15/4/11

«Ο Καντάφι πρέπει να φύγει» λένε οι ηγέτες των ΗΠΑ - Γαλλίας - Βρετανίας Σε εξέγερση κατά του Καντάφι και του ΝΑΤΟ καλεί η Αλ Κάιντα

Σε κοινή επιστολή τους οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, δήλωσαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη Λιβύη όσο ο Μουαμάρ Καντάφι παραμένει στην εξουσία. Παράλληλα ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, κάλεσε τους μουσουλμάνους να εξεγερθούν ταυτόχρονα κατά του Μουάμαρ Καντάφι και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη. Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, όπου σήμερα κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών επλήγη η περιοχή του Αλ Ασάχ, περίπου 170 χιλιόμετρα (105 μίλια) δυτικά της Τρίπολης, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η λιβυκή κρατική τηλεόραση.


Στην επιστολή των δυτικών ηγετών, που δημοσιεύεται στις εφημερίδες Times του Λονδίνου, Ουάσινγκτον Ποστ και τη γαλλική Φιγκαρό, επισημαίνεται ότι το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι που επιχειρούν στη Λιβύη πρέπει να συνεχίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου να προστατεύσουν τους πολίτες της χώρας και να ωθήσουν τον Καντάφι στο να εγκαταλείψει την εξουσία.

Όπως υπογραμμίζουν στην επιστολή, αν τον αφήσουν να παραμείνει στην εξουσία θα είναι σαν να προδίδουν το λαό της Λιβύης.

Επίσης στην επιστολή γίνεται λόγος για την ανάγκη μετάβασης στη δημοκρατία στη Λιβύη, με μια νέα γενιά ηγετών, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η ανοικοδόμηση της χώρας να γίνει υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και των μελών του.

Σημειώνεται ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουνσεν, δήλωσε χθες έπειτα από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας στο Βερολίνο, ότι δεν υπήρξαν προσφορές από τα κράτη μέλη για να συνδράμουν με πολεμικά αεροσκάφη τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που έχουν την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Έτσι το ΝΑΤΟ εμφανίζεται διχασμένο καθώς από τα 28 κράτη μέλη του μόνο μια μικρή μερίδα συμμετέχει στις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα στις αεροπορικές επιδρομές συμμετέχουν η Βρετανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Νορβηγία και η Δανία.

Παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις, ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, σε βίντεο που είχε μαγνητοσκοπηθεί προφανώς πριν από τη στρατιωτική επέμβαση του συνασπισμού στη Λιβύη, καλεί τους μουσουλμάνους να εξεγερθούν κατά του ΝΑΤΟ.

"Θέλω την προσοχή των μουσουλμάνων αδελφών μας στη Λιβύη, την Τυνησία, την Αλγερία και τις υπόλοιπες μουσουλμανικές χώρες στο γεγονός ότι αν οι Αμερικανοί και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εισέλθουν στη Λιβύη, τότε οι γείτονές της στην Αίγυπτο, την Τυνησία, την Αλγερία και τις υπόλοιπες μουσουλμανικές χώρες θα πρέπει να εξεγερθούν ταυτόχρονα κατά των μισθοφόρων του Καντάφι και το ΝΑΤΟ", αναφέρει το βίντεο, σύμφωνα με το αμερικανικό SITE.
http://www.enet.gr

7 σχόλια:

  1. χαχαχαχα
    αυτο με την αλκαιντα γελοιο
    ερε CIA

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ναι μετα την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΑΤΟ ΑΛΚΑΙΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΒΗΣ
    ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΕΙΛΗ Η ΑΛΚΑΙΝΤΑ

    ΑΡΕ ΣΙΑ ΥΜΠΛΕΞΕΣ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λιβύη: Όλα για το Πετρέλαιο, ή Όλα για τις Τράπεζες;

    της Ellen Brown *

    Αρκετοί συγγραφείς έχουν επισημάνει το περίεργο γεγονός ότι οι Λίβυοι αντάρτες ξόδεψαν χρόνο από την εξέγερση τους τον Μάρτιο, για να δημιουργήσουν τη δική τους κεντρική τράπεζα – κι αυτό προτού καν αποκτήσουν κυβέρνηση.

    Ο Robert Wenzel έγραψε στην Economic Policy Journal:

    Ποτέ δεν έχω ακούσει πριν να δημιουργείται μια κεντρική τράπεζα μέσα σε λίγες εβδομάδες από μια λαϊκή εξέγερση. Αυτό υποδηλώνει ότι έχουμε κάτι περισσότερο από ένα μάτσο ανταρτών που τρέχει πέρα - δώθε, και ότι υπάρχουν κάποιες αρκετά σοφιστικέ επιρροές.

    Ο Alex Newman έγραψε στο New American:

    Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, οι αντάρτες αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου. Μεταξύ άλλων, οι υποτιθέμενοι επαναστάτες ανακοίνωσαν τον «ορισμό της Κεντρικής Τράπεζας της Βεγγάζης, ως νομισματική αρχή αρμόδια για τη νομισματική πολιτική στη Λιβύη και το διορισμό του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης, με μια προσωρινή έδρα Βεγγάζη».

    Ο Newman παραθέτει την άποψη του συντάκτη του CNBC John Carney, ο οποίος ρώτησε, "Είναι η πρώτη φορά που μια επαναστατική ομάδα έχει δημιουργήσει μια κεντρική τράπεζα ενώ είναι ακόμα στη μέση της καταπολέμησης της εδραιωμένης πολιτικής εξουσίας; Αυτό δείχνει πως εξαιρετικά ισχυροί κεντρικοί τραπεζίτες καθορίζουν την εποχή μας. "
    ...
    ...
    Έτσι αυτόςο νέος πόλεμος είναι όλα για το πετρέλαιο ή τα πάντα για τράπεζες; Ίσως και τα δύο - και το νερό επίσης. Με την ενέργεια, το νερό, και την άφθονη πίστωση για την ανάπτυξη των υποδομών πρόσβασης σε αυτά, ένα έθνος μπορεί να είναι απαλλαγμένο από τον κλοιό των ξένων πιστωτών.Και αυτό μπορεί να είναι η πραγματική απειλή της Λιβύης: θα μπορούσε να δείξει στον κόσμο τι είναι δυνατόν. Οι περισσότερες χώρες δεν διαθέτουν πετρέλαιο, αλλά οι νέες τεχνολογίες είναι υπό ανάπτυξη και θα μπορούσαν μη πετρελαιοπαραγωγά έθνη να καταστούν ενεργειακά ανεξάρτητα, ιδιαίτερα αν το κόστος των υποδομών είναι στο ήμισυ με δανεισμό από την τράπεζα που ανήκει στο έθνος, τη δική του, τη δημόσια. Η ενεργειακή ανεξαρτησία θα ελευθέρωνε τις κυβερνήσεις από τον ιστό των διεθνών τραπεζιτών, καθώς και την ανάγκη να μεταφέρει την εγχώρια παραγωγή σε αγορές του εξωτερικού για την εξυπηρέτηση των δανείων.

    Εάν η κυβέρνηση Καντάφι πέσει, θα είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε κατά πόσο η νέα κεντρική τράπεζα αρθρωθεί με την BIS, αν η εθνικοποιημένη βιομηχανία πετρελαίου πουληθεί σε επενδυτές, και αν η εκπαίδευση και η υγειονομική περίθαλψη εξακολουθεί να είναι ελεύθερη.

    πηγή και ολόκληρο το άρθρο:
    http://www.activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8660:-all-about-banking&catid=123:2010-06-02-08-43-28&Itemid=183

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά, η Λιβύη δίχασε το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα του συνεδρίου του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο, αλλά είναι σημαντικό να σημειώσουμε πόσο δρουν .... "μονιασμένοι" όλοι αυτοί οι μασκαράδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το γεγονός ότι κάποιοι που συνεχίζουν να παίζουν με τα πλαστικά στρατιωτάκια τους (ξέρετε, αυτά από το κουτί που τα έκοβες για να τα κόψεις από το πλαστικό) και έτσι νομίζουν ότι ορίζεται η εξελικτική δυναμική των εθνών είναι τουλάχιστον θλιβερό.

    Το γεγονός ότι θεωρούν εξωγήινο, περίεργο ή επικίνδυνο οποιονδήποτε σκέφτεται ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΝΟΗΜΟΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, είναι εθνικά καταστροφικό.

    Η οποιαδήποτε λεκτική διαμάχη μεταξύ των δυτικών είναι για την ισορροπία των κερδών στην a posteriori κατάσταση και τον επιμερισμό του κόστους υλοποίησης του έργου αυτού.

    Και δεν είναι "μασκαράδες" ή κάτι άλλο: είναι προφανές εκ του αποτελέσματος ότι κοιτάνε το συμφέρον της πατρίδας τους. Εμείς αφήνουμε την πατρίδα μας έρμαιο και πουλάμε λεκτική κουτοπονηριά - μη σου πω ότι καταστρέφουμε όποιον ΕΜΠΡΑΚΤΑ μας ανοίγει τα μάτια.

    Ασ'τον τρελό στην τρέλα του...

    Ministre plénipotentiaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω παλι λεω οτι τα think tanks τους εχουν μπερδεψει τα μπουτια τους...
    Αναθεμα κιαν ξερουν τι τους γινεται...
    Εχουν μπλεξει και τον giorgakis τους...

    Εγω παντως ψηφιζω Μπερλουσκονι που χειροφιλαει τον Κανταιφι!!!
    Χαχαχαχα!!!
    Οι γελοιοι ολου του κοσμου το παιζουν καποιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμείς τι ρόλο παίζουμε τελικά σε όλη αυτή την ιστορία;

    Μεταφορά τραυματιών από τη Λιβύη στην Κρήτη

    και πριν δέκα περίπου ημέρες είχαν φέρει άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. EOK και NATO το ιδιο συνδικατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.