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, στην 15η θέση παγκοσμίως!!!
    Εάν η κυβέρνηση φορολογούσε με 10% αυτές τις καταθέσεις (πάνω από 250 δισ. ευρώ), θα εισέπραττε 25 δισ. ευρώ έτσι για πλάκα.
    Χωρίς να πειράξει -όπως λέει και ο καθηγητής στο βίντεο- τα σπίτια, τα κότερα, τις μετοχές κλπ των εχόντων...
    Ούτε να καταρρεύσει το χρηματιστήριο, ούτε να μας πουν και ...κομμουνιστές.

    Από πού κι ως πού η φορολογία θεωρείται κομμουνιστική πρακτική;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα πήγαιναν σε άλλες αγορές που δεν έχουν παρόμοιους φόρους ή σε τράπεζες στο εξωτερικό ή σε υπεράκτιες εταιρίες κτλ.

    Υπάρχουν πολλοί που κατέχουν από οικονομικά και γνωρίζουν το πόσο βλαβερή θα ήταν μια τέτοια κίνηση για μια οικονομία. Υπάρχουν όμως και πολλοί που επιμένουν να αγνοούν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργά η αγορά και η οικονομία. Όπως τα συνδικάτα, το Σύριζα και το ΚΚΕ, όλα τα οποία είναι συνυπεύθυνα για την κρίση και το δημόσιο χρέος.

    Και το τονίζω το τελευταίο γιατί για κάποιο λόγο δεν έχουμε καταλάβει γιατί προέκυψε η κρίση στην Ελλάδα. Το ιδιωτικό χρέος της Ελλάδας (το χρέος που κατέχουν οι ιδιώτες) είναι από τα χαμηλότερα στην δύση. Είναι το δημόσιο χρέος που μας τσακίζει επειδή τα συνδικάτα κτλ. δεν καταλαβαίνουν ότι για να πληρωθούν τα χρέη χρειάζεται δουλειά. Και δουλειά ουδέποτε κάνουν οι δημόσιοι. Άρα δεν φταίει ο καπιταλισμός για την κρίση αλλά οι απαρχαιομένες αριστερές ιδεολογίες που νομίζουν ότι τα λεφτά και τα προϊόντα φυτρώνουν επάνω σε δέντρα!

    Ο κοσμάκης δεν είναι χρεωμένος. Το κράτος είναι χρεωμένο και την οκνυρία και την αχόρταγη χαραμοφαγία των ΔΥ και ακροαριστερών την πληρώνει ο κοσμάκις.

    Ξυπνάτε επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρώτον δεν είμαι κομουνιστής όπως αφήνεις να ενοηθεί,τα κλουβιά του τύπου καπιταλιστής-κομουνιστής κράτα τα για σένα.

    Δεν χρειάζεται να είμαι τίποτα απο τα δύο για να απαιτώ απο την κυβέρνηση της χώρας μου να φορολογήσει ως οφείλει όλους όσους μπορούν να γεμίσουν πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων με πεντακοσάευρα,μπορεί εσύ να το βρίσκεις παράλογο και να έχεις συμβιβαστεί με το χάλι που εσύ αποκαλείς πραγματικότητα και που πρέπει να αποδεχτώ και εγώ.

    Λάθος μεγάλο φίλε μου,απο τη στιγμή που χθές έμαθα απο βενζινοπώλη γνωστό μου ότι οικογενειάρχης του άφησε την ταυτότητα του(ως ενέχειρο) για να του βάλει 10 ΕΥΡΩ βενζίνη στο αυτοκίνητο του μην περιμένεις να έρθω εγώ στην πραγματικότητα σου/σας,υπάρχουν εκατομύρια παρόμοια παραδείγματα πλέον που αποδεικνύουν ότι το ''ιδανικό'' σας οικονομικό σύστημα ΚΑΤΑΡΕΕΙ.

    Επίτρεψε μου να συνεχίσω να θεωρώ αφέλεια την ψυχολογική σας άρνηση να αντιταχθείτε σε οποιασδήποτε μορφής άδικο μόνο και μόνο για να μην σας χαρακτηρίσουν κομουνιστές,απ'ότι βλέπω μια χαρά σας χώρισαν σε κοπάδια.

    Να είσαι βέβαιος ότι η λαιμαργία τους όρια δεν έχει,έτσι όπως το πάει το ''ιδανικό'' σου σύστημα σε λίγα χρόνια θα συζητάμε για την ανάγκη να τους πληρώνουμε και απο πάνω για να επενδύσουν στη χώρα μας.

    Συζητώντας με ανθρώπους με τις δικές σου αντιλήψεις πολύ φοβάμαι ότι ένα βράδυ θα ανοίξει η πόρτα του σπιτιού μου και θα μπεί ένας ''επενδυτής'',θα προχωρήσει στην κρεβατοκάμαρα,θα ξαπλώσει στο κρεβάτι και θα..............πιούμε τσάι έτσι όπως το πάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 13 Ιανουαρίου 2011 6:39 μ.μ.

    Δεν γίνεται αυτό. Δεν μπορείς να φορολογήσεις τις καταθέσεις, χωρίς προειδοποίηση, διότι θεωρείται ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, η οποία απαγορεύεται από το Σύνταγμα.

    Επίσης, θα είχε σαν αποτέλεσμα να πανικοβληθούν οι καταθέτες και να ζητήσουν εντός μίας ημέρας να αποσύρουν όλες τους τις καταθέσεις. Θα είχαν οι τράπεζες να πληρώσουν; Τι επακόλουθα θα είχε κάτι τέτοιο;

    Εύκολα λέγονται αυτά, όταν κανείς είναι άσχετος, ή δεν σκέπτεται τις συνέπειες. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εκτός από το να τα φέρουν με το καλό, υπάρχει και το να τους τα πάρουμε με το ζόρι.
    Μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού, κανονικά και με τον νόμο...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διάβασα με προσοχή όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις και φυσικά είδα το βίντεο. Η αντιπαράθεση καλά κρατεί για τα πολιτικά πιστεύω του Ρίτσαρντ. Τι προτείνετε ως λύση ; Δέχεστε ότι οι λεγόμενοι "επενδυτές" του χρηματιστηρίου προσφέρουν στην οικονομία της χώρας ; Διαχειρίζονται άυλες αξίες ναι ή όχι ; Ξεχάσατε ότι και αυτά τα χαρτιά που κρατούν στα χέρια τους, με την όποια αξία δίνουν οι ίδιοι, προέρχονται απο την καταλήστευση των μικροαποταμιευτών με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου ; Ξεχνάμε πολύ γρήγορα φαίνεται. Ποιος πλήρωσε για την μεγαλύτερη απάτη της νεότερης ιστορίας μας ; ΚΑΝΕΙΣ. Δεν θα έρθουν οι επενδυτές εδώ, διατείνονται αρκετοί σχολιαστές και αμέσως επισείουν το φόβητρο- επιχείρημα ότι θα πάνε σε άλλες χώρες. Δηλαδή, για να μην τρελλαθούμε, θεωρείτε ότι είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα ; Επιδίωξή τους ήταν και είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους και τίποτα άλλο. Είναι όπως τα δανεικά με υψηλό επιτόκιο, που στο τέλος αυτά τρώνε όλο το κεφάλαιο και τους χρωστάμε ακόμη την αποπληρωμή των ληστρικών τόκων. Πωλούν εικονικά, δανείζουν εικονικά, αγοράζουν εικονικά και κερδίζουν πάντα. Και το άκρον άωτον που λέγεται : αν τους φορολογήσεις θα την κοπανίσουν ! Να μην φορολογούνται οι κύριοι "επενδυτές", αλλά να φορολογείται ο απλός λαός. Παραβιάζεται ή δεν παραβιάζεται το άρθρο του Συντάγματος που μιλά για ισονομία πολιτών ; Βιαστικά συμπεράσματα σε λάθος δρόμο οδηγούν. Τότε καλά μας κάνουν και μας ρουφούν το αίμα. Δεν πρέπει να παραπονιόμαστε. Τις όποιες εναντιώσεις στις αποφάσεις των ισχυρών να τις δεχόμαστε μοιρολατρικά, γιατί είμαστε άξιοι της μοίρας μας να υποκύπτουμε και να τους δικαιολογούμε κι απο πάνω.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διάβασα με προσοχή όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις και φυσικά είδα το βίντεο. Τι προτείνετε ως λύση ; Δέχεστε ότι οι λεγόμενοι "επενδυτές" του χρηματιστηρίου προσφέρουν στην οικονομία της χώρας ; Διαχειρίζονται άυλες αξίες ναι ή όχι ; Ξεχάσατε ότι και αυτά τα χαρτιά που κρατούν στα χέρια τους, με την όποια αξία δίνουν οι ίδιοι, προέρχονται απο την καταλήστευση των μικροαποταμιευτών με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου ; Ξεχνάμε πολύ γρήγορα φαίνεται. Ποιος πλήρωσε για την μεγαλύτερη απάτη της νεότερης ιστορίας μας ; ΚΑΝΕΙΣ. Δεν θα έρθουν οι επενδυτές εδώ, διατείνονται αρκετοί σχολιαστές και αμέσως επισείουν το φόβητρο- επιχείρημα ότι θα πάνε σε άλλες χώρες. Δηλαδή, για να μην τρελλαθούμε, θεωρείτε ότι είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα ; Επιδίωξή τους ήταν και είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους και τίποτα άλλο. Πωλούν εικονικά, δανείζουν εικονικά, αγοράζουν εικονικά και κερδίζουν πάντα. Και το άκρον άωτον που λέγεται : αν τους φορολογήσεις θα την κοπανίσουν ! Να μην φορολογούνται οι κύριοι "επενδυτές", αλλά να φορολογείται ο απλός λαός. Αυτό λέτε. Τότε καλά μας κάνουν και μας ρουφούν το αίμα. Δεν πρέπει να παραπονιόμαστε. Τις όποιες εναντιώσεις στις αποφάσεις των ισχυρών θα τις δεχόμαστε μοιρολατρικά ;

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φιλοι Χρήστο Χατζησαββίδη και Αργικεραυνε, αλλα λογια ν αγαπιομαστε.

    Εγω μιλω για το βιντεο, εσεις μιλατε γενικολογα για την αδικια στον κοσμο και για το αν πρεπει να φορολογειται καποιος, αν εφταιξε καποιος για το χρηματιστηριο, κλπ.

    Για να υπενθυμισω λοιπον το αντικειμενο του δικου μου σχολιου, το ζητημα βρισκεται στη φορολογηση (στην ουσια κουρεμα) 10% επι της ονομαστικης αξιας των μετοχων.

    Αλλο να φορολογεις το εισοδημα ή τα κερδη και αλλο να φορολογεις την ονομαστικη αξια τιτλων. Αυτο λεει το βιντεο.

    Τωρα αν θελετε να μιλησουμε γενικα για πισινες, για το ποιος φταιει που ειναι φτωχη η Αφρικη, για τις ιμπεριαλιστικες πολιτικες της Βρετανιας εναντι της Κινας τον 19ο αιωνα, και δεν ξερω τι αλλο, ειναι αλλη ιστορια.

    Οπως ειπα, αλλα λογια ν αγαπιομαστε.

    ΥΓ. Αγαπητε φιλε Χρηστο, εγω δεν ειπα οτι ειναι το "ιδανικο" συστημα ουτε σου ειπα να μη φορολογειται αυτος με την πισινα. Αυτο το λεω, επειδη παραπονεθηκες πως υποννοω πραγματα. Αν εγω κατ εσε υποννοω, εσυ βαζεις λογια στο στομα μου που δεν ειπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 13 Ιανουαρίου 2011 9:53 μ.μ.

    Εσύ μου αναφέρθηκες λες και μιλούσες στην Παπαρήγα, και για ουτοπίες και ''πραγματικότητες''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρήστο πραγματικά δεν έχεις ιδέα για το τι είδους κρίση βιώνει η Ελλάδα και για ποιούς λόγους και παρόλο που σου το έχουν εξηγήσει αρνήσε πεισματικά να το καταλάβεις.

    Ας μην ξεχνούμε ότι πριν από μερικές βδομάδες έρευνα κατέδειξε ότι 8 στους δέκα συμπολίτες μας δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος όπως θα έπρεπε. Θέλεις να πιστέψω ότι 80% των φορολογουμένων είναι τραπεζίτες, επιχειρηματίες κτλ.; Όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητε Χρηστο,

    Οταν ο κυριος Βολφ, ειναι γνωστος Μαρξιστης (ειναι καυ συγγραφεας θεωριων μαρξιστικης οικονομιας), επομενο ειναι να μιλά κανεις για θεσεις που εκφραζει και η κ. Παπαρηγα. Αλλα στην περιπτωση αυτη, τις εκφραζει ο κ. Βολφ. Ειναι κομουνιστης, πως να το κανουμε, ομοιδεατης της κ. Παπαρηγα.

    Και οι θεσεις του, ειναι ουτοπικες οσον αφορα την οικονομικη πραγματικοτητα, τουλαχιστον κατ εμε. Αφου αυτα που λεει δεν τα εφαρμοζει ουτε το Λάος, πως αλλιως να το αποκαλεσει κανεις? Ανεφαρμοστο? Ας το πουμε ανεφαρμοστο...

    Τελος παντων, δεν ηταν προθεση μου να σε θιξω προσωπικα.

    Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 13 Ιανουαρίου 2011 10:28 μ.μ.

    Αν εγώ δεν έχω ιδέα τι γίνεται τότε εσύ φίλε μου πρέπει να ξύπνησες απο 20ετή κόμα,για πες μας εσύ που ξέρεις,το κράτος απο τους έμεσους φόρους πόσα εισπράτει και πόσα απο τους φόρους εισοδήματος.

    Όταν πληρώνεις 1,70/λίτρο τη βενζίνη είναι βλακώδες να πιστεύεις ότι δεν φορολογείσαι,και άλλα πάρα πολά.........ΕΛΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 13 Ιανουαρίου 2011 10:28 μ.μ.

    Επείσης,γράφεις ανοησίες γιατί το ποσοστό που αναφέρεις δεν στέκει,λάβε υπόψιν σου ότι όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αλλά και οι συνταξιούχοι φορολογούντε αμέσως,είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να ξεφύγουν και οπωσδήποτε δεν είναι το 20% που ψευδώς και αποπροσανατολιστικά μας ανέφερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εχεις δικιο φιλε 10:28.

    Αγαπητε φιλε Χρηστο,

    Για να συνεχισω μια σκεψη απο χθες που ειχα. Ο καπιταλισμος, κανει κι αυτος κυκλους και προυποθετει την αδικια. Για να μια χωρα πλουσια, καποια αλλη πρεπει να ειναι φτωχη. Με τη μια μορφη ή την αλλη, ο καπιταλισμος ανακυκλωνεται απο την αρχαιοτητα ακομη. Και η δουλεία και η φεουδαρχία, ολες ηταν μια μορφη καπιταλισμου. Καποιοι χρησιμοποιουσαν αλλους για να συγκεντρωσουν πλουτο. Για να διατηρηθει εσαει αυτο, πρεπει να εχεις πλεονεκτηματα σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Γι αυτο και γινονταν και γινονται πολεμοι. Αν δεν τα καταφερεις, ναι, καποιος αλλος μπορει να παρει τη θεση σου, αλλα σαν συστημα, ειναι το μακροβιοτερο, γιατι βασιζεται σε μερικα ανθρωπινα χαρακτηριστικα: Την αναγκη να ξεχωριζεις, τον ατομισμο, την απληστια, την αναγκη του να εχεις "περισσοτερα απο το γειτονα". Εν τελει, οποιος θελει να συσσωρευει κατι παραπανω απο καποιον αλλο, ειναι ψυχολογικα καπιταλιστης. Μπορει απο εποχη σε εποχη το οικονομικο μοντελο λειτουργιας να εχει διαφορες, αλλα η ουσια ειναι αυτη.

    Ο πιο συστηματικος και πιστος αντικαπιταλιστης ηταν ο Χριστος, αλλα ποσοι απο τους οπαδους του, δινουν τον 1 χιτωνα οταν εχουν 2?

    Η κριση στην Ελλαδα, δεν ειναι κριση του καπιταλισμου ως παγκοσμιο συστημα. Ο καπιταλισμος προβλεπει την ανοδο και πτωση κρατων. Απλα καποιο αλλο, ανερχομενο κρατος γεμιζει το κενο.

    Η Ελλαδα εκανε ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΛΑΘΟΣ. Δεν αξιοποιησε τις ευκαιριες που ειχε.

    Και οπως ειπε ο φιλος 10:28, ειναι και αυτο...

    ΣΕΒ: "Ιδού" οι φοροφυγάδες!

    http://www.euro2day.gr/article/554589/ArticleDetails.aspx

    Το ποσο ειναι τεραστιο. Και δεν φταιει ο καπιταλισμος, γιατι καπιταλισμο εχουν κι αλλοι, αλλα η φοροδιαφυγη εκει ειναι πολυ μικρη. Ο απαιδευτος ελληνικος λαος φταιει που ανεχτηκε καταστασεις κουτοπονηρος ων και ψηφιζοντας διεφθαρμενους πολιτικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γειά σου Χρήστο Χατζησαββίδη, Μαζί σου!!
    Μην ξεχνάς ότι οι παραμορφωμένοι "οικονομολόγοι" μας πέρασαν από το London School of Economics, αυτό νομίζω τα λέει όλα!!
    Όταν έχεις για καθηγητές των Οικονομικών Εβραίους με μάστερ στην τοκογλυφία, είναι σίγουρο ότι έχεις διαστρέψει και καταστρέψει την οικονομολογική σκέψη σε βάθος τουλάχιστον δύο γενεών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι η πρώτη φάση του καπιταλισμού λήγει σύντομα και μάλιστα βίαια,αυτοί που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία πιστεύουν ότι μπορούν να το παίζουν θεοί και έχουν ήδη ετιμάσει το νέο οικονομικό μοντέλο,Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση,το πρόβλημα μου όμως δεν είναι αυτοί αλλά όλοι όσοι έχουν αποδεχτεί και υποστηρίζουν αυτή την κατάσταση,και προσπαθούν να μας πείσουν και εμάς ότι είναι λογικό και φυσιολογικό ενώ ταυτόχρονα όσοι δεν πιστεύουμε σε αυτό μας κολάνε ταμπέλες όπως αριστερός,ρομαντικός και άλλα τέτοια ωραία.

    Είναι σαν τον ψυχικά ασθενή,είναι αδύνατον να υπάρξει θεραπεία αν πρώτα ο ασθενής δεν αποδεχτεί ότι έχει πρόβλημα και ακολούθως να δεχτεί βοήθεια.

    Όταν παριστάνεις όμως την κότα σε πηδάει ο κόκορας,επομένως όσο αυτοί δραστηριοποιούντε και εμείς αντιπαραθέτουμε απάθεια έως και συνέναιση τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα,μπορεί εσείς να βαριέστε να απαιτήσετε και να αγωνιστείτε αλλά τουλάχιστον μην περιμένετε το ίδιο και απο εμάς,όπως πάντα,έτσι και τώρα,λίγοι θα αγωνιστούν και πολοί θα ωφεληθούν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. //....οι παραμορφωμένοι "οικονομολόγοι" μας πέρασαν από το London School of Economics, αυτό νομίζω τα λέει όλα!!// ΑΠΕΛΛΗΣ
    ---------------
    Να δεις τι θα πάθουν από αυτούς που έχουν περάσει από το ...EGALEO SCHOOL OF OIKODOMICS !!!
    Θα δουλέψει μαδεροσανίδα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πως καρφώνεται ότι είναι ξάδερφος των τοκογλύφων! Όταν τα κρεμαστάρια δεν τα φτάνει σου πετάει ένα Μαρξιστής και τελειώσαμε.
    Αλλού σου πετάει ένα Νέο-Ναζί η αντισημίτης και πάλι καθάρισε.
    Αλλά τώρα τελευταία σου πετάει το ισλαμοφασίστας η ισλαμολάγνος και βγαίνει λάδι.
    Βρε τι πάθαμε με τους εθελοντές- βοηθούς! που μας βγήκανε και οικονομολόγοι!
    Απ όλα έχει ο μπαξές. Άντε τώρα να μας πει ότι είναι και ο δημοσιογράφος εκ Λουτρακίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ,ΕΒΓΑΖΑΝ ΚΑΛΟΥΣ ΑΝΤΙΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΟΥΣ ...ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ;
    ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ!!!ΣΚΟΡΔΑΑΑ...
    ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.