13/4/11

ERDOĞAN-ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Το Στρασβούργο της Γαλλίας χθες φιλοξένησε την συνάντηση του Πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdoğan και των πέντε χιλιάδων απόδημου τουρκισμού.«Δεν είσαστε μόνοι σας , πίσω σας βρίσκεται η Δημοκρατία της Τουρκίας» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού για τους χιλιάδες Τούρκους συμπολίτες του εξωτερικού.


«Διαμοιραζόμαστε τον πόνο της ξενιτιάς σας αλλά μην ξεχνάτε ότι εσείς είσαστε το σημαντικό παράθυρο επικοινωνίας μας με την Ευρώπη. Εσείς είσαστε το σύγχρονο πρόσωπο της Τουρκίας στην Δύση. Εσείς είσαστε μέλη της Δημοκρατίας της Τουρκίας και εάν ακόμα κάποιοι δεν το επιθυμούν», τόνισε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το έργο της Τουρκίας είναι ο μόχθος της για την ειρήνη, την γαλήνη, την δικαιοσύνη και την δημοκρατία παρατήρησε ο Erdoğan και σημείωσε « εμείς δεν δίνουμε αγώνα απόκτησης ρόλου στην Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική , Καύκασο και στα Βαλκάνια».

Ο Πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του ζητώντας από τους Τούρκους μετανάστες να μάθουν την Γαλλική γλώσσα και επίσης να καταθέσουν όσοι δεν το έχουν πράξει μέχρι σήμερα ,τις αιτήσεις τους για την απόκτηση της γαλλικής υπηκοότητας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.