28/8/12

Στο νοσοκομείο ο Πρόεδρος της Τουρκίας Τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρίσκεται υπό εντατική ιατρική παρακολούθηση

Του Νίκου Στέλγια
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Αμντουλλάχ Γκιουλ βρίσκεται υπό εντατική ιατρική παρακολούθηση. Ο κ. Γκιουλ αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας ωτοραλυγγολογικής φύσεως, το οποίο τον έχει αναγκάσει να διακόψει το επίσημο πρόγραμμα και τις επισκέψεις του.Το προηγούμενο σαββατοκύριακο, ο κ. Γκιουλ διέκοψε ξαφνικά μια επίσκεψη στο εξωτερικό και επέστρεψε στην Άγκυρα. Σύμφωνα με τους Τούρκους δημοσιογράφους, την στιγμή που ο κ. Γκιουλ βρισκόταν στον αέρα αισθάνθηκε έναν έντονο πόνο στο αυτί του. Αμέσως μετά την επιστροφή του στην τουρκική πρωτεύουσα, ο κ. Γκιουλ εισήχθη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Άγκυρας «Χατζάττεπε».Από το προηγούμενο σαββατοκύριακο, οι Τούρκοι ιατροί και επιστήμονες υποβάλλουν σε διάφορες αναλύσεις και ελέγχους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Χθες το απόγευμα, οι ιατροί έδωσαν προσωρινό εξιτήριο στον Τούρκο Πρόεδρο. Αποχωρώντας από το  νοσοκομείο «Χατζέττεπε», ο κ. Γκιουλ κατευθύνθηκε στο προεδρικό μέγαρο του Τσάνκαγια όπου συναντήθηκε με τον επιτελάρχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Νεζντέτ Οζέλ και τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με κάποιες δημοσιογραφικές πηγές στο επίκεντρο αυτής της συνάντησης βρέθηκαν σημαντικά ζητήματα όπως το Κουρδικό Πρόβλημα και οι εξελίξεις στην Συρία. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτής της κρίσιμης συνάντησης, ο κ. Γκιουλ επέστρεψε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Άγκυρας.

Το βράδυ της Δευτέρας τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την πληροφορία ότι η γραμματεία της προεδρίας της δημοκρατίας προχώρησε στην ακύρωση όλων των επισκέψεων στο εξωτερικό του Προέδρου Γκιουλ για τους επόμενους δυο μήνες.

Οι τουρκικές κυβερνητικές πηγές διαρρέουν την πληροφορία ότι η κατάσταση της υγείας του κ. Γκιουλ δεν είναι κρίσιμη. Ωστόσο, η τροποποίηση του προγράμματος του κ. Γκιουλ και η εντατική παρακολούθηση της κατάστασης του από μια μεγάλη ιατρική ομάδα δημιουργεί πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι μια ομάδα διακεκριμένων Τούρκων επιστημόνων και ιατρών έχει αναλάβει την παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας του Προέδρου Γκιουλ.

Ο Αμντουλλάχ Γκιουλ αναδείχθηκε στην Προεδρία της Τουρκίας τον Αύγουστο του 2007. Στα τέλη της δεκαετίας 90' ίδρυσε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) μαζί με τον Πρωθυπουργό Ερντογάν. Την περίοδο 2002-2003 διετέλεσε Πρωθυπουργός. Από το 2003 μέχρι το 2007, ο κ. Γκιουλ υπήρξε Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. Η θητεία του κ. Γκιουλ στην Προεδρία της Δημοκρατίας ολοκληρώνεται το 2014.

* Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.