15/8/12

Από πλευράς Τουρκίας δεν υπήρξε καμία απολύτως πληροφορία Ορατός ο κίνδυνος να μην εντοπισθούν ποτέ οι μισοί αγνοούμενοι, δηλώνει ο Ν. Θεοδοσίου

Μέχρι στιγμής 274 οικογένειες Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων έχουν παραλάβει τα ταυτοποιημένα λείψανα των αγαπημένων τους (φωτ. αρχείου).
Μέχρι στιγμής 274 οικογένειες Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων έχουν παραλάβει τα ταυτοποιημένα λείψανα των αγαπημένων τους (φωτ. αρχείου).
Λευκωσία: Τον κίνδυνο να μην εντοπισθούν ποτέ οι μισοί αγνοούμενοι της τουρκικής εισβολής, επεσήμανε ο εκτελεστικός γραμματέας της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, Νίκος Θεοδοσίου.  Μιλώντας εκδήλωσης μνήμης και τιμής των πεσόντων και αγνοουμένων του Δήμου Ιδαλίου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στο Δήμο Ιδαλίου ανέφερε συγκεκριμένα πως «αν δεν συνεργαστεί η Τουρκία και να επιτρέψει εκταφές στις αποκαλούμενες στρατιωτικές ζώνες και εάν δεν παρέχει στη ΔΕΑ τις πληροφορίες που αποδεδειγμένα κατέχει, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι μισοί αγνοούμενοι να παραμείνουν για πάντα αγνοούμενοι, ή ακόμα το πρόγραμμα της ΔΕΑ να καταρρεύσει».


Αναφέροντας ότι το έργο των εκταφών και των ταυτοποιήσεων ξεκίνησε ελπιδοφόρα και ότι η εισροή και αξιοποίηση των πληροφοριών στα πρώτα χρόνια ήταν ικανοποιητική, διευκρίνισε ότι οι πιο πολλές πληροφορίες προέρχονταν από εθελοντές Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους που είτε ήσαν παρόντες στα τεκταινόμενα, είτε μετέφεραν τις πληροφορίες εξ’ ακοής.

Όπως είπε συνεχίζοντας ο κ. Θεοδοσίου, από πλευράς Τουρκίας και τουρκικού στρατού δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία απολύτως πληροφορία.

Αναφέροντας ότι μέχρι στιγμής 274 οικογένειες Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων έχουν παραλάβει τα ταυτοποιημένα λείψανα των αγαπημένων τους, σημείωσε ότι ο απολογισμός είναι πολύ μικρότερος του αναμενόμενου.

Αφού είπε ότι το πρόγραμμα θα πρέπει να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί ώστε να υπάρξουν περισσότερα αποτελέσματα και ασφαλέστερα όσον αφορά την ποιότητα τους, εξέφρασε την ελπίδα ότι «μετά την εγκληματική καθυστέρηση των τελευταίων δύο χρόνων, που οφειλόταν κυρίως σε μικροεγωισμούς και γινάτια, θα προχωρήσουμε στη νέα φάση του προγράμματος με γρηγορότερους ρυθμούς και καλύτερη ποιότητα αποτελεσμάτων».

«Οι αναλύσεις γίνονται πλέον στο ICMP στο Σαράγεβο, έχει δρομολογηθεί η σωστή επάνδρωση του ανθρωπολογικού εργαστηρίου, έχει ήδη επεκταθεί σε μέγεθος το εργαστήρι και οι εκταφές συνεχίζονται απρόσκοπτα», ανέφερε προσθέτοντας ότι «με όλα αυτά τα νέα δεδομένα ευελπιστούμε ότι το πρόγραμμα θα έχει μια καλύτερη πορεία, η οποία θα αποδώσει τα αναμενόμενα».

Καταλήγοντας, ο κ. Θεοδοσίου είπε ότι ο στόχος της Οργάνωση των συγγενών ήταν και παραμένει η διακρίβωση της τύχης ενός εκάστου των αγνοουμένων με πειστικά στοιχεία και προς αυτόν τον στόχο «υποσχόμαστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τον αγώνα μας».

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε πορεία με κεριά και δάδες από την εκκλησία Παναγίας Ευαγγελίστριας μέχρι το Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων.
http://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.