12/5/13

Η μπαμπέσικη πραγματικότητα

 Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
Οταν η πραγματικότητα διαψεύδει τις ιδεοληψίες της Αριστεράς του φρεντοτσίνο, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Η οποία πραγματικότητα, διαχρονικά, ήταν και είναι ένα πολύ ενοχλητικό, μπαμπέσικο πράγμα. Διότι στα μάτια του κάθε πολίτη δεν μπορείς να επέμβεις και να κάνεις ό,τι έκαναν οι κομμουνιστές στις φωτογραφίες. Ο Στάλιν έσβηνε τον Τρότσκι κι ο Ζαχαριάδης τον Μανωλέα. Πώς να επέμβεις όμως στα μάτια του κυρ Γιάννη, που τυγχάνει συνταξιούχος παντοπώλης, ή της κυρίας Δημουλά, που είναι υποψήφια για Νόμπελ; Πώς να τους κάνεις να βλέπουν την κοινωνική χαβούζα ως κήπον ανθηρόν; Η προσωπική εμπειρία ήταν ανέκαθεν υπονομευτική των μηδενιστικών ψευδαισθήσεων.

Διότι, αδέρφια, δεν πά' να 'σαι ποιήτρια ή συνταξιούχος του ΤΕΒΕ, ό,τι βλέπεις βλέπεις. Οταν πας βόλτα και νομίζεις ότι ζεις στην Καμπούλ ή στη Λαχόρη, όταν πας τους δικούς σου ανθρώπους στο νοσοκομείο έπειτα από ληστρική επίθεση αλλοδαπών ή μια βόλτα στο Τριμελές και Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και δεις τα παράξενα ονόματα στα εκθέματα, όταν μιλήσεις με αξιωματικούς του Εκβιαστών και σου πουν ότι έχουν φρακάρει από τις δικογραφίες, όπου τ’ «αδέρφια» του Τατσόπουλου και της Δούρου απάγουν ομοεθνείς τους, τους βασανίζουν, τους βιάζουν ομαδικά κι εκβιάζουν τις οικογένειες για να πληρώσουν τα χρωστούμενα από τη μεταφορά στην Ελλάδα, τότε τι να σου πει η Εφημερίδα των Αποτέτοιων ή οι ανακοινώσεις του κάθε βαρεμένου;

Δεν είπε και τίποτα φοβερό η κυρία Δημουλά, που τυγχάνει και πολίτης, μάνα, γιαγιά και λίγο μικρότερη από τον πατέρα μου. Ούτε φυλετικές θεωρίες εξύμνησε ούτε τίποτα. Αλλωστε γνωρίζει, σίγουρα, όπως κι εμείς, ότι κάτι ελληνότατοι και πάλλευκοι το χρώμα «προοδευτικοί» του φουά γκρα ή ενοχικοί μπιζιμπόντηδες «δεξιοί» έχουν βλάψει την πατρίδα πολύ περισσότερο από όλους τους μαυριδερούς λαθρομετανάστες μαζί, που σπρώχνει με το αζημίωτο ο Ερντογάν στα μέρη μας.

Η «προοδευτικιά» Εφημερίδα των Συντακτών, αυτή η θολή φωτοτυπία της πάλαι ποτέ «Ελευθεροτυπίας», σχολίασε ότι περίμενε από μια ποιήτρια κάτι παραπάνω από αυτά που λένε οι ηλικιωμένες στα λεωφορεία για να πιάσουν κουβέντα. Στα δε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πίσω από την ανωνυμία παριστάνουν διάφοροι/ες τα λιοντάρια της επανάστασης με παντόφλες, τη λίντσαραν κανονικότατα, ενώ κι οι επώνυμοι κι όλος ο συριζαίικος αχταρμάς την πέρασαν μερικά χεράκια.

Τι κρατικοδίαιτη, τι υπερτιμημένη, τι λοιδορίες για την ηλικία της αλλά και πολλά άλλα «γαλλικά», που δεν τα γράφω. Βέβαια, όταν όλοι αυτοί θα 'χουν γίνει χώμα και τα γραφτά τους ανακυκλωμένο χαρτί υγείας, το έργο της κυρίας Δημουλά θα παραμένει κοινό κτήμα των Ελλήνων κι όχι μόνο.

Μα το πρόβλημα έφτασε ως εδώ, μεταξύ άλλων, διότι τα γιαχωβίτικα montblanc της πολιτικής ορθότητας αρνούνται πεισματικά να πουν την αλήθεια, να ψελλίσουν αυτό που βλέπουν και λένε οι γιαγιάδες στα τρόλεϊ και τις πλατείες, είτε ποιήτριες είτε απλές νοικοκυρές. Οτι τιγκάραμε. Οτι δεν χωράμε άλλους. Οτι ευτελίστηκε η ζωή των απλών ανθρώπων με την ιλιγγιώδη κούρσα της εγκληματικότητας. Οτι το μπάτε σκύλοι αλέστε δεν είναι «δημοκρατικό δικαίωμα». Οτι ο κοινωνικός ιστός μας είναι έτοιμος να γίνει κομμάτια. Οτι στίφη μουσουλμάνων λαθρομεταναστών δεν είναι επιθυμητά ούτε αφομοιώσιμα. Οτι πρέπει να φύγουν οι παράνομοι και να ανακτήσουμε τις γειτονιές μας. Χτες. Οχι αύριο. Χτες.

Λέξη δεν λένε γι’ αυτά τα ψώνια με τα παλαιστινιακά μαντίλια, που λιγώνονται με τον εθνικιστή λοκατζή και πιστό χριστιανό Τσάβεζ, αλλά εδώ τους ενοχλεί ο… Εθνικός Ύμνος! Μόνο παθαίνουν μηδενιστική καταληψία, αφιονίζονται μόλις κάποιος ξεβρακώσει τα ψεύδη τους ή τη σιωπή τους για τα αληθή. Θέλουν την πατρίδα παρδαλή, μια πολυεθνική, «πολυπολιτισμική» κουρελού. Ετσι νομίζουν ότι υλοποιούνται οι ψευτοδιεθνιστικές φαντασιώσεις τους. Κι όταν η πραγματικότητα τούς ρίχνει κλοτσιά, όταν οποιοσδήποτε πει την αλήθεια, ορμούν σαν ψωραλέες ύαινες, με πρωτόγνωρο μίσος, για να λιντσάρουν όποιον/α λέει απλά την αλήθεια. Στον πρώτο λύκο οι χυδαιότητες και οι χαρακτηρισμοί. Οποιος διαφωνεί μαζί τους ή αποκαλύπτει τη βλακώδη ιδεοληψία τους είναι συλλήβδην «χρυσαυγίτης», «φασίστας», «νεοναζί», «ρατσιστής», αμφισβητείται η τιμή του, η ψυχική του υγεία, το έργο του, καλλιτεχνικό, επιστημονικό, πολιτικό, λοιδορείται για την ηλικία του, την εμφάνισή του.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί φασίστες, αυτοί οι δήθεν «αντιρατσιστές» μουτζαχεντίν είναι το χυδαιότερο κομμάτι της κοινωνίας μας. Υποκριτές, που κάνουν πολιτικό ή «δημοσιογραφικό» τουρισμό στις γειτονιές όπου ζουν οι πραγματικοί άνθρωποι, πουλάνε διεθνισμό κι ύστερα επιστρέφουν στην ασφάλεια των βόρειων ή νότιων προαστίων ή του Κολωνακίου και των γραφείων τους.

Αναζητείστε και διαβάστε το βιβλίο της Οριάνα Φαλάτσι «Η οργή και η περηφάνια», εκδόσεις Γκοβόστη, 2003. Θα δείτε πώς κάνει σκόνη όλη την ψευτοπροοδευτική μπουρδολογία για τη λαθρομετανάστευση και το Ισλάμ. Και στο κάτω κάτω γράφει πολύ καλύτερα απ’ όλους αυτούς/ές τους επίδοξους επίτιμους προξένους του Μπανγκλαντές στην Κυψέλη και τις άλλες γειτονιές, τους «χρήσιμους ηλίθιους» των δουλεμπόρων…
 
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Πηγή

4 σχόλια:

  1. Τον κ.Φ.Μ.Κρανιδιώτη μπορεί,κάποιος να τον κατηγορήσει,ίσως,για κάποια πράγματα ή κάποιες απόψεις.
    Αυτά που γράφει σήμερα,όμως,είναι απόλυτα εύστοχα και σωστά .Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα κιόποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να τη δει,κακό του κεφαλιού του.Λόγω της κρίσης,πολλά και όχι μόνο τα οικονομικά,θα μπουν σε τάξη,θα βρουν τον δρόμο τους.Θα τελειώσει η ανωμαλία ,όπου οι λεγόμενοι αριστεροί και δεξιοί(της κατ'όνομα αριστεράς και κατ'όνομα δεξιάς)παραμύθιαζαν όλους μας και έτρωγαν με χρυσά κουτάλια,πετώντας και κανα ξεροκόμματο(πανάκριβο όπως αποδεικνύεται τώρα)στους υπηκόους.
    Υ.Γ.Η Αριστερά έχει "πολιτογραφηθεί"ως ο φύλακας και υποστηριχτής των αδύνατων και των μεροκαματιάρηδων.Τί έχει καταφέρει όλες τις προηγούμενες δεκαετίες?
    ΤΙΠΟΤΑ.Γιατί?Διότι δεν τους πιστεύει και δεν τους ακολουθεί, αυτούς τους "αριστερούς",ο κόσμος.Διότι το υπέρ τους κλίμα που δημιουργήθηκε λόγω των αγώνων τους,αλλά, και του κυνηγητού που υπέστησαν από τους νικητές του εμφυλίου,ήρθαν οι νεώτερες γενιές και το εξαργύρωσαν μασώντας με δέκα μασέλες.(Δεν συμπεριλαμβάνεται σ'αυτούς το Κ.Κ.Ε.Αυτό,έχει άλλης μορφής και αιτιολογίας πρόβλημα με τον κόσμο.Πληρώνει την ανεπιφύλακτη και φανατική του υποστήριξη στο Κ.Κ.Σ.Ε. και τον Στάλιν,και καλά παθαίνει.)Το καλό,τώρα με την κρίση,είναι ότι ο κόσμος πήρε μυρουδιά και τους άλλους.Τούς "σοσιαλαριστερούς" του πασόκ και τους "δεξιούς" του μπουχέσα του Καραμανλή, του "πιάσε πέντε καντα'ί'φια για τη χώνεψη".Δείχνει,τελικά,να είναι τώρα το τέλος της κατάστασης που επικράτησε μετά τον εμφύλιο του 1946-1949.Κάλλιο αργά παρα ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρώ ότι αυτό είναι το 1ο μέρος της αρθρογραφίας του κ. Κρανιδιώτη πάνω στο πλέον “καυτό” πρόβλημα,της λαθρομετανάστευσης που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία.
    Με αγωνία περιμένω το 2ο μέρος, της αρθρογραφίας διαφορετικά θα πρόκειται για πολιτική σπέκουλα πάνω σε ένα τεράστιο πρόβλημα. Όμως ο κ. Κρανιδιώτης δεν μασάει τα λόγια του και μάλλον θα επανέλθει.
    Και ποιό θα είναι το 2ο μέρος;
    Μα φυσικά, συγκεκριμένες προτάσεις λύσης του προβλήματος.
    Όπως ορθός περιγράφει ο συγγραφέας του κειμένου,η διαπίστωση του “χθες” είναι ότι το πρόβλημα γιγαντώθηκε και κάποιοι το εκμεταλλεύονται.
    Το “σήμερα” επιτάσσει την ΛΥΣΗ του.

    Ρεαλιστικές λύσεις και ριζοσπαστικές αποφάσεις και όχι ημίμετρα και ευχολόγια.
    Η τακτική εθελοντικής(!) επαναπροώθησης και η εφαρμογή του σχεδίου “Ξένιος Δίας” είναι και θα είναι αναποτελεσματικές μέθοδοι ακόμα κι αν βάλουν ένα χεράκι όλοι οι θεοί του Ολύμπου.
    Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και ειλικρινείς. Τριάντα φεύγουν τριακόσιοι έρχονται και με βάση τον συνολικό πληθυσμό των χωρών προέλευσης τους αν θελήσει να μετακινηθεί το 1/10 του συνολικού πληθυσμού δηλαδή υπολογίστε περίπου 60-80 εκατ.ανθρώπων, πληθυσμός εν δυνάμη μετακινούμενος προς την Ελλάδα.
    Το 2%-3% του αριθμού βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα μαζί με τους μετακινούμενους από το πρώην Ανατολικό μπλοκ, η ροή συνεχίζεται και έχουμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.
    Τα νούμερα είναι τερατώδη και προξενούν ίλιγγο. Δεν είναι διαχειρίσιμα....
    Ποιοτικά όλοι ξέρουμε τι γίνεται και ας μην αναφερθούμε περισσότερο προς το παρόν.
    Αυτοί οι άνθρωποι σίγουρα δεν μπορούν ενταχτούν και να ζήσουν στην Ελλάδα.
    Ο προορισμός τους είναι άλλος και η Ελλάδα δεν μπορεί να τους προσφέρει κάτι ουσιαστικό πέρα από την ευχή της “να πάνε στο καλό”.
    Δεν τους προσκάλεσε κανείς και είναι παράλογη οποιαδήποτε απαίτησή τους.

    Από την άλλη έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ΑΛΗΤΙΚΗ, ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ στάση της υπόλοιπης Ευρώπης απέναντί μας και απέναντί τους.
    Αλήτικη γιατί στην πλέον ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΈΝΗ χώρα της Ευρώπης ρίξανε το βάρος της διαχείρισης του προβλήματος, Ρατσιστική γιατί θέλουν να προστατέψουν τις χώρες τους και
    τα έθνη τους από την παρουσία-εισβολή όλων αυτών “ξεχνώντας” τον αποικιοκρατικό χαρακτήρα τους και Φασιστική διότι ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ στην Ελλάδα και στους Έλληνες καταστάσεις πρωτόγνωρες και επικίνδυνες.
    Θα μου πείτε υπάρχει η συνθήκη ΔΟΥΔΛΙΝΟ ΙΙ και η υπογραφή της Ελλάδας.
    Η συμφωνία υπογράφηκε κάτω από άλλες συνθήκες και όρους . Τα νέα δεδομένα, την καθιστούν δυσλειτουργική και αναποτελεσματική . Την ξεπέρασε η πραγματικότητα και τίθενται σόβαρα θέματα Εθνικής Ασφάλειας.
    Η παρουσία της δύναμης FRONTEX δεν αναχαιτίζει “τα κύματα” αλλά απλώς ΜΑΡΚΑΡΕΙ τους πληθυσμούς για την μελλοντική τους επαναπροώθηση στην Ελλάδα. Με λίγα λόγια ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ και όλο απαιτήσεις...

    Στο δια ταύτα,

    Ή ακολουθούμε το Αμερικανικό μοντέλο φύλαξης των συνόρων και αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης* Ή νομοτελειακά θα πάμε στο μοντέλο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
    Αυτή την στιγμή δεν ακολουθούμε κανένα μοντέλο. Κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους.
    Όσο η πολιτική ελίτ ασχολείται μονοδιάστατα με την ανάταξη της οικονομίας τόσο θα χάνει την καθημερινότητα και όσο νομίζει ότι η (όποια) οικονομική ανόρθωση θα λύσει τα υπόλοιπα προβλήματα πλανάται πλάνην οικτράν.
    Χρειάζεται ένα ΙΣΧΥΡΟ ΣΟΚ όπου θα στρέφεται προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις, ανάλογο με το σοκ που μας έχουν επιβάλει οι ξένοι στην οικονομία. ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ...
    Αυτή είναι η πρόκληση για την πολιτική ελίτ αντιμετώπισης του τεράστιου προβλήματος.
    Εδώ σε θέλω κ. Κρανιδιώτη...την Αριστερά θολοκουλτούρα την ξέρουμε.
    Ο κ. Σαμαράς δήλωνε ότι “Η Ελλάδα είναι ΧΩΡΑ και ΟΧΙ χώρος και οι Έλληνες είναι ΕΘΝΟΣ και ΟΧΙ πληθυσμός.” Δίκιο έχει αλλά το ξέχασε.
    Αχ, καημένε κ. Σαμαρά τι σου έμελλε να πάθεις... θα σε καταπιεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !!!


    * (Από το 2008 η ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ σε αριθμό απελάσεων δηλαδή 400.000 το χρόνο και όλα αυτά επί προεδρίας ΟΜΠΑΜΑ. Είμαι έτοιμος να σας παραθέσω μια σειρά από μέτρα που εφαρμόζονται, προσαρμοσμένα στο Ευρωπαϊκό μοντέλο.)


    Αλέξανδρος, Θεσ/νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τον Αλέξανδρο, στα περισσότερα σημεία του σχολίου του, κυρίως για την έλλειψη μοντέλου αντιμετώπισης.
    Δεν ξέρω εάν το σόκ θα βοηθήσει ή θα δώσει μεγαλύτερο βήμα σ΄εκείνους που το περιμένουν.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ανήκω ούτε στον δεξιό ούτε στον αριστερό χώρο. Κάνω αυτή τη διευκρίνηση για να μην παρεξηγηθώ.
    Δεν είμαι ρατσιστής, κατανοώ ότι είναι κι αυτοί άνθρωποι που παλεύουν να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο.
    Όμως η πατρίδα μας δεν αντέχει ούτε έναν μετανάστη νόμιμο ή παράνομο. Ας αναζητήσουν αλλού τις τύχες τους.
    Και οι δυο κατηγορίες μεταναστών (νόμιμοι και παράνομοι) σκοπό έχουν να στέλνουν χρήματα στις πατρίδες τους. Δηλαδή μια συνεχής αιμορραγία της ελληνικής οικονομίας.
    Χρήματα που ποτέ και με κανέναν τρόπο δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Επιπλέον οι νόμιμοι μετανάστες όταν πάρουν τις συντάξεις τους θα τις καταναλώνουν στις πατρίδες τους. Δεν είναι το ίδιο με τους Έλληνες συνταξιούχους που τις συντάξεις που λαμβάνουν τις "τρώνε" εδώ, στην Ελλάδα. Το χρήμα μένει εδώ και ανακυκλώνεται.
    Η Ελλάδα δεν αντέχει ούτε έναν μετανάστη γιατί δεν είναι βιομηχανική χώρα.
    Και σ' αυτούς που επικαλούνται τους Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας, Αμερικής, Αυστραλίας κ.λ.π. θα απαντήσω ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα. Ειδικά οι Έλληνες που πήγαν στη Γερμανία πήγαν νόμιμα και με πρόσκληση της Γερμανικής κυβέρνησης. Και οι συντάξεις που έρχονται στην Ελλάδα από Γερμανία αλλά και άλλες χώρες επιστρέφουν πάλι στις χώρες αυτές γιατί μας πουλάνε ένα σωρό βιομηχανικά προϊόντα.
    Τα δικά μας χρήματα πως θα επιστρέψουν, πουλώντας φράουλες και πατάτες;
    Αλλά και πατάτες δεν εξάγουμε, αντιθέτως κάνουμε εισαγωγή.
    Ενώ είμαστε κατ' εξοχήν αγροτοκτηνοτροφική χώρα εν τούτοις εισάγουμε πληθώρα αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Αν πάει κάποιος μια βόλτα στα σούπερ μάρκετ θα δει μια ατελείωτη γκάμα γαλακτοκομικών προϊόντων από Γερμανία και Ολλανδία, πατάτες από Γαλλία και Αίγυπτο και ένα σωρό άλλα προϊόντα. Πως θα ισορροπήσουμε το ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών;

    Δεν κατανοώ τα κόμματα της αριστεράς που υποτίθεται αγωνίζονται για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, με ποιο τρόπο προστατεύουν τους Έλληνες εργαζόμενους.
    Η παρουσία των ξένων φτηνών εργατικών χεριών έχει συμβάλει τα μέγιστα στην κατακόρυφη πτώση των μισθών και των μεροκάματων.
    Τα συνταξιοδοτικά ταμεία ήδη βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση γιατί κατά καιρούς τα αποθεματικά τους λεηλατήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις.
    Φαντάζεστε τι θα γίνει όταν θα αρχίσουν να πληρώνουν συντάξεις των μεταναστών;
    Εδώ και μερικά χρόνια, δεν τολμούσαν Έλληνες εργαζόμενοι να ζητήσουν αύξηση γιατί αιωρούνταν πάνω από τα κεφάλια τους, ως Δαμόκλειος σπάθη η απειλή "μη ζητάτε αύξηση γιατί απ' έξω περιμένουν χιλιάδες". Και οι χιλιάδες δεν ήταν Έλληνες αλλά αλλοδαποί.
    Ας επιλέξουν λοιπόν τα αριστερά κόμματα τα συμφέροντα ποιων υποστηρίζουν.
    Γιατί τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων συγκρούονται με αυτά των αλλοδαπών.
    Και όπως λέει ο λαός δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωράνε.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.