8/5/13

«Αισιοδοξία» Μπραχίμι για τη συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας σχετικά με τη Συρία

«Οι δηλώσεις που έγιναν στη Μόσχα αποτελούν ένα πρώτο, πολύ σημαντικό, βήμα προς τα εμπρός. Ωστόσο δεν είναι παρά ένα πρώτο βήμα», δήλωσε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία.
«Πολύ σημαντικό βήμα» χαρακτήρισε ο διεθνής μεσολαβητής Λάχνταρ Μπραχίμι το γεγονός ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να παρακινήσουν το συριακό καθεστώς και τη συριακή αντιπολίτευση να αναζητήσουν πολιτική λύση στη σύρραξη.
«Πρόκειται για την πρώτη αισιόδοξη είδηση εδώ και πολύ καιρό. Οι δηλώσεις που έγιναν στη Μόσχα αποτελούν ένα πρώτο, πολύ σημαντικό, βήμα προς τα εμπρός. Ωστόσο δεν είναι παρά ένα πρώτο βήμα», δήλωσε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία.
Την περασμένη εβδομάδα ένας από τους συνεργάτες του Λαχντάρ Μπραχίμι είχε δηλώσει ότι μπροστά στο αδιέξοδο της συριακής κρίσης ο διεθνής μεσολαβητής σκεφτόταν να παραιτηθεί.
«Υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύει κανείς» ότι η συμφωνία θα έχει την υποστήριξη και των υπολοίπων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του. «Είναι πολύ σημαντικό η περιοχή στο σύνολό της να κινητοποιηθεί για την υποστήριξη της διαδικασίας αυτής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν χθες στη Μόσχα να καλέσουν το συριακό καθεστώς και την αντιπολίτευση να αναζητήσουν «πολιτική λύση» στη σύρραξη και να οργανώσουν το συντομότερο δυνατόν διεθνή διάσκεψη για τη Συρία για την προώθηση της διαδικασίας.
Η ανακοίνωση έγινε στη ρωσική πρωτεύουσα έπειτα από τις πολύωρες συνομιλίες του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και στη συνέχεια με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.