11/1/11

Sitel: «Τα ιστορικά βιβλία των Βαλκανίων είναι σκοπιανή προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας!»

Οι Έλληνες άρχισαν μια εκστρατεία
 ενάντια στα βιβλία της ιστορίας των Βαλκανίων γιατί είναι ανθελληνικά.

Τέσσερις τόμοι της βαλκανικής ιστορίας που προέκυψε από τη συνεργασία οκτώ βαλκανικών χωρών, η Ελλάδα τα έχει χαρακτηρίσει ως προπαγάνδα εναντίον του μακεδονικού ελληνισμού.

Με την πλήρη υποστήριξη από την ελληνική διασπορά των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας, και μέρος των καθηγητών, αντέδρασαν έντονα σε αυτά τα βιβλία και σε καμιά περίπτωση δεν γίνονται δεκτά, ώστε να φθάσουν στα χέρια της ελληνικής νεολαίας.


Υποστηρίζουν ότι τα βιβλία της ιστορίας είναι προσαρμοσμένα, αποκλειστικά, στη διάδοση του ‘μακεδονισμού’ και σε όλους τους τέσσερις τόμους η Ελλάδα απεικονίστηκε αρνητικά ως κατακτητής που κατέχει ως ‘σκύλος’ το μεγαλύτερο μερίδιο των μακεδονικών εδαφών.

Περιγράφοντας τις ιστορικές περιόδους οι Έλληνες ιστορικοί υποστηρίζουν ότι αλλοιώθηκαν πραγματικά περιστατικά και ότι οι συγγραφείς των βιβλίων επικαλούνται οθωμανικές και σλαβικές πηγές και όχι ελληνικές.

Οι Έλληνες ιστορικοί υπέγραψαν μια αίτηση στην οποία ζητούν από τον Έλληνα Υπουργό Παιδείας και το ελληνικό κοινοβούλιο με κάθε θυσία να αποφευχθεί η διακίνηση των χυδαίων αυτών βιβλίων στην Ελλάδα.

Τέτοιου είδους αντιδράσεις προέρχονται από ένα στενό εθνικιστικό κύκλο της Ελλάδας και την εκστρατεία αυτή την καθοδήγησε η ακροδεξιά εφημερίδα ‘Στόχος’.

Οι τέσσερις τόμοι της βαλκανικής ιστορίας εκδόθηκαν από το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Συμμετείχαν στην συντακτική ομάδα 60 ιστορικοί από πολλές χώρες, όπως και από την Ελλάδα. Ο σκοπός της έκδοσης ήταν να παράσχει μια αντικειμενική εικόνα των Βαλκανίων και να αποφευχθούν οι μονομερείς ερμηνείες της ιστορίας.

Τα βιβλία είναι τυπωμένα σε 8 γλώσσες: σερβικά, κροατικά, αγγλικά, ελληνικά, σλαβο-σκοπιανά, τούρκικα, αλβανικά και βοσνιομουσουλμανικά. Όλα τα εγχειρίδια για τους καθηγητές και τα εναλλακτικά έντυπα και βιβλία, εγκρίθηκαν από τα γυμνάσια όλων σχεδόν των βαλκανικών χωρών εκτός της Ελλάδας.


Снежана Јовановска

--

Τίτλος: «Историските читанки за Балканот биле македонска пропаганда против Грција!»
Δημοσίευση: Sitel, 10.11.2011, 15:46

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

8 σχόλια:

  1. Αυτά τα βιβλία που μπορούμε να τα βρούμε και γιατί δεν έχει ακουστεί τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμας τούς ΄Ελληνες μας έχουν σάν τά πρόβατα στό "μαντρί"!
    ΄Ακουσα το πρωί από Τ/Ο Σταθμό,ότι ενεργοποιήθηκε η διάταξη γιά τά καταστήματα "αφορολογήτων ειδών",ειδικά στά σύνορα,σταθμούς εισόδου,π.χ. Κήπους,Ευζώνους,κ.τλ.,καί οι "ξένης"εθνηκότητος εισερχόμενοι-εξερχόμενοι(Σκοπιανοί,Βούλγαροι,Αλβανοί κ.ά),θά αγοράζουν τά καύσιμα αφορολόγητα!!!
    Χαράς Ευαγγέλια γιά τούς έχοντες ξένα διαβατήρια!!!
    Καί χαρμολύπη,γιά τούς μαντρωμένους Ελληνάδες!
    Καυμένη Ελληνοσύνη!!!
    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι και δεν έχει ακουστεί τίποτα, τόσα έχουν γραφτεί, εδώ και χρόνια. Είχε γίνει και σχετική εκπομπή στην ΕΡΤ3 (Ανιχνεύσεις), όπου ήταν καλεσμένα άτομα που μετείχαν στο πρόγραμμα - μεταξύ άλλων, η γνωστή κ. Κουλούρη.

    Απευθείας στα ελληνικά εδώ:

    http://www.cdsee.org/pdf/WorkBook1_gr.pdf

    http://www.cdsee.org/pdf/WorkBook2_gr.pdf

    http://www.cdsee.org/pdf/WorkBook3_gr.pdf

    http://www.cdsee.org/pdf/WorkBook4_gr.pdf

    Σε άλλες γλώσσες:

    http://www.cdsee.org/jhp/

    Πληροφοριακά, μια συγκριτική μελέτη των βιβλίων στις διαφορετικές γλωσσικές εκδόσεις τους, βγάζει μαργαριτάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Οι τέσσερις τόμοι της βαλκανικής ιστορίας εκδόθηκαν από το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Συμμετείχαν στην συντακτική ομάδα 60 ιστορικοί από πολλές χώρες, όπως και από την Ελλάδα."

    Ευτυχώς που η κα Γιοβάνοβσκα μάς έδωσε και το keyword, "Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη", το διαβόητο CDRSEE. Δηλαδή (και την ευχαριστούμε γι αυτό) τα ξέρασε όλα και χωρίς να τής στρίψει κανείς το χέρι. Είναι το γνωστό κέντρο που χρηματοδοτεί ο Τζορτζ Σόρος, το State Department, το Υπ. Εξ. της Γερμανίας και διάφοροι άλλοι εκλεκτοί χορηγοί, ακόμα και από την Ελλάδα (π.χ. Coca Cola 3Ε Ελλάς, TITAN, ALPHABANK, Υπουργεία, κλπ). Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε π.χ. στο:
    http://www.ardin.gr/node/534

    Και αν πληκτρολογήσετε στην αναζήτηση του google τη λέξη CDRSEE, θα δείτε τι όμορφα διαπλέκονται με αυτό όλα τα ευαγή ιδρύματα (π.χ. Bilderberg, ΕΛΙΑΜΕΠ, κλπ) και όλα τα καλά παιδιά (π.χ. Μάθιου Νίμιτς, Βερέμης, Καρράς και ΣΙΑ). Όσο για τον ανώνυμο (10:12πμ) που ρώταγε πού μπορούμε να βρούμε αυτά τα βιβλία του CDRSEE, δεν χρειάζεται να ψάχνεις φίλε μου, αρκέσου στο ότι το περιβόητο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού της Ρεπούση χρησιμοποιούσε "υλικό" από την 4-τομη ιστορία του CDRSEE (για να μη σού πω ότι έκανε και copy-paste κιόλας).

    Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια παιδιά, ψάξτε το CDRSEE στο διαδίκτυο να ευχαριστηθεί η ψυχή σας πολιτικο-οικονομικο-ακαδημαϊκή διαπλοκή. Καλή ανάγνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει γλώσσα που λέγεται "βοσνιομουσουλμανική";;; Και από πότε μια γλώσσα έχει και θρήσκευμα;
    Τέλος πάντων, από κάτι τέτοια γίνεται φανερό ότι η μόνη ουσιαστική λύση του "σκοπιανού" είναι σε επίπεδο πληροφόρησης, μόρφωσης και ενημέρωσης. Δεν μπορείς να απαγορέψεις σε μια χώρα να ονομαστεί κάπως αλλά μπορείς να επιμορφώσεις όλους τους υπόλοιπους για το τι σημαίνει μακεδόνας, και μακεδονικός πολιτισμός και πως ταυτίζεται με τον ελληνικό ώστε στο τέλος της ημέρας όλοι να καταλάβουν ότι οι σκοπιανοί απλά προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία μήπως και κλέψουν λίγη από την λάμψη άλλων.
    Αλήθεια η UNESCO δεν έχει άποψη για την ιστορία των λαών της Ευρώπης; Η ελληνική ιστορία που καθόρισε και διαμόρφωσε ολόκληρο τον δυτικό πολιτισμό δεν πρέπει να προστετευθεί από αυτούς που την παραχαράζουν για εθνικιστικούς λόγους; Δεν υπάρχει επίσημη άποψη στην επιστήμη της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας, της Γλωσσολογίας και της Ανθρωπολογίας για το ποιοί ήταν οι αρχαίοι μακεδόνες και ποιοι οι απόγονοι τους και ποιοι είναι οι σημερινοί σκοπιανοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενας απο τους λογους που η ρωμαικη αυτοκρατορια στην Δυση διατηρηθηκε για τοσο μεγαλο διαστημα ( πειπου 6 αιωνες στην Βορειο Αφρικη, περιπου 5 αιωνες στην Γαλλλια- Βελγιο , χωρες της Ιβηρικης χερσονησου και 360 χρονια στην Αγγλια- Ουαλλια) ηταν οτι οι Ρωαμιοι "επεισαν" τους ντοποιυς να ξεχασουν την δικη ταυτοτητα και να υιοθετησουν αυτην των "Ρωμαιων" μεσω της χρησης της λατινικης κυριως και της προσπαθειας για επιβολη του ελληνορωμαικου πολιτισμου εις βαρους των πολιτισμικων παραδσεων των ντοπιων.
    Απο τοι φαινεται αυτο το μοντελο μαλλον αρεσει σε καποιους απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου και σε αλλα "κεντρα εξουσιας" γιατι εχουμε:
    1)Καταργηση της αναγραφης του θρησκευματος στις ταυτοτητες
    2) προταση για υιοθετηση της αγγλικης ως δευτερη γλωσσα
    3)Υιοθετηση των βιβλιων απο ενα υποπτο κεντρο το με σκππο να ¨ξεχασουμε" την εθνικη μας ιστορια αλλα να δεχτουμε μια αλλη της εκδοχη προς το συμφερον των αμερικανων- τουρκων βεβαιως βεβαιως
    Ολα αραγε αυτα ειναι απλα "συμπτωση" με το παραδειγμα που ανεφερα παραπανω;Μαλλον οχι και οποιος θελει ας μου αποδειξει οτι σφαλλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρήστο Βούλγαρη δεν σφάλλεις καθόλου. Οι κοσμοεξουσιαστές έρχονται και παρέρχονται, αλλά οι μέθοδοι παραμένουν ίδιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.