26/4/11

«Στα μαχαίρια» ΗΠΑ-Πακιστάν για τις μυστικές υπηρεσίες

Τη δυσφορία του εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν,Ρεμάν Μαλίκ, για το έγγραφο που έφερε στο φως το WikiLeaks, σύμφωνα με το οποίο η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας, ISI, περιλαμβάνεται από τις ΗΠΑ στον κατάλογο των 70 οργανώσεων που χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές ή στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις.


"Η ISI δυσφημείται αναίσχυντα στη διεθνή σκηνή [...] δεν ασκεί και δεν ασκούσε ποτέ πολιτική", δήλωσε ο Πακιστανός υπουργός. "Είναι μια πατριωτική οργάνωση που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Και όσοι προσπαθούν να σπιλώσουν τη φήμη της δεν θα πετύχουν ποτέ το σκοπό τους", πρόσθεσε.

Ο Μαλίκ είναι πολιτικός προϊστάμενος της αστυνομία, ωστόσο η ISI ελέγχεται από το στρατό.
Ο κατάλογος είχε συνταχθεί το 2007. Στο πρόσφατο παρελθόν ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, ναύαρχος Μάικ Μάλεν, είχε κατηγορήσει την ISI ότι διατηρεί δεσμούς με τους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν. http://www.enet.gr

1 σχόλιο:

  1. Να προσθεσω εδω οτι καποιοι επιζητουν και την αποσταθεροποιηση του πακισταν για να χτυπησουν τελικα τα πυρηνικα του.
    Επισης οι αφγανικη φυλη των παστουν απο την οποια κυριως προερχονται οι ταλιμπαν και μερος της κατοικει στο βορειοδυτικο πακισταν ,διακειται εχθρικα με τους λοιπους πακιστανους απο αιωνες.
    Καπου ειχα διαβασει οτι υπαρχει συμφωνια γυρω στον 19 αιωνα μεταξυ των βρετανων και των παστουν να τους αποδοθει το βορειοδυτικο τμημα του πακισταν μετα την παροδο 100 ετων πανω-κατω.
    Αρα εχει ερθει το πληρωμα του χρονου.
    Οι ινδοι οι οποιοι επισης διακεινται εχθρικα προς τους πακιστανους , βρισκονται στο αφγανισταν μαλλον σε αποστολη οργανωσης των παστουν-ταλιμπαν σε επιθετικες επιχειρησεις κατα των πακιστανων.
    Οι δε ινδοι συνεργαζονται με το ισραηλ(μεγαλη η χαρη του) σε στρατιωτικα θεματα με στοχο παλι το πακισταν.
    Η Ελλαδα τωρα εχει γεμισει με πακιστανους φιλοξενωντας τους ως μερικως απογονοι που ειναι των ελληνων του Μ.Αλεξανδρου ή τουλαχιστον ως πρωην υπηκοοι των ελληνικων βασιλειων της περιοχης.
    Eρωτηση:
    Γιατι εγινε η επιθεση της ISAF στο αφγανισταν;
    Aπαντηση:
    Mα για να διαλυθει το πακισταν(συμμαχος των ΗΠΑ),γιατι το ισραηλ το θεωρει απειλη λογω των πυρηνικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.