13/4/11

Ρωσία: Νέα εκστρατεία «αποσταλινοποίησης» από τον Μεντβέντεφ

Από τον Δημήτρη Βιβόντζεν
Με το παράπονο θα μείνουν οι θαυμαστές 
του "πατερούλη των λαών"

Μόσχα.  Κατόπιν αιτήματος του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ένα νέο σχέδιο «αποσταλινοποίησης» παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Ρωσία. 

Με την ευκαιρία αυτή, μια έρευνα από το «Levada Center» έδειξε ότι η δημοτικότητα του Στάλιν είναι ακόμη ψηλά στη χώρα. 
Το Ινστιτούτο έρευνας Levada, το πιο αξιόπιστο ινστιτούτο δημοσκοπήσεων στη χώρα, επικεντρώθηκε στην δημοτικότητα του Στάλιν σήμερα στη Ρωσία.

Όπως προκύπτει από την έρευνα αυτή, που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Kommersant,  το 45% των Ρώσων πιστεύει ότι  ο «Πατερούλης των λαών» διαδραμάτισε θετικό ρόλο στη σοβιετική ιστορία, ενώ το 35% πιστεύει το αντίθετο, το 20% δεν έχει άποψη. 
Ακόμα όμως και αυτοί  που θαυμάζουν τον άνθρωπο, απορρίπτουν τη λατρεία  στον ίδιον.

Με τον ίδιο τρόπο, το 48% των ερωτηθέντων έχουν θετική γνώμη (έναντι 22% αρνητικών γνωμών) για το  διάσημο Εικοστό Συνέδριο του ΚΚΣΕ, το οποίο άνοιξε το δρόμο για την «αποσταλινοποίηση».
Ομοίως, το 62% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η Ρωσία έχει απαλλαγεί ή είναι στη διαδικασία απαλλαγής από  τις συνέπειες του σταλινισμού, ενώ το 12% πιστεύει  ότι δεν θα είναι ποτέ εντελώς αλήθεια.

Η κριτική κατά του Στάλιν βιώνεται ως προσωπικές επιθέσεις


Ο Γεωργιανός Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι 
(1902)που επονομάστηκε Στάλιν (Ατσάλι)

Για τον Αλεξέι Γκραζντανκίνε, αναπληρωτή διευθυντή του Levada Center, η δημοτικότητα του Στάλιν οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους: 
Πολλοί Ρώσοι που έζησαν στην εποχή του εκλαμβάνουν τις κριτικές κατά του «ηγέτη» τους ως προσωπική επίθεση.

Η πολιτική ενίσχυσης της διάσημης καθετοποίησης της εξουσίας, που επιδιώκεται από τους ηγέτες εδώ και αρκετά χρόνια, κάνει τους ανθρώπους να ελκύονται από τις μεγάλες μορφές που εκφράστηκαν από τον Μέγα Πέτρο ή τον Στάλιν.
Η έρευνα αυτή -που πραγματοποιήθηκε  μετά το σχέδιο «αποσταλινοποίησης» του Ντμίτρι Μεντβέντεφ- παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα από μια ομάδα της προεδρικής διοίκησης αρμόδια για την ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
Οι πρώτες προτάσεις αφορούν την αντικατάσταση δύο εθνικών εορτών: 
Η Ημέρα της Εθνικής Ενότητας, που εορτάζεται στις 4 Νοεμβρίου, θα μετονομαστεί σε  «Ημέρα της Εθνικής Συμφιλίωσης και της Μνήμης των Θυμάτων του Εμφυλίου Πολέμου». 
Η «Ημέρα της Αστυνομίας» (και όχι πια Ημέρα της Πολιτοφυλακής,  Σοβιετική ορολογία,  που εγκαταλείφτηκε  πριν από λίγο), θα εορτάζεται όχι πια στις 10 Νοεμβρίου, αλλά στις 7 Ιουνίου, ημερομηνία δημιουργίας της αστυνομίας από το Μέγα Πέτρο το 1718.

Θα θαφτεί ο Λένιν και θα ανοιχτούν όλα τα παραμένοντα μυστικά αρχεία
Ο Μέγας Πέτρος καραβομαραγκός (Άγια Πετρούπολη)
Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης να θάφτει το σώμα του Λένιν, να γίνει υποχρεωτική η αναγνώριση των εγκλημάτων του ολοκληρωτικού καθεστώτος σαν προϋπόθεση για την πρόσληψη στο δημόσιο, ή ακόμη να ανοιχτούν όλα τα αρχεία που παραμένουν μυστικά. 
Επίσης, αναμένεται ότι οι οικονομικές αποζημιώσεις που χορηγούνται στα θύματα των εγκλημάτων του ολοκληρωτικού καθεστώτος θα παραπεμφθούν για επεξεργασία σε ομοσπονδιακό επίπεδο. 
Αν και η «αποσταλινοποίηση» εγκρίνεται από την πλειοψηφία της ρωσικής πολιτικής τάξης, στο Κομμουνιστικό Κόμμα συνεχίζουν να τρίζουν τα δόντια τους, όπου τη θεωρούν σχεδιασμένη πρόκληση για να «εκτρέψει την προσοχή του κοινού από την κρίση». 
Αυτό επαναβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα ο Γκενάντι Ζουγκάνοφ στην ιστοσελίδα Ιντερφάξ. 
Ο κομμουνιστής ηγέτης εκτίμησε ότι οι ηγέτες θα ήταν καλύτερο «να επιχειρήσουν πραγματικές προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό της χώρας» και όχι «να ξαναγράψουν την ιστορία».
Rue89.com     11.04.2011

12 σχόλια:

  1. Τηλεόραση καί εφημερίδες στήν Ελλάδα υμνούν καθημερινώς τούς συμμορίτες πού πρσπάθησαν νά μάς κάνουν σοβιετική επαρχία γιά νά βρεθούμε στό έλεος ενός παρανοϊκού δολοφόνου.

    Διαρκώς μιλούν γιά Δημοκρατικό Στρατό, Μπελογιάννη, ΕΛΑΣ, Μακρόνησο, Γυάρο, Χούντα καί αποκρύπτουν τήν δολοφονική δράση των οπαδών του Στάλιν καί τή βαρβαρότητα του καθεστώτος πού θά μάς φόρτωναν.

    Βέβαια τώρα πού βλέπω όλους τούς σοσιαληστές, τέως κνίτες, νά μένουν στήν Εκάλη, νά ζούν βασιλικά από τίς προμήθειες καί τίς μίζες του Δημοσίου νά κυκλοφορούν μέ μερσεντές, σκέφτομαι ότι θά έπρεπε οι Ελληνες νά έχουν ζήσει 50 χρόνια κομμουνισμού, νά μάθουν νά δουλεύουν σάν τά σκυλιά 12 ώρες τήν ημέρα χωρίς απεργίες, χωρίς συνδικάτα, χωρίς πορείες καί καταλήψεις καί γιά ένα πιάτο φαΐ, νά μήν τολμούν νά κάνουν κριτική καί πολιτικές συζητήσεις, νά μήν ψηφίζουν, νά μήν επιτρέπεται η μετανάστευση ακόμα καί εντός της χώρας, ενώ όποιος βεβηλώνει τό πανεπιστήμιο νά στέλνεται στήν Σιβηρία, οι δέ εγκληματίες νά τιμωρούνται μέ θανατική καταδίκη...


    Θά έπρεπε νά έχουν δολοφονηθεί καί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες στά γκουλάγκ, γιά νά λειτουργήσει αυτός ο λαός ορθώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. fstav, +1000 στα λεγόμενα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ fstav

    Aυτοί που νίκησαν στον Εμφύλιο, έστειλαν τους άλλους στα γκουλάγκ.
    Οι ίδιοι σήμερα κάνουν τους αριστερούς, για να είναι in. Δεν βρίσκεις άκρια. Δεν είναι θέμα κομμουνισμού το να μάθεις να εργάζεσαι, αλλά παιδείας. Και επί Μεταξά, μάθαιναν τα παιδιά να σέβονται την Πατρίδα και να εργάζονται. Ο ίδιος ο Θεοδωράκης ομολογεί ότι έχει καλές αναμνήσεις από την ΕΟΝ, όπως και ο Γλέζος.

    Όμως, σήμερα είναι ντροπή να τα λέει κανείς αυτά. Απόδειξη, ότι δεν έχουν στήσει ούτε έναν ανδριάντα στον Μεταξά, ότι δεν έχουν δώσει το όνομά του ούτε σε ένα δρόμο. Γιατί; Ήταν ασήμαντη η προσφορά του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. fstav

    Δηλαδή απο τη μια άκρη στην άλλη;
    Μέση λύση δεν υπάρχει; Μια ζωή της υπερβολής παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο μοναρχικός φιλοσιωνιστής και συνγενοκτόνος των Μικρασιατών Μεταξάς, κατ΄εντολή των άγγλων νταβατζήδων του έσφαξε εκατομμύρια κατσίκες το 1937 και έστειλε τα δέρματα στην μαριονέτα-ξάδερφό τους Χίτλερ για να επιταχύνει τη διάλυση της Ευρώπης, και να την αρπάξουνν οι τοκογλύφοι.
    Οι μισάνθρωποι Τσώρτσιλ και Στάλιν συμφώνησαν τον Οκτώβριο του 1944 στη Μόσχα την εξόντωση των ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ Ελλήνων.
    Οι αμέτρητοι κεντρώοι Έλληνες πατριώτες που αντιστάθηκαν στην γερμανοαγγλοαμερικανική κατοχή ΔΕΝ ήταν κομμουνιστές (όπως οι σταλινικοί που δολοφόνησαν τον Άρη Βελουχιώτη, τον Ψαρρό κοκ), και ούτε θα γινόταν η Ελλάδα δορυφόρος του Στάλιν (όπως έγινε του Μανχάταν, αφού έριξαν οι αμερικανοί γενοκτόνοι τις ναπάλμ), πολύ απλά γιατί με ένοπλους Έλληνες δε θα γινόταν κοινοβουλευτική/κομματική μοναρχία, όπως είχαμε κάνει και το 1821.
    Όσοι βρίζουν την Εθνική Αντίσταση του 1941-49, αθωώνουν τους αριστεροδεξιούς μοναρχικούς δοσίλογους του 1920-2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. >Ο μοναρχικός φιλοσιωνιστής και συνγενοκτόνος των Μικρασιατών Μεταξάς, κατ΄εντολή των άγγλων νταβατζήδων του έσφαξε εκατομμύρια κατσίκες το 1937 και έστειλε τα δέρματα στην μαριονέτα-ξάδερφό τους Χίτλερ για να επιταχύνει τη διάλυση της Ευρώπης, και να την αρπάξουνν οι τοκογλύφοι.<

    Άρες μάρες... Ο Μεταξάς απαγόρευσε την εκτροφή της κατσίκας, διότι δεν αφήνει τίποτε από πράσινο να αναπτυχθεί. Αυτό με τα δέρματα πού το διάβασες; Δώσε πηγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ. ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΕΡΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ:

    Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ, ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟ. ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ Ο ΜΑΡΞ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΕΛΑΒΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟ.

    Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΛΟΚ, ΧΙΟΥΜ, ΒΑΚΩΝ, ΡΟΥΣΣΩ, ΝΤΙΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΤΑΙΡΟΥ.

    Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 1789. ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.

    Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ, ΤΟΝ ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΓΚΕΛΣ. ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΕΔΕΣΕ ΜΕ ΜΠΕΤΟΝ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΥΤΟΠΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΥΡΙΕ, ΟΟΥΕΝ, ΠΡΟΥΝΤΟΝ, ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΥΓΕΝΙΚΩΝ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΩΝ.

    Ο ΠΕΜΠΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΕΝΙΝ. ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΙΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΠΥΓΜΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΜΜΕΝΗ ΔΑΔΑ. ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝ ΤΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΓΩΪΣΜΟ, ΤΗΝ ΚΕΝΟΔΟΞΙΑ, ΤΟ ΦΘΟΝΟ, ΤΗ ΜΟΧΘΗΡΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΤΗ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ.

    ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΤΙΝΗ ΔΙΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ. ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΛΑΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ.

    ΣΥΝΕΧΙΖΩ...

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΑΝΤΙΝΗ:

    Ο ΕΚΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΣΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ; ΕΔΩ ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ.
    ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΧΤΩΒΡΗ ΘΑ ΚΑΤΕΡΡΕΕ. ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ. ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΞΙΩΣΕΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΕΝΑΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΟΡΟ ΘΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ. ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΩΣ "Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ".
    Η ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΠΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΑ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΒΗΣΣΑΡΙΟΝΟΒΙΤΣ ΣΤΑΛΙΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΡΘΩΝΕΙ ΕΝΑ ΑΙΩΝΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΛΥΠΗΣ, ΑΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΥΦΕΡΗΣ ΘΥΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ.

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ, ΤΣΟΜΣΚΙ, ΣΕΡΕΜΠΙΑΚΟΦ, ΚΟΥΙΜΠΙΤΣΕΦ, ΚΙΡΩΦ, ΡΙΚΟΦ... (ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΔΩ ΠΟΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ)

    ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΗΜΙΟΣ. ΣΕΡΝΕΙ ΟΜΩΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ. ΓΙΑΤΙ ΥΨΩΣΕ ΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΡΓΟ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΦΥΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΑΝΙΣΜΑ.

    ΣΤΟ ΣΤΑΛΙΝ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΑΦΘΟΥΝ ΟΙ ΘΗΒΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΥΡΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΒΛΟΣΥΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΑΣΦΑΧΤΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.
    Ο ΣΤΑΛΙΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΕ Ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ.
    Ο ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΜΑΚΡΟΣΑΓΗΝΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΙΜΟΣ ΚΑΡΠΟΣ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΣΕ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΣΕ Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ.
    Ο ΣΤΑΛΙΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΜΑΡΑ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΙΣΕ Ο ΙΒΑΝ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΜΙΛΕΨΕΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΓΑ ΩΣ ΤΟ ΛΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΧΑΛΙΝΗ.
    Ο ΣΤΑΛΙΝ ΕΙΝΑΙ Η ΥΑΙΑΝΑ ΑΝΑΓΚΗ!


    Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΑΣΤΡΟΪΚΑ.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΛΙΑΝΤΙΝΗ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργο,

    Στον 8ο Κύκλο κατευθείαν στο Ψυχιατρείο αγόρι μου!

    Ή μήπως καλύτερα στο Μουσείο των "απολιθωμάτων" μιας και έχετε απομείνει πλέον ολίγιστοι;

    Λιαντίνη;;;;;;!!!!!!!!

    Καλά, αυτός πήδηξε νωρίς....και έτσι γλύτωσε το τρελοκομείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "11:29 π.μ.", δε σκέφτηκες πώς ακριβώς τα κατασυκοφαντημένα ΕΠΙΤΗΡΟΥΜΕΝΑ κατσίκια μας κράτησαν ζωντανούς και τα δάση της Πίνδου (όπου δεν πίεζε ο υπερπληθυσμός των καμπίσιων ΑΠΟΔΑΣΩΤΩΝ Κάιν-Άβελ) πλούσια επί ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρόνια;
    Όσο για την πηγή, ρώτα 80άρηδες και άνω με καλή μνήμη, ή κανέναν γερμανό ναζιστή με τύψεις.
    Ο νόμος τού γενοκτόνου: 875/22-9-1937

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.