16/3/12

Ιταλία: Πλήρωσε στην Morgan Stanley 3,4 δισ.$

Όταν η Morgan Stanley ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι έχει μειώσει το «καθαρό άνοιγμα» στην Ιταλία κατά 3,4 δισ. δολ., δεν προσδιόρισε στους επενδυτές ότι η χώρα πλήρωσε το σύνολο του ποσού στην τράπεζα, προκειμένου να εξέλθει από τοποθέτηση σε συναλλαγές επί επιτοκίων.

Η Ιταλία πλήρωσε το ποσό των 3,4 δισ. δολ. προκειμένου να κλείσει παράγωγα συμβόλαια από την δεκαετία του 1990 που επέφεραν ζημία, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg. Ήταν φθηνότερο για την Ιταλία να ακυρώσει την συναλλαγή αντί να την ανανεώσει, σύμφωνα με την πηγή.


Το κόστος αντιστοιχεί με το μισό από το ποσό που συγκέντρωσε η Ρώμη από την περσινή αύξηση του φόρου πωλήσεων και καταδεικνύει ότι τα παράγωγα κινδύνου, που χρησιμοποιούν τα έθνη για να μειώσουν το κόστος δανεισμού και να προφυλαχθούν από διακυμάνσεις στα επιτόκια και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, μπορεί να αποβούν ζημιογόνα και να δημιουργήσουν ζημία για τους φορολογούμενους.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Bloomberg από τα επίσημα ενημερωτικά δελτία, η Ιταλία έχει χάσει πάνω από 31 δισ. δολ. από τα παράγωγά της με βάση τις τρέχουσες αξίες



Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.