27/3/12

Εισαγγελικός «καταπέλτης» για τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή Επικρατείας του ΛΑΟΣ και πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Ιωάννη Κοραντή, ζητά με αίτημα στη Βουλή η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Κυβέλου, σχετικά με την υπόθεση διαγωνισμού της υπηρεσίας Πληροφοριών για τη δημιουργία «Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας».

Το πόρισμα της Εισαγγελέως, που διενήργησε προκαταρκτική εξέταση από τα τέλη του 2010, του αποδίδει διαγωνισμό-σκάνδαλο, μέσω του οποίου επιχείρησε να αποσπάσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ το οποίο «προοριζόταν για άλλους σκοπούς» από αυτούς για τους οποίους το ζήτησε.

Τα αρμόδια όργανα του κοινοβουλίου θα πρέπει να διαπιστώσουν αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία σε βάρος των συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και της απάτης σε βάρος του δημοσίου κατά συναυτουργία, αδικήματα που δικάζονται σε βαθμό κακουργήματος.

Στο πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το Δεκέμβριο του 2010, γινόταν λόγος για το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων κατά την προκήρυξη διαγωνισμού που έγινε από την ΕΥΠ.

Το συνολικό ποσό που προβλέφθηκε ήταν 1.583.120 ευρώ και μετά από διεθνή κλειστό διαγωνισμό, το ανέλαβε η κοινοπραξία «Πλανητική ΑΕ» και «Pansystems AE», το Μάιο του 2008.

Στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται ότι, αν και το έργο δεν παραδόθηκε ποτέ ολοκληρωμένο, εντούτοις καταβλήθηκαν 665.065,89 ευρώ, αλλά δεν καταβλήθηκε τελικά το υπόλοιπο ποσό των 918.033,11 ευρώ, αν και είχαν πιστωθεί σε λογαριασμό της ΕΥΠ.

Για την υπόθεση, η Εισαγγελέας ήδη έχει καλέσει ως υπόπτους μη πολιτικά πρόσωπα, με βάση καταθέσεις στη δικογραφία, μέρος της οποίας αποστέλλει στη Βουλή. Η δικογραφία δεν αποστέλλεται ολόκληρη, όπως γίνεται συνήθως, καθώς, όπως αναφέρει η εισαγγελέας, «σε αυτή διαλαμβάνονται και απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ».

2 σχόλια:

  1. Συμπληρωνεται σιγα σιγα το παζλ του ΛΑΟΣ αλλα και η ποιοτητα των κατασκευαστων του που θελησαν να καλυψουν τον κρισιμο πατριωτικο χωρο της χωρας μας με ατομα αμφιβολου ηθικης υποστασης και επομενως ελεγχομενα.Κλασσικη περιπτωση επαναλαμβανομενης στρατηγικης με καταληψη ζωτικων και κρισιμων περιοχων με ατομα ελεγχομενα.Ετσι εχωμε=Αδωνης (πωλητης βιβλιων και αυτοξευτελιζομενος με την ...κολτουριαρα συμβια του).Βελοπουλος (πωλητης βιβλιων που ουρλιαζει για το ...τελος του Κοσμου ,αλλα αυτος συσσωρευει χρημα για να το χρησιμοποιησει σε εναν κατεστραμμενο απο πυρηνικο πολεμο Πλανητη για να αγορασει τα....αποκαιδια).Βαιτσης(....σεξολογος!!!!χαχαχαχαχχχχχρρρρρ ιατρος,στην κοσμαρα του και οποιος θελει και περισσοτερα για τις αδυναμιες του ας ρωτησει ιατρους σε πειραικο νοσοκομειο οπου εκανε μερος της ειδικοτητας του,γιατι χαμογελουσανε με....κατανοηση).Ροντουλης (πρεπει να ειναι
    αυτος που κατηγορηθηκε οτι τσεπωνε τις συνδρομες των μελων του ΛΑΟΣ στην Λαρισσα).Καρατζαφερης(απο το τιποτα δηλωνει στην εφορια πλεον καμμια 40ρια οικοδομες πλεον) .και τωρα και Κοραντης(παραπεμπεται απο τον εισαγγελεα για ...αυτο που παραπεμπεται).Τους αλλους δεν τολμησα να τους ψαξω για να αφησω και μια ....ελπιδα.
    Τωρα γιατι το ΛΑΟΣ με παραπεμπει....κατασκευαστικα στον Κοσκωτα ,αυτο ειναι ενας συνειρμος που ας τον αφησωμε για μια αλλη φορα,αν και οταν χρειαστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αλλά με τη διαπιστωμένη απάτη κατά συρροή και συναυτουργία, ΚΑΙ ΔΗ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ΅, με τα βοσκοτόπια των τσομπαναραίων χωρίς ερίφια πως θα γίνει το ξεκίνημα?

    Είναι δυνατόν ο βοσκοτοπάκιας και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος, ο βοσκοτοπάκιας και αντιπροέδρος της βουλής, ο κατά τ΄ άλλα, πάνγκαλα Πάγκαλος,(σημείο (1+30") ο βοσκοτοπάκιας κι αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ. Καρατζαφέρης, ο βοσκοτοπάκιας και τιμητής της θυσίας των κολλήγων του Κιλλελέρ Μαυρίκος , να πάρουν θέση κατά πόσω είναι νόμιμη η ηθική τους, ή ακόμα και η ηθικότητα της νομιμότητας τους, σε σχέση με το έγγραφο του γραμματέα

    Γιατί εδω τα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα! ΌΣΟ ΚΙΑΝ οι ασφαλιστικές δικλείδες των διαπλεκόμενων στη διαφθορά είναι σε εγρήγορση για την εκ των έσω διοικητική αυτοπροστασία διαχρονικών προγωνικών αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος,

    Αυτός δεν είναι και ο ρόλος του τμήματος ελέγχου συμβολαιογράφων υποθηκοφυλάκων του υπουργείου δικαιοσύνης, ΝΑ ΟΛΟ και κάτι θα ξέρει ο συνταγματολόγος Βενιζέλος,

    Μια καταγκελλία, από ένα πολίτη, προς το τμήμα αυτό ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ της δια των κατατεθυμένων στοιχείων μιας ΗΔΗ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ, τι κάνει ο προαγωγός του ΔΙΑΚΑΙΟΥ? αποστέλει την καταγκελλια στο ΘΥΗΤΗ δια την προς γνώση του λείψει μέτρων αυτοπροστασίας, και προς αποσιώπηση της κατακραυγής του ΘΥΜΑΤΟΣ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ και με την απαίτηση να εξηγήση ο ΘΗΤΗΣ το αδιαμφησβήτητο της παρανομίας του, και τη μεταμέλειά του με την επαναφορά του άδικου της πράξης στη νομιμότητα!

    Αλλά είναι και το άλλο, πες μου λέει το πως αποδίδεται το δίκαιο στο χώρο της δικαιοσύνης, να σου από που κρατάει η σκούφια της δικαιοβασίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.