28/5/13

Διεθνή Σύνοδο για την Συρία Ανακοίνωσε πως θα Φιλοξενήσει την Τετάρτη το Ιράν

Το Ιράν, ο στενότερος σύμμαχος της Δαμασκού, θα φιλοξενήσει την Τετάρτη μια "διεθνή σύνοδο" με στόχο την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Γαλλίας στο Παρίσι όπου θα συζητηθεί η οργάνωση μιας διεθνούς ειρηνευτικής συνόδου, της αποκαλούμενης "Γενεύη 2" στην οποία Μόσχα και Ουάσινγκτον ελπίζουν ότι η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της Συρίας θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να διαπραγματευτούν.

Η Γαλλία διαφωνεί με τη συμμετοχή του Ιράν στη "Γενεύη 2". Αντιθέτως η Ρωσία επιθυμεί να δώσουν το παρόν εκπρόσωποι τόσο του Ιράν όσο και της Σαουδικής Αραβίας αφού θεωρούν ότι οι δύο αυτές χώρες μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο-κλειδί για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Στο Ιράν "αναμένονται εκπρόσωποι από περισσότερες από 40 χώρες, καθώς και ένας εκπρόσωπος του πρώην γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Άναν", είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών Χοσέιν Αμίρ Αμπντολαχιάν. Δεν διευκρίνισε όμως ποιες θα είναι αυτές οι χώρες, ούτε το επίπεδο εκπροσώπησής τους στη σύνοδο.

"Αυτό που θα κάνουμε στην Τεχεράνη και αυτό που θα κάνουν στη Γενεύη 2 θα πρέπει να εξασφαλίζει ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις ώστε οι Σύροι να μπορέσουν να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους", εξήγησε ο Αμπντολαχιάν μιλώντας στο αραβόφωνο κανάλι της ιρανικής τηλεόρασης αλ Άλαμ.

Ο στόχος της διάσκεψης της Τεχεράνης είναι "να προετοιμαστεί το έδαφος για να μπει τέλος στη βία και να οργανωθούν εκλογές υπό διεθνή επίβλεψη", κατέληξε. 

ENERGIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.