19/4/11

Κρήτη, γη Ελληνική νυν και αεί…

Με τον Ντίνο Αυγουστή
Εδώ και αρκετό καιρό πάρα πολλοί χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών βομβαρδίζονται μέσω του διαδικτύου μ’ ένα ανησυχητικό μήνυμα που αφορά στην προπαγάνδα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας “VODAFONE” η οποία φαίνεται να παρουσιάζει σε διαφημιστικό της “spot” τη σημαία της "Ανεξάρτητης Κρήτης"!!! Το θέμα παρουσιάζεται ως εξαιρετικά ανησυχητικό, έστω κι αν η εταιρεία, ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες που υπήρξαν, έσβησε τις σημαίες πίσω από τον πρωταγωνιστή της διαφήμισης.

Δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά που κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν ζιζάνια και να αναδείξουν ένα ανύπαρκτο ζήτημα. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ προέβη σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη-καταγγελία, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ορθόδοξος Τύπος στο φύλλο αρ. 1786, στις 5 Ιουνίου 2010, στην οποία αποκαλύπτεται ένα σατανικό παιχνίδι για την πατρίδα μας με την ανακαίνιση του λεγόμενου «Κρητικού ζητήματος». Ομιλών από το βήμα του Συνεδρίου για τη Ρωμηοσύνην, το οποίο οργάνωσε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ρωμηοσύνη» στο Πολεμικό Μουσείο των Αθηνών, αποκάλυψε ότι: «Ο παντοδύναμος επιχειρηματίας Τζωρτζ Σόρος εργάζεται διά την αποσκίρτηση της Κρήτης εκ της Ελλάδος».

Μια τεράστια σημαία της Κρητικής Πολιτείας που ανήρτησαν στην κερκίδα νεαροί από τα Μάλια το 2007 στην έναρξη της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο -ο οποίος μεταδιδόταν απευθείας από την "ΚΡΗΤΗ ΤV"- κινητοποίησε τις αστυνομικές Αρχές, που ζήτησαν να αποσυρθεί και να διπλωθεί τάχιστα. Οι νεαροί δεν προέβαλαν αντίρρηση, ωστόσο πριν κατεβάσουν το πανό -στο οποίο αναγραφόταν «Ανεξαρτησία 2012»-έσπευσαν να τραβήξουν αναμνηστικές φωτογραφίες, καμαρώνοντας μπροστά από τη σημαία. Η ενέργεια των δύο νεαρών ίσως να έδωσε το έναυσμα στις Αρχές Ασφαλείας να κινήσουν το θέμα για πρώτη φορά δημόσια.

Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική. Εδώ και πολλά χρόνια οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ερευνούν και παρακολουθούν στενά οποιαδήποτε δραστηριότητα συσχετίζεται με το ζήτημα της «Κρητικής Πολιτείας», εντός και εκτός Ελλάδος. Και οι πληροφορίες λένε ότι δυστυχώς υπάρχει τέτοια κινητικότητα. Μια περιδιάβαση στο διαδίκτυο επιβεβαιώνει πλήρως τις ανησυχίες μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αρκετές σελίδες του “Facebook”. Μία μάλιστα σελίδα με τον τίτλο «Ανεξάρτητη Κρήτη» αριθμεί 2135 μέλη, ενώ μια άλλη με τίτλο «Η Κρήτη θέλει να γίνει ανεξάρτητη….!!!! Αέρα Κρήτη αέρα…» αριθμεί 1654 μέλη, στο λογότυπό της μάλιστα υπάρχει και η σχετική μαντινάδα: «Θέλω να ζω ανεξάρτητος μόνο με νόμους Κρήτης, να μη λογίζομαι Έλληνας μα Κρητικός πολίτης»!!! Υπάρχουν ακόμα άλλες είκοσι ομάδες που αριθμούν τουλάχιστον τριακόσια μέλη η καθεμιά!!!

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τη συνθήκη του Λονδίνου (η οποία δεν επικυρώθηκε, καθώς μεσολάβησε ο Α’ Βαλκανικός Πόλεμος, ήταν όμως δεσμευτική για τους Συμμάχους), μεταξύ άλλων αποφασίζεται η απελευθέρωση της Κρήτης από την Τουρκία (η οποία παραιτήθηκε όλων των δικαιωμάτων της στο νησί, εκχωρώντας τα προσωρινά στους Βαλκανικούς Συμμάχους) και στην ουσία ανοίγει ο δρόμος για την ένωση του νησιού με την Ελλάδα, με εγγυήτριες τις Μεγάλες Δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία). Στο σημείο αυτό αρχίζει η παραφιλολογία με την υποτιθέμενη ύπαρξη ενός όρου στη συνθήκη, η οποία προέβλεπε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Κρήτη σε 100 χρόνια (δηλαδή το 2013), μέσω του οποίου οι κάτοικοι της Κρήτης θα αποφάσιζαν αν η Κρήτη θα παρέμενε ενωμένη με την Ελλάδα, ή θα προχωρούσε σαν ανεξάρτητο κράτος. Ο όρος αυτός, φυσικά, είναι παντελώς ανύπαρκτος. Γιατί, η Κρήτη ήταν, είναι και θα παραμείνει γη Ελληνική…. νυν και αεί και στους αιώνες των αιώνων Αμήν.

Υ.Σ.: “Την Ελλάδα θέλωμεν και ας τρώγωμεν πέτρες”, έγραφαν οι Έλληνες της Κύπρου στους τοίχους. Η ΕΝΩΣΗ που δεν ήρθε ποτέ, δυστυχώς. Ήρθε, όμως, η διχοτόμηση. Με αγάπη προς τους αδελφούς Έλληνες Κρητικούς… Και ο νοών νοείτω…

ΝΤΙΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ

Εκπαιδευτικός στο Α.Τ.Ε.Ι. της Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού.
a.avgoustis@hotmail.com
http://www.sigmalive.com

18 σχόλια:

  1. Με χαρά διαπιστώνω ότι το θέμα έχει τύχει προσοχής,με σοβαρότητα,δίχως υστερίες.

    Ελπίζω και εύχομαι,για μια φορά τουλάχιστον να προλάβουμε πιθανές εξελίξεις,αντί να σερνόμαστε λαχανιασμένοι πίσω απο αυτές ως συνήθως.

    Κατά τη γνώμη μου υπάρχει προσπάθεια κάποιων για κάτι τέτοιο,αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα το πετύχουν κιόλας,στο χέρι μας είναι,αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εὔκολα χαϊδεύονται τ' αὐτιὰ τῶν ἀνθρώπων, ὅταν ὅμως ἔλθη ἡ ὥρα τῆς ἀληθείας τότε βρίσκονται γυμνοί.

    Ὅσο πιὸ πολλὰ κομμάτια γίνεται ἕνας τόπος τόσο πιὸ εὔκολα ἐλέγξιμος γίνεται ἀπὸ τοὺς τοπικοὺς καὶ παγκόσμιους ἡγεμόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε να δούμε πόσα άρθρα θα γραφτούνε προκειμένου να δημιουργηθεί θέμα με την Κρήτη. Δεν είναι ούτε η Vodafone ούτε κανείς άλλος αλλά οι αρθρογράφοι που δήθεν καταδικάζουν το θέμα που τελικά το δημιουργούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες με σοβαρή προσέγγιση, προβληματίζομαι όμως αν κάνει καλό η δημόσια προβολή τους τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ίσως το αντίθετο.
    Μην ξαφνιαστείτε αν πολλαπλασιαστούν πχ τα μέλη στα γκρουπάκια του f/b. Πολλές πολιτικές αναταραχές χρησιμοποιούν το μιμιτισμό και το φανατισμό (μέσω πχ των αθλητικών ομάδων όπως πολύ σωστά περιγράφεται ανωτέρω) και όλες σχεδόν βασίζονται στην αμάθεια, τον αυθορμητισμό και την αντιδραστική επιδειξιομανία της νεολαίας.... Ο νοών νοείτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το όλον όταν τεμαχίζεται λέγεται μέρος. Το μέρος επειδή αποτελεί μικρή ποσότητα, διαχειρίζεται ευκολότερα, ποδηγετείται έυκολα και επειδή δεν έχει ασφάλεια, τίθεται υπο την ομπρέλλα του εκάστοτε ισχυρού. Σωστά ο konion αναφέρει ότι γίνεται ελέγξιμος τόπος. Αν επεκτείνουμε αυτή την αληθή θεώρηση στον Καλλικράτη, βλέπουμε να γίνεται το ίδιο σε αργή όμως εξέλιξη, που σε βάθος χρόνου καταλήγει στον τεμαχισμό με στόχο την απόσπαση Περιφερειών της χώρας. Οι περισσότεροι συμπατριώτες δεν αντελήφθηκαν αυτή την παράμετρο και μακάρι να μην βρεθούν προ εκπλήξεως. Φανταστείτε ένα σατανικό σενάριο με μετακινήσεις μαζικά στη Θράκη "νομιμοποιημένων μεταναστών", που έχουν δικαίωμα ψήφου, ή στο Αιγαίο και να αλλάξουν τα πληθυσμιακά δεδομένα. Σε κάποια στιγμή θα επιβληθεί απόφαση Περιφέρειας δια της νομίμου δημοκρατικής οδού, που θα ζητά αποσκίρτηση η οποία θα καταλήξει σε προσάρτηση απο γειτονικό κράτος. Η πλάγια οδός, αυτή που δεν φαίνεται είναι και η πλέον ύπουλη για τον διαμελισμό της Ελλάδος. Μας έδειξαν τα υποτιθέμενα οφέλη του Καλλικράτη, δεν μας είπαν τίποτα για τα αρνητικά. ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΣΠΡΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ. Ας σκεφτούμε ότι σε καιρό λιτότητας, γι αυτή την αλλαγή του Καλλικράτη ξοδεύτηκαν και ξοδεύονται δισεκατομμύρια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Όμω,οι Έλληνες,ένας λαός ανήσυχος,πού δέν υποκύπτει πολύ εύκολα,στούς τυράννους,δέν μένουν μέ τά χέρια σταυρωμένα.Έτσι βλέπουμε τό 1453 μ.χ.νά επαναστατεί η Πελοπόννησος υπό τούς Μιχαήλ Ράλλην καί υπό τόν Πέτρον Μπούαν.Η εξέγερση αυτή έγινε μέ τή συνεργασία τών Ενετών,οι οποίοι ζητούσαν συμμάχους γιά νά αντιμετωπίσουν τήν επίθεση εναντίον τους τού Μωάμεθ Β'.Η σύγκρουση αυτή έτρεψε σέ φυγή τούς τούρκους.Αλλά μέ τήν προτροπή τών Ενετών,τούς καταδίωξαν καί εκτός τών δυνατοτήτων τους...Αυτό είχε σά συνέπεια νά επιτεθούν οι Τούρκοι καί νά συλληφθεί καί νά σουβλισθεί ο καπετάνιος Ράλλης,καί στό Άργος οι Τούρκοι ντουφέκισαν 60 Έλληνες
    Κ ρ η τ ι κ ο ύ ς!(πολέμησαν στό πλευρό τών Ελλήνων Πελοποννησίων περίπου 160 εθελοντές σκληροτράχηλοι Κρήτες!!!)
    Τούς αφιερώνω απόσπασμα κρητικού τραγουδιού,
    Ερωτόκριτος:
    "Κι'όντέν η νύχτα δροσερή καθ'άνθρωπ'αναπαύγει/καί κάθε ζώ νά κοιμηθεί τόπο νά βρεί γυρεύγει/ήπαιρνε τό λαγούτον του,καί σιγανά επορπάτει/κι'εχτύπαν το γλυκιά-γλυκιά ανάδια στό παλάτι./Ήτον η χέρα ζάχαρι,φωνή 'χε σάν αηδόνι/κάθε καρδιά νά τού γροικά κλαίει κι'αναδακρυώνει".
    Κι'η Αρετούσα :
    "Κι'οληνυχτίς νά τραγουδεί τόσο πολλά ηρεσέ τζη/πού ύπνον εις τά μάτια τζη δέν ήβανε ποτέ τζη/ήπαιρνε τά τραγούδια ντου,συχνά τά ξαναλέγει/κ'ερχίνησεν
    από μακράν ο πόθος νά δοξεύγει/Καί δίχως νά τονέ θωρεί μέ τά τραγούδια'κείνα/σ'αγάπην εμπερδεύγετο,κ'εις πεθυμιάν εκίνα".

    ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχει μία λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά μεταξύ Κύπρου ή Θράκης και Κρήτης.Ο λαός στη Κρήτη είναι πάντα έτοιμος και εξοπλισμένος και δεν περιμένει βοήθεια απο κάθε ΄΄λαμόγιο΄΄.
    Όποιο σενάριο σενάριο και να παίξουν τα ΄΄λαμόγια΄΄ θα φάει η μούρη τους χώμα.Αυτή ειναι και η λύση σε όλες τις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές.Εξοπλισμός πλήρης με δική τους ευθύνη και ετοιμότητα χρήσης.
    Τους Κρητικούς τους την έπαιξε μία φορά ο Μεταξάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχει λεχθει στο παρελθον και απο μερικα διεθνη ΜΜΕ οτι καποιοι πετανε την νυχτα στις παραθαλασσιες περιοχες της Κρητης αντικειμενα εβραϊκης τεχνης και υφης φτιαγμενα στο εξωτερικο (απο πηλο και αλλα υλικα).
    Επισης πολλοι ερχονται στην Κρητη και αγοραζουν τεραστια αγροτεμαχια το ενα διπλα στ αλλο προφασιζομενοι οτι ειναι "φιλελληνες Γερμανοι, Ελβετοι, Αυστριακοι, τουριστες" κλπ ενω στην πραγματικοτητα ανηκουν στην ιδια ιδεολογοθρησκεια!

    Λετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Μ. Καστρινακης

    Είμαι Κρητικός, αλλά αυτή την ανοησία δεν έτυχε ποτέ να την ακούσω/διαβάσω.

    >αντικειμενα εβραϊκης τεχνης και υφης φτιαγμενα στο εξωτερικο (απο πηλο και αλλα υλικα)<

    Χα, χα, χα, ε και;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ με τον @ΑΜΥΝΤΑΣ όπως επίσης και με το κομμάτι του @Μ.Καστρινακης σχετικά με τις αγορές γης.

    Πάντως όσο και αν έχει διαβρώσει ο Τουρισμός τον Κρητικό λαό όσο και αν προσπαθούν να τον μεταλλάξουν και να τον "εκπολιτίσουν" διάφοροι φορείς και άνθρωποι του "πνεύματος", αυτοί που αν χρειαστεί θα κάνουν αυτό που πρέπει εξακολουθούν να υπάρχουν στα ορεινά κυρίως χωριά της Κρήτης.
    Δεν κινδυνεύει δηλαδή προς το παρόν η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
    Δεν μπορώ να το πω όμως αυτό με βεβαιότητα για το διάστημα μετά από 15 χρόνια...
    Αν τελικά η κτηνοτροφία της Κρήτης και ειδικά του νομού Χανίων εξαφανιστεί ως επάγγελμα τότε θα χαθούν και πολλά άλλα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εγω εφυγα απο vodafone γι αυτο τον λογο και μαλιστα η υπαλληλος που με ρωταγε γιατι διακοπτω την συνδεση ειχε το θρασος να μου πει οτι
    '' η Κρητη εχει δικια της σημαια κακο ειναι?''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 19 Απριλίου 2011 2:23 μ.μ. ,

    Μην αθωώνεις τη vodafone!Όπως βλέπεις το θέμα κινείται από ξένους,οι αρθρογράφοι που λες,οφείλουν να ενημερώσουν κάποια στιγμή!

    Τέτοια σαν τα δικά σου, μας λέγαν δεκαετίες τώρα για τη Θράκη,
    και βλέπουμε όλοι πού φτάσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτοί που σπέρνουν ζιζάνια είναι αυτοι που δήθεν τα καταγγέλουν.
    Ο Κρητικός λαός αν και άοπλος κατά την κατοχή έκανε τον Χίτλερ να καταργήσει το σώμα των αλεξιπτωτιστών. Να πάτε στο Γερμανικό Νεκροταφείο του Μάλεμε να δείτε τι εστί Κρήτη, αλλά και γιατί τους κατέκαψαν τα χωριά και φοράνε ακόμα μαύρα. Οι Κρητικοί είναι αυτοί που έτρεξαν πρώτοι να πολεμήσουν στον Μακεδονικό Αγώνα και η προσφορά τους στον Ελληνισμό αν μπει στην ζυγαριά θα τους ρίξει όλους στον πάτο.
    Η Κρήτη έστειλε τα αεροπλάνα Νίκη στην Κύπρο το 1974, για να πάρει πίσω νεκρά παληκάρια.
    Αδέλφια Κρήτες σας αφιερώνω το
    "Κρήτη μου όμορφο νησί/κλειδί του Παραδείσου
    Θεριό ανήμερο εσύ/ βγές να σε χαιρετήσουν
    Κρατάς δεξιά μιαν Ήπειρο στ' αριστερά μιαν άλλη, τους παίζεις την πρωτόλυρα για να χορέψουν πάλι."
    Όλη η Ελλάδα σας χρωστά πολλά και είναι ντροπή και αίσχος να σας ζητάμε να αποδείξετε αυτά για τα οποία έχετε χύσει τόσο αίμα.
    Geo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 19 Απριλίου 2011 9:58 μ.μ.

    Φίλε μου δεν μπορείς να "διακρίνεις" τις αναλύσεις "Αρχέλα" και να τον προσπεράσεις στα γρήγορα;


    Ο άϋπνος Φρουρός της ισαρελο-Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 19 Απριλίου 2011 5:58 μ.μ.
    Οσο εσυ εισαιΚρητικος αλλο τοσο κι αυτον τον λενε Καστρινακη.

    Χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ "ΠΗΓΑΖΕΙ" ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΤΩ ΕΛΑΦΡΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗς ΑΘΛΙΑΣ ΑΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΤΑ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΈΑΥΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ.
    ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΟΧΛΟ ΜΕ ΚΑΜΠΟΣΟΥΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ.
    ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΧΛΩΜΟ, ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο "πρωθυπουργός" της "Διασπορἀς", έχει ήδη τεμαχίσει την Ελλάδα και ετοιμάζεται να τη "διασπείρει" στους 4 ορίζοντες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για τους φαιδρούς που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να συζητάμε το θέμα δεν αξίζει να ασχοληθώ. Ο στρουθοκαμηλισμός σε όλο το μεγαλείο του!!!
    Για εκείνους που θέλουν να ενημερωθούν ώστε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο προτείνω να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://ethnologic.blogspot.com/
    2011/04/blog-post_16.html
    Από τις σημαντικότερες και πιο εύστοχες αναλύσεις για το ζήτημα.
    ΔΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.