17/4/11

ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΣΒΗΣΙΜΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ

Περιοδικό Αζινλίκτσα 16-3-2011(http://tourkikanea.gr/)

Καλά νέα για τους κατοίκους της Σμίνθης από την Άννα Διαμαντοπούλου.
H υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έλυσε το θέμα του τζαμιού της Σμίνθης. Χάρη στην Άννα Διαμαντοπούλου η κατασκευή του τζαμιού θα αρχίσει ξανά.
Μετά την κριτική του τοπικού τύπου για το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε σχέση με το τζαμί της Σμίνθης στην περιοχή της Ξάνθης που έφτασε τα 700.000 ευρώ, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δικαίωσε τον κόσμο του χωριού. Με βάση πληροφορίες που έμαθε το περιοδικό Αζινλίκτσα η Άννα Διαμαντοπούλου υπέγραψε μια απόφαση που θα χαροποιήσει τους Σμινθιώτες.
Η Άννα Διαμαντοπούλου αξιολογώντας τα παράπονα του τύπου σχετικά με το τζαμί της Σμίνθης, η κατασκευή του οποίου έχει σταματήσει από το 2007 έως τώρα καθώς δεν είχε άδεια κατασκευής, πήρε θέση δίπλα στους χωρικούς.

Έγινε γνωστό πως για να μπορέσει να υπάρξει ένας αξιοπρεπής χώρος όπου θα προσεύχεται μαζικά ο κόσμος, υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια και κατήργησε το αστρονομικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην διαχειριστική επιτροπή του τζαμιού.

Όπως είναι γνωστό την περασμένη εβδομάδα ανησυχία προκάλεσε στον κόσμο του χωριού η κοινοποίηση του προστίμου των 700.000 ευρώ, ζήτησαν πολιτική λύση, και το θέμα προβλήθηκε ιδιαίτερα και στον τύπο.

Σχόλιο : Φανταζόμαστε ότι ανάλογη μεταχείριση θα υπάρχει και για το παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στο μετόχι της μονής Βατοπεδίου στο Πόρτο Λάγος. Εκεί η πολεοδομία Ξάνθης επέβαλλε πρόστιμο 140.000 ευρώ ! Αν λοιπόν δεν υπάρξει ανάλογη μεταχείριση εκεί, ίσως πρέπει να σκεφτούμε να αλλαξοπιστήσουμε…

4 σχόλια:

  1. Πως θα κτιστουν τζαμια και εκκλησιες παρανομα.Αυτα αιτουντε οι πολιτες και σπευδουν να ικανοποιησουν οι πολιτικοι μας.Η φτιασιδωτη υπουργος χαριν πεδιας και οι θρησκευτικοι διαφθορεις σε αγαστη συνεργασια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για σου διαμαντω!
    Μαρεσεις εσυ και τα πολυπολιτισμικα σου...
    Η διαμαντω φιλοι σκοπευει να αναλαβει το υπουργειο δια βιου μαθησεως της τουρκιας οταν...
    Διοτι απο ελληνικη παιδεια ειναι ασχετη...μονο κατι αμερικανοτετοια ξερει...οπως κιο αλαβανος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Σμίνθη είναι πομακοχώρι. Νόμιζα ότι εδώ μέσα οι πομάκοι θεωρούνται φίλοι μας σε αντίθεση -βεβαίως, βεβαίως- με τους κακούς τουρκαλάδες της Θράκης. 'Αλλο μουσουλμάνος άλλο τούρκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τάχα οι Δεσπότες τής εκκλησιάς μας ανησυχούν.Καί θέλουν κι άλλες εκκλησιές νά γένουν,αφού γίνονται τζαμιά!!!
    Όλοι οι Έλληνες γονυπετώς,μαζί μέ τούς μουζλίμ,από "πρωίας μέχρι νυκτός"νά προσευχόμαστε!
    Καί τότε θάλθει η αόρατος δύναμις νά μας σώσει . . .ή μάλλον οι παπάδες καί οι θρησκόληπτοι!!!
    Θά τρώμε αστακομαρονάδες,σουπιές,ελιές νηστίσιμες,γαρίδες,πατάτες,χταπόδια,όστρακα ,πέρδικες. . .. μέ τί λεφτά ρέεεεε!!
    Τά μάρμαρα τού Θησείου μάς μαράνανε καί βρίζουμε τούς Έλληνες ως άθεους,δωδεκάθεους,καί δέν συμμαζεύεται-Υπάρχουν Έλληνες;!
    Δηλαδή ή γλώσσα η Ελληνική μάς αρέσει,η φιλοσοφία τών προγόνων μας είναι τέλεια,η πρόοδος τών Επιστημών ήταν καλή,αλλά οι πρόγονοί μας "Προμηθείς"ήταν παλιάνθρωποι,καί άς πίστευαν εδώ καί χιλιάδες χρόνια σέ "έναν θεό".
    Όμως άν βρέθηκε ο "βωμός τών δυοδώδεκα θεών"μέρος συμβολικό τού Ελέους, γιά τούς κατατρεγμένους, καί σημείον μετρήσεως τών γεωγραφικών αποστάσεων,από τήν Πόλιν τών Αθηναίων,έ τότε τό πράγμα αλλάζει γιά λόγους:
    α.Ιστορικούς!
    β.Πολιτιστικούς!
    γ.Ηθικής!
    δ.Αρχαιολογικής σημασίας!
    ε.Πολιτισμού τών Ελλήνων!
    στ.Αξιών,(πού στίς μέρες μας κτυπιούνται βάναυσα οι ανθρώπινες αξίες!)
    ζ.Μνημοσύνης!
    η.Τής Ελληνοσύνης!
    Οι ΈΛΛΗΝΕΣ είχαν μόνο μία γυναίκα σύζυγο(μονογαμία).
    Και έναν μόνο θεό(μονοθειστές)!
    Καί ο ΟμηροΟδυσσέας στήν Οδύσσ.δ'561 γράφει γιά τίς ψυχές τών ηρώων,όταν θά πάνε στίς Νήσους τών Μακάρων καί στά Ηλύσια Πεδία:
    "Αλλά στά όρια τής γής εις τήν Ηλύσια χώρα,/πούναι ο ξανθός Ραδάμανθυς,οι αθάνατοι θά στείλουν,/όπου ελαφρότατη η ζωή διαβαίνει τών ανθρώπων,/χειμώνας όχι αυτού πολύς,όχι βροχή καί χιώνι,/αλλά Ζεφύρου φύσημα γλυκόπνοο,κινώντας/πάντοτε από τόν Ωκεανό,δροσίζει τούς ανθρώπους".
    "Καί δίκης καί ευνομίας καί αιδούς εισί πάσιν ανθρώποις β ω μ ο ί,οι κάλλιστοι καί αγιώτατοι εν αυτώ τή ψυχή εκάστου καί τή φύσιν εισίν ιδρυμένοι"(ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ,Κατ'Αριτογείτονος 35).Τί συμβολισμοί χιλιάδες χρόνια πρίν βγαλμένοι από τά χείλη Ελλήνων τού Πνεύματος.
    Ζεύς,Αιδώς,Δίκη(Δικαιοσύνη) . . .

    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.