20/4/11

"Δεν είμαστε Μακεδόνες,αλλά Σλάβοι"


Κι όμως υπάρχουν φωνές δυνατές που προέρχονται από σοβαρούς επιστήμονες κι όχι μόνο,των Σκοπίων οι οποίες με νηφαλιότητα αλλά και επιμονή προειδοποιούν τους έξαλλους συμπατριώτες τους,ότι αυτή η μανία να εμφανίζονται ως "Μακεδόνες" δεν μπορεί να υποστηριχτεί με κανένα απολύτως σοβαρό επιχέιρημα. Στο βίντεο εξηγούν το γιατί.



http://www.onalert.gr

6 σχόλια:

  1. ΑΑΑχαχαχαχα...θα αρχίσουν να τα παίρνουν πίσω τώρα βλέποντας τα χάλια μας, κατάλαβαν ότι δεν έχει ψωμί και λάκισαν.. εδώ ντρεπόμαστε να λέμε εμείς ότι είμαστε Έλληνες έτσι όπως τα κάναμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα και ο Γκλιγκόρωφ τα ίδια γράφει στα απομνημονεύματά του. Το θέμα δεν είναι να πείσει εμάς, αλλά τον .... East.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί τέτοια μανία από μερικούς να χαρίσουμε τα Σκόπια στους Σλάβους και στον Βουλγαρικό και Αλβανικό εθνικισμό;

    Οι Σκοπιανοί είναι Σλαβόφωνοι Ρωμιοί, που δεν αισθάνονται Σλάβοι αλλά απόγονοι Ελλήνων.

    Το "πρόβλημα" ξεκίνησε πριν 100 χρόνια, την εποχή των "εθνογεννέσεων" στα Βαλκάνια. Οι άνθρωποι αυτοί επειδή ήταν Σλαβόφωνοι φοβόντουσαν να δηλώσουν Έλληνες(ύστερα από ότι είχε γίνει με τους Σλάβους θα τους απορρίπταμε), όμως δεν θέλαν σε καμία περίπτωση να δηλώσουν Σλάβοι-Σέρβοι-Βούλγαροι κτλ, γι'αυτό δηλώναν "Όρτοντοξ Ματσεντόνσκι"(Που φυσικά μετά λόγω Αθείας του κομμουνισμού έμεινε σκέτο "Ματσεντόνσκι").

    Η Ελλάδα πρέπει να επανελληνοποιήσει τους Σκοπιανούς, χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο κάτοικο των Σκοπίων θέλει να ξαναγίνει Έλληνας. Έτσι, σε 10 χρόνια τα Σκόπια θα γίνουν τμήμα της Ελλάδας.

    Τα Σκόπια ανήκουν στον Ελληνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Οι Σκοπιανοί είναι Σλαβόφωνοι Ρωμιοί, που δεν αισθάνονται Σλάβοι αλλά απόγονοι Ελλήνων"

    Mα αν ένιωθαν έλληνες δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι κατά τη γνώμη τους οι μακεδόνες δεν είναι έλληνες αλλά μια ξεχωριστή φυλή η οποία και αποτελείται από τους ίδιους (δηλ τους σκοπιανούς).
    Στο βίντεο λέγεται και κάτι πολύ σημαντικό. Ότι η σύνδεση των σκοπιανών με το όνομα "μακεδονία" ξεκίνησε τέλη 19ου - αρχές 20ου αιώνα! Για να μην βαυκαλιζόμαστε ότι όλα έγιναν τα τελευταία 15-20 χρόνια.
    Άντε βγάλε απο το κεφάλι των σκοπιανών τώρα ότι δεν είναι μακεδόνες όταν έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου για περισσότερο από τρεις γενιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Εast.
    Απλώς χρειάζεται δεξιοτεχνία στο όλο χειρισμό του θέματος.
    Αλλά από αυτούς τους άχρηστους και ανελλήνιστους που υποτίθεται μας κυβερνούν, τι να περιμένει κανείς.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδη επι χρονια και χρονια ο ακρατος Πανσλαυισμος χρησιμοποιησε επιλεκτικα την λεξη "εσθλαβωθη" για την Πελοποννησο και επειδη αναρτησα πριν απο μερικες εβδομαδες σε μια αλλη λιστα τα γραφομενα του Κωνσταντινου Πορφυρογεννητου, διαβαστε τι ακριβως λεει και πως "παραμορφωθηκαν" τα γραφομενα του, σας δινω ολοκληρο το μηνυμα μου, οσοι καταλαβουν τι το κοινο υπαρχει μεταξυ "εσθλαβωμενης" Πελοποννησου και "εσθλαβωμενου" προσωπου του Ρεντακιου, θα καταλαβουν ΠΟΛΛΑ, θα καταλαβουν πως πλεχτηκε η συνωμοσια εναντιον της Ελλαδας, ιδου:

    Long time ago we talked about the Greek word "esthlavothei---εσθλαβωθη" with regards Constantinus Porfyrogennitus account in his "De thematibus et de administrando imperio"


    Today I am giving you something more, please read pages 53 and 54.

    http://books.google.com/books?id=PuUPAAAAQAAJ&dq=inauthor%3A%22Constantine+Porphyrogenitus%22&q=slavs#v=onepage&q=sclavenia&f=false


    Page 53
    " εσθλαβωθη δε πασα η χωρα και γεγονε βαρβαρος,οτε ο λοιμικος θανατος πασαν εβοσκετο την οικουμενην.."


    Page 54

    "ινα μη λεγω δυσγενεια,Ευφημιον εκεινον τον περιβοητον γραμματικον αποσκωψαι εις αυτον τουτοι το θρυλουμενον ιαμβειον "γαρασδοειδης οψις εσθλαβωμενη" . ην δε ουτος Νικητας ο κηδευσας επι θυγατρι Σοφια Χριστοφορον τον υιον του καλου Ρωμανου και αγαθου βασιλεως........"

    Page 296

    Ibid 18. σθλαβονειν et σκλαβονειν in servitutem redigere.......................................

    Page 54. 2. γαρασδοειδης pro γεροντοειδης

    Νικητας Ρεντακιος (Nicetas Rentakios) could not have had a Slav face.


    Καλη Ανασταση
    Γιωργος Τσαπανος

    Lyngos@aol.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.