16/4/11

Ξεσηκώνονται οι μουσουλμανικές επαρχίες της Σερβίας και ζητούν αυτονομία!

Πριν από ένα μήνα υπήρξαν διαδηλώσεις στο Πρέσεβο της Σερβίας, όπου οιμουσουλμάνοι διαδήλωσαν απαιτώντας παραχώρηση αυτονομίας της περιοχής, που είναι ένα πρώτο βήμα για απόσχιση.


Ακολουθώντας την ίδια τακτική -που δημιούργησε και το κράτος του Κοσσυφοπεδίου- ήταν η σειρά προχθές των μουσουλμάνων του Σαντζάκ να επαναδηλώσουν την επιθυμία τους κι αυτοί για αυτονομία, έχοντας μάλιστα την υποστήριξη των αποδήμων συμπατριωτών τους, που ήδη ίδρυσαν το «Κίνημα Αυτονομίας του Σαντζάκ», με επικεφαλής τον μουφτή Μουαμάρ Ζουκόρλιτς.

Να σημειωθεί, ότι οι περιοχές της νότιας Σερβίας που ξεσηκώθηκαν, υποστηρίζουν ότι συμπληρώνεται 100ετία από τη στιγμή που η περιοχή «Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια» παραχωρήθηκαν στη Σερβία, με τη λήξη του πρώτου βαλκανικού πολέμου, και οι συνθήκες παραχώρησης άλλαξαν.

Κι ενώ η Σερβία εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν χρειάζονται αυτονομία οι περιοχές, αλλά μπορούν να συμβιώσουν οι πολλές κοινότητες σε μια πολυεθνική κοινωνία, στην ιστοσελίδα «intermezzo.ba» τονίζεται ότι οι μουσουλμάνοι δεν θέλουν να αποσπαστούν, αλλά η αυτονομία θα σημαίνει «περιφερειοποίηση, που είναι από τα θεμελιώδη αξιώματα των αναπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών». Στο δε περιοδικό του Σεράγεβο «Saf» σημειώνεται πως η κίνηση έχει πολλούς υποστηρικτές και σε άλλες περιοχές, και αναφέρει φυσικά τους μουσουλμάνους της Βοσνίας.

Είναι φυσικό να ζητούν «περιφερειοποίηση», αφού πλέον έγινε και στην Ελλάδα αντιληπτό, ότι με τις Περιφέρειες και την απευθείας επαφή με τα ευρωπαϊκά κοινοτικά όργανα -παρακάμπτοντας την κεντρική εξουσία των Αθηνών- τίθεται το σπέρμα αυτοδύναμης ανάπτυξης κάθε Περιφέρειας, με ό,τι θα συνεπάγεται αυτό όταν «έρθει το πλήρωμα του χρόνου». Υπενθυμίζουμε δε, ότι οι εμπνευστές δημιουργίας προβλημάτων διάσπασης στις χώρες, προβάλλουν το αίτημα για αυτόνομη Κρήτη, με το -ανύπαρκτο- επιχείρημα ότι το 2012 συμπληρώνονται 100 χρόνια «προσωρινής» ένωσης του νησιού με την Ελλάδα.http://www.greekmoney.gr/

15 σχόλια:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΥΠΟΥ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ.

    ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έρχεται καί η σειρά μας...

    Φροντίζουν τά τρία κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ) γιά αυτό, μαζί μέ τό παρακράτος των αναρχικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετα τη μεση Ανατολή, θα γινει "αναδιαταξη" στα Βαλκανια, οπου θα πνευσει ο αερας της Δημοκρατίας. Πρωτα ο πολιτης (και μετα το Εθνος).

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Σέρβοι θα είναι πάλι οι μοναδικοί μας σύμμαχοι στην περιοχή, λόγω κοινών συμφερόντων, όταν θα ξεσπάσουν μέσα στην επόμενη δεκαετία φοβερά γεγονότα και ανακατατάξεις.
    Πρέπει να προσεγγιστούν και οι Βούλγαροι, που επίσης κινδυνεύουν!
    Αλλιώς, θα μας φάει όλους μαζί το "μαύρο" φίδι!!!

    Ο Καλλικράτης είναι Φαυλοκράτης και διαβρωτικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. την Σερβία την λυπάμαι αλλα και το φχαριστιέμαι γιατί εγω δεν ξεχνω αναγνώριση των σκοπίων 'μακεδονία΄απο τα φιλαράκια μας τους σέρβους δεν ξεχνώ το σιγοντάρισμα του Τιτο των συμμοριτών στον Γράμμο (1947-49) για την απόσχιση της Ελληνικής Μακεδονιας μας. Δεν ξεχνω τον αλυτρωτισμό τους για την προσάρτηση της θεσσαλονικής και πέριξ (ρώτα όποιον ΄σερβο θες για αυτό). Δεν ξεχνώ και πολλά άλλα..................
    Πληρώνουν τον μεγαλοιδεατισμό τους και καλά να παθουν και δεν με ενδιαφέρει οτι είναι ορθόδοξοι και τι να το κάνω εγώ αυτό άν αυτοι απεργάζονται σχέδια εναντίον της πατρίδας μου,

    ΡΟΚΑΜΠΙΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι μουσουλμανοι προσπαθουν να επιβληθουν με καθε τροπο στην δυση, πρεπει να τους δωσουμε ενα μαθημα για να μην ξεχνιουνται με μια καινουργια σταυροφορια που θα τους τελειωσει μια και εξω και να εξαφανισει το ισλαμ μια για παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι γνωστοί αρουραίοι της κάθε μορφής διαπλοκής και μυστικών υπηρεσιών εξυφαίνουν γνωστά και παλαιά σενάρια στη περιοχή των Βαλκανίων.
    Δύο απο αυτά είναι για Θράκη - Κρήτη και στην μέν Κρήτη ο Λαός απο μόνος του έλαβε τα μέτρα του(είναι πλήρως εξοπλησμένος), παρότι πολλοί ΄΄τρύπιοι΄΄προσπάθησαν να τους αφοπλίσουν(τελευταίος ήταν ο Βουλγαράκης), στη Θράκη όμως ακόμη ΄΄πετούν αετό΄΄.
    Είναι γνωστό ότι οι Κρήτες πήραν το μάθημά τους το 1941 που τους είχε ΄΄ξεβρακώσει΄΄ ο Μεταξάς και πολέμαγαν με τσουγκράνες.''ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΗΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιγά Ροκαμπίλα, πολύ φόρα πήρες. Δεν είναι έτσι απλά τα πράμματα. Όταν μείνουμε μόνο εμείς στην περιοχή και τα ισλαμά θα είναι θαλασσα στην περιοχή έλα να τα ξαναπείς αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Τιτο ηταν Κροατης και οχι Σερβος.

    CROW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα στο πρέσεβο δεν είναι απλώς μουσουλμάνοι,είναι σίπταροι-μουσουλμάνοι.Και φυσικά τι κάνει νιάου-νιαου ;;;Θέλουν να ενωθούν με την μεγάλη αλβανία-κόσοβο. Αμφιβάλλετε ;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ(με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Oti kai na ypostirizoun kalopista orismenoi, oi Serboi me tin anagnorisi tou FYROM os "Makedonia" kai ta glykofilimata teleftaios me tous Tourkous apedeiksan oti den aksizoun tin symparastasi mas esto kai an einai Orthodoksoi.

    Einai axaristoi kai anaksiopistoi os "filoi", an isxyeei tetoios oros shmera gia krath.

    O Rokampilas exei sigoura dikio!!
    H stasi tous einai eleini, giati as mi ksexname oti emeis thysiastikame giaftous kai eispraksame tin mynin olis tis Evropis ex aitias tous..

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ολοι στην θρακη να αγορασουν οπλα για να ειναι ετοιμοι οι μουσουλμανοι της θρακης θα προσπαθησουν να μας αιφνιδιασουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Τιτο ηταν Κροατης και οχι Σερβος.

    CROW
    17 Απριλίου 2011 2:31 π.μ.
    ---------------------

    Κανένα από τα δύο!

    Εβραίος ήταν!

    Ιδού και η απάντηση στα περί αναγνώρισης των Σκοπίων ως Μακεδονίας από την Κομμουνιστική Σερβία!!

    Οι Σέρβοι μας είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!

    -----------------
    @ 17 Απριλίου 2011 1:31 π.μ.

    Ασε τον Ροκαμπίλα, φίλε!
    Θα τα δει και μόνος του μια μέρα αλλά τότε θα του έχει φύγει η μπριγιαντίνη από τα μαλλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το περί φιλίας των λαών ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν(γνωστός παραμυθάς) το έγραψε?
    Δεν ξέρω αν υπάρχει πραγματική φιλία μεταξύ των λαών αλλά σίγουρα υπάρχουν κοινά συμφέροντα.
    Νομίζω κάτω από όλες τις συνθήκες είναι συμφέρον για εμάς να μην κλείνουμε πόρτες και ιδίως σε ιστορικούς μας συμμάχους όπως η Σερβία.Ίσως όπως εμείς έχουμε παράπονα από αυτούς ,έτσι και αυτοί να έχουν από εμάς.To γεγονός ότι έχουμε κοινή θρησκεία και κοινούς αγώνες ,βοηθάει τα μέγιστα
    και πιστεύω θα ήθελε πολύ προσπάθεια για να δημιουργηθεί εχθρότητα μεταξύ των λαών μας.
    Για τους Σκοπιανούς ίσως κάτι να αισθάνονται, επειδή φαντάζομαι τους θεωρούν πατριωτάκια τους (οι Σκοπιανοί τι είναι?μωσαϊκό λαών όπου,επικρατούνοι οι Σέρβοι, (επίσης Βούλγαροι,Αλβανοί,Γύφτοι (Αθίγγανοι)μέχρι και ελληνική μειονότητα υπάρχει πιθανόν και άλλες εθνότητες).Αυτό φυσικά δεν μας υποχρεώνει να υιοθετήσουμε την γραμμή τους.
    Δεν γνωρίζω τι αποτρεπτική ισχύ διαθέτουμε πλέον σαν στρατός αλλά το σίγουρο είναι ότι οι συμμαχίες είναι πάντα χρήσιμες και πάντα ισχύει το ρητό του "εχθρού μου ο εχθρός, είναι δύο φορές φίλος "!
    Η εντύπωση ότι αποδίδει η πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας καί ότι αν τους τα παραχωρήσουμε τα πάντα μόνοι μας δεν θα υπάρχει κίνδυνος πολέμου ,είναι εσφαλμένη.
    Όσο πιό πολύ απογυμνώνουμε την Ελλάδα από ισχύ και συμμάχους τόσο πιό κοντά φέρνουμε το ενδεχόμενο ενός πολέμου.Γινόμαστε "μεζές" και ίσως ο σουλτάνος να σκέπτεται ότι ο καλύτερος τρόπος να αντισταθείς σε έναν πειρασμό ,είναι να υποκύψεις "καταπίνοντάς τον "! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ πάλι πιστεύω ότι η Τουρκία είναι η μεγάλη απειλή της Ευρώπης και του Δυτικού κόσμου. Πρέπει να αποδυναμωθεί με κάθε τρόπο!
    Όταν γίνει αυτό, οι μουσουλμάνοι της περιοχής δε θα έχουν παρά τη μακρινή και ιδιαίτερα παρωχημένη και συντηρητική Σαουδική Αραβία να τους σιγοντάρει. Άρα πολλοί από αυτούς θα καταφέρουν να αφομοιωθούν από τους Ευρωπαϊκούς πολιτισμούς, αφού πλέον μόνοι αυτοί θα αντιπροσωπεύουν στα ευρωπαικά εδάφη την πρόοδο και την ανάπτυξη (και όχι η Τουρκία που ανακατεύεται παντού και σε όλα τα κράτη όπου υπάρχουν μουσουλμάνοι από τα Βαλκάνια).

    Ελπίζω δηλαδή να γίνει κάτι τέτοιο γιατί αν δε γίνει εμέις στην Ελλάδα θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα στη Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου από την τουρκική 'επέλαση'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.