5/4/11

Ο Αριντς και οι καθ’ ημάς υποκριτές

Του Κώστα Πικραμένου*
O Αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης κ. Μπουλέντ Αρίτς κατά την παρουσία του σε σεμινάριο στην πόλη Urfa δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες «Σε λίγο θα ανοίξουν μαντήλι, για να ζητιανεύουν». Η δήλωση του αναδημοσιεύτηκε σε Ελληνικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ υπό τους δημοσιογραφικούς τίτλους περί «πρόκλησης» και «προσβολής» της Ελλάδας και των Ελλήνων. Στο ίδιο ύφος κινήθηκαν και οι δηλώσεις των υπευθύνων Τύπου των δύο κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Σε προηγούμενο άρθρο μου κατέγραφα την υποκρισία των Ελλήνων Ευρωβουλευτών οι οποίοι ενώ ψηφίζουν Κανονισμούς και Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν στην προοπτική ένταξης Αλβανίας και Σκοπίων στην Ε.Ε την ίδια στιγμή «προσβάλλονται» όταν Σκοπιανοί αξιωματούχοι δηλώνουν δημόσια ότι η Ελλάδα δεν ξέρει τι θέλει στα Εθνικά θέματα καθώς δεν διαθέτει Δόγμα Εξωτερικής πολιτικής.
Μετά τη δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Τουρκικής κυβέρνησης (και δικηγόρου) κ. Αρίντς οι καθ’ ημάς υποκριτές πολιτικάντηδες θέωρησαν προσβολή τα όσα αληθή δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος. Γιατί όμως προσεβλήθησαν; Για το αναληθές της είδησης ή μήπως γιατί μας πήρανε χαμπάρι οι Τούρκοι και γνωρίζουν την οικονομική μας μιζέρια;


Γιατί ο κ. Αριντς δήλωσε ΔΗΜΟΣΙΑ αυτό που γνωρίζει η διεθνής κοινότητα αναφορικά με το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, τους ρυθμούς ανάπτυξης, την ανεργία και τα λουκέτα στην αγορά, τη διαροή των καταθέσεων προς τις τράπεζες του εξωτερικού, τη μεταφορά βιοτεχνικών μονάδων σε Βουλγαρία και Αλβανία τα τελευταία 15 χρόνια, τις επενδύσεις στη Θράκη από αεριτζήδες που πήραν τις επιδοτήσεις και εξαφανίστηκαν, τις κρατικές χρηματοδοτήσεις ελληνικών ιδιωτικών επενδύσεων στα Βαλκάνια, τις απευθείας αναθέσεις και τις υπερτιμολογήσεις προμηθειών.


Αν αύριο ο Τούρκος Υπουργός Αμύνης δηλώσει ΔΗΜΟΣΙΑ ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αδυνατούν να υπερασπιστούν το Αιγαίο και τη Θράκη καθώς τα τεθωρακισμένα LEOPARD δε διαθέτουν πυρομαχικά, το αντι-αεροπορικό σύστημα S-300 δεν έχει πραγματοποιήσει δοκιμαστική βολή εδώ και 13 χρόνια, τα F-16 δεν διαθέτουν σύστημα αυτοπροστασίας, τα αποβατικά ΗΟVERCRAFT σαπίζουν στον Σκαραμαγκά, τα υποβρύχια γέρνουν υπό συγκεκριμένες συνθήκες, τα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι διαλύονται στον αέρα (στη Πάχη Μεγάρων), τα μεταφορικά ελικόπτερα Χιούι (γενιάς Βιετνάμ) είναι πεπαλαιωμένα, οι Έλληνες φαντάροι δεν φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα, οι ΕΕΔ δε διαθέτουν μη επανδρωμένα UAV καταγραφής, αναμετάδοσης και αξιολόγησης του θεάτρου των επιχειρήσεων ΤΟΤΕ τι θα δηλώσουν οι καθ’ημάς πολιτικάντιδες; Ότι η Τουρκία μας κήρυξε τον πόλεμο; Ότι οι Τούρκοι διεξάγουν ψυχολογικές επιχειρήσεις ενάντια στο ηθικό των Ελλήνων;


Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από ότι φαίνονται. Οι γείτονες μας συλλέγουν και αναλύουν πληροφορίες που αφορούν στη χώρα μας και βάση αυτών αποφασίζουν και υλοποιούν δράσεις και στρατηγικές. Το αν εκφράζουν ΔΗΜΟΣΙΑ τις ενδόμυχες σκέψεις τους αποτελεί επικοινωνιακή λεπτομέρεια και όχι την ουσία του θέματος.


Ας μην δίναμε το δικαίωμα να μας αποκαλούν ζητιάνους,
Ας μην συμφωνούσαμε στο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας του Νταβούτογλου, 
Ας μην καταθέταμε στεφάνι στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ, 
Ας μην χορεύαμε ζεϊμπέκικα και κάναμε κουμπαριές, 
Ας μην στέλναμε τηλεγραφήματα συλλυπητηριών για τα θύματα του τουρκικού στρατού από το ΡΚΚ,
Ας μην στηρίζαμε άνευ όρων την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, 
Ας μην διστάζαμε να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ, 
Ας μην...


Η Τουρκία ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι σέβεται τα κράτη που διαθέτουν ισχύ αλλά και την βούληση να την χρησιμοποιήσουν όταν διακυβεύονται στρατηγικά τους συμφέροντα. Από την Ελλάδα της οικονομικής και εθνικής μιζέριας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Αντιθέτως έχει πολλά να διεκδικήσει και δυστυχώς αρκετά να λάβει.


*Ο Κώστας Πικραμένος είναι συγγραφέας του ηλεκτρονικού βιβλίου “Wikileaks – Τα διπλωματικά έγγραφα για την Τουρκία» (ekdotika.blogspot.com)

4 σχόλια:

  1. Ο Κος Σαμαράς βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη και δεν ανάχανε λέξη για το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

    Που ήταν ο τομεάρχης των Εξωτερικών της Ν.Δ. ή ο αναπληρωτής του; Κρύφτηκαν πίσω απο τον Μιχελάκη

    Για την Κυβέρνηση δεν θα μιλήσω δεν αξίζει άλλοστε ουδείς νοημών δύναται να προσμένει κάτι

    Πως αντέδρασε η Αυστρία στην συνέντευξη του Τούρκου Πρεσβευτή;

    Η σύγκριση απογοητευτική

    Καληνύχτα Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακρίτα, επαναλαμβάνεις την φράση "Καληνύχτα Ελλάδα" που είχε πει πριν από καιρό ο skal.

    Άδικα ανησυχείς: αν υπήρχε τόσο μεγάλο ζήτημα, θα είχαμε όλοι ενημερωθεί αρμοδίως.

    Ministre plénipotentiaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει παιδιά, ότι η κυβέρνηση είναι φιλιππινέζα δεν το συζητώ. Μάλλον όχι, οι Φιλιππινέζες δουλεύουν τίμια και στέλνουν λεφτά στα παιδιά τους. Η κυβέρνηση ανοίγει τα πόδια και μόνο να χασμουρηθούν τα μεμέτια. Είναι σαν τις φτηνές γκόμενες που έχουν έναν θρασύδειλο που είναι κότα στην πιάτσα και βγάζει τα κόμπλεξ του στην γκόμενά του με το να την δέρνει, αλλά γιατί όχι αφού αυτή η γκόμενα έχει βίτσια.

    Πάντως οι τούρκοι δεν είναι τόσο άνετοι όσο δείχνουν , έχουν δικά τους ζόρια και μόνη τους χαρά είναι να μας πουλάνε τσαμπουκά, να ξεθυμαίνουν και αυτοί από τις καρπαζιές που τρώνε αλλού. ΄Ξέρουν όμως και αυτοί και εμείς ότι δεν είμαστε τόσο εύκολα θύματα όσο θα θέλανε. Μόνο στον τσαμπουκά είναι, αν κινηθούνε θα το πληρώσουν ακριβά, η Ελλάδα ακόμα βγάζει άντρες. Αν έχουν αμφιβολία ας ρωτήσουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστός ο αρθρογράφος. Όταν διαλύαμε τα πάντα πιστοί στα αγαπημένα κόμματα, τούς ολετήρες τής Ελλάδος, δεν πείραζε. Τώρα μας έφταιξε ότι περιγελούν το έσχατο κατάντημά μας. Εθίγη η τιμή τής τιμημένης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.