12/3/12

Φοβίζουν τους πιστωτές οι επικείμενες εκλογές

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20120307/engine/2011102602269_146078509_type11585.jpg

Του Θανάση Παπαδή
http://www.imerisia.gr/
Μπορεί να «φώτα» να χαμήλωσαν μετά την επιτυχία του PSI, μπορεί όλοι να δείχνουν ικανοποιημένοι, μπορεί όλοι να λένε καλά λόγια για την Ελλάδα, ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να διαρκέσει για πολύ. Οι πιστωτές μας, και αυτό θα φανεί στο σημερινό Eurogroup, αναμένεται να σφίξουν τα λουριά στην κυβέρνηση και να της στείλουν ένα σαφές μήνυμα: ανεξάρτητα από το πότε θα γίνουν οι εκλογές, δεν υπάρχει πολυτέλεια για χαλάρωση, θα πρέπει να γίνουν στη λεπτομέρειά τους, όλα εκείνα που έχουν συμφωνηθεί και που απορρέουν από την νέα δανειακή σύμβαση, διαφορετικά οι επόμενες δόσεις του δανείου δεν πρόκειται να εκταμιευθούν.

Πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται πως με το άνοιγμα ουσιαστικά από το σαββατοκύριακο της προεκλογικής περιόδου, θα υπάρξει χαλάρωση στην κυβέρνηση, αφού κανένας πολιτικός δεν θα θελήσει να λάβει επώδυνες αποφάσεις και βέβαια δεν θα θελήσει να συγκρουστεί με συντεχνίες.
Η αναμενόμενη, πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα, παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ίσως περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Οι πιστωτές μας ανησυχούν και το λένε, πως κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, που μπορεί μεν να είναι σύντομη, ωστόσο η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου, ενδεχομένως να πάει πίσω και η υλοποίηση του προγράμματος και αυτό θα ήταν καταστροφή.

Πάντως τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι αρχηγοί των κομμάτων, δηλώνουν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως όλα όσα έχουν συμφωνηθεί θα γίνουν και παράλληλα δεν υπάρξει κανένα κενό εξουσίας στην χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.