18/4/11

Ηταν θέμα χρόνου οι πρώτες συλλήψεις μουσουλμάνων στη Γαλλία. Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και με φόντο τον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ οι δυο πρώτες συλληφθείσες μουσουλμάνες με μπούργκα, που αγνόησαν το νόμο για την απαγόρευσή της, εξέφρασαν την άρνησή τους να «συνετιστούν» με την απόφαση της γαλλικής Βουλής και Γερουσίας που τον υπερψήφισαν.
Μουσουλμάνες που εκλήθησαν να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ επειδή κυκλοφορούσαν δημόσια με μπούργκα, έξω από αστυνομικό τμήμα.
Μουσουλμάνες που εκλήθησαν να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ επειδή κυκλοφορούσαν δημόσια με μπούργκα, έξω από αστυνομικό τμήμα. Η Γαλλία κατάφερε τελικά, μετά το Βέλγιο, να απαγορεύσει ή καλύτερα να «κοστολογήσει» στα 150 ευρώ την επιμονή δύο χιλιάδων μουσουλμάνων που ζουν στη χώρα να φορούν μπούργκα σε δημόσιους χώρους.

Μια απόφαση που μένει να δοκιμαστεί στην πράξη, καθώς στον αντίποδα της γαλλικής κυβέρνησης που με πάθος θέσπισε και εφάρμοσε το νόμο, βρίσκεται μια ομάδα πλουσίων γάλλων μουσουλμάνων που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την παράδοσή τους.

Ο Ρασίντ Νεκάζ είναι ένας εύπορος 38χρονος κτηματομεσίτης που γεννήθηκε στο Παρίσι από αλγερινούς γονείς και κατάφερε να ενσωματωθεί στη γαλλική κοινωνία.

Τον Ιούλιο του 2010, όταν η κυβέρνηση έθεσε θέμα απαγόρευσης της μπούργκας, από γνωστός «μπον βιβέρ» του Παρισιού μετατράπηκε σε ακτιβιστή υπέρ του δικαιώματος των μουσουλμάνων να τη φορούν.

Με σλόγκαν «κάτω τα χέρια από την παράδοσή μου» δημιούργησε ένα ταμείο το οποίο ενισχύουν με ένα εκατομμύριο ευρώ ευκατάστατοι μουσουλμάνοι, για να πληρώνονται τα πρόστιμα των μουσουλμάνων που «παρανομούν».

Με τους υπερασπιστές της μπούργκας να θέτουν ανοικτά πλέον ζήτημα διάκρισης, το ερώτημα που κρύβεται πίσω απ' αυτές τις «απαγορεύσεις» είναι «τι οδήγησε την άλλοτε ανεκτική στη διαφορετικότητα γαλλική κοινωνία να μετατραπεί σε μια από τις πλέον εχθρικές».

Σε σημείο, που δηλώσεις όπως αυτές του γάλλου υπουργού Μετανάστευσης Ερίκ Μπεσόν, που αποκάλεσε «κινούμενο φέρετρο» τις μουσουλμάνες με μπούργκα, να μην προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση Σαρκοζί άνοιξε έναν αμφιλεγόμενο διάλογο για τις «επιπτώσεις του Ισλάμ στη γαλλική κοινωνία».

Ενα ζήτημα που τα τελευταία χρόνια διχάζει τους γάλλους ψηφοφόρους, καθώς τα δύο τρίτα θεωρούν ότι η πολυπολιτισμικότητα και η ενσωμάτωση των μουσουλμάνων στη γαλλική κοινωνία έχουν αποτύχει.

Θέση που αποτελεί τη βασική τοποθέτηση του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν, που βλέπει τα εκλογικά της ποσοστά να αυξάνονται εντυπωσιακά, λόγω της αποτυχίας της υπάρχουσας μεταναστευτικής πολιτικής και να απειλούν τη δεύτερη προεδρική θητεία του Νικολά Σαρκοζί το 2012.

Με το 72% των Γάλλων να εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την πολιτική του, ο γάλλος πρόεδρος φαίνεται ότι χρησιμοποιεί τους μουσουλμάνους για να επωφεληθεί πολιτικά.

Στόχος του οι δυσαρεστημένοι με τους μουσουλμάνους ψηφοφόροι της μεσαίας τάξης, που τους βλέπουν να επιμένουν να φορούν μπούργκα, να προσεύχονται στη μέση του δρόμου, να ζητούν την κατασκευή περισσότερων τζαμιών και να αρνούνται να ενσωματωθούν στην κουλτούρα της χώρας όπου ζουν.

Το ζήτημα ωστόσο είναι ότι ο γάλλος πρόεδρος επέλεξε να ανοίξει αυτό το διάλογο σε μια εποχή που ο ισλαμικός κόσμος «φλέγεται» και η Γαλλία μετέχει σε τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε μουσουλμανικές χώρες.

Η μουσουλμανική κοινότητα της Γαλλίας, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, έκανε λόγο για στοχοποίηση και στιγματισμό της, ενώ εκπρόσωποι των πέντε μεγάλων θρησκευμάτων (ρωμαιοκαθολικοί, προτεστάντες, ορθόδοξοι, εβραίοι και βουδιστές) αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη συζήτηση.

«Είναι πολύ δύσκολο να είσαι μουσουλμάνος στη Γαλλία» δήλωσε στη «Le Monde», με αφορμή τη συζήτηση, ο μεγάλος ραβίνος Ζιλ Μπέρνχαϊμ, υποστηρίζοντας ότι «αυτή η δυσκολία γίνεται χειρότερη σήμερα σε αυτό το άρρωστο κλίμα που επιβαρύνεται από συζητήσεις που διαιρούν και δεν ενώνουν».
Πόσω μάλλον, όταν τροφοδοτούνται από πολιτικά κίνητρα.

9 σχόλια:

  1. Ἄντε στὴν Σαουδικὴ Ἀραβία ξένη ὑπήκοος νὰ μὴν φορέση μαντίλα, ἐκεῖ ἔχει βούρδουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και καλά κάνει.
    Όταν πας σε ξένο σπίτι σέβεσαι τους κανόνες του οικοδεσπότη.
    Δηλαδή αυτό το θέαμα στη φώτο μας αρέσει?
    Να φέρουμε τότε και τίποτε ιθαγενής από την Αφρική με τα π@π@ρια τους να κρέμονται να κυκλοφορούν στις χώρες μας..αυτό θα τις αρέσει τις μπουρκοφορούσες? κι αυτοί δεν έχουν δίκιο να ''ντύνονται'' όπως νοιώθουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ konion

    Δεν έχει βούρδουλα, αλλά απλώς σε στέλνει η αστυνομία στο σπίτι (ξενοδοχείο) σου. Όλες οι ξένες γυναίκες που βρίσκονται στην Σ. Αραβία έχουν κάποια αποστολή, κάποια δουλειά και ξέρουν ότι πρέπει να φοράνε μαντήλα, μακριά φούστα και μακρυμάνικα πουκάμισα, κουμπωμένα μέχρι το λαιμό. Τουρίστριες δεν υπάρχουν, διότι στην Σ. Αραβία απαγορεύεται ο τουρισμός.

    Όμως, και στο Ιράν που επιτρέπεται, τα ίδια ισχύουν και σε όποιον αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην χώρα που ο καθένας φιλοξενείται οφείλει να σέβεται τις συνήθειες τα ήθη και τα έθιμα .Τις παραδόσεις του μπορεί να τις τηρεί στο σπίτι του.
    Οσο για τον εν λόγο που κόπτεται για την απαγόρευση της μπούργκα στην Γαλλία και στον δυτικό κόσμο, ας ευλογήσουν τα δικά τους γένια πρώτα στις δικές τους χώρες επιτρέποντας και στις δυτικές γυναίκες να κυκλοφορούν σύμφωνα με τις δικές τους παραδόσεις και ας μιλήσουν για εμάς.
    Αλλιώς ώρα καλή στην πρύμη τους και αέρα στα πανιά τους κι ούτε ξερό φύλο συκής να μη βρεθεί μπροστά τους.
    Άντε γιατί η πολύ δημοκρατία βλάπτει σοβαρά την υγεία.
    Βέβαια μιλάμε για την Γαλλία, που να έρθει και στην Ελλάδα , εδώ για να μη τους στεναχωρήσουμε θα απαιτήσει το πολιτικό μας καθεστώς ο Ασλάνης και ο Γαβαλάς τα μοντελάκια να είναι τύπου μπούργκα για όλες εμάς και μιας και θα είναι με τρόπος φοροεισπρακτικός όποια δεν το φοράει θα πληρώνει 1000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἀνώνυμε 18 Απριλίου 2011 10:43 π.μ.,

    Ὄχι στὸ Ἰραν δὲν εἶναι τόσο αὐστηρά. Ἔχουν πάει ἑλληνίδες τουρίστριες καὶ μερικοὶ μόνο τοὺς ἔκαναν μόνο παρατήρηση καὶ τελικὰ δὲν ἔβαλαν μαντίλα.

    Στὴν Σαουδικὴ Ἀραβία εἶναι πολὺ πιὸ αὐστηρά, ἄστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο παραλογισμός της παγκοσμιοποίησης σε όλο του το μεγαλείο.
    Δεν πρόλαβαν να μπουν καλά καλά οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη και ήδη έχουν αρχίσει την προσπάθεια να επιβάλλουν γραμμή στις κυβερνήσεις των κρατών που τους δέχθηκαν και τους περιέθαλψαν.
    Αυτό είναι το ευχαριστώ του μετανάστη ή λαθρομετανάστη και θα το εισπράξουν όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου (και η δική μας φυσικά).
    Ο Καντάφι απειλούσε ανοιχτά τους Ελβετούς μετά το δημοψήφισμα για τους μιναρέδες και προέτρεπε τις χώρες του Ισλάμ να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από την Ελβετία.
    Τώρα απειλούν την Γαλλία για το θέμα της μπούργκας με τρομοκρατικές επιθέσεις.Έπεται συνέχεια!
    Η αόρατη δύναμη που έπεισε όλες τις χριστιανικές χώρες του κόσμου να δεχθούν μετανάστες (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μουσουλμάνους!)φρόντισε εκ των προτέρων, πριν καν εκφράσουν την επιθυμία οι μετανάστες να εξαφανίσουν οτιδήποτε χριστιανικό από τις χώρες τους (από αίθουσες σχολείων δικαστήρια και μάλιστα ενάντια σε κάθε έννοια νομιμότητος όπως αποδείχθηκε από δικαστική απόφαση εκ των υστέρων ),να χτίσουν τζαμιά ,να εξαπολύσουν μία άνευ προηγουμένου προπαγάνδα και να ρίξουν λάσπη στους διαφωνούντες κατηγορώντας τους για ξενοφοβία, ρατσισμό,φασισμό κλπ κλπ Με την βοήθεια των ΜΜΕ ,του Χόλυγουντ της παιδείας των ΜΚΟ και κάθε μέσου διαθέσιμου ,η νέα τάξη πραγμάτων βάζει τον χριστιανό για ύπνο και του εύχεται όνειρα γλυκά! Η πραγματικότητα και η καθημερινότητα που του φτιάχνει είναι κυριολεκτικά εφιαλτικές.
    Θυμήθηκα ένα ντοκυμαντέρ που έδειξε γνωστό κανάλι που προβάλει και ιστορικές σειρές "πατριωτικού" περιεχομένου.Θέμα η καταστροφή στα Σόδομα και τα Γόμορα.Τελικό Συμπέρασμα:Ο Θεός δεν κατέστρεψε τις δύο πόλεις για λόγους ηθικής σήψης και παρακμής αλλά λόγω του ότι ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! (εδώ γελάστε ελεύθερα)
    Με μία τέτοια ελεεινή προπαγάνδα ελπίζουν ότι θα παραπλανήσουν τον κόσμο ώστε να δεχθεί αυτή την παρά φύσει ένωση των λαών χωρίς αντίσταση ή να αντιδράσει με μειωμένα αντανακλαστικά όταν η κατάσταση πλέον θα είναι" μη αναστρέψιμη".
    Εύχομαι στους Γάλλους στους Ελβετούς στους Ιταλούς στους Βέλγους τους Ολλανδούς και όλους τους άλλους χριστιανούς που αγανάκτησαν και προσπαθούν να αποφύγουν την ολοκληρωτική υποταγή στο Ισλάμ καλή τύχη .Και σε εμάς επίσης!
    Αλήθεια γιατί άραγε οι χριστιανικές χώρες είναι τόσο βολικές με τους αλλόθρησκους ενώ οι μουσουλμάνοι είναι στα πάντα τόσο φανατικοί και ανένδοτοι?
    Πριν ξεκινήσει όλη αυτή η προσπάθεια να φτιάξουμε τις χώρες μας κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του Ισλάμ δεν θα έπρεπε να διασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο θα κάνουν και οι μουσουλμάνοι?
    Εάν οι μουσουλμάνοι δικαιούνται να κάνουν δημόσια προσευχή στα Προπύλαια και στην Πλατεία Κοτζιά στο Παρίσι ή οπουδήποτε αλλού τότε ,γιατί να μην δικαιούνται και οι Χριστιανοί να κάνουν την περιφορά του Επιταφίου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας ή στο Καράτσι ή στο Κάϊρο ,γιατί όχι και στην Μέκκα?
    Γιατί ο ΟΗΕ η ΕΕ και οι κυβερνήσεις μας βλέπουν και αναγνωρίζουν ανθρώπινα δικαιώματα μόνο στους μουσουλμάνους? Οι χριστιανοί στην Δύση πλέον είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος (9:39πμ): "Να φέρουμε τότε και τίποτε ιθαγενής από την Αφρική με τα π@π@ρια τους να κρέμονται να κυκλοφορούν στις χώρες μας..αυτό θα τις αρέσει τις μπουρκοφορούσες?"

    Αν θα τούς αρέσει λέει; Ίσα - ίσα που θα κάνουν μάτι και θα ξερογλείφονται κιόλας και χωρίς να καρφώνονται μέσα από τη μπούργκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλοι η τρελλα δεν παει στα βουνα...
    Ουτε καν στα ζωα...
    Μονο στους ανθρωπους...
    Και κυριως στα αμερικανοαραβοεβραιοευρωπαικα Think tanks...
    'H μηπως μονο στα εβραικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η χαρά των ιμάμηδων... έ ηλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.