12/4/11

Προς αναζήτηση ενός άλλοθι...

της Ελίνας Γαληνού
 Καθώς "αρχή άνδραν δείκνυσι", το καλό παράδειγμα όσον αφορά την αποδοχή ευθυνών επισφραγίζει την εντιμότητα και ανδρεία ενός ηγέτη, πολλώ δε μάλλον την αξιοπιστία του. Η δόξα που αντιστοιχεί σε ένα αξίωμα μπορεί να είναι ελκυστική, αλλά οι τίτλοι των "ενδόξων" απονείμονται κατόπιν εορτής και πολλές φορές, σε βάθος χρόνου. Αν αυτό το γνώριζαν καλά όσοι αναζητούν κατά περιόδους αξιώματα, θα είχαν μάλλον συνειδητοποιήσει και την πραγματική σημασία του όρου...
Από την αρχή του χειμώνα, περιμέναμε την κρίσιμη καμπή του Απριλίου, με μεγάλες επιφυλάξεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Δυστυχώς επαληθεύτηκε το ότι βρισκόμαστε σε επικίνδυνο αδιέξοδο. Οι επίσημες πληροφορίες το αποδίδουν στην σύγκρουση κυβέρνησης με την τρόικα-λόγω ασυνεννοησίας. Λέγονται όμως πολλά και ανεπίσημα, τα οποία αμφισβητούν τις επίσημες εκδοχές. Οταν υπάρχει τόσο μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης, τίποτα δεν μπορείς να αποκλείσεις. Πάντως αυτή η εντυπωσιακά εμφανιζόμενη ρήξη τρόικας-κυβέρνησης, έχει σοβαρούς κινδύνους για την τύχη της χώρας μας-αυτή είναι η μόνη βεβαιότητα. Εάν αληθεύει ότι η κυβέρνηση έχασε τον προσανατολισμό της και αδυνατεί να εφαρμόσει πέντε-δέκα εντολές που επιτέλους, έπρεπε και να τις περιμένει εφ΄όσον συζητούσε από καιρό την υπαγωγή μας στον Μηχανισμό Στήριξης, ας σταθεί στο ύψος των ευθυνών της και ας το παραδεχτεί. Η παραδοχή ότι "πέσαμε έξω στους λογαριασμούς και δεν μας βγαίνουν ", δεν αρκεί. Αδύνατον να μη συνειδητοποιούν ότι κάθε μέρα που χάνεται, μας φέρνει πιό κοντά στον κίνδυνο ενός νέου "δυστυχώς επτωχεύσαμεν". Βεβαίως, είναι αρκετά δύσκολο για τους αξιωματούχους μιας οποιασδήποτε εξουσίας να αναγνωρίσουν δημόσια ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην διαχείριση των ευθυνών που ανέλαβαν. Είναι ακόμα πιό δύσκολο να ομολογήσουν ότι πήραν την εξουσία βασιζόμενοι σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και όχι σε ένα γεροδεμένο σχέδιο διαχείρισης ευθυνών. Αν όμως ακόμα και τώρα, σ΄αυτήν την τραγικά κρίσημη φάση ελπίζουν σε ένα άλλοθι σκανδάλων που επινοούνται τεχνηέντως για "τους άλλους", αυτοεξευτελίζονται απελπιστικά.  Το αναφέρουμε αυτό, γιατί κατά την τελευταία στοχοποίηση του "γαλάζιου πρώην υπουργού" που αποδείχτηκε φούσκα, κάποιοι αξιωματούχοι ήλπιζαν σ΄αυτό ένα άλλοθι-έτσι τουλάχιστον έδειξε η συμπεριφορά τους... Τώρα μη υπαρχόντων στοιχείων, το δήθεν σκάνδαλο που θα τράνταζε την κοινή γνώμη "για τους κακούς πρώην πο κλέβουν",  θα αποδοθεί μάλλον σε δημοσιογραφικές αδεξιότητες και όλοι θα βαράνε πάλι τη δημοσιογραφία. Ομως μπορεί να αποδειχτεί ότι και στην δημοσιογραφία και παντού, μπορούν να ξεχωρίσουν τα "πρόβατα από τα ερίφια". 

16 σχόλια:

  1. "Αν όμως ακόμα και τώρα, σ΄αυτήν την τραγικά κρίσημη φάση ελπίζουν σε ένα άλλοθι σκανδάλων που επινοούνται τεχνηέντως για "τους άλλους", αυτοεξευτελίζονται απελπιστικά."

    Είχα αναφέρει συγκεκριμένα το υψίστης εθνικής σημασίας ζήτημα της ψήφισης του νέου μνημονίου από 180 ως άλλοθι, και δυστυχώς επιβεβαιώνομαι:
    http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/153164/minimoum-ethnikis-sunennoisis-zitise-i-bakogianni/

    Είχα αναφέρει συγκεκριμένα το υψίστης εθνικής σημασίας ζήτημα της προσπάθειας διασφάλισης προσωρινής μετάβασης από ελεγχόμενα άτομα ως άλλοθι, και δυστυχώς επιβεβαιώνομαι:
    http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/153044/kuvernisi-ethnikis-sotirias-proteinei-i-dora-bakogianni/

    Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ζήσουμε τον εξοβελισμό των πατριωτών που μπορούν να δώσουν όραμα στην πράξη.

    Η ύστατη αντίδραση ενός σάπιου συστήματος είναι η επίκληση "μεγάλων δεινών", είτε μέσω αλλοδαπού μπαμπούλα είτε μέσω εγχώριου -δήθεν- συστήματος αποσταθεροποίησης οιασδήποτε μορφής, όσο τρελής και αν ακουστεί. Η λέξη "ηθική" είναι εντελώς εκτός του λεξιλογίου τους, συνεπώς πολλά μπορεί να δουν τα μάτια μας.

    Έχεις δίκιο Ελίνα: ας ελπίσουμε ότι το Σύνταγμα θα προστατευτεί και ότι ο λαός δεν θα επιτρέψει προβοκάτσιες.

    Ministre plénipotentiaire

    ΥΓ. Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον η Δικαστική Εξουσία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ministre plénipotentiaire

    Η Δικαστική Εξουσία έχει διαμυνήσει απο καιρό ότι είναι παντελώς αναρμόδια να ελέγξει το πολιτικό προσωπικό της χώρας,δυστυχώς αλλά έτσι είναι.

    Δυστυχώς,όλα δείχνουν ότι η μετάβαση θα έρθει τελικά απο το πεζοδρόμιο και μάλιστα με βίαιο τρόπο,μακάρι να κάνω λάθος αλλά δεν το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελίνα

    Είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα κατηγορήσουν το Λαό,πιθανότατα με αισχρά διλήματα εν μέσω πρόωρων εκλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ministre plénipotentiaire

    Με την ελπίδα μάλλον θα μείνεις.
    Ο Καποδίστριας, προσπάθησε να προειδοποιήσει και να καθαρίσει την σαπίλα, αλλά...

    Μέρος 1ο

    EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
    Εγκύκλιος – Αριθ. 2953
    Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    Προς το Πανελλήνιον
    Προς τους κατά το Αιγαίον Πέλαγος και την Πελοπόννησον Εκτάκτους Επιτρόπους και τους Αρχηγούς των κατά ξηράν και θάλασσαν Δυνάμεων.
    Γνωρίζει η Κυβέρνησις, ότι Πολίται τινές επιμένουν πιστεύοντες και τους άλλους πείθοντες, ότι αι μυστικαί Εταιρείαι χορηγούσι μέσα σωτήρια εις την Πατρίδα, ή τουλάχιστον Αιγίδα υπό την οποίαν συνδεόμενοι μεταξύ των οι άνθρωποι δια μυστικών δεσμών δύνανται να απολαύσωσιν εντός της Πατρίδος των και δια της ξένης επιρροής αξιώματα, τιμάς, και το πλέον τύχην, ό εστι χρήματα.
    Όσον και αν ελεεινολογή η Κυβέρνησις την απειρίαν των Ελλήνων των από τοιαύτας εισηγήσεις παρασυρομένων δεν ήθελε δώσει την προσοχήν της, αν δεν ήτο καταπεπεισμένη πόσον ολέθρια αποτελέσματα δύναται να φέρη εις την κρίσιμον ταύτην στιγμήν η περί τούτων γνώμη, την οποίαν οι εχθροί της Ελλάδος ήθελον συστήσει και εις τον Κόσμον, και εις τας Ευρωπαϊκάς Κυβερνήσεις.

    Αν η Ελλάς εγκατελείφθη από το 1821 έως τον Ιούλιον μήνα του τελευταίου έτους, τούτο προήλθε διότι οι εχθροί της την παρέσταιναν αδιακόπως προς τους Βασιλείς, ως λαόν επαναστατωθέντα και αγωνιζόμενον υπό την διεύθυνσιν και υπό τους σκοπούς Μυστικών Εταιρειών, όθεν επήγασαν αι καταστροφαί της Ισπανίας και Ιταλίας.
    Εύκολον ήτο αναμφιβόλως να αναιρεθή η σφαλερά αύτη δόξα. Μ’όλον τούτο εχρειάσθησαν ολόκληρα επτά έτη βασάνων και δυστυχιών εις αναίρεσίν της. Μόλις ανηρέθη, και ενώ η Ελλάς αρχίζει να λαμβάνη δείγματα ευνοίας και καλοκαγαθίας εκ μέρους των Συμμαχικών Δυνάμεων, οι εχθροί της θέλουν πάλιν την παραστήσει ως υπεξούσιον των Μυστικών Εταιρειών, και εις απόδειξιν τούτου θέλουν φανερώσει, ότι υπό διαφόροις ονόμασιν αι Εταιρείαι αυταί υπάρχουν και πολλαπλασιάζονται μεταξύ των εν τοις πράγμασι και της πολιτικής τάξεως, και της στρατιωτικής δυνάμεως, ίσως και αυτού του στόλου.

    συνεχίζεται...

    Κοινός νους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέρος 2ο

    Τόσον ουσιώδες θεωρεί τούτο η Κυβέρνησις ώστε μη εγκρίνουσα να δείξη διά τινος δημοσίου και επισήμου πράξεως την ύπαρξιν αυτού του κακού, εκπληροί δια του τύπου της παρούσης εγκυκλίου το χρέος, το οποίον δεν ημπορεί να παραμελήση χωρίς να καθυποβληθεί εις βαρυτάτην ευθύνην. Τω όντι τοιούτον δημόσιον έγγραφον μεταξύ των Πολιτικών, οι οποίοι επιμένουσι να μην παραχωρώσιν εις την Ελλάδα έντιμον μέλλον, ήθελε χρησιμεύσει ως μέσον του να αποδείξωσιν, ότι οι Βασιλείς δια των ευεργεσιών των υποθάλπουσιν εις την Ελλάδα τον εχθρόν, τον οποίον και αλλαχού, και τας ιδίας των Επικρατείας πολεμώσι.

    Η παρατήρησις αύτη, Κύριοι, σας διδάσκει με πόσην φρόνησιν και οξυδέρκειαν απαιτείται η εκπλήρωσις της ακολούθου παραγγελίας της Κυβερνήσεως.
    Θέλετε κοινοποιήσει δια ζώσης φωνής εις τους υπαλλήλους σας ή τους υπό την οδηγίαν σας αξιωματικούς το περιεχόμενον της παρούσης, και θέλετε τους κάμει να σας φανερώσουν αν ανήκουν εις καμμίαν των Μυστικών Εταιρειών, ή όχι. Αν είναι το πρώτον, θέλετε τους παρατηρήσει, ότι εάν εις την παρελθούσαν κατάστασιν της αναρχίας, και της αταξίας ήταν ίσως αναγκαίον εις τους πολίτας να ζητήσωσι προσωπικήν ασφάλειαν δια του δεσμού μυστικής τινος Εταιρείας, ο δεσμός ούτος διαλύεται καθ’ ήν στιγμήν ο του νομίμου όρκου και προς την Κυβέρνησιν, και προς τους Νόμους, χορηγεί εις ένα έκαστον και εις όλους, όλας τας απαραιτήτους ασφαλείας.

    Από τοιαύτην αρχήν ορμώμενοι ευκόλως θέλετε αποδείξει το ασυμβίβαστον των δύο όρκων, ήγουν του υπηρετείν το Κράτος, και υπηρετείν μυστικήν Εταιρείαν, της οποίας ο σκοπός είναι ως επί το πλείστον άγνωστος εις τους Εταίρους.

    Αν λοιπόν οι υπάλληλοί σας ή οι υπό την οδηγίαν σας αξιωματικοί ανήκουσιν είς τινα Εταιρείαν, ανάγκη να παραιτηθώσι, και περί τούτου οφείλεις να μας βεβαιώσεις.

    Εξ εναντίας θέλετε τους εξηγήσει τους κινδύνους εις τους οποίους εκτίθενται πλανώμενοι από ολίγους τινάς όλως διόλου εις τα τοιαύτα ενασχολουμένους. Από την κατηγορίαν των Εταιρειών των μη συμβιβαζομένων με τα κατά Νόμους καθεστώτα δεν αποκλείομεν και την προ αιώνων γνωριζομένην υπό τω ονόματι της Αδελφοποιείας, ή Αγάπης.
    Παραγγέλλεσθε, Κύριοι, κατ’ επανάληψιν να κάμετε χρήσιν της κοινοποιήσεως ταύτης κατά τον συνετώτερον και ωφελιμώμερον τρόπον. Προθύμως η Κυβέρνησις θέλει δεχθή τας ειδοποιήσεις, όσας εν καιρώ και τόπω θέλετε δυνηθή να την χορηγήσετε.
    Εν Πόρω τη 8 Ιουνίου 1828
    Ο Κυβερνήτης
    Ι.Α. Καποδίστριας

    Κοινός νους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει βεβαίως και αυτό:

    Κασιμάτης: Αν δεν αλλάξει το αντισυνταγματικό μνημόνιο τότε υπάρχει και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.
    Μπέης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να προσποιείται τον ουδέτερο.
    Σεισμός σήμερα στην προαναγγελθείσα εκδήλωση του πνευματικού κόσμου της χώρας, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα « Ελληνική κρίση, για μια θεσμική μεταπολίτευση», η οποία συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ.
    Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο πνευματικός κόσμος της χώρας στο λαό, όπως οι ίδιοι το καθόρισαν είναι....
    αφενός η λέξη «ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ» και αφετέρου η εδώ και τώρα αλλαγή του Συντάγματος.

    Εμείς που ζούμε σήμερα από κοντά αυτή την εκδήλωση, οφείλουμε να πούμε ότι η αγανάκτηση ξεχειλίζει ήδη στο ακροατήριο, που στη συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από επιστήμονες, μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα με όρθιους. Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες εναντίον της πολιτικής τάξης, οι οποίες υψώνονταν και διέκοπταν συνεχώς τους ομιλητές, έδειχναν τόση αγανάκτηση, που κάποιος μεταξύ των παρισταμένων είπε, πως αν αυτή η εκδήλωση μεταδιδόταν σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ξαφνικά θα έβγαινε ο λαός στους δρόμους.

    Μεταξύ των πολλών παρεμβάσεων του ακροατηρίου, οι κορυφαίες στιγμές ήταν:
    Α) Όταν ο καθηγητής κ. Κασιμάτης απευθυνόμενος στο λαό είπε, πως αν δεν αλλάξουν οι όροι του μνημονίου που αφαιρούν την εθνική μας κυριαρχία και την ασυλία της δημόσιας περιουσίας, τότε υπάρχει η λύση του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος, που σημαίνει λαϊκή εξέγερση και

    Β) Όταν ο καθηγητής κ. Μπέης είπε πως αισθάνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κατώτερος της αποστολής του. Δεν μπορεί να παριστάνει τον ουδέτερο είπε, και θα έπρεπε να είχε αναπέμψει το μνημόνιο.
    Όταν είπε αυτά τα λόγια ο κ. Μπέης ακούστηκαν από το ακροατήριο τέτοια λόγια κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν μπορούμε να τα επαναλάβουμε εδώ.

    Ένα συμπέρασμα βγαίνει από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις αλλά και αντιδράσεις του ακροατηρίου.
    Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, ο κόσμος ξέρει τι θέλει και θέλει εδώ και τώρα αλλαγή του Συντάγματος.

    το βρήκα εδώ:
    http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/04/blog-post_5903.html

    Κοινός νους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν ο κόσμος πράγματι θέλει αλλαγή του Συντάγματος, ας προφέρει το αίτημά του συλλογικά.
    Και γενικά, ας προφέρει συλλογικά ό,τι νομίζει πως είναι καλύτερο για την χώρα.
    Είπα "προφέρει" για να ξεκαθαρίσουμε τι εννούμε.
    Μέχρι τώρα, μας αγνοούν και μας φορτώνουν ευθύνες για τις αποτυχίες τους. Στο τέλος, ο ένας θα τα βάζει με τον άλλον -δηλαδή θα τρωγόμαστε μεταξύ μας.
    Εμάς όμως αυτό δεν μας συμφέρει, αντίθετα μας συμφέρει η κοινωνική συνοχή. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χριστίνα, ουσιαστικά δεν τρωγόμαστε μεταξύ μας: παιδιαρίζουμε με ανούσιες λεκτικές διαμάχες που απλά αποσυμπιέζουν την κοινωνική αγανάκτηση και παγιώνουν μια κοινωνική συνοχή με κατάθλιψη και ντετερμινιστική ηττοπάθεια.

    ESTRAGON: Well? Shall we go?
    VLADIMIR: Pull on your trousers.
    ESTRAGON: What?
    VLADIMIR: Pull on your trousers.
    ESTRAGON: You want me to pull off my trousers?
    VLADIMIR: Pull ON your trousers.
    ESTRAGON: (realizing his trousers are down). True.
    He pulls up his trousers.
    VLADIMIR: Well? Shall we go?
    ESTRAGON: Yes, let's go.
    They do not move.

    Ministre plénipotentiaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "ας προφέρει συλλογικά ό,τι νομίζει πως είναι καλύτερο για την χώρα."

    Το αποτέλεσμα:
    http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=116421

    Ministre plénipotentiaire

    ΥΓ. Ελίνα, συγγνώμη για το Χριστίνα της προηγούμενης ανάρτησης: θυμήθηκα ένα παλαιότερο σχόλιό της και έλεγα να το αναφέρω, αλλά με τόσα που με βασανίζουν τελευταία, καταλαβαίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς Ministre plenipotentiaire

    Συμφωνώ απόλυτα για τις "λεκτικές διαμάχες" και την επίδρασή τους στην ψυχολογία του κόσμου-όπως την περιγράφετε.
    Αρα, όσοι τις εκτρέφουν με διάφορους τρόπους, δεν είναι άνευ σκοπού. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ministre plénipotentiaire

    "...παιδιαρίζουμε με ανούσιες λεκτικές διαμάχες..."

    Με αφορμή την παραπάνω διαπίστωση και αφού ξαναείδα το... "Ψάρι που το έλεγαν Γουάντα" έχω κι εγώ να προτείνω φιλμ.

    The Star Chamber (1983)

    Κοινός νους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Κοινός νους

    Διάβασα το σενάριο: αυξημένη πολυπλοκότητα και φαντασία, αλλά η δικαιοσύνη αποκαθίσταται στο τέλος.

    Τα δεδομένα στην πραγματικότητα είναι απλά. Βάσει του Συντάγματος:
    Άρθρο 1
    2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
    3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

    Θεωρητικά(;) παραδείγματα:

    Αν κάποιον τον κυνηγούν επειδή, π.χ. είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, τί παραβιάζουν;
    'Αρθρο 13: (Θρησκευτική Ελευθερία)
    1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.

    Αν κάποιον δεν τον γουστάρουν μερικοί εξουσιάζοντες (π.χ. επειδή ανακάλυψε την εξυπηρέτηση «κολλητών» τους αδιαφορώντας, επιεικώς, για τη ζημία που προκαλούν στην Χώρα) και τον βάζουν σε μαύρη λίστα με σκοπό να τον καταστρέψουν επαγγελματικά και προσωπικά για να μην τους είναι εμπόδιο (για να μην πω άλλα πιο βαριά), τί παραβιάζουν;
    'Αρθρο 2: (Πρωταρχικές υποχρεώσεις της πολιτείας)
    1. O σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.
    'Αρθρο 5: (Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία)
    1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
    'Αρθρο 7: (Καμιά ποινή χωρίς νόμο, απαγόρευση βασανιστηρίων)
    2. Tα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας, ή άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απαγορεύονται και τιμωρούνται, όπως νόμος ορίζει.
    'Αρθρο 25: (Αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων)
    1. Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους. Τα δικαιώματα αυτά ισχύουν και στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών στις οποίες προσιδιάζουν. Oι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας.
    2. H αναγνώριση και η προστασία των θεμελιωδών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου από την Πολιτεία αποβλέπει στην πραγμάτωση της κοινωνικής προόδου μέσα σε ελευθερία και δικαιοσύνη.
    3. H καταχρηστική άσκηση δικαιώματος δεν επιτρέπεται.
    'Αρθρο 103: (Δημόσιοι υπάλληλοι)
    1. Oι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εκτελεστές της θέλησης του Kράτους και υπηρετούν το Λαό οφείλουν πίστη στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα. […]

    Επαναλαμβάνω όμως ότι στην ταινία που προτείνεις αποκαθίσταται το Κράτος Δικαίου. Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις ταινίες.

    Ministre plénipotentiaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ministre plénipotentiaire

    "...Επαναλαμβάνω όμως ότι στην ταινία που προτείνεις αποκαθίσταται το Κράτος Δικαίου. Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις ταινίες."


    Κρίνοντας απ' το πρόσφατο παρελθόν της χώρας μας, όπου κανείς πολιτικός δεν έχει τιμωρηθεί τα τελευταία 30++ χρόνια, είναι νομίζω ρεαλιστική η απαισιοδοξία μου και για το μέλλον.

    Εκτός και είτε κάτι αλλάξει ΡΙΖΙΚΑ στο μέλλον είτε πράγματι δεν υπήρχε κανείς λόγος ούτε καμιά παρανομία, που να δικαιολογούσε την ποινική δίωξη ΚΑΝΕΝΟΣ πολιτικού προσώπου, όλα αυτά τα χρόνια.

    Δεν βλέπω κάτι άλλο.

    Κοινός νους

    ΥΓ. Η υπόθεση "Μαντέλη" είναι ακόμα άλλη μία περίπτωση, δικαστικής ανεπάρκειας, που μου κουρελιάζει την εμπιστοσύνη προς την Ελληνική δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Κοινός νους

    Παντού υπάρχουν υγιή στοιχεία: υπάρχουν αρκετοί που κάνουν φιλότιμα τη δουλειά τους και άλλοι που, για να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί για την οικογένειά τους, αναγκάζονται να υπομένουν τα αδιανόητα.

    Μη χάνεις την ελπίδα σου για τη Δικαστική Εξουσία: ούτε καν εμφανίστηκε στην κλήση για εξέταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Είναι προφανές ότι δεν αντέχει άλλο αυτή την αφόρητη πίεση του πολιτικού συστήματος, το οποίο προσπαθεί να μετακυλίσει και τις ευθύνες του και τη λύση της εθνικά κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε σε τρίτους.

    Η ιεράρχιση, σύμφωνα με τον Καστανίδη, των εξουσιών (!!!) δεν έτυχε θερμής αποδοχής.

    Ministre plénipotentiaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Ministre plénipotentiaire

    Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

    Προς το παρόν, κρατάω αυτό:

    "Μη χάνεις την ελπίδα σου για τη Δικαστική Εξουσία..."

    και αυτό:

    "...αφόρητη πίεση του πολιτικού συστήματος, το οποίο προσπαθεί να μετακυλίσει και τις ευθύνες του..."

    Την καλημέρα μου

    Κοινός νους

    ΥΓ. Για την ελπίδα:

    http://www.youtube.com/watch?v=FBFcrB5qKzE&feature=player_embedded#at=43

    Και για τις δύσκολες μέρες μου, όταν τα βλέπω όλα μαύρα, ξαναβλέπω αυτό και ισιώνω

    http://www.youtube.com/watch?v=ciYk-UwqFKA&feature=player_embedded#at=33

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ είμαι πιο παραδοσιακός:

    http://www.youtube.com/watch?v=zHGPUlZWcaI

    http://www.army.gr/files/Media/SALPISMATA/ethnikos%20imnos.mp3

    Βέβαια, όταν διαβάζω κάτι τέτοια:

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=73362&catid=13

    σκέφτομαι αυτούς που μας κατάντησαν έτσι και, ακόμα και τώρα, δεν ντρέπονται καθόλου, δεν μετανοούν, και συνεχίζουν τα ίδια και χειρότερα - και με πιάνει το παράπονο...

    Ministre plénipotentiaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.