5/8/12

Σκληρή απάντηση Δένδια στο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι» στα προγκρόμ
«Προσβάλλει τον πολιτισμό μας η επιχείρηση Ξένιος Ζευς»
Την αντίθεση του με «κάθε είδους πογκρόμ» που «προσβάλλει την ανθρώπινη φύση και τα ανθρώπινα δικαιώματα», εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» στο κέντρο της Αθήνας.
Σε δήλωσή του ο βουλευτής Επικρατείας και αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος, Δημήτρης Τσουκαλάς, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τη επιχείρηση αυτή προσβάλει και τον πολιτισμό μας, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα την επιλογή της κωδικής της ονομασίας (Ξένιος Ζευς).
«Η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο κρύβεται πίσω από βαρύγδουπες εκφράσεις και επικοινωνιακά τρυκ, που στερούνται σοβαρότητας, και υποτιμά τη λογική, τη νοημοσύνη, τις γνώσεις μας και ό,τι μας έχει απομείνει και δεν μπορούν με τίποτα να το ξεπουλήσουν, τον πολιτισμό μας», δήλωσε , σχολιάζοντας την κωδική ονομασία της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. και αναρωτήθηκε αν και σε αυτό το «επιχειρησιακό σχέδιο» της κυβέρνησης συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.
«Το γεγονός ότι η επιχείρηση αυτή εξελίχθηκε την 4η Αυγούστου θλιβερή επέτειο της κατάλυσης της Δημοκρατίας από τον Ιωάννη Μεταξά το 1936 είναι τυχαίο;» διερωτάται με νόημα ο κ. Τσουκαλάς κλείνοντας τη δήλωσή του.

«Με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα η επιχείρηση 'Ξένιος Ζευς'»
Σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» στο κέντρο της Αθήνας και στις κατηγορίες του βουλευτή Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δ.Τσουκαλά ότι η εν λόγω επιχείρηση προσβάλλει τον πολιτισμό μας.
Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου, τονίζεται ότι προκαλεί κατάπληξή το γεγονός ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «προσβολή για τον πολιτισμό μας» μια επιχείρηση κατά την οποία συλλαμβάνονται παράνομοι μετανάστες, «οι οποίοι έχουν μετατραπεί, σε σημαντικό ποσοστό τους, σε όργανα συμμοριών και συμμετέχουν σε κάθε είδους παραβατικές πράξεις».
«Πραγματικά προσβολή για τον πολιτισμό μας όμως είναι να ανέχεσαι να διαβιούν ανθρώπινες ψυχές σε συνθήκες απαράδεκτες υγειονομικά (και όχι μόνο) και να στοιβάζονται κατά δεκάδες σε άθλια διαμερίσματα, που στερούνται τις στοιχειώδεις υποδομές», επισημαίνει το υπουργείο και συνεχίζει στον ίδιο τόνο:
«Προσβολή για τον πολιτισμό μας είναι να θυμάσαι τα 'ανθρώπινα δικαιώματα' μόνο όταν πρόκειται για τους παράνομους μετανάστες, αλλά να μην θυμάσαι το δικαίωμα στη ζωή δεκάδων θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο, ακόμη και για λίγα ευρώ.
Προσβολή για τον πολιτισμό μας είναι να διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα και να παριστάνεις ότι αγνοείς πως η επιχείρηση 'Ξένιος Ζευς' πραγματοποιείται με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Προσβολή για τον πολιτισμό μας είναι να παρακολουθείς αδιάφορος την οικονομική καταστροφή σε δεκάδες χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις στο ευρύτερο Κέντρο της Αθήνας, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, όπως και την συνεπακόλουθη αύξηση της ανεργίας, σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
Αλλά και προσβολή για την Δημοκρατία μας είναι να ταυτίζεις όσους αντιστάθηκαν στην κατάλυση των πολιτικών ελευθεριών την 4η Αυγούστου 1936 με τους… παράνομους μετανάστες! Και είναι σίγουρα καινοφανής η απαίτηση στις ημερομηνίες πραξικοπημάτων να σταματά κάθε κρατική δραστηριότητα, για να μην θιγεί η 'δημοκρατική ευαισθησία' του ΣΥΡΙΖΑ».
«Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν.Δένδιας ζήτησε από την πρώτη στιγμή τη συστράτευση της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου στην προσπάθεια να ανακτήσουμε τις πόλεις μας και να αντιμετωπίσουμε μια μείζονα ανθρωπιστική κρίση, μπροστά στην οποία δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι. Όπως διαπιστώνουμε δυστυχώς από την ανακοίνωση του κ. Τσουκαλά, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς δεν επιθυμεί να συστρατευθεί σε αυτή την προσπάθεια αλλά επιδιώκει και να την τορπιλίσει. Ο ελληνικός λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του», καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του υπουργείου.
Ναυτεμπορική

6 σχόλια:

  1. Πάνοπλες ομάδες αστυνομικών Δίας πάνω στην μαύρη επέτειο της 4ης Αυγούστου εξαπέλυσαν ένα πογκρόμ κατά ταλαίπωρων ανθρώπων με την ονομασία Ξένιος Δίας. Θα φαίνονταν άλλη μία κακόγουστη ενέργεια καλυμμένη με τον μανδύα της προγονολατρείας, αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με το εύκολο θύμα για άλλη μια φορά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Με τόσους Έλληνες στο εξωτερικό η Ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο ευαισθητοποιημένη σε θέματα μετανάστευσης. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ μετά από αυτή την ενέργεια θα πρέπει να επανεξετάσει τις προϋποθέσεις συγκυβέρνησης με την ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι στιγμής τα ποσοστά του δήθεν προοδευτικού χώρου είναι ανεβασμένα επειδή δεν έχεις τα χρήματα που είχες 2 χρόνια πριν. Και δεύτερον επειδή είναι trendy να ψηφίζεις Τσίπρα (όπως ήταν trendy τόσα χρόνια να ψηφίζεις μια τη ΝΔ μια το ΠΑΣΟΚ). Ενώ πίνεις το τσιγαράκι σου και την μπύρα σου και στέλνεις SMS μέσα στο πλήθος με το iphone (τρομάρα σου) , μουτζώνεις, τραγουδάς "ένα το χελιδόνι" τραγουδάς Λοΐζο κλπ, βρίζεις τους γραικύλους (δεν τους ονομάζεις γραικύλους, ούτε που σου περνάει από το μυαλό) βολεμένους πολιτικάντηδες που απλώς υπάρχουν(και δεν άρχουν)και εκτελούν. Έχει πολύ χαβαλέ η κατάσταση. Περνάς πολύ ωραία μέσα στη μιζέρια σου. Και αν είσαι λίγο θερμόαιμος και θες να ξεσπάσεις, βάζεις και καμιά φωτιά, σπας και κανένα μάρμαρο πάνω στους μπάτσους-γουρούνια-δολοφόνους (τρισυπόστατη η αστυνομία)και καις και καμιά σημαία ελληνική. Και έτσι δείχνεις ότι εναντιώνεσαι στην κατάντια και τον ξεπεσμό της Ελλάδος. Ή καλύτερα της τσέπης σου. Αλλά επί της ουσίας τίποτα. Καμία λύση. Το βράδυ πάλι για ύπνο και αύριο έχει ο Θεός. Tου χαβαλέ. Γιατί άλλον θεό δεν έχεις.

    Και μέσα στην κατάντια σου προσπαθείς να το παίξεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας όλων των φυλών και εθνικοτήτων. Εκτός της δικής σου. Μόνο η δική σου δεν έχει δικαιώματα. Θα μου πεις βέβαια : "Ποια δική μου;!!! Εγώ εθνικότητα δεν έχω γιατί δεν είμαι εθνικιστής. Είμαι πολυπολιτισμικός."

    Τσάμπα οι Περσικοί Πόλεμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο/Η εξ ευωνύμων είπε...

    >>Πάνοπλες ομάδες αστυνομικών Δίας πάνω στην μαύρη επέτειο της 4ης Αυγούστου εξαπέλυσαν ένα πογκρόμ κατά ταλαίπωρων ανθρώπων με την ονομασία Ξένιος Δίας.<<

    Πογκρομ,

    >>Θα φαίνονταν άλλη μία κακόγουστη ενέργεια καλυμμένη με τον μανδύα της προγονολατρείας, αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με το εύκολο θύμα για άλλη μια φορά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.<<

    Αξιοπρεπεια,

    >>Με τόσους Έλληνες στο εξωτερικό η Ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο ευαισθητοποιημένη σε θέματα μετανάστευσης.<<

    και Μετανασταση,

    ειναι βαρυσημαντες εννοιες για να αφεθουν ερμαιο του προοδευτικου εφιαλτη, που υποστηριζει ο Τσυριζοφασιστικος Ζητιανοτζαμπατζης.

    "...η Αριστερα ειναι το πιο κοντοφθαλμο στοιχειο της κοινωνιας, ειναι η πιο εκτος τοπου και χρονου, ειναι το πιο καθυστερημενο στοιχειο της ιστοριας...το πιο απαρχαιωμενο στοιχειο της κοινωνιας...δεν υπαρχει καμια αμφιβολια για αυτο!"
    (Σ. Ράμφος 20:30, στο Mega Σαββατοκύριακο σχολιάζει την επικαιρότητα, 12.5.12, http://steliosramfosgr.wordpress.com/)


    - Τ. Μιχας, "Οι «κουλάκοι» του Α.Τσίπρα"
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=12893

    - Ν. Λυγερός, "Ισλαμικός επεκτατισμός, Σταυροφορίες και απλοϊκές προσεγγίσεις"
    http://www.lygeros.org/lygeros/8465-gr.html

    - Σπαρτιατες Μαχη των Θερμωπυλων_1
    http://www.youtube.com/watch?v=vnblB3NZLR0&feature=player_embedded

    - "Πλατων"
    http://greek-video.net/tv-series/2009/1200/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΡΙΖΑ:

    "«Όχι» στα προγκρόμ" Δεν υπάρχει πογκρόμ, εδώ. Για το πραγματικό πογκρόμ της Πόλης του '55, δεν έκουσα ποτέ να λέτε κάτι, σύντροφοι.


    «Προσβάλλει τον πολιτισμό μας η επιχείρηση Ξένιος Ζευς»

    Έχετε δίκιο, σύντροφοι. Προσβάλλει τον (πολυ)πολιτισμό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σου πώ! Αλλο ένα προνόμιο που προσφέρει ο "πολυπολιτισμός", ειναι που τους γλιτώνει και από τη σκοτούρα να διαβάζουν Ιστορία.
    Πού να σκάνε τώρα να διαβάσουν το "Γιατί το Βυζάντιο;" της Αρβελέρ, ας πούμε, και τις αναλύσεις της για την πρώτη Ευρωπαική Αυτοκρατορία της Pax Byzantina..
    Γι΄αυτό, ασε τους στο φραπεδάκι τους, και τα επιφανειακά κουλτουριάρικα συνθήματα, να περνάνε καλά τα παιδιά..
    Τα ζόρια άλλοι θα τα τραβήξουνε.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελίνα πολλοί διαβάζουν ελάχιστοι είναι σε θέση αφομοιωνουν γνωση και ακόμα λιγότεροι να ανασυνθέτουν την πολιτική τους σκέψη

    Αποτελούν δε αυτα τα δύο πολυ βασικά τρωτά σημεία και της Αριστεράς στον Ελλαδικό χώρο

    Φυσικά χαρακτηρίζουν και την πλειοψηφεία των Ελλήνων Πολιτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.