13/5/13

Πτώση τουρκικού F-16 κοντά στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας

Ένα τουρκικό F-16 και ο χειριστής του αγνοούνται στην περιοχή της Osmaniye κοντά στα συριακά σύνορα, καθώς η επαφή μαζί τους χάθηκε γύρω στις 2.15 μμ σήμερα.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολία", ο κυβερνήτης της Osmaniye, Celalettin Cerrah δήλωσε: "Λάβαμε πληροφορίες ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στην περιοχή Yarpuz του όρους Amanos με κατεύθυνση προς Hatay".
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο χειριστής ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου ότι θα εγκαταλείψει το αεροσκάφος, πριν χαθεί η επαφή.

Το αεροσκάφος εδρεύει στην 5η Κύρια Διοίκηση Αεριωθουμένων με έδρα την Αμάσεια, και σύμφωνα με τις τουρκικές ανακοινώσεθις εκτελούσε διατεταγμένη αποστολή στην περιοχή.
Η επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης (SAR) του χειριστή συνεχίζεται, ενώ ο κυβερνήτης της επαρχίας Celalettin Cerrah δήλωσε ότι αναζητούνται και τα απομεινάρια του αεροσκάφους.
Αν και το συμβάν ενδεχομένως οφείλεται σε άλλα αίτια, η ένταση στις τουρκοσυριακές σχέσεις (είναι πρόσφατες οι κατηγορίες για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Τουρκία) αλλά και το προηγούμενο της κατάρριψης του τουρκικού F-4 τον Ιούνιο του 2012, χρωματίζουν το περιστατικό, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Είναι ενδεικτικό ότι το σχετικό διαδικτυακό δημοσίευμα της Χουριέτ αναφέρεται και στο περιστατικό αυτό.

Xάρτης από CNN Turk

Σημ. Εν Κρυπτώ: Πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί σχετικά με ειδήσεις μειζόνων συμβάντων που έχουν ως αποτέλεσμα μερική ή ολική απώλεια αεροπορικών μέσων ειδικά σε ότι αφορά τα serial numbers τους τύπους κ.λ.π. που "διαρρέουν" οι γείτονες καθώς η παραπληροφόρηση είναι συνηθισμένο φαινόμενο

Πηγή: Εν Κρυπτώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.