16/3/12

Συσφίγγουν τις σχέσεις Χαμάς – Ερντογάν

Ο επικεφαλής της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, Χάλεντ Μεσάλα, έφθασε στην Τουρκία για επαφές και αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η επαφή αυτή δεν περιλαμβάνεται στο ημερήσιο πρόγραμμα του Τούρκου πρωθυπουργού που έχει δοθεί στον Τύπο.Η κυβέρνηση Ερντογάν - η οποία έχει ισλαμικές καταβολές - υποστηρίζει θερμά το παλαιστινιακό ζήτημα και τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με την ισλαμιστική οργάνωση, ανέφεραν συνεργάτες του Τούρκου πρωθυπουργού. Η Χαμάς θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις χώρες της Δύσης και το Ισραήλ αλλά όχι από την Τουρκία.

Στις αρχές Ιανουαρίου, ο επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Ισμαήλ Χανίγια (φωτ), έτυχε θερμής υποδοχής κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Τουρκία στο πλαίσιο μιας πρώτης περιοδείας του στην περιοχή.

Είχε μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να αποτίσει φόρο τιμής στους εννέα Τούρκους που έχασαν τη ζωή τους κατά την ισραηλινή έφοδο στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά, τη ναυαρχίδα της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα το Μάιο του 2010.

Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, άλλοτε συμμάχων, επιδεινώθηκαν ιδιαίτερα μετά την ισραηλινή επιχείρηση εναντίον της τουρκικής ναυαρχίδας της νηοπομπής.
http://www.real.gr/

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.