6/5/13

«Η Συρία θα απαντήσει στην ισραηλινή επίθεση» - Ρωσική ανησυχία για τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Συρία

Η Δαμασκός θα απαντήσει στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, αλλά θα επιλέξει την στιγμή που θα το κάνει, δήλωσε αξιωματούχος.
Η Συρία θα επιλέξει την κατάλληλη στιγμή για να προβεί σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε το Ισραήλ κατά αρκετών στρατιωτικών θέσεων στο έδαφός της τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε σήμερα Σύρος πολιτικός αξιωματούχος, ο οποίος πρόσκειται στην κυβέρνηση.
"Η Συρία θα απαντήσει στην ισραηλινή επίθεση, αλλά θα επιλέξει την στιγμή που θα το κάνει. Αυτό δεν θα γίνει ίσως αμέσως γιατί το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού», σημείωσε ο ίδιος, ο οποίος μίλησε τηλεφωνικώς από την Δαμασκό στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Θα περιμένουμε, αλλά θα απαντήσουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.


Η Μόσχα εκφράζει μεγάλη ανησυχία για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που έγιναν κοντά στην Δαμασκό
Μεγάλη ανησυχία εξέφρασε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που έγιναν κοντά στην Δαμασκό, σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

"Βρισκόμαστε στο στάδιο της διευκρίνισης και της ανάλυσης όλων των συνθηκών που συνδέονται με τις πολύ ανησυχητικές πληροφορίες για τις επιδρομές που έγιναν από το Ισραήλ στις 4 και στις 5 Μαΐου στα προάστια της Δαμασκού», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

"Οι ενδείξεις της προετοιμασίας της παγκόσμιας κοινής γνώμης για μια πιθανή ένοπλη επέμβαση στην εδώ και καιρό εσωτερική σύγκρουση στην Συρία μας προκαλούν σοβαρή ανησυχία», υπογραμμίζει επίσης σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, σημειώνοντας ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κοντά στην Δαμασκό αποτελούν πηγή «ιδιαίτερης ανησυχίας».

Η Ρωσία κάλεσε εξάλλου σήμερα την Δύση να σταματήσει να πολιτικοποιεί το θέμα των χημικών όπλων στην Συρία, την ώρα που οι δηλώσεις για μια ενδεχόμενη χρήση αυτού του είδους των όπλων στην συριακή σύγκρουση έχουν πολλαπλασιαστεί.

"Καλούμε και επιμένουμε να σταματήσει η πολιτικοποίηση αυτού του εξαιρετικά σημαντικού ζητήματος», προσθέτει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: AΠE-MΠΕ, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.