2/5/13

Pourquoi la Grèce?

chaniotis1Πασίγνωστος τίτλος βιβλίου της μεγάλης ελληνίστριας Ζακλίν ντε Ρομιγύ, γι αυτό και τον αφήσαμε όπως διατυπώθηκε στα Γαλλικά. Η εκπομπή “Ανιχνεύσεις”  φιλοξενήσε τη Τετάρτη 17 Απριλίου τον έλληνα καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον Άγγελο Χανιώτη και τα ερωτήματα που τέθηκαν περιστράφηκαν γύρω απο το ερώτημα που επιχείρησε να απαντήσει και η ντε Ρομιγύ στο ομότιτλο βιβλίο της.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

Ο Άγγελος Χανιώτης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Είναι καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Institute for Advanced Study του Princeton. Θεωρείται διεθνώς από τους ερευνητές που το καινοτόμο έργο τους φώτισε τις κοινωνικές, πολιτικές, θρησκευτικές και οικονομικές πτυχές της ιστορίας του ελληνιστικού κόσμου και της Ρωμαϊκής Ανατολής. Συγγραφέας ιστορικών βιβλίων και αρθογράφος έχει αναδείξει θέματα που άπτονται του αρχαίου κόσμου, όπως, ο πόλεμος, η μνήμη, η ταυτότητα, τα συναισθήματα, οι τελετουργίες, οι στρατηγικές της πειθούς.

- Από το 1984 στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης για διδακτορικές σπουδές, και στη συνέχεια επίκουρος καθηγητής το 1992-1994, αναπληρωτής καθηγητής, καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Αρχαίας Ιστορίας από το 1998-2006. Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Καθηγητής το 1997 στο All Souls College της Οξφόρδης και αντιπρύτανης έως το 2010 του Universitat Heiderlberg.

- Μέλος του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, μέλος της Φιλανδικής Ακαδημίας Επιστημών και Γραμμάτων, μέλος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και της Ακαδημίας Επιστημών και Ανθρωπιστικών Σπουδών της Χαϊδελβέργης. Έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με το Baden Wurttemberg βραβείο για την έρευνα. Για το πενταετές ερευνητικό πρόγραμμα της επιστημονικής ομάδας του, σχετικά με τα Συναισθήματα του Αρχαίου Κόσμου, έλαβε χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, ύψους 1,6 εκατομμύριο ευρώ.



Ανιχνεύσεις

1 σχόλιο:

  1. Μας κρύβει επιμελώς ο Κύριος Καθηγητής ... το Master Plan, ότι δλδ για να σώσουν την Ελλάδα τα «παιδιά της διασποράς» (αυτά καλέ της ... Brain Drain Generation ή BDG), θα πρέπει - προηγουμένως και προ πάσης άλλης εργασίας ή/και ενέργειας - όλους εμάς τους ιθαγενείς, εις άπασαν την επικράτειαν, να μας φορέσουν ειδικά HI-TECH σκάφανδρα, να μας φορτώσουν σταδιακά και οργανωμένα πάνω σε διαστημικά λεωφορεία και να μας ξεφορτώσουν κάπου στον πλανήτη Άρη. Δεν είναι τυχαίο που Έλληνας επιστήμονας διαχειρίζεται τα πλάνα για τις αποστολές στον Άρη. Εκεί πάνω θα παραμείνουμε όσο χρόνο θα χρειαστεί να γκρεμιστεί και να ξανακτιστεί η Νέα Ελλάδα από τα παιδιά της BDG.

    Η επιστροφή των ιθαγενών στηρίζεται πάνω στο σοφό εκείνο Made in USA πείραμα με τις μαϊμούδες (βλέπε σχετικό video στο Internet) κλεισμένες μέσα σε κελί όπου έχουν βάλει ένα καλάθι με λαχταριστές μπανάνες στο ψηλότερο σημείο μιας σκάλας. Όποια νεοφερμένη μαϊμού πάει να ανέβει στη σκάλα με σκοπό ν’ αρπάξει τις μπανάνες, οι υπόλοιπες «υποτακτικές» την καταβρέχουν με παγωμένο νερό ώστε να την αποτρέψουν από το Made in Greece τόλμημα (δλδ the good old ... tsabookas).

    Επειδή οι «σκαφάνδρειοι» Έλληνες από τον Άρη δεν είναι μαϊμούδες και δεν τρέφονται μόνο με μπανάνες, τα παιδιά της BDG, για κάθε νέο άτομο που επιστρέφει από τον Άρη θα του έχουν ΔΩΡΕΑΝ από δίπλα 24 ώρες το 24ωρο και 2 «χωροφύλακες» (θα τους λένε sponsors), προκειμένου το κάθε «στραβάδι» στη Νέα Ελλάδα να τηρεί 100% τους Νόμους, να υπακούει στα Όργανα της Τάξεως και ότι άλλο χρειάζεται να κάνει για την έρρυθμη λειτουργία του Νέου Οργανωμένου - αλά BDG - Κράτους.

    < απλή μεταφορά ΕΔΩ μέρους ιδέας από φουτουριστικό - στρατιωτικό - πλάνο του 1972 >


    Υ.Γ. # 1 ‘Έτσι απλά λύνεται και το μεταναστευτικό πρόβλημα ... δλδ οι λαθρομετανάστες ή θα προωθηθούν - με πλουσιοπάροχα κίνητρα - πίσω στις χώρες τους (βλέπε Πρόγραμμα FRONTEX: «Make Νo Μistake Return Trip») ή θα μπορούν να κάνουν τον ... σπόνσορα στη Νέα Ελλάδα, αντί κάποιας λογικής αμοιβής, που θα πληρώνουν οι ... «Αρειανοί» φορολογούμενοι !

    Υ.Γ. # 2 Θεσμικά οι ποινές θα είναι λίαν αυστηρές για όλους (ιθαγενείς και σπόνσορες), όταν αυτοί θα παραβαίνουν τους Νόμους ... δλδ ακόμα θα προβλέπεται άμεση και με συνοπτικές (barcoded / RFID) διαδικασίες, προώθηση πίσω στον Άρη χωρίς - όμως - HI-TECH σκάφανδρο ή και σκάφανδρο σφουγγαράδων της Καλύμνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.