1/4/11

Συναγερμός για την σωτηρία της Φουκουσίμα και της ανθρωπότητας


Από τον Jacques Attali

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει γρήγορα για να αποφευχθεί η διάχυση σε τεράστιες ποσότητες ραδιενεργών υλικών από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα

Η ώρα είναι πολύ σοβαρή. 

Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε  ένα σενάριο που αφορά την μεσοπρόθεσμη ακεραιότητα της ανθρωπότητας. 

Αν οι δεξαμενές ή οι πισίνες αποθήκευσης αναλωμένου καυσίμου υλικού από τους αντιδραστήρες στη Φουκουσίμα ρευστοποιηθούν υπό την επίδραση της θερμότητας, ή διαρρεύσουν λόγω  έκρηξης ή σεισμικής δόνησης, θα απελευθερωθούν είτε σε υγρά είτε σε αέρια μορφή στον αέρα και στη θάλασσα, τεράστιες ποσότητες ραδιενεργών υλικών, αναφορικά δε με τον τρίτο αντιδραστήρα, σημαντικές ποσότητες πλουτωνίου. 
Σ αυτή τη περίπτωση, η μόλυνση θα καταστήσει ένα  μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας,
 μη  κατοικήσιμο και δεν αποκλείεται να μολύνει ολόκληρο τον πλανήτη.

Και όλα αυτά επειδή οι ιαπωνικές πυρηνικές αρχές, για καθαρούς λόγους κερδοφορίας, έκτισαν το εργοστάσιο εκεί που δεν έπρεπε και είχαν αρνηθεί να πάρουν όλα τα μέτρα ασφαλείας που τους είχαν προταθεί. 

Από την αρχή της καταστροφής, οι ίδιες αυτές αρχές έχουν συσσωρεύσει σφάλματα το ένα πάνω στο άλλο, αφήνοντας για μέρες τους αντιδραστήρες χωρίς ψύξη, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στα συστήματα προστασίας.
Με κρυψίνοες πρακτικές  απέκρυψαν αυτά που γνώριζαν απορρίπτοντας για πολύ καιρό τη διεθνή βοήθεια, εμποδίζοντας κατ αυτόν τον τρόπο μια κινητοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Λόγω μιας δήθεν υπερηφάνειας, οι εν λόγω αρχές έθεσαν αρχικά σε κίνδυνο τον υπέροχο ιαπωνικό λαό, με ανεπαρκή πληροφόρηση, ιδίως δε τους εργαζομένους, και μάλιστα  χαμηλόμισθους εργαζόμενους που χρησιμοποίησαν σε άκρως επικίνδυνες αποστολές, για τις οποίες δεν είχαν εκπαιδευτεί . 

Τώρα, για να μην παραδεχθούν ότι είπαν ψέματα, οι ίδιοι αυτοί αξιωματούχοι αρνούνται τη συνεργασία ξένων εμπειρογνωμόνων και θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρο τον πλανήτη.  

Και  ενώ η  «διεθνής κοινότητα», αγανακτεί με την παραμικρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μπορεί (ευτυχώς) να αντιδρά τόσο γρήγορα, στην προκειμένη περίπτωση παραμένει εντελώς αδρανής: ρωτάμε ευγενικά τους Ιάπωνες αξιωματούχους τι κάνουν, χωρίς να  επιμένουμε όταν αυτοί αρνούνται τη βοήθειά μας.

«Εκκενώνουμε τους υπηκόους μας, προβαίνουμε σε καταπραϋντικές δηλώσεις, για να μην πανικοβάλουμε τους ανθρώπους. Για να σώσουμε την πυρηνική βιομηχανία. Για να κοιμόμαστε ήσυχα για λίγες ακόμη μέρες».

Όλα αυτά είναι παράλογα. 

Η πυρηνική βιομηχανία δεν θα μπορέσει ενδεχομένως να σωθεί παρά μόνο εάν αυτή η καταστροφή τεθεί υπό έλεγχο όσο γίνεται γρηγορότερα. 

Πρέπει λοιπόν να συσταθεί επειγόντως μια παγκόσμια κοινοπραξία όλων των ειδικών.  Πρέπει οι Ιάπωνες φίλοι μας να δεχτούν όσο πιο γρήγορα γίνεται τους  καλύτερους διαχειριστές του κόσμου για τις μετά-ατυχήματος καταστάσεις. 

Θα είναι εξάλλου, ο μόνος τρόπος για να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει μέσα σ’ αυτό το εργοστάσιο. 

Χωρίς να περιμένουμε τα συμπεράσματα αυτών των ειδικών, είναι αναγκαίο, ήδη από τώρα, να αποσταλούν αεροπορικώς όσα ελικόπτερα, πυροσβεστικές μάνικες,  ρομπότ και  μπετονιέρες απαιτούνται για να  βάλουν τέλος σε αυτή την καταστροφή. 

Δεν υπάρχει πια χρόνος για την αμφισβήτηση του δικαιώματος ή της υποχρέωσης παρέμβασης. 

Αλλά μόνο για δράση.

Jacques Attali

Slate.fr      1.4.2011


24 σχόλια:

  1. Ενα ακόμα έγκλημα των πολιτικών της Ελλάδος αλλά καί ολόκληρης της υφηλίου είναι η μή προώθηση της αιολικής ενέργειας, της ηλιακής ενέργειας καί της ενέργειας από τό κύμα. Οι άθλιοι πολιτικοί, ανδρείκελα των πετρελαϊκών εταιρειών, βασίζουν τήν παραγωγή ενέργειας στούς χειρότερους δυνατούς τομείς: τό πετρέλαιο καί τήν πυρηνική τήξη.

    Τά νησάκια του Αιγαίου έπρεπε νά είναι αυτόνομα στόν τομέα της ενέργειας. Ηλιος τό καλοκαίρι, άνεμος τόν χειμώνα, κύμα όλο τόν χρόνο.

    Ακόμα έπρεπε τό κάθε νησάκι νά έχει τό δικό του εργοστάσιο αφαλάτωσης.

    Αλλά όλα τά καθάρματα οι πολιτικοί καί οι δημοσιογράφοι, τό μόνο πού τούς νοιάζει είναι νά αυξήσουν τίς καταθέσεις τους. Καλά νά πάθουμε αφού εδώ καί 40 χρόνια τούς δίνουμε 90% σέ ποσοστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΜΙΑ facade ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ.
    ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΩΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΣΑ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΜΟΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ. ΤΑΞΙΔΕΥΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ (ΤΟ ΛΕΩ ΚΟΣΜΙΑ) ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ, ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΟΣΟ ΞΕΝΕΣ ΓΙΑ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστά αυτά που λέει ο κύριος Attali.
    Δεν γνωρίζω μόνο το κατά πόσον πρέπει να σωθεί η πυρηνική βιομηχανία.
    Η συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για ενέργεια οδηγεί τους ηγέτες των κρατών (που δεν θέλουν να καταστραφεί η οικονομία της χώρας τους από τις συνεχείς ανατιμήσεις στην τιμή του πετρελαίου)στην εύκολη λύση της πυρηνικής ενέργειας.
    Μίας μορφή φθηνής ενέργειας που δυστυχώς δεν ελέγχεται.Θυμίζει λίγο τα αυτοκίνητα Ιαπωνικής εταιρείας (πολύ αξιόπιστα μέχρι πρότινος). Κάποιο νέο μοντέλο της, που συναρμολογείται στην Αμερική και βγήκε κανονικά στην παραγωγή, επιτάχυνε με καταιγιστικούς ρυθμούς αλλά δεν μπορούσε να φρενάρει!!!
    Έτσι είναι στην πραγματικότητα και η πυρηνική ενέργεια .Τρέχει "με χίλια" αλλά δεν μπορεί να φρενάρει Κοινός παρονομαστής και στις δύο περιπτώσεις τα θανατηφόρα ατυχήματα.Στην περίπτωση του αυτοκινήτου λίγα ,στην περίπτωση όμως του Τσέρνομπιλ και την Φουκουσίμας αμέτρητα.
    Από την εποχή που κατασκευάσθηκε η πρώτη ατομική βόμβα και ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας ,άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.
    Πυρηνικές δοκιμές που συνεχίζονται μέχρι σήμερα (σχετικά πρόσφατα η Γαλλία στην Μουρουρόα ,η Βόρειος Κορέα το Ιράν? )Τον Ειρηνικό τον έχουν εξευτελίσει τελείως, λες και θέλουν να γεννήσει τον Γκοτζίλα!
    Υδρογονική βόμβα στο Μπικίνι οι Αμερικάνοι , ατομική στην Μουρουρόα οι Γάλλοι διαρροή ραδιενεργων ισοτόπων τώρα οι Ιάπωνες.Πυρηνικά ατυχήματα σε στρατιωτικό επίπεδο έχουν αφήσει σεβαστές ποσότητες ραδιενέργειας στο έδαφος σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ καθώς και ένα σωρό κεφαλές στα βάθη των ωκεανών(αφέθησαν όταν παρουσίασαν βλάβη τα αεροσκάφη που τις μετέφεραν). Πυρηνικά υποβρύχια όπως το Κουρσκ με τους αντιδραστήρες τους και τα πυρηνικά τους, κοιμούνται στα βάθη των ωκεανών και μερικά άλλα σαπίζουν παροπλισμένα στην Μαύρη θάλασσα και μολύνουν τις συγκεκριμένες περιοχές αλλά και όλο τον πλανήτη(τα θαλάσσια ρεύματα λίγο έως πολύ κάνουν κύκλο την μόλυνση σε όλο τον πλανήτη ).
    Και σαν να μην μας έφταναν όλα αυτά μας γέμισαν τον πλανήτη πυρηνικά εργοστάσια .
    Μόνο στην Ευρώπη 195 πυρηνικά εργοστάσια!!!(Βέλγιο 7,Βουλγαρία 2 με προοπτικές να κατασκευάσει άλλα 2,Τσεχία 6,Φινλανδία 4 και ένα υπό κατασκευή , Γαλλία 58!!!(αυτοί οι Γάλλοι είναι τρελοί)με ένα υπό κατασκευή ,Γερμανία 17 , Ουγγαρία 4,Κάτω Χώρες 1 ,Ρουμανία 2 ,Ρωσία 32 με 14 υπό κατασκευή στα επόμενα 20 χρόνια,Σλοβακία 4 με 2 υπό κατασκευή ,Σλοβενία 1,Ισπανία 8,Σουηδία 10 , Ελβετία 5,Ουκρανία 15 με δύο υπό κατασκευή ,Ηνωμένο Βασίλειο 19!Στην Αμερική 65 πυρηνικά εργοστάσια. συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2. συνέχεια
    Και οι Αμερικάνοι αποδεικνύονται πιό τρελοί και φυσικά πιό επικίνδυνοι απ' όλους αφού πήγαν και κατασκεύασαν πυρηνικά εργοστάσια μέσα στην ίδια τους την χώρα και πάνω (τρόπος του λέγειν)από το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα (San Andreas Fault)στην Καλιφόρνια.Αυτό το ρήγμα αναμένεται να δημιουργήσει κάποια στιγμή ,σεισμό γίγαντα ,με προοπτικές να αλλάξει τελείως την μορφολογία του εδάφους!Και όμως πήγαν και έστησαν αντιδραστήρες!
    Και την ανατολική ακτή την έχουν γεμίσει αντιδραστήρες αλλά εκεί καραδοκεί κίνδυνος (έστω απομακρυσμένος )τσουνάμι που μπορεί να δημιουργηθεί από τροπικό κυκλώνα, όπως είχα δει κάποτε σε ένα ντοκυμαντέρ(έδειχνε την πλήρη καταστροφή του Μανχάταν και της Νέας Υόρκης ).
    Και επειδή η τρέλα μάλλον είναι ίωση και κολλάει εύκολα κόλλησε και ο Μπερλουσκόνι και θέλει να κατασκευάσει πυρηνικό εργοστάσιο στην χώρα του( ας είναι σεισμογενής χώρα με ένα ενεργό ηφαίστειο και ας έχει γίνει δημοψήφισμα στο παρελθόν όπου η συντριπτική πλειοψηφία των Ιταλών τάχθηκε κατά της κατασκευής του ), καθώς και ο Ερντογάν που θέλει και αυτός να κατασκευάσει 4 "πάνω "από το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας ,καθώς και οι Σκοπιανοί οι Αλβανοί ακόμη και εμείς(όχι σε κυβερνητικό επίπεδο αλλά υπήρξε άρθρο από βουλευτή της αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο ιστολόγιο και πιστεύω θα ακολουθήσουν και άλλοιαπ'όλους τους χώρους , που θα προσπαθήσουν να χρυσώσουν το χάπι καιθα θελήσουν να μας εξηγήσουν την αναγκαιότητα και τα οφέλη από την χρήση της πυρηνικής ενέργειας,ιδίως τώρα σε εποχές οικονομικής κρίσης ) που ζούμε όλοι σε σεισμογενείς περιοχές (εμείς είπαν οι σεισμολόγοι περιμένουμε σεισμό μεγαλύτερο από όλους αυτούς που έχουμε δει κατά καιρούς).
    Το συμπέρασμα απ' όλα αυτά είναι ότι οι ηγέτες του κόσμου ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για το σήμερα.Θα έλεγα για το αύριο έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους εις τον Κύριον ,αλλά τώρα που το σκέπτομαι μάλλον είναι άθεοι, αν όχι κάτι άλλο.
    Θα αναρωτηθεί κανείς και θα πει, μα καλά όλοι τρελοί ,58 έφτιαξαν οι Γάλλοι!Και όμως ναι! Ο Αντρέ Κλώντ Λακόστ πρόεδρος της ΑSN (Autorite francaise de Surete Nucleaire-Αρχής για την πυρηνική ασφάλεια στην Γαλλία)παρά το γεγονός ότι εξήγησε ότι είναι σχετικά ασφαλείς οι πυρηνικοί αντιδραστήρες στην Γαλλία και ότι συνεχώς προσπαθούν να ανταποκριθούν σε καινούρια σενάρια φυσικών καταστροφών δήλωσε "On ne peut pas guarantir qu'il n'y aura jamais d' accident grave en France"
    "Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει ποτέ σοβαρό ατύχημα στην Γαλλία" (Le Monde 30/03/11).
    Αυτό που συνέβη στην Ιαπωνία ας είναι η τελευτέα σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι.
    Από την πυρηνική ενέργεια μόνο πρόσκαιρα οφέλη μπορούμε να αποκομίσουμε τα οποία θα εξανεμιστούν με την πρώτη διαρροή και τις ανεπανόρθωτες καταστροφές που θα ακολουθήσουν.
    Δυστυχώς με την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου γίνεται και μελέτη για θύματα σε περίπτωση ατυχήματος καιστην χειρότερη περίπτωση αναμένονται δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες θυμάτων!Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω ιστότοπο τι θύματα υπολογίζονται στην χειρότερη περίπτωση για κάθε πυρηνικό αντιδραστήρα στις ΗΠΑ (Nuclear Power Plants and other large nuclear facilities in the United States - John P. Shannon )
    Πιστεύω η μόνη λύση είναι η στροφή στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας .Επειδή το επιχείρημα των οπαδών της πυρηνικής ενέργειας είναι οι αυξημένες ανάγκες σε ενέργεια θα είχα να προτείνω να σταματήσει και το ανέκδοτο της παγκοσμιοποίησης και του εξισλαμισμού της Δύσης .Αν οι πόροι εξαντλούνται, αν η ενέργεια δεν επαρκεί και εμείς μέσω του εξισλαμισμού της Δύσης πετύχουμε πολλαπλάσια ζήτηση από την υπάρχουσα ,τότε πραγματικά είμαστε άξιοι της τύχης μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΤΙ δεν κάνουν ΧΑΡΑΚΙΡΙ οι εγωμανείς ένοχοι για το ραδιενεργό έγκλημα στη Φουκουσίμα, αφού δεν τους συλλαμβάνει ο γενίτσαρος των τοκογλύφων ΓΕΛΟΙΟΣ ΟΗΕ, που σιγοντάρει τη ληστεία των ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ βαρελιών πετρελαίου για τον ΚΑΤΑΡΡΕΟΝΤΑ καταναλωτισμό;;;
    http://www.youtube.com/watch?v=mbQTPiUwtoc
    Οι «πρόθυμοι» έδωσαν το πετρέλαιο στο Κατάρ, την κυβέρνηση στην αυτοεξόριστη ελίτ...

    The world’s largest concrete pump…… is being moved to Japan in a series of emergency measures to help stabilize the Fukushima reactors…….. “The bottom line is, the Japanese need this particular unit worse than we do”...

    Τον κίνδυνο να μην επιστρέψουν ποτέ αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Φουκουσίμα...

    http://chronicle.augusta.com/latest-news/2011-03-31/srs-concrete-pump-heading-japan-nuclear-site.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πραγματικότητα είναι πως η μισή ιαπωνία πρέπει να μεταναστεύσει αλλού. Αλλά οι ιάπωνες πιστεύουν ότι θα τους σώσει ο θεός της τεχνολογίας-επιστήμης ή αν αγωνιστούν σκληρά θα πετύχουν.
    Η οικονομία τους καταστράφηκε, κανείς δεν θα αγοράσει ραδιενεργά αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά ή μολύβια.
    Θα αναγκαστούν να εισάγουν τα πάντα, από νερό ως καύσιμα.
    Τα chip χρειάζονται πλύσιμο με νερό, θα τα πλένουν με εισαγόμενο;
    Το πρόβλημα μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί 1-2 χρόνια, αλλά μετά τι θα γίνει;
    Κάποιες ρώσικες ορθόδοξες προφητείες μιλάνε για εισβολή και κατάληψη της ανατολική ρωσίας από την Ιαπωνία, όπως και εποικισμός της Σιβηρίας από Κινέζους, το οποίο ήδη συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Εναλλακτικές" πηγές αποκαλούνται δόλια από κερδοσκόπους ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ που φτιάχνονται από ολοένα ΛΙΓΟΤΕΡΑ-ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ πετρέλαιο και μέταλλα...
    Κι όλα αυτά γιατί σχεδόν 7 δισεκατομμύρια κατευθυνόμενα εξουθενωμένοι άνθρωποι παρασύρονται να μισούν τη ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά.
    Οι τοκογλύφοι μένουν από καύσιμα!
    http://www.youtube.com/watch?v=dyRcF6qDwY8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υποστηριχτές της Ατομικής Ενέργειας ισχυρίζονται:

    Το πετρέλαιο τελειώνει, η ατομική ενέργεια είναι απαραίτητη, γιατί οι ΑΠΕ δεν επαρκούν να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση!

    Σωστό; Ή Λάθος;

    Το περιοδικό Πολιτική Οικολογία γράφει:
    Σύμφωνα με την OECD (International Energy Agency, IEA

    Το πετρέλαιο τελειώνει το 2035

    Το γκάζ το 2040

    Το κάρβουνο το 2100

    Το Ουράνιο το 2040

    η ατομική ενέργεια είναι απαραίτητη, γιατί οι ΑΠΕ δεν επαρκούν να καλύψουν τη ζήτηση!

    Σωστό; Ή Λάθος;


    Η σημερινή ετήσια κατανάλωση Ενέργειας φτάνει τα 400 Exajoule (400 δις δις Joule)
    Ένα Exajoule αντιπροσωπεύει την ενέργεια που φτάνει τη γη από τον Ήλιο σε 6 δευτερόλεπτα και επομένως θα κάλυπτε τις ενεργειακές ανάγκες της γης σε 21 ώρες!


    η ατομική ενέργεια είναι απαραίτητη, γιατί οι ΑΠΕ είναι ακριβές

    Σωστό; Ή Λάθος;


    Το 2010 συμφωνα με μελέτη των Πανεπιστημίων Stanford und Davis υπολογίστηκε το κόστος μετατροπής από τις σημερινές ενεργειακές πηγές στις ΑΠΕ σε 100.000 δις στα επόμενα 20 χρόνια.
    Η παραμονή στις σημερινές πηγές φτάνει στα 200.000 δις δολάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @11:13 μ.μ.
    --ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΩΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΣΑ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ.
    (η Ιαπωνία θα εξακολουθεί να αποτελεί πρότυπο οργανωτικότητας και όσοι έχουμε ζήσει εκεί το ξέρουμε καλά.)

    -- ΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ. ΤΑΞΙΔΕΥΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ (ΤΟ ΛΕΩ ΚΟΣΜΙΑ) ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ, ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΟΣΟ ΞΕΝΕΣ ΓΙΑ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.
    (Δώσε κάποιο παράδειγμα για να ξέρουμε τι εννοεί ο καθηγητής σου. Και θα σου πω εάν αυτό ισχύει ή ο τύπος λέει βλακίες (ΤΟ ΛΕΩ ΚΟΣΜΙΑ). Δεν σκέφτηκες για ποιό λόγο είναι από τους λίγους ξένους καθηγητές που πήγαν εκεί και που λένε κάτι τέτοιο; Μήπως πήγε να τους πουλήσει τις γνωστές κωλομαγκιές που ξέρουμε ότι πουλάνε πολλοί; Μήπως πήγε να τους πει ότι το καλύτερο υλικό για αντισεισμικές κατασκευές είναι το ...μπετόν αρμέ; Που άμα γίνει κανονικός σεισμός στην Ελλάδα, δεν θα μείνει ΤΙΠΟΤΑ όρθιο πάνω από διώροφο κτίριο;)
    --------------
    --------------

    @2:55 π.μ.
    --Η συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για ενέργεια οδηγεί τους ηγέτες των κρατών (που δεν θέλουν να καταστραφεί η οικονομία της χώρας τους.
    (Αυτή ακριβώς είναι η δουλειά των σοβαρών πολιτικών από Ελβετία μέχρι σκανδιναβία και από Ιαπωνία μέχρι Αυστραλία. Δεν θέλουν να καταστραφούν οι οικονομίες τους διότι αυτό αφορά και τους πολίτες τους.)

    --Πυρηνικά υποβρύχια όπως το Κουρσκ με τους αντιδραστήρες τους και τα πυρηνικά τους, κοιμούνται στα βάθη των ωκεανών.
    (Το Κουρσκ έχει ανασυρθεί).

    --Πυρηνικά ατυχήματα σε στρατιωτικό επίπεδο έχουν αφήσει σεβαστές ποσότητες ραδιενέργειας στο έδαφος σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ καθώς και ένα σωρό κεφαλές στα βάθη των ωκεανών αφέθησαν όταν παρουσίασαν βλάβη τα αεροσκάφη που τις μετέφεραν.
    (Όχι στα πυρηνικά όπλα, ναι στην χρήση για ειρηνικούς σκοπούς (ιατρική-ενέργεια κλπ) μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο και να καταργηθεί αυτή η τεχνολογία εφόσον δεν βρεθεί ασφαλέστερος τρόπος αντιμετώπισής της).

    --"Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει ποτέ σοβαρό ατύχημα στην Γαλλία" (Le Monde 30/03/11).
    (Ούτε για τα αεροπορικά ατυχήματα υπάρχει εγγύηση ότι δεν θα γίνουν. Και όμως τα αεροπλάνα θα πετάνε. Πιο πολύ κινδυνεύει ένας άνθρωπος να πεθάνει από τροχαίο, παρά από πυρηνικό ατύχημα. Και όταν τα παθήματα γίνονται μαθήματα, η χρήση πυρηνικής ενέργειας θα γίνεται ασφαλέστερη.)

    --Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω ιστότοπο τι θύματα υπολογίζονται στην χειρότερη περίπτωση για κάθε πυρηνικό αντιδραστήρα
    (Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες στην Ελβετία έγιναν μετά από δημοψήφισμα, όπως συνηθίζεται εκεί, και είχε προηγηθεί δημόσια συζήτηση στην οποία είχαν εκτεθεί όλοι οι λόγοι και τα πιθανά προβλήματα. Τα μοντέλα δίνουν έως και 5.000 νεκρούς. Παρόλα αυτά, πήραν το ρίσκο και το αποφάσισαν. Εκεί που έχουν φτιάξει μια από τις μονάδες τους, μπορεί να μην κινδυνεύει από τσουνάμι, αλλά κινδυνεύει από πιθανή κατολίσθηση και από το να γεμίσει η κοιλάδα με νερό ύψους πάνω από 200 μέτρα. Όποιος δεν παίρνει ρίσκα είναι καταδικασμένος.)

    Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε ηλεκτρικό που εισάγουμε από την Βουλγαρία (Κοζλοντούι) και από άλλο εργοστάσιο της Ρουμανίας που ψύχεται και αυτό από τον Δούναβη που χύνεται στον Εύξεινο Πόντο.
    Και ούτε η ζημιά στην Ιαπωνία έχει την έκταση που της δίνουν στην Ελλάδα διάφοροι καμπουράκηδες, αυτιάδες, ευαγγελάτοι και λοιποί αστέρες της "δημοσιογραφίας", οι οποίοι μπερδεύουν επίτηδες τις ζημιές από το τσουνάμι ώστε να νομίζει ο κόσμος ότι αυτές προέρχονται από το πυρηνικό εργοστάσιο.
    Στο τέλος, με την δαιμονοποίηση των πάντων, θα χαρακτηρίσουμε ως εχθρό της ανθρωπότητας ακόμα και τον Δημόκριτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνῶ ἀπόλυτα μαζί σας ὅτι δέν πρέπει νά βρίζουμε στά σχόλια.
    Πρέπει νά συμφωνήσετε ὅμως καί ἐσεῖς ὅτι ἡ ἀθυροστομία εἶναι ἕνα εἶδος ἀπόδοσης τιμῆς στόν Καραϊσκάκη κύριοι.

    Δέν κάνω συχνά σχόλια στήν ἰστοσελίδα σας, καί σχεδόν πάντα γράφω λίγες γραμμές.

    Δέν δημοσιεύσατε λοιπόν ἐχθές τό βράδυ τό σχόλιο μου γι᾽αὐτόν τόν πρωτεργάτη τῆς νέας τάξης φαντάζομαι γιατί τόν ἔβρισα. Τί ἄλλο θά ἔπρεπε νά κάνω δηλαδή.Ὅπως τί ἄλλο πιά μποροῦμε νά κάνουμε γιά τόν συμπατριώτη του τόν ΓΑΠ;;;

    Ξαναλέω λοιπόν ὅτι γεγονότα σάν αύτό τῆς καταστροφῆς στήν Ἰαπωνία εἶναι μία πρώτης τάξεως εὐκαιρία γιά τούς νεοταξικούς νά προωθήσουν τήν παγκόσμια κυβέρνηση. καί αύτός εἶναι ὁ λόγος γιά τόν ὁποῖο αὐτό τό κάθαρμα δημοσίευσε αύτό τό ἄρθρο.

    ΥΓ. Ἄς δοῦν ὅσοι καταλαβαίνουν τήν γαλλική τά βίντεο ποῦ κυκλοφοροῦν στό διαδίκτιο ὅπου παραθέτει τίς θέσεις του καί τό ὅραμα του γιά τό μέλλον. Ἱδανικό σχολεῖο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ fstav1 Απριλίου 2011 10:32 μ.μ.
    > Αλλά όλα τά καθάρματα οι πολιτικοί καί οι δημοσιογράφοι, τό μόνο πού τούς νοιάζει είναι νά αυξήσουν τίς καταθέσεις τους. <
    Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο άλλα παγκόσμιο…

    @ 2 Απριλίου 2011 1:13 π.μ.

    Ευχαριστούμε για το πολύ ωραία γραμμένο και τεκμηριωμένο σχόλιο σου.

    Την ώρα που ήταν να αναρτήσω το άρθρο του Ζάκ Ατταλί είχα μπροστά μου και το άρθρο της Μόντ που αναφέρεις, και επέλεξα τον Ατταλί ο όποιος, με την αφορμή της καταστροφής της Φουκουσίμα, στο πυρηνικό της μέρους μόνο και του τρόπου διαχείρισης της από τη διοίκηση της Τεπκο και το ιαπωνικό κράτος, εισάγει στο θέμα μια νέα –και μάλλον πρωτότυπη- πολιτική διάσταση, αυτής του «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ» ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (droit d’ingérence) από τρίτους σε κράτος όπου έτυχε ένα ατύχημα από το οποίο μπορεί να κινδυνεύει η ανθρωπότητα.

    Την βρίσκω ενδιαφέρουσα ιδιαίτερα για μια χώρα σαν την Ελλάδα που έχει επιλέξει να μην έχει η να μη θέλει να αναπτύξει την πυρηνική ενέργεια.
    Αν τελικά αποφασιστεί, μάλλον μέσω ΟΓΕ, θα διαθέτει η Ελλάδα ένα επιπλέον εργαλείο για να επέμβει (εννοώ πολιτικά) σε χώρες όπως τη Βουλγαρία και Τουρκία.
    Δυστυχώς, όπως πάει ο κόσμος σήμερα, πολύ φοβάμαι ότι θα είναι πάλι ένας τρόπος ορισμένοι να αυξάνουν τις τραπεζικές καταθέσεις τους, όπως λέει ο προηγούμενος σχολιαστής

    @ 2 Απριλίου 2011 8:42 π.μ.
    > ΓΙΑΤΙ δεν κάνουν ΧΑΡΑΚΙΡΙ οι εγωμανείς ένοχοι<

    Ναι, γιατί, αφού ταιριάζει με τις παραδώσεις τους;
    Κάποια απάντηση στο ερώτημα είχε δοθεί στην ανάρτηση μου της 26.03.2011 «Φουκουσίμα: θα κάνει Χαρακίρι η διοίκηση της TEPCO;»


    @ 2 Απριλίου 2011 10:10 π.μ.
    >Και ούτε η ζημιά στην Ιαπωνία έχει την έκταση που της δίνουν στην Ελλάδα διάφοροι καμπουράκηδες, αυτιάδες, ευαγγελάτοι και λοιποί αστέρες της "δημοσιογραφίας", οι οποίοι μπερδεύουν επίτηδες τις ζημιές από το τσουνάμι ώστε να νομίζει ο κόσμος ότι αυτές προέρχονται από το πυρηνικό εργοστάσιο.
    Στο τέλος, με την δαιμονοποίηση των πάντων, θα χαρακτηρίσουμε ως εχθρό της ανθρωπότητας ακόμα και τον Δημόκριτο.<
    Εντάξει, όσοι αναλύουν το πυρηνικό μέρος της καταστροφής του Φουκουσίμα και την διαχείριση των συνεπειών της είναι, κατά τη γνώμη σου, «καμπουράκηδες, αυτιάδες, ευαγγελάτοι».
    Πολύ μας απαξιώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aπάντηση στον ανώνυμο 2 Απριλίου 2011
    10:10 π.μ
    Διάβασα την απάντηση σου και δυστυχώς πέρα από την ανέλκυση του Κούρσκ που μου διέφυγε, δεν βρήκα άλλα σημεία που να με πείθεις ότι αυτά που έγραψα δεν ισχύουν.
    Μπορώ να πω ότι προσπάθησα να είμαι μετριοπαθής γιατί σε κάποιο άλλο σχόλιο που έκανα μίλησα για "πυρηνικό όλεθρο"που επακολουθεί την τήξη του πυρήνα (σύνδρομο της Κίνας).Έλαβα ένα απαντητικό σχόλιο από κάποιον κύριο που έδειχνε τρομοκρατημένος ,(από το ύφος που έγραφε, από τις βρισιές και την απαξίωση που έδειχνε (ουσιαστικά χωρίς πρόκληση). Έλεγε ότι προσπαθούσα να πείσω τον κόσμο ότι η καταστροφή και τα θύματα στην Ιαπωνία προκλήθηκαν από πυρηνική έκρηξη ,πράγμα που δεν έχει καμιά σχέση, με την αλήθεια και τις πραγματικές μου προθέσεις.Αλήθεια επειδή ο κύριος νόμιζε ότι ήμουν δημοσιογράφος :),πίστευε ότι υπάρχει κάποια συνωμοσία των δημοσιογράφων για να δημιουργήσουν πανικό στο κοινό !!!("μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι ", υπήρχε περίπτωση να προσπαθήσει κάποιος να εξαπατήσει τον κόσμο παρουσιάζοντας ως αποτέλεσμα πυρηνικής έκρηξης τις καταστροφές από τον σεισμό και το τσουνάμι? Δεν νομίζω !!!όλη μέρα η τηλεόραση έδειχνε σπίτια να παρασύρονται από τα νερά ... αν υπήρχε πυρηνική έκρηξη πως γινόντουσαν προσπάθειες στο εργοστάσιο να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση και ψύξη των αντιδραστήρων ?Είναι απλό αν είχε υπάρξει πυρηνική έκρηξη το εργοστάσιο δεν θα υπήρχε καν.
    Εγώ το μόνο που προσπαθούσα να περιγράψω με τις λέξεις αυτές ήταν οι επιπτώσεις από την τήξη πυρήνα ενός αντιδραστήρα (που προκαλείται όταν καταστραφεί ή για οποιονδήποτε λόγο δεν λειτουργήσει το σύστημα ψύξης )όταν μετά από τις εκρήξεις λόγω του υδρογόνου που αναφλέγεται και την δημιουργία ραδιενεργού νέφους ,επακολουθεί η τήξη των ράβδων πυρηνικού καυσίμου που διατρυπούν το κέλυφος του αντιδραστήρα και το κτίριο και σε διάπυρη κατάσταση λιώνουν το έδαφος και φθάνουν σε βάθος τουλάχιστον 20 μέτρων όπου συναντούν τον υδροφόρο ορίζοντα και μολύνουν το νερό. Από εκεί και πέρα οι επιζώντες στα επόμενα χρόνια θα τρώνε κατά πάσα πιθανότητα γεωργικά προϊόντα που θα έχουν ποτισθεί με αυτό το νεράκι που "θα κατσαρώσει μόνιμα το μαλλί τους και θα τους δώσει σπινθηροβόλο βλέμμα".
    Μετά αν δεν κάνω λάθος ακολουθεί ο θάνατος ,οι αρρώστιες -καρκίνος- και η καταστροφή της οικονομίας του κράτους που είχε την ... "τύχη" να ζήσει λίγο αποκάλυψη.
    Αυτό εννοούσα όταν μιλούσα για πυρηνικό όλεθρο συν την διασπορά ραδιενέργειας και σε πολλές άλλες χώρες και τους πρόωρους θανάτους και εκεί από ραδιενέργεια.
    Αλλά για να επιστρέψω στο απαντητικό σου σχόλιο θα εντοπίσω μερικά σημεία ...
    "Αυτή ακριβώς είναι η δουλειά των σοβαρών πολιτικών ..." πως κατάλαβες ότι οι πολιτικοί έστω και μερικοί είναι σοβαροί (και ποιοί είναι αυτοί?και ποιοί είναι οι ασόβαροι ?)Σε όλο τον κόσμο οι λαοί αρχίζουν και έχουν σοβαρές υπόνοιες για το αντίθετο :)
    "Όχι στα πυρηνικά όπλα ναι , στην χρήση για ειρηνικούς σκοπούς " Μα καλά φίλτατε ,ξέρεις πολλούς που να αισθανόντουσαν ανασφάλειες και να μην κατασκεύασαν ή να προσπάθησαν να κατασκευάσουν πυρηνικά όπλα την ώρα και την στιγμή που διέθεταν τα μέσα και την τεχνογνωσία? Πιστεύεις ότι το Πακιστάν ,η Ινδία ,η Βόρειος Κορέα το Ισραήλ δεν διαθέτουν πυρηνικές κεφαλές , πιστεύεις ότι η Τουρκία και το Ιράν δεν θα αποκτήσουν? Πιστεύεις ότι εμείς αν είχαμε πυρηνικό εργοστάσιο και μπορούσαμε να κατασκευάσουμε απαρατήρητοι όπλα ,δεν θα τα κάναμε ? "ο βρεγμένος λένε την βροχή δεν την φοβάται" και φαντάσου τι καλά θα ήταν να αποκτούσαμε και πάλι την δυνατότητα να διαπραγματευόμαστε στα ίσα στις συνομιλίες με τους Τούρκους ή οποιονδήποτε άλλον κερατά! συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οταν οι διαχειριστες ενος κρατους δεν εχουν ιδεα πως θα πρεπει να κυβερνησουν μια χωρα ,τοτε κιη πιο φθηνη ενεργεια θα φορολογηθει σε τετοιο βαθμο που θα την καταστησει ασυμφορο και αρα ζημιογονο...
    Ποσω μαλλον οταν προκειται για πυρηνικη ιδιως οταν στην ελλαδα δεν υπαρχει καν βιομηχανικη παραγωγη εξαυτου κυριως του γεγονοτος(υπερφορολογησης)...
    Δηλαδη οταν οι πολιτικοι μιλανε για ανανεωσιμες πηγες ενεργειας μαλλον θα πρεπει να τις θεωρουν "Trendi", κατι σαν "γκλαμουρια" ενα πραμα...επειδη το ειπε ο ομπαμας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. συνέχεια 2
    "Ούτε για τα αεροπορικά ατυχήματα υπάρχει εγγύηση ότι δεν θα γίνουν..."
    Πιστεύεις στ' αλήθεια ότι αεροπορικό ατύχημα και ατύχημα σε πυρηνικό εργοστάσιο είναι ίδιο πράγμα??? Στο αεροπορικό ατύχημα θα πεθάνουν 60 ή 100 ή 200 άνθρωποι και σαν συνέπεια μένει μόνο η θλίψη για την απώλεια μερικών ανθρώπων.Στις περιπτώσεις των ατυχημάτων σε πυρηνικά εργοστάσια πέρα από την θλίψη για την απώλεια ζωών, μας μένουν και άλλα πράγματα όπως ... η μόλυνση του εδάφους και της ατμόσφαιρας που αργά αλλά σταθερά θα οδηγήσουν ολόκληρο τον λαό στην αρρώστια και τον πρόωρο θάνατο (πόσο πρόωρο δεν γνωρίζει κανείς αφού εξαρτάται από την ποσότητα της ραδιενεργού διασποράς και τον χρόνο έκθεσης)
    Μένουν επίσης και οι τύψεις.Αν είχαμε εναντιωθεί στην κατασκευή τέτοιων εργοστασίων ίσως να μην είχαν πεθάνει οικεία μας πρόσωπα ή τα πατριωτάκια μας ή οι γειτονικοί λαοί που μπορεί να μην χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη τεχνολογία γιατί απλά θέλουν να ζήσουν!
    "Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε ηλεκτρικό που εισάγουμε από την Βουλγαρία ....)
    "Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες στην Ελβετία ... τα μοντέλα δίνουν έως 5.000 νεκρούς" Όταν κάποια στιγμή θα πάψουμε να παίζουμε το ρόλο του Θεού και θα πάψουμε να αποφασίζουμε ποιές απώλειες είναι αποδεκτές και ποιές όχι ,τότε ίσως να αποκτήσουμε και το δικαίωμα για ζωή που το έχουμε απεμπολήσει και κινδυνεύουμε να το χάσουμε (σαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα).
    Επέλεξες το πιο οικονομικό μοντέλο (5.000 ανθρώπινες ζωές) γιατί??? άμα είσαι ενήμερος για τα υπάρχοντα μοντέλα γιατί δεν ανέφερες λχ το Ιndian Point Station στο Buchanan στο Westchester County που βρίσκεται 24 μίλια Νότια από την Νέα Υόρκη την μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο , και έχει πρόβλεψη για 200.000 νεκρούς (worst case casualties)καθώς και κόστος υλικών ζημιών (property damage)274 δις δολλάρια (billion dollars).
    Άλλο παράδειγμα στον Limerick Generation Station Unit 1 στο Pottstown της Πενσυλβάνιας η πρόβλεψη για νεκρούς στην χειρότερη περίπτωση είναι 718.000 νεκροί!!!(λίγοι έ??? στην Αμερική έχουν πολλούς :)τι έγινε για 718 ψωροχιλιάδες παλιανθρώπους! :)
    Επίσης κόστος ζημιών 213 δις δολλάρια! Τι λέγαμε για ρίσκο που πρέπει να πάρουμε ? Τα ρίσκα συνήθως τα παίρνουμε για την δική μας ζωή και όχι την ζωή των άλλων!
    Ο John P Shannon (Nuclear Power Plants and other large nuclear facilities in the USA ) που μας πληροφορεί για όλα αυτά είναι ταγματάρχης του σώματος των πεζοναυτών , Πυρηνικός Φυσικός ,Πυρηνικός Μηχανικός κλπ κλπ
    Για όσους δεν θα επισκεφθούν το συγκεκριμένο ιστότοπο θα πω ότι ανησυχεί σοβαρά για τους αντιδραστήρες σε πλοία και πυρηνικά εργοστάσια που υπόκεινται σε άμμεσο κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης και θα προσθέσω εχθρικής προσβολής (Ισραήλ εναντίον αντιδραστήρα Ιράκ για παράδειγμα)
    καθώς και το πιό απλό κάποιος "παιγμένος" να καταστρέψει τα πάντα και τους πάντες!
    Οι ζημιές στην Ιαπωνία που οφείλονται στην ραδιενέργεια τεράστιες ,θάνατος άμεσος για αρκετούς ανθρώπους,πρόωρος για πολλούς άλλους , καταστροφή της οικονομίας και μόλυνση με ραδιενέργεια όλου του πλανήτη.
    Και πάλι ένα μεγάλο κρίμα για τους ανθρώπους και έναν μεγάλο πολιτισμό που χάνεται (όχι απαραίτητα τεχνολογικό και μόνο )κρίμα για την υπόλοιπη ανθρωπότητα που τίθεται σε κίνδυνο
    που δεν δημιούργησε η ίδια.
    Ας ελπίσουμε το κακό να σταματήσει κάπου εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 2 Απριλίου 2011 11:20 π.μ.

    Δεν έχω υπόψη μου το σχόλιο που ισχυρίζεσαι ότι κόπηκε από την διαχείριση του ιστολογίου.
    Αποκλείεται να ήταν απόδοση τιμῆς στόν Καραϊσκάκη.

    Ωστόσο, αν ήταν χαρακτηρισμοί για τον Ζάκ Ατταλί, καλό θα ήταν να τους επαναλαμβάνεις χωρίς ύβρεις, μια και το αναφέρεις εσύ ο ίδιος.
    Προσωπικά δεν συμμερίζομαι τις απόψεις του, αλλά δεν παύει να είναι εδώ και 40 χρόνια ένας από τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης του γαλλόφωνου κοινού και έκρινα ότι καλό ήταν να ενημερωθούν οι αναγνώστες μας για τις νέες θέσεις που εισάγει.
    Και άρθρα και ανακοινώσεις των Ροκφέλερ, ΓΑΠ, Ερντογάν, Λίμπερμαν, κλπ. δημοσιεύουμε σε αυτό το ιστολόγιο. Δεν σημαίνει ούτε αποδοχή του κειμένου ούτε των όσων πρεσβεύει ο αρθρογράφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιά Κριστιάν
    Μάλλον δέν κατάλαβες τί γράφω. Ἀλλά δέν πειράζει.
    ἁρκεῖ ποῦ ὁ Καραΐσκάκης θά μέ καταλάβαινε.


    ἁΑὐτό πού εἶναι πιό συμαντικό εἶναι -
    Γράφεις ῾
    Την ώρα που ήταν να αναρτήσω το άρθρο του Ζάκ Ατταλί είχα μπροστά μου και το άρθρο της Μόντ που αναφέρεις, και επέλεξα τον Ατταλί ο όποιος, με την αφορμή της καταστροφής της Φουκουσίμα, στο πυρηνικό της μέρους μόνο και του τρόπου διαχείρισης της από τη διοίκηση της Τεπκο και το ιαπωνικό κράτος, εισάγει στο θέμα μια νέα –και μάλλον πρωτότυπη- πολιτική διάσταση, αυτής του «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ» ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (droit d’ingérence) από τρίτους σε κράτος όπου έτυχε ένα ατύχημα από το οποίο μπορεί να κινδυνεύει η ανθρωπότητα.᾽᾽

    Ἔγραψα λοιπόν καί ἔχθές τό βράδυ καί κόπηκε γιατί δέν συγκρατήθηκα καί τόν ἔβρισα- ἀλλά καί σήμερα τό πρωΐ ὅτι ῾῾γεγονότα σάν αύτό τῆς καταστροφῆς στήν Ἰαπωνία εἶναι μία πρώτης τάξεως εὐκαιρία γιά τούς νεοταξικούς νά προωθήσουν τήν παγκόσμια κυβέρνηση. Καί αύτός εἶναι ὁ λόγος γιά τόν ὁποῖο αὐτό τό κάθαρμα δημοσίευσε αύτό τό ἄρθρο.

    ¨Ολα τά σχόλια ἔφυγαν σέ ἄλλες κατευθύνσεις.
    Ἐγώ ἀπλῶς ἀναφέρθηκα στό κτῆνος διότι -ἄκριβῶς ὅπως ἔγραψες- διαμορφώνει τήν κοινή γνώμη ἔτσι ὥστε νά ἐπιτύχει ασὐτό γιά τό ὅποῖο δουλεύει -τήν παγκόσμια κυβέρνηση.
    Στά παπάρια του τό τί συνέβει στήν Ἱαπωνία. Αὐτόν τόν ἐνδιαφέρει νά περάσει τήν ἱδέα τοῦ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ἤ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ» ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (droit d’ingérence) από τρίτους σέ κάθε κράτος. Καταλαβαίνετε;;;

    Δέν γνωρίζετε φαίνεται μέ ποιόν ἔχετε νά κάνετε.

    http://www.youtube.com/watch?v=-8IrNKkaMMg&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ 2 Απριλίου 2011 4:05 μ.μ
    Χαίρομαι που επανήλθες.
    Τώρα, αν "δεν κατάλαβα", εσύ κατάλαβες πολύ καλά ότι κατάλαβα, και δεν είναι ο Καραΐσκάκης που θα σε καταλάβαινε.

    Αν ο Ατταλί είναι "κάθαρμα", τι να πω για τον εθνικό μας (πολύ νεώτερος) αρθρογράφος -διευθυντής μια από τις "εγκυρότερες" ελληνικής εφημερίδας-.
    Ο Ατταλί είναι ηλικιωμένο βρέφος μπροστά του, δεν κατάφερε ποτέ να είναι μόνιμο -η απλό- μέλος της γνωστής λέσχης εστίας της παγκοσμιοποίησης... ούτε κάνει τηλεοπτικές εκπομπές για τον πρώτο Γάλλο ούτε για το 1789 η το 1821...

    Τα άρθρα των "έγκυρων δημοσιογράφων" αυτών είναι αναποφέκτα να τα αναρτήσουμε, καθώς διαμορφώνουν τη κοινή γνώμη, συμφωνούμε.

    Όντως, έπιασες το μήνυμα του και συμφωνώ.
    Για να δούμε πότε θα το σερβίρει ο Παπαχελάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ 2:19 μ.μ. με τα σχόλια μου δεν ηθελα να αντιδικήσω μαζί σου και γιαυτό ξεχώρισα με διπλή διακεκομμένη γραμμή την απάντησή μου σε άλλον σχολιαστή.
    Αυτό που ήθελα ήταν να δώσω και μια άλλη οπτική.
    Εάν δεν είχαν ρίξει οι αμερικάνοι τις δύο ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι και η πυρηνική τεχνολογία ανπτυσόταν χωρίς αυτό το βάρος του εγκλήματος, όλοι θα το βλέπαμε αλλιώς το πράγμα.
    Πάνω σε αυτό το ζήτημα έχουν βρει και παίζουν το αμφιλεγόμενο παιχνίδι τους διάφοροι δήθεν ειρηνιστές και δήθεν οικολόγοι ποντάροντας στο θυμικό και εκμεταλλευόμενοι τον δικαιολογημένο φόβο του κόσμου.
    Δεν μπορεί ο κάθε Αυτιάς, αναπαράγοντας αυτά που λέει ο Τρεμόπουλος, η γκρινπις και διάφοροι άλλοι περίεργοι, να μιλάει για το πυρηνικό ατύχημα την μια στιγμή και μέσα σε δευτερόλεπτα να το γυρίζει σε αναφορές για τα θύματα από το τσουνάμι ενώ από πίσω του εξακολουθεί να παίζει ακομα το βίντεο του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα ή του Τσερνόμπιλ.
    Αν αυτό δεν είναι παραπληροφόρηση και ψυχαναγκασμός του κόσμου που βλέπει ώστε να τρομοκρατηθεί, τι είναι;

    Άκουσα κάποιον Έλληνα φοιτητή από Ιαπωνία να λέει σε ελληνικό ραδιόφωνο ότι τον παίρνουν τηλέφωνο να γυρίσει στην Ελλάδα διότι όπως του είπε στο τηλέφωνο η οικοκυρά μαμά του που βλέπει Πρεντετέρη, κινδυνεύει να πεθάνει. Ο φοιτητής είναι φυσικός (άρα κάτι παραπάνω ξέρει) μεταπτυχιακός στο Κόμπε 700 χιλιόμετρα μακριά.
    Επειδή παρακολουθώ συστηματικά ειδήσεις του ιαπωνικου κρατικού καναλιού ΝΗΚ, τις ειδήσεις λένε σε διαφορετικά στούντιο δύο ή τρεις εκφωνητές πλαισιωμένοι απαραιτήτως από ισάριθμους κορυφαίους ειδικούς επιστήμονες.
    Ο εκφωνητής που εκφωνεί για τσουνάμι/σεισμό έχει δίπλα του σεισμολόγο και ειδικό επιστήμονα για τα τσουνάμι και αναφέρονται καθαρά σε θέματα που αφορούν αυτό το ζήτημα. Ο δημοσιογράφος περισσότερο συντονίζει και λέει πραγματικά στοιχεία που φθάνουν στο στούντιο και δεν λέει τις δικές του απόψεις διότι θα είναι αρλούμπες αφού δεν είναι ειδικός. Οι ειδικοί είναι εκεί δίπλα του να πούν τα πράγματα εκλαϊκευμένα να καταλαβαίνει ο κόσμος.
    Όταν πουν αυτά που έχουν να πουν και πρέπει να πάνε στο άλλο θέμα του πυρηνικού ατυχήματος, αυτό γίνεται από άλλον εκφωνητή, με άλλον δίπλα του πυρηνικό επιστήμονα και με άλλο ντεκόρ ή σε άλλο στούντιο, έτσι που να μην λειτουργήσουν στο υποσυνείδητο του κόσμου όλα μαζί αχταρμάς, σεισμός-τσουναμι από την μια και μαζί πυρηνικό ατύχημα.
    Στις ασόβαρες χώρες, όλα μαζί τουρλού, πολιτική και πολιτικοί, ποδόσφαιρα, σεισμοί, ξέκωλες, εγκλήματα και πόλεμοι στην Β. Αφρική. Από βλακάκους τύπου Αυτιά, Καμπουράκη ή Ευαγγελάτου. Και που δεν είναι οι μόνοι.
    Επειδή είπες ότι όλες οι χώρες που έχουν πυρηνικά εργοστάσια, έχουν και πυρηνικά όπλα. Η Ιαπωνία είναι μια από αυτές που ενώ διαθέτει την τεχνογνωσία και τεχνολογία, δεν έχει πυρηνικά όπλα. Από το ιαπωνικό σύνταγμα απαγορεύεται ακόμα και να προσεγγίσουν σε ιαπωνικά λιμάνια πυρηνοκίνητα πολεμικά πλοία ή να αποθηκευτούν πυρηνικά όπλα. Ο μικρός σχετικά στρατός της, δεν ονομάζεται -στρατός- αλλά -μονάδες αυτοάμυνας- και οι στρατιώτες αναφέρονται με τον όρο -μέλη- και όχι στρατιώτες. Απαγορεύεται ακόμα και να πάνε σε πολέμους στο εξωτερικό. Στο Αφγανιστάν πήγε με το ζόρι ένα τάγμα μηχανικού και τους έφτιαξε σχολεία και γέφυρες. Στην βουλή τους έπεσε ξύλο για να μη πάνε καθόλου.
    Πυρηνικά εργοστάσια υπάρχουν επίσης στις σκανδιναβικές χώρες που δεν έχουν πυρηνικό οπλοστάσιο. Επίσης στην Ελβετία. Αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή κλπ.
    Να δω τι θα κάνουν οι Γάλλοι τώρα που παράγουν το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας τους σε πυρηνικές μονάδες. Θα τις κλείσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να πω στον φίλο που μιλά για οικονομική καταστροφή της Ιαπωνίας εξ αιτίας του πυρηνικού ατυχήματος ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου.
    Οι ξεσπιτωμένοι από σεισμό, τσουνάμι και όσοι έχουν απομακρυνθεί προσωρινά λόγω του πυρηνικού ατυχήματος είναι περί τις 300 χιλιάδες. Ακόμα και εάν φύγουν κι άλλοι 200 χιλ. από μόνοι τους και ο αριθμός φτάσει στο μισό εκατομμύριο, ο αριθμός είναι πολύ μικρός (μόλις το 0,35%) συγκριτικά με τον συνολικό πληθυσμό των 130 εκατ. Σε κάθε 260 κατοίκους αναλογεί ένας σεισμοπαθής.
    Οι Ιάπωνες είναι πρώτοι παγκοσμίως στις ιδιωτικές καταθέσεις με περίπου 100.000 ευρώ κατά μέσο όρο ανά κάτοικο. Οι φτωχοί με την έννοια που ξέρουμε είναι πολύ λίγοι. Θα φάνε από τα έτοιμα και δεν θα χρειαστεί να ζήσουν με δανικά. Άλλωστε τα επιτόκια δανεισμού των επιχειρήσεων είναι της τάξης του 3%.
    Και επειδή έχουν πολιτικούς πατριώτες που ξέρουν πώς γίνεται η δουλειά, δεν πρόκειται να καταρρεύσουν οικονομικά κάτι που δεν θέλουν και οι άλλες χώρες για να μην γίνει το ντόμινο που θα συμπαρασύρει κι αυτές. Μπορεί να ροκανίσουν λίγο από το μεγάλο ιαπωνικό μερίδιο, αλλά δεν μπορούν να το πάρουν όλο. Οι Ιάπωνες θα βάλουν το κεφάλι κάτω οπως το έκαναν τα τελευταία 65 χρόνια και θα το ξεπεράσουν. Είναι λαός υπομονετικός και συστηματικός και έχουν την τύχη οι πολιτικοί τους να είναι από τους λιγότερο διεφθαρμένους παγκοσμίως. Και αυτό θα μετρήσει στο τέλος υπέρ τους.
    Η μικρή ανεργία που υπήρχε στα χαρτιά, θα απορροφηθεί από τα έργα ανασυγκρότησης στις περιοχές που πλήγησαν.
    Το εμπορικό πλεόνασμα τους είναι τεράστιο και έχουν την δυνατότητα να ρίξουν κατά πολύ τις τιμές στα βιομηχανικά τους προϊόντα. Και δεν είναι χαζοί να κατασκευάσουν αυτοκίνητα κλπ ανακυκλώνοντας υλικά που θα πάρουν από όσα βρίσκονται κοντά στην Φουκουσίμα.
    Θα γίνονται μετρήσεις στα πρωτογενή υλικά και εφόσον είναι εντός των ορίων, θα κατασκευάζονται και θα εξάγονται. Τα όρια δεν είναι μηδενικά. Ραδιενέργεια (φυσική ή άλλη) υπάρχει παντού στον πλανήτη.
    Για κάποιον που δουλεύει σε ακτινολογικό εργαστήριο, υπάρχει όριο 50.000 μιλισιεβέρτ και για να πάθει βλάβη (αυξάνεται κατά 0,5% ο κίνδυνος καρκίνου) πρέπει να δεχθεί πάνω από 100.000
    Αξονική τομογραφία θώρακος δίνει 7.000 μιλισιεβερτ.
    Ένας άνθρωπος σε αεροπορικό ταξίδι με επιστροφή Αθήνα - Ν.Υόρκη δέχεται 190 μικροσιεβερτ. Θα είχαν πεθάνει όλοι οι πιλότοι και οι αεροσυνοδοί.
    Να ενημερωθούμε σωστά για να φοβόμαστε όσο πρέπει και όχι όσο θέλουν αυτοί που έχουν το συμφέρον να μας φοβίζουν.
    Πληροφοριακά, η ιαπωνική TEPCO συμμετέχει στην έρευνα για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα κινούνται με προηγμένες μπαταρίες μικρού βάρους και μεγέθους και μεγάλης απόδοσης.
    Τους 4 αντιδραστήρες της Φουκουσίμα που έχουν πρόβλημα, θα τους φέρουν σε μια κατάσταση ώστε να μην είναι επικίνδυνοι και θα τους σκεπάσουν για κάποια χρόνια. Θα απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο που θα φυτέψουν δέντρα. Μέχρι που να μην υπάρχει άλλη ακτινοβολία.
    Τόσο στο Τσερνόμπιλ, όσο και στο Three Mile Island των ΗΠΑ, λίγο μετά τα ατυχήματα οι υπόλοιποι αντιδραστήρες λειτούργησαν κανονικά και ας βρίσκονται σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από τους προβληματικούς.
    Το ίδιο πιθανόν να γίνει και στην Φουκουσίμα με τους αντιδραστήρες 5 και 6.
    Μιλάω για την πραγματικότητα και δεν πετάω στα σύννεφα.
    Εάν η Τουρκία φτιάξει τα πυρηνικά εργοστάσια, επειδή δεν είναι Ελβετία και Ιαπωνία, είναι σίγουρο ότι θα επιδιώξει την κατασκευή πυρηνικών όπλων αφού θα έχει στην διάθεση της μέρος του χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου.
    Τότε, θα άρει και το κάζους μπέλι.
    Δεν θα το χρειάζεται άλλο.
    Να ακούσω τι προτείνουν εδώ οι φίλοι μου οι πράσινοι ειρηνιστές και αντιπυρηνικοί αμπελοφιλόσοφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτός ο Αταλί τα έχει πάρει χοντρά από τους Γάλλους που πουλάνε πυρηνική τεχνολογία, για να γράψει τέτοιες αρλούμπες. Από αυτά που λέει δεν ισχύει τίποτα.
    Θα δούμε πολλά τέτοια τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στο σχολιό μου 7:59 μ.μ. όλες οι τιμές είναι σε μικροσιεβέρτ.
    Για παράδειγμα στο Τόκιο χθες υπήρχε ακτινοβολία της τάξης 0,090 μικροσιεβέρτ. Ακόμα και ένας που ζει στα Ιμαλάια εκτίθεται σε 2.500 μικροσιεβέρτ ακτινοβολίας τον χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ 2 Απριλίου 2011 9:53 μ.μ

    Συγνώμη αλλά θα το πω, μου θυμίζεις την εποχη του ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ που το ΚΚΕ διατεινοταν πως ολα βαινουν καλώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ 12:15 π.μ.
    Συγνώμη αλλά και εσύ μου θυμίζεις τον πατέρα Μάξιμο που λέει ότι η συντέλεια του κόσμου είναι ζήτημα εβδομάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς, έχει προκαλέσει ελάχιστη ζημιά σε περιβάλλον και ανθρώπους σε σχέση με την καύση πετρελαίου, λιγνίτη, αερίων κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.