4/4/11

Το Ισραήλ καλεί τη Ρωσία να επανεξετάσει την παράδοση των P-800 στη Συρία

Σε συνέντευξη του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, ο ισραηλινός πρέσβης στη Μόσχα Dorit Golender κάλεσε το Κρεμλίνο να αναθεωρήσει την απόφαση του για τον εφοδιασμό της Συρίας με δύο συστοιχίες αντιπλοϊκών πυραύλων τύπου κρουζ, P-800 Yakhont (SS-N-26).


Πρόκειται για ένα καθαρά αμυντικό όπλο το οποίο αποσκοπεί στο να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του εχθρού στην επιφάνεια και με χρήση ηλεκτρονικών αντιμέτρων. Η ακτίνα δράσης του είναι πάνω από 300 km και δίνει τη δυνατότητα να νικήσει τον εχθρό αποτελεσματικά , σε μεγάλες αποστάσεις με την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας των ιδίων ζημιών.

Επιπλέον, τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του (συμπεριλαμβανομένων των υψηλής ταχύτητας – 750 μέτρα ανά δευτερόλεπτο ή 2700 χλμ/ώρα, καθώς και την τεχνολογία stealth, καθιστώντας τους μη διακριτικούς για τα σύγχρονο ραντάρ) επιτρέπουν στον πύραυλο να πραγματοποιεί αποτελεσματικούς ελιγμούς και να αποφύγει αντιπυραυλικά συστήματα καθώς και την ηλεκτρονική παρακολούθησή του.

Οι Yakhont είναι πολύ ανθεκτικοί σε ραδιο-ηλεκτρονικές παρεμβολές.Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν τους Yakhont τρομερό όπλο (ανώτερο από τα περισσότερα δυτικά αντίστοιχα συστήματα), ικανότατο στην καταστροφή υπεράκτιων δραστηριοτήτων του αντιπάλου.

Η Συμφωνία υπογράφτηκε το 2007 και το 2010 Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν θεωρήσει αδικαιολόγητους τους φόβους των Ισραηλινών ότι τα όπλα αυτά μπορεί να καταλήξουν στα χέρια τρομοκρατών".Το Ισραήλ επανέρχεται στο θέμα αυτό μετά την αναταραχή στην Συρία η οποία τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις επισημαίνοντας ότι τα όπλα αυτά είναι δυνατόν να βρεθούν στα χέρια τρομοκρατικών Ομάδων.

Στα τέλη του 2010 το σύνολο των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί μεταξύ Μόσχας και Δαμασκού είχαν εκτιμηθεί στο ύψος των 45 δισ. δολάριων συμπεριλαμβανομένων και των συμβάσεων που υπογράφηκαν το 2010 ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενω οι εξαγωγές όπλων της Ρωσίας αναμένεται να παραμείνουν στα επίπεδα των 10 δισ. δολαρίων ετησίως μέχρι τουλάχιστον το 2014,

Η Χεζμπολάχ είχε εκτοξεύσει πύραυλο πιθανόν κινεζικής κατασκευής στις 14 Ιουλίου, 2006 εναντίον της Κορβέτας του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού INS Hanit που περιπολούσε ανοικτά του Λιβάνου με αποτέλεσμα να βρούν τον θάνατο τέσσερα μέλη του πληρώματος και το πλοίο να υποστεί σημαντικές ζημιές.

http://www.kyivpost.com,
http://www.ynetnews.com/

5 σχόλια:

  1. δεν γνωριζω αν η Συρια καλεσε ποτε την Αμερικη και την Ευρωπη να επανεξετασουν και να σταματησουν να στελνουν ακομα και ενα δεκαρακι στο Ισραϊλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμείς πρέπει να πάρουμε τέτοιους πυραύλους απο τους Ρωσους, με 1 εκ.ευρω έκαστος καταστρεφει πλοίο επιφανείας αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων.
    Εξοσετ, κρουζ πατριοτ και μα@@@ιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 4:24 μ.μ.

    Όχι, προς Θεού! Φτάνουν οι S-300 που σκουριάζουν στην Κρήτη. Η Ελλάδα δεν κάνει πολέμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμεις ειμαστε φιλειρηνικο κρατος, τι να τα κανουμε αυτα τα οπλα. Αλλωστε προτεκτορατο της Δυσεως ειμεθα-Ψευτορωμαιικο!!!

    Ραι-Μπουγιουρντια υπογραφουμε. Αλλωστε ανηκομεν εις την Δυσν και το ΝΑΤΟ. Ετσι δεν ειναι? Με τους κομμουνιστες θα παμε??? (ουπς μπλεχτηκα! Θυμαμε ακομα την ΥΕΝΕΔ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 4 Απριλίου 2011 8:02 μ.μ.

    >Αλλωστε ανηκομεν εις την Δυσν <

    Χ. Γιανναράς : «Ανήκωμεν εις την Δύσιν;»

    Ένα ενδιαφέρον βίντεο, το οποίο θα μπορούσε να αναρτηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.