4/4/11

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ;

Παρότι ο ΥΕΘΑ κ. Ευάγγ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι όλα τα συμμαχικά αεροσκάφη υποβάλλουν σχέδια πτήσεων (πλην των τουρκικών), πηγή του Πενταγώνου άφησε να εννοηθεί ότι αυτό συμβαίνει μόνο από τα συμμαχικά αεροσκάφη που απογειώνονται από τα ελληνικά αεροδρόμια. Για τα αεροσκάφη που απογειώνονται από άλλα αεροδρόμια και περνούν νότια της Κρήτης, παρότι διαπερνούν το FIR Αθηνών, δεν υποβάλλονται σχέδια πτήσεων.
Αν η πληροφορία αληθεύει, το θέμα είναι μείζον, γιατί, πρώτον, «εκπτώσεις» σε τέτοια θέματα δεν γίνονται και, δεύτερον, κάποιοι δεν ενημερώνουν σωστά τον αρμόδιο υπουργό. Αναμένουμε την απάντηση των υπευθύνων με ενδιαφέρον…

Και κάτι άλλο. Σύμφωνα με τα σχέδια επιχειρήσεων, όλος σχεδόν ο ελλαδικός χώρος «περιλαμβάνεται» στην ευρύτερη περιοχή επιχειρήσεων που «ελέγχεται» από ΝΑΤΟϊκούς διοικητές. Αλήθεια, τι μεταβιβάσεις εξουσιοδοτήσεων ή τι διακανονισμούς έχουμε κάνει με το ΝΑΤΟ προκειμένου να διασφαλίσουμε θέματα εθνικής υφής;
http://www.paron.gr

4 σχόλια:

  1. (Memorandum of Understanding) «Μνημόνιο Συναντίληψης»
    http://isxys.blogspot.com/2010/12/memorandum-of-understanding.html

    Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων:
    * Γενική άδεια για την πάγια κίνηση αεροσκαφών, ελικοπτέρων και πλοίων, σε περίπτωση ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων, χωρίς υποβολή σχεδίων πτήσης.
    * Δήμευση ακόμη και ατομικών ιδιοκτησιών προκειμένου να εξυπηρετηθούν ΝΑΤΟϊκές επιχειρησιακές ανάγκες.
    * Υποχρεωτική παροχή του κρατικού μηχανισμού (Αστυνομία, δημόσιες επιχειρήσεις) για την υποστήριξη των επιχειρήσεων, κάτω από τις διαταγές του διοικητή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
    * Μεγάλες οικονομικές διευκολύνσεις για την υποστήριξη των ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων.
    * Ο νόμος αυτός λοιπόν επέχει θέση γενικής άδειας ώστε το ΝΑΤΟ να μπορεί να επιλέγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναδημοσιεύω από εδώ δηλώσεις Πάγκαλου:
    "... Πήγα, λοιπόν, σε ένα εστιατόριο και του είπα γι’ αυτή την ιστορία (Ίμια): θεωρώ ότι καταφέραμε να μην σκοτωθεί κανείς, γιατί όταν κάνεις διπλωματία, βασικό κριτήριο είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές.
    Τότε ο Χόλμπρουκ μου εξήγησε το εξής εκπληκτικό: όλος ο χώρος του Αιγαίου είχε μπλοκαριστεί ηλεκτρονικά από τους Αμερικανούς και δεν επρόκειτο να χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή. Οι πύραυλοι και οι βόμβες των πολεμικών σκαφών των 2 στόλων δεν θα έβρισκαν κανέναν στόχο. Είχαν φροντίσει οι Αμερικανοί να μην χτυπηθεί κανένα σκάφος”."

    Εμάς τώρα μας καίει η υποβολή σχεδίων πτήσης !!! Αχαχα...

    Παρεπιπτόντως οι Τούρκοι "πάγωσαν" την αγορά των 100 F-35 επειδή δεν είχαν πρόσβαση σε όλο το λογισμικό του!
    Επίσης τα οπλικά συστήματα που κατασκευάζει η ίδια η Τουρκία δεν έχουν τέτοιο θέμα.
    Βασίλης
    (μετά από πολύ καιρό...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά που μας λέει ο Πάγκαλος,τα πιστεύουν όσοι καλλιεργούν τις γνώσεις τους,όπως καλλιεργούνται τα μανιτάρια.(Τους ταΐζουν σκατά,και τους αφήνουν στο σκοτάδι).Οι Αμερικανοι έχουν δυνατότητες διεξαγωγής
    Hλεκτονοκου πολεμου.Όχι όμως μέχρι τέτοιου σημείου.Αυτό ξεπερνάει και τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
    Όσοι τα πιστεύουν αυτά ανήκουν στην κατηγορια των μανιταριών.Αυτά τα λέει για να δικαιολογήσει τις βλακείες που έκαναν,και γιατί όχι,αυτές που ίσως έχουν προγραμματίσει να κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.