23/4/11

Στην Κύπρο 600 Βρετανοί πεζοναύτες

Στην Κύπρο βρίσκονται από χθες 600 Βρετανοί πεζοναύτες οι οποίοι έφθασαν με στόλο τριων πολεμικών πλοίων. Οι αρχές των Βάσεων δηλώνουν ότι οι πεζοναύτες θα συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις. Στην Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου με στόλο τριών πλοίων έφθασαν εξακόσιοι Βρετανοί πεζοναύτες οι οποίοι θα παραμείνουν στην Κύπρο για δέκα μέρες προκειμένου να λάβουν μέρος σε προγραμματισμένες ασκήσεις.
Η δημοσιευση προ ημερων της ειδησης απο τους Times του Λονδίνου αναζωπύρωσε τις φήμες για χερσαία επιχείρηση στη Λιβυη κατι που διεψευσε το βρετανικο υπουργειο Αμυνας.


Μαλιστα η Λευκωσία ενημερώθηκε από το Λονδίνο για τον κατάπλου των σκαφών, ξεκαθαρίζοντας ότι ο στόλος και οι πεζοναύτες θα παραμείνουν στο νησί, και συγκεκριμένα στις βάσεις Ακρωτηρίου, στο πλαίσιο άσκησης ρουτίνας, πριν αναχωρήσουν για τον Ινδικό Ωκεανό. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι δεν απέκλειεται οι πεζοναύτες να χρησιμοποιηθούν για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις εκκένωσης, όπως ακριβώς έπραξαν και στο παρελθόν σε αρκετές περιπτώσεις. http://www.sigmalive.com/news/local/376330

4 σχόλια:

  1. Μπορεί κάποιος νά μού απαντήση στό εξής: Γιατί όταν οι ιταλογερμανοί ήθελαν νά χρησιμοποιήσουν ελληνικά λιμάνια καί αεροδρόμια τούς τό απαγορεύσαμε, ενώ τό επιτρέπουμε στούς Αγγλους;

    Αγγλία, μία χώρα πού είναι συνένοχος στήν γενοκτονία τών χριστιανών (Αρμενίων, Ρωμιών, Ασσυριών) πού διεπράχθη τήν περίοδο (1914-1922). Υπεύθυνη γιά τό αιματοκύλισμα τής περιόδου 1944- 1949. Υπεύθυνη γιά τήν μή απελευθέρωση τής Βορείου Ηπείρου. Υπεύθυνη γιά τά Σεπτεμβιανά τού 1955.

    Μία Αγγλία πού δολοφόνησε Κυπρίους, μία Αγγλία πού παραχώρησε τήν μισή Κύπρο στούς βαρβάρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για γυμνάσια;;;; Οποιος το πιστεύει να σηκώσει το χέρι του.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ(με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε "fstav" ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ!!! ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ...
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tο πρόβλημα με τους Ιταλούς και (δευτερευόντος με τους Γερμάνους) είναι ότι δεν θα ήταν ικανοποιημένοι με το δικαιώμα ελλιμενισμού σε ένα δυο λιμάνια (αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε αν κάποιος θα έκανε μια ανάλογη πρόταση για τον «κατευνασμό» των τούρκων, θα είχε την απαίτηση να τον θεωρουν πατριώτη μετα;) αλλά ήθελαν ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (και πρώτα από όλα το νησί από όπου κατάγομαι, την Ωραία μας Κέρκυρα) όπως κατέκτησαν ΟΛΗ την Αλβανια και ΟΛΗ την Αιθιοπία. (την Γιουγκοσλαβία μόνο μοιράστηκαν με την Γερμανία λόγω “force majeure” ή σε απλά ελληνικα γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς)κτλ. Και σε περίπτωση που αναρωτιέται κανείς τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα προσκολλιόταν στο άρμα της Γερμανίας-Ιταλίας ας σκεφτεί λίγο την τύχη της Ρουμανίας, η οποία προσέφυγε στις «καλές υπηρεσίες» των Γερμανών (και παραιτήθηκε από την ίδια βρετανική εγγύηση της 13ης Απριλίου 1939 η οποία είχε δοθεί και` στην Ελλάδα και στην Πολωνία):πρώτα υποχρεώθηκε να παραχωρήσει το 30% του εδάφους της σε Βούλγαρια-Ουγγαρία-Σ. Ενώση και μετά υποχρεώθηκε να συμμετάσχει στον πόλεμο στο πλευρό των Γερμανών θυσιάζοντας σχεδόν 3 από τις 4 στρατιές της (το 80% του χερσαίου στρατού της) στο όνομα του Γερμανικού «Μολώχ» σε μια πόλη που τότε ονομαζόταν Σταλινγκράντ…Δεν μπορώ να φανταστώ έναν Έλληνα πατριώτη να εύχεται μια ανάλογη τύχη για την πατρίδα `μας! Αν παλι εξακολουθεί να αμφιβάλλει αε κοιτάξει και τις περιπτώσεις της Ουγγαριάς και της Σλοβακίας
    Για αυτό ακριβώς όσοι συνεργάσθηκαν με την θέληση τους με τις δυνάμεις του Άξονα ήταν (για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας) ΠΡΟΔΟΤΕΣ γιατί συνεργάσθηκαν με δυνάμεις οι οποίες είτε θα μετέτρεπαν τους έλληνες σε «είλωτες» (Γερμανοί)είτε απεργάζονταν την εξαφάνιση του Ελληνισμού (οι Ιταλοί, οι οποίοι στα Δωδεκάνησα είχαν απαγορεύσει την διδασκαλία των Ελληνικών πριν τον πόλεμο, και είχαν προσπαθήσει να κάνουν τους Δωδεκανήσιους ουνίτες για να τους αφελληνίσουν πιο γρήγορα, και οι Βούλγαροι με τις γνωστές τους ενέργειες τους στην Μακεδονία). Αντιθέτως όσοι επέλεξαν να τάχθουν στο πλευρό των Σύμμαχων, ακολουθούσαν παραφράζοντας τον Ρουσσώ, την «εθνική θέληση» για ελευθέρια έστω και αν από ανάγκη έπρεπε να βασιστούν σε ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ συμμάχους όπως οι Βρετανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.