18/4/11

Η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή ούτε Ισημερινός...

Αν "πέσει" η Ελλάδα θα φύγουμε όλοι μετανάστες...



Κύριε Στούπα καλή σας ημέρα.

Θα ήθελα να μας πείτε αν είναι δυνατόν για ποιό λόγο δεν αναφέρετε το παράδειγμα της Αργεντινής όπου από ό,τι είδα -σε κάποια εκπομπή εξάντας αν θυμάμαι καλά-  μετά τις αποκρατικοποιήσεις και ό,τι άλλο τέλος πάντων επέβαλε το ΔΝΤ το χρέος αυξήθηκε κατά πολύ περισσότερο;

Επίσης γιατί δεν αναφέρεστε στο παράδειγμα του Ισημερινού που πέταξε στην κυριολεξία έξω ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα και είναι -όπως  λένε σήμερα- σε πολύ καλύτερη μοίρα;
Γιατί επίσης σας φταίνε συνεχώς οι δημόσιοι υπάλληλοι και δε λέτε ότι μειώνεται συνεχώς το ΦΠΑ στις μεγάλες επιχειρήσεις ή ότι εσείς οι δημοσιογράφοι δεν πληρώνετε ΦΠΑ (? !).

Εγώ σας πληροφορώ ότι δουλεύω σε σώμα ασφαλείας και το νυχτερινό (το οποίο μπορεί και να είναι 24ωρο, που ταυτόχρονα μπορεί να κυνηγάω Τούρκους λαθρέμπορους) παίρνω περίπου 22 ευρώ καθαρά!!!!!!!

Και επίσης αντί να κατηγορείτε τους Δημοσίους Υπαλλήλους γιατί δεν λέτε ότι οι πολιτικοί δεν έχουν υποστεί μειώσεις αποδοχών αλλά αντίθετα παίρνουν αυξήσεις;

Και πότε επιτέλους θα πάει ένας μέσα;

Απάντηση: Αυτά που είδατε στην τηλεόραση είναι πιστεύω αυτά που θα θέλατε να δείτε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλοι μας.

Για την Αργεντινή π.χ. ξέχασαν να σας δείξουν πως οι καταθέτες δεν έχουν πάρει ακόμη τα χρήματά τους από τις τράπεζες. Ξέχασαν επίσης να λάβουν υπόψη πως η Αργεντινή είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς τροφίμων. Πάντα ήταν... Αυτό είχε δυο συνέπειες. Πρώτον: όταν η χώρα αποκλείστηκε από τις αγορές λόγω χρεοκοπίας, μπορούσε να θρέψει μόνη της τον πληθυσμό της.

Δεύτερον: Η χώρα βοηθήθηκε να βγει από την κρίση τα τελευταία χρόνια επειδή οι τιμές των τροφίμων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και έτσι εισρέει συνάλλαγμα...



Η Ελλάδα το 2010 είχε εξαγωγές 16 δισ. ευρώ και εισαγωγές 46 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως αν βγαίναμε από τις αγορές λόγω «κουρέματος» ή παύσης πληρωμών θα είχαμε ληστείες μετά φόνου για μια κονσέρβα ή ένα κιλό φακές.
Ο Ισημερινός κατήγγειλε το επαχθές χρέος γιατί το είχαν δημιουργήσει δικτάτορες που με πραξικόπημα παραβίασαν την λαϊκή βούληση. Θα πάει τους πιστωτές στα διεθνή δικαστήρια με αυτό το επιχείρημα. Σε εμάς το χρέος το δημιούργησαν δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Με ποιο νομικό επιχείρημα θα απαιτήσουμε να μην το πληρώσουμε; (Και κατ’ αυτή την έννοια μαζί τα φάγαμε...).
 
Επιπλέον ο Ισημερινός εξάγει πετρέλαιο και αυτό σημαίνει πως μπορεί να έχει πρόσβαση σε ρευστό όσο είναι εκτός αγορών. Ακόμη το εμπορικό ισοζύγιο του Ισημερινού (εξαγωγές-εισαγωγές) είναι ισοσκελισμένο.  Υπάρχει μια μερίδα συμπατριωτών μας που είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα υποστηρίζουν αυτά τα σενάρια μονομερώς αποκρύπτοντας την πλήρη εικόνα.

Ο καθένας από εμάς έχει ατομική ευθύνη να μορφώνει άποψη και να ξεχωρίζει τα παραμύθια από την αλήθεια και στη συνέχεια να αμφισβητεί. Να αμφισβητεί ακόμη και τον εαυτό του... Αυτή είναι η αρχή μου.

Πληρώνω ΦΠΑ 23%... Είμαι υπέρ της κατάργησης του αγγελιόσημου που πάει στο ταμείο των δημοσιογράφων και πληρώνετε εσείς, γιατί το θεωρώ καταχρηστικό και γι΄ αυτό δεν κάνω χρήση του.

Δεν έχω καμιά αντίρρηση οι άνθρωποι που δουλεύουν περισσότερο να πληρώνονται περισσότερο, είτε στον δημόσιο τομέα είναι αυτοί είτε στον ιδιωτικό. Το γεγονός πως πληρώνονται και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες που δεν κάνουν τίποτα, επειδή κάποιος τους διόρισε κάπου για να τον ψηφίσουν, μας στερεί τη δυνατότητα σαν κοινωνία να πληρώνουμε καλύτερα αυτούς που προσπαθούν.  Και έτσι να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα και λιγότερους φόρους...

Πράγματα επωφελή και τα δύο...

Το πότε επιτέλους θα πάει ένας μέσα, το αναρωτιέμαι κι εγώ...  Προσυπογράφω τις μειώσεις μισθών των πολιτικών και των χρηματοδοτήσεων που λαμβάνουν τα κόμματα. Έχω γράψει πως μια λύση σε αυτή τη χώρα θα ήταν ένα πόθεν έσχες για όλους, ξεκινώντας από τους πολιτικούς και τους πραιτοριανούς στον κρατικό μηχανισμό και τον ιδιωτικό τομέα. Όποιου τα φορολογημένα εισοδήματα δεν καλύπτουν τα περιουσιακά στοιχεία των τελευταίων 20 ετών να
δημεύονται... 


Πηγή:www.capital.gr

8 σχόλια:

  1. Καλά τα λεεί. Συμφωνώ 100%

    1) Κακά τα ψέματα μαζί τα φάγαμε
    2) Μπορεί να τα φάγαμε αλλά η ευθύνη βαρύνει του πρώτα τους πολιτικούς και μετά εμάς που τους ψηφίζαμε για διαχείριστούν τη χώρα αλλά το απέτυχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΕΔΕ για την εφημερία του νοσοκομείου Αλεξάνδρα

    Ένορκη διοικητική εξέταση διετάχθη στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα το οποίο ζήτησε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας την αναστολή της χθεσινής εφημερίας του λόγω έλλειψης υγειονομικού υλικού και πληρότητας κλινών.

    Αντίθετα όμως, όταν επισκέφθηκε το νοσοκομείο ο διοικητής της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας διαπίστωσε πληρότητα κλινών και υγειονομικό υλικό."

    Θα χάσει κανείς τη θέση του σε αυτή τη ρημάδα τη δημόσια διοίκηση; Οι πράξεις πρέπει να έχουν ευθύνη και η ευθύνη συνέπειες....
    Οι Διευθυντές των κλινικών που έιχαν δηλώσει πληρότητα γιατί είναι ακόμα στις θέσεις τους;

    ΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα Αργεντινή διότι με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που έχουν ανακαλυφθεί αποκτά "αυξημένο γεωπολιτικό βάρος".
    Επαχθές μπορεί να χαρακτηριστεί ένα χρέος και όταν αποδειχθεί ότι οι συμφωνίες που συνάφθηκαν ήταν εις βάρος και εν αγνοία του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οχι φιλαρακο δεν τα φαγαμε μαζι...

    Οι ελευθεροι επαγγελματιες δεν εφαγαν τιποτε..
    ΠΛΗΡΩΝΑΝ κ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ...

    Εκλεγμενοι η οχι, ευκολα βρισκουμε αποδειξεις οτι οι αποφασεις ηταν ζημιογονες για το εθνος λογο χρηματισμου των ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ απο τους εξω..

    Οσο για το φαγητο μας, με το χρυσο της Πατριδας μπορουμε να ζησουμε 6 μηνες μεχρι να αρχισει η παραγωγη για τα βασικα στην Ελλαδα...

    Αντε τωρα...

    Ινφογνωμων πιστευω οτι οταν ανεβαζεις τετοια αρθρα, καλο ειναι να γραφεις και μια γνωμη η σχολιο διοτι αλιως δινεις την εντυπωση οτι συμφωνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος χρυσός ? Ο χρυσός έχει κάνει φτερά και πέταξε. Εϊχε ξεκινήσει να πετάει μετά τον πόλεμο με τη βοήθεια των συμμάχων Άγγλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΙΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΛΑΤΙΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΕΙΧΑΝ ΡΗΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ. ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ "La rebelión de los forajidos"

    ΦΟΒΕΡΗ ΙΔΕΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΕΚΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστός ο αρθρογράφος σε όλα. Αλλά έχουν επικρατήσει οι άγγελοι εξάγγελοι τού Διονύση. Μακάρι να έχουν δίκαιο και γω άδικο, αφού το δικό τους θα γίνει όπως όλα δείχνουν.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα κοράκια της ΠΤ και του ΔΝΤ έχουν πέσει τώρα επάνω στην Ιαπωνία για να την ...βοθήσουν, αλλά οι Ιάπωνες δεν μασάνε. Τους είχαν πετάξει έξω με τις κλωτσιές την δεκαετία 60 και τους είχαν κλείσει το γραφείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.