18/6/13

Περί φασισμού ο λόγος: το επεισόδιο της ΕΡΤ

Το αδιαμφισβήτητο τοτέμ της μεταπολιτευτικής περιόδου είναι το Πολυτεχνείο. Η 17η Νοεμβρίου αναγορεύθηκε σε σχολική γιορτή ισότιμη με την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου, και ολόκληρες γενιές μαθητών γαλουχήθηκαν με την αντίληψη ότι το ύψιστο ιδανικό είναι η αντίσταση στον φασισμό. Πράγμα θετικό κατ' αρχήν, εκτός αν η έννοια “φασισμός” αρχίσει να ξεχειλώνει και να ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Και επειδή το σύνθημα έλεγε “εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία”, κάθε γενιά άρχισε να ορίζει τον φασισμό όπως τη βόλευε, για να βρει αφορμή “αντίστασης” - παρ' ότι η Ελλάδα απολάμβανε πια μια πλήρη, λειτουργική δημοκρατία. Κι έτσι οι λέξεις άρχισαν να χάνουν το νόημά τους.
“Φασισμός” βαφτίστηκαν κατά καιρούς κάθε είδους νόμιμες πράξεις δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων, για να βρεθούν αφορμές για “της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία”. “Φασισμός” βαφτίστηκαν όλες οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις – και δώστου καταλήψεις σε σχολεία και πανεπιστήμια: να μυηθούν τα παιδιά στους “αγώνες”, κι ας μη μπορούν μετά να πουν ούτε δυο κουβέντες στα αγγλικά, αν το φέρει ο διάολος και βγουν κάποτε στο CNN ως αρχηγοί κόμματος... “Φασισμός” βαφτίστηκε και η ιδιωτικοποίηση των λεωφορείων επί Μητσοτάκη - ενώ το δημόσιο ξεβράκωμα των νέων οδηγών από συνδικαλιστές ονομάστηκε “δημοκρατική αντίσταση”. “Φασισμός” βαφτίστηκαν και οι επιχειρήσεις “Ξένιος Δίας” για να συλληφθούν οι παράνομοι μετανάστες – και δώστου αντιφασιστικές/ αντιρατσιστικές” μοτοπορείες και συλλαλητήρια. “Φασισμός” βαφτίστηκε και η αστυνομική εκκένωση παράνομων καταλήψεων όπου κατασκευάζονταν βόμβες μολότωφ σε βιομηχανική κλίμακα. Και πολλά άλλα, όλα "φασισμός".

Σε ένα τέτοιο “αντιφασιστικό” υπόβαθρο, τι πιο φυσιολογικό από τον “αντιφασιστικό” παροξυσμό που ξεσηκώθηκε λόγω της κυβερνητικής απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το “μαύρο” στις οθόνες χτύπησε την απαραίτητη συναισθηματική χορδή στις παλιότερες γενιές, ενώ στους νεότερους έδωσε την ψευδαίσθηση ότι (επιτέλους!) έχουν να κάνουν με χούντα, με το φασισμό που έμαθαν στο σχολείο ότι πρέπει να αντιπαλέψουν. Κάπως έτσι το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μετατράπηκε σε “πανηγύρι δημοκρατίας”, σε “κάστρο αντίστασης κατά του φασισμού” κλπ.

Κι όμως: ο φασισμός δε βρίσκεται στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Αλλού βρίσκεται. 

Η ελευθερία των ΜΜΕ και η πλουραλιστική ενημέρωση είναι πράγματι βασικά συστατικά στοιχεία της δημοκρατίας – αλλά η απόφαση Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν τα έπληξε: το κράτος έκλεισε προσωρινά τα δικά του ΜΜΕ, ενώ όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ παρέμειναν ανοιχτά – όχι μόνο όσα ανήκουν “στους καναλάρχες και τα μεγάλα συμφέροντα”, αλλά και “Η Αυγή”, ο “Ριζοσπάστης”, ο τηλεοπτικός σταθμός “902”, ο ραδιοσταθμός “Στο Κόκκινο”, και πολλά άλλα. Επομένως η πλουραλιστική ενημέρωση του ελληνικού λαού δεν κινδύνεψε από την απόφαση Σαμαρά.

Από ποιον κινδύνεψε η πλουραλιστική ενημέρωση του ελληνικού λαού; Από το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων, την ΕΣΗΕΑ. Πριν ξαναμιλήσει οποιοσδήποτε για φασισμό και δημοκρατία, αξίζει να διαβάσει ολόκληρη τη χθεσινήανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που ορίζει ποιες εφημερίδες μπορούν να κυκλοφορήσουν (!), αλλά και το πρόγραμμα που επιτρέπει (!!) η ΕΣΗΕΑ στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ. Η ανακοίνωση μιλάει μόνη της:

"Στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι Ενώσεις μας επιτρέπουν:
1. Την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ. 
2. Την μετάδοση προγράμματος από τον χώρο της ΕΡΤ σχετικά με τις κινητοποιήσεις και τις εξελίξεις για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Και 
3. Τη μετάδοση έως τριών 5λεπτων δελτίων ειδήσεων την ημέρα, επικεντρωμένων αυστηρά στα ζητήματα των κινητοποιήσεων και των πολιτικών εξελίξεων που σχετίζονται με το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ, και με τη συμμετοχή μόνον του απολύτως αναγκαίου προσωπικού."
 

Εν ολίγοις, αν λέτε αυτά που θέλουμε, μπορείτε να εκπέμπετε - αλλιώς απεργήστε (= σωπάστε) υποχρεωτικά. Οι όροι αυτοί έρχονται σε συνέχεια της αρχικής απόφασης της ΕΣΗΕΑ στις 12/6/2013, με την οποία ανακηρύχθηκε απεργία σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ και ορίστηκε ότι "από την απεργία θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ". Οι όροι αυτοί, και μάλιστα όπως εξειδικεύθηκαν χθες (βλ. παραπάνω), δεν είναι κήρυξη απεργίας, ούτε "καθορισμός πολιτικού πλαισίου" της. Είναι ευθεία υπαγόρευση του περιεχομένου του προγράμματος όλων των ΜΜΕ της χώρας, ως εάν η χώρα να βρισκόταν υπό τον έλεγχο ολοκληρωτικού καθετώστος, με αρμόδιο για την "ενημέρωση" το σοβιέτ της ΕΣΗΕΑ. 

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν το εξής: το Σύνταγμα δίνει στους εργαζομένους το δικαίωμα να απεργούν, και γενικά θεωρείται ότι καλύπτει και το δικαίωμα των συνδικαλιστικών τους ενώσεων να κηρύσσουν απεργίες. Το Σύνταγμα όμως δεν επιτρέπει σε κανέναν να προδιαγράφει στα ΜΜΕ τι θα λένε και τι δεν θα λένε, ούτε υπό το κάλυμμα των “όρων της απεργίας”. Αυτό ναι, αυτό είναι φασισμός ή αν προτιμάτε σταλινισμός: είναι πρακτικές που θα τις ζήλευε και ο Γκαίμπελς, ή για να είμαστε πιο κοντά στο κλίμα της ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ, ο Μπέρια...

Μπροστά σε αυτές τις πρακτικές, είναι φυσικά μάταιο να συζητήσουμε για "ήσσονα" ζητήματα, όπως το ότι η ΕΣΗΕΑ έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση της Δικαιοσύνης που κήρυξε την απεργία παράνομη, ή εκείνο το τμήμα της ανακοίνωσης που “επιτρέπει” σε συγκεκριμένες εφημερίδες να κυκλοφορήσουν ως επιβράβευση της τήρησης της “γραμμής” (πρακτική όχι μόνο αντιδημοκρατική και φασιστική, αλλά και βαθύτατα ανήθικη). Αυτά τα "ήσσονα" όμως, μαζί με το "μείζον" της υπαγόρευσης του περιεχομένου των εκπομπών στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, δείχνουν και την πολιτική παιδεία, αλλά και το ηθικό περιεχόμενο όσων ηγούνται της συντεχνίας που λέγεται ΕΣΗΕΑ. 

"Fasces", το έμβλημα του ιταλικού φασιστικού κόμματος
"Ισχύς δια της ενώσεως"...
Και μια που είπαμε "συντεχνία", να θυμίσουμε ότι η ετυμολογία της λέξης "φασισμός" προέρχεται (και) από την ιταλική λέξη "fasci", που σημαίνει τις πολιτικοποιημένες συντεχνίες που χρησιμοποίησε ο Μουσολίνι στην επιβολή του καθεστώτος του, ενώ το σύμβολο των ενωμένων ράβδων "fasces" παρέπεμπε στο σύνθημα "Ισχύς δια της ενώσεως"... Μήπως κάτι ανάλογο πρεσβεύουν τελικά και η ΕΣΗΕΑ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι υπόλοιπες δημοσιογραφικές συντεχνίες που λυμαίνονται τα ΜΜΕ και έλεγχαν την ΕΡΤ;

Διόλου απίθανο. Ας μην ξεχνάμε ότι ήδη στην προ- ΣΥΡΙΖΑ εποχή ο (τότε) "Συνασπισμός" έπαιρνε στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ ποσοστά που ούτε μπορούσε να ονειρευτεί σε επίπεδο κοινωνίας. Στην ΠΟΣΠΕΡΤ βέβαια κυριαρχούσε το ΠΑΣΟΚ (αυτά κάνει η νομή της εξουσίας, διαφθείρει τους επαναστάτες...), αλλά ο σκοπός του ελέγχου των ΜΜΕ είναι κοινός και διαχρονικός. Ο δε πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δ. Τρίμης, έχει δώσει πλουσιοπάροχα σταλινικά διαπιστευτήρια: μέσω του αλήστου μνήμης "Ιού" της Ελευθεροτυπίας πρωτοστατούσε στο στιγματισμό κάθε πατριωτικής φωνής ως "ακροδεξιάς", ενώ την ίδια ώρα υπό το κάλυμμα του κοσμοπολίτικου διεθνισμού υποστήριζε όλες τις επιλογες της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Δεν είναι τυχαίος ο κ. Τρίμης, ούτε είναι τυχαία η σταλινική στάση της ΕΣΗΕΑ υπό την προεδρία του.

Εκεί είναι λοιπόν ο φασισμός ή αν θέλετε ο σταλινισμός – στη συντεχνία που έχει "πιάσει τα πόστα" στα ελληνικά ΜΜΕ εδώ και δεκαετίες, και απαιτεί να περνά τη "γραμμή" της με κάθε κόστος. Και θα τους δούμε σε όλο τους το μεγαλείο, αν γίνουν ποτέ κυβέρνηση.

Πηγή: Εν Κρυπτώ

7 σχόλια:

  1. Σας παραθέτω το σχόλιο που αναρτήθηκε στο ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ, το οποίο έγραψα" εν θερμώ".

    Αρκετά με αυτήν την υποκρισία περί δημοκρατικών θεσμών!

    Δημοκρατία σημαίνει να σέβεσαι το δίκαιο του συμπολίτη σου.

    Δημοκρατία δεν σημαίνει να υπστηρίζεις ξένα συμφέροντα εις βάρος των εθνικών συμφερόντων των συμπολιτών σου, επειδή εσύ "έχεις δικούς σου λόγους"!

    Σπουδαία!

    Πιάσατε τα πολιτικά και πέσατε να φάτε τον Οδυσσέα!

    Όσον αφορά το ζουμί της υπόθεσης, τίποτε, και για το νόημα του άρθρου του Οδυσσέα, τίποτε!

    Ο ένας το μακρύ του, ο άλλος το κοντό του, αλλά η επίθεση κατά του Οδυσσέα, ... γενική .....!

    Κανονικά, αυτή η Ιστοσελίδα αφορά όλους όσοι σκέπτονται "πατριωτικά", γράφω δε "πατριωτικά" διότι αν τολμήσω να γράψω ΕΘΝΙΚΑ, έτσι δηλαδή όπως σκέπτονται όλοι σχεδόν οι πολίτες των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών και ιδιαίτερα των όμορων με εμάς, θα με αποκαλέσετε "φασίστα".

    Διότι τόσο δημοκράτες είσαστε ... όμως δυστυχώς δεν είσαστε δημοκράτες αλλά φθηνοί λαϊκιστές!

    Ούτε καν δεν σκέπτεσθε λογικά.....!

    Βρε παιδιά, έως που θα τραβά αυτή η ... βαλίτσα;

    Πότε επιτέλους θα σταματήσει η φορομπηχτική επέλαση επί των αθώων έντιμων φορολογουμένων και των συνταξιούχων για να βολεύει η κάθε "συμμορία" τους δικούς της στο Δημόσιο;

    Το 1975 που τέλειωσε η χούντα, οι δημόσιοι υπάλληλοι ήσαν μόνο 220 250 χιλιάδες και το κράτος, χωρίς τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, λειτουργούσε!

    Πότε θα αποφασίσει ο Μανιτάκης να απολυθούν οι κακούργοι και υπεράριθμοι υπάλληλοι του Δημοσίου τομέα (ενάμιση εκατομμύριο δυστυχείς άνεργοι του ιδιωτικού τομέα και ακόμα το συζητά;) ή ο Ρουπακιώτης να υποστηρίζει με μανία τους δικηγόρους και τα ξένα συμφέροντα;

    Δηλαδή, επειδή ο Σαμαράς εφαρμόζει όσα υπέγραψε ο Βενιζέλος στα μνημόνια δεσμεύοντας την χώρα, προκειμένου να πάρει δάνεια και να μην πτωχεύσουμε, είναι ... κάθαρμα!

    Για να μην τρελλαθούμε τελείως, αυτή η ΕΡΤ, της οποίας οι μερικοί διάφοροι έπαιρναν 200.000 Ευρώ και πάνω, ενώ εμένα μου ρημάξανε την σύνταξη για να πληρώνουν σ' αυτούς παράνομα και πλασματικά μπόνους και υπερωρίες, είναι αθώα!

    Δηλαδή θα τραβούσε το πράμα χωρίς απολύσεις στο Δημόσιο, μέχρις ότου θα έπερνε τον Σαμαρά και τον όποιον Σαμαρά .... ο διάολος, έτσι ώστε να διαιωνίζετε εις βάρος του Ελληνικού Λαού το έγκλημα και έτσι τα δήθεν "δημοκρατικά" κόμματα να διατηρήσουν τον κομματικό τους στρατό...;


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επανερχόμενος θα ήθελα να σχολιάσω πως, δεν με ενοχλεί αν το 35% των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών τρώνε όπως οι στρατιώτες από το καζάνι.

    Έτσι, θα βελτιωθεί και το σιτηρέσιο, ο δε Αξιωματικός Ωνίων και οι μάγειροι θα «σκίζονται» για το καλλίτερο αποτέλεσμα, αλλιώς «θα τα ακούνε»!

    Άλλως τε, όπως διάβασα, στον πόλεμο της Κορέας οι αμερικανοί πεζοναύτες έτρωγαν στο πεδίο, το ίδιο φαγητό με τους ……. Συνταγματάρχες …!

    Ο Ρόμμελ έλεγε ότι οι Ιταλοί Αξιωματικοί δεν ήσαν καλοί, διότι άλλο φαγητό, σερβιρισμένο από στρατιώτες με άσπρα γάντια σε λευκά στρωμένα τραπέζια, έτρωγαν οι αξιωματικοί, και άλλο οι φουκαράδες Ιταλοί στρατιώτες που έτρωγαν κονσέρβες Α.Μ. ή Τ.Μ.!

    Οι Γερμανοί στρατιωτικοί, που όλοι τους έτρωγαν το ίδιο γεύμα, το οποίο έδινε βάσει συμφωνίας η Ιταλία, αποκαλούσαν την κονσέρβα Α.Μ. Asinus Mussolini, ήγουν Γάϊδαρος Μουσολίνι και την κονσέρβα Τ.Μ. Toter Man, ήγουν Νεκρός Άνδρας, τόσο απαίσιες ήσαν…

    Εκείνο που με ενοχλεί είναι ότι, ενώ ο Βενιζέλος υπέγραψε τα δύο Μνημόνια βάσει των οποίων υποχρεούται το Κράτος μας να προβεί σε απολύσεις για να μικρίνει το Κράτος και ενώ και οι Βενιζέλος Κουβέλης γνωρίζουν καλά ότι πρέπει να πάψει ο διογκωμένος δημόσιος Τομέας να λειτουργεί εις βάρος των άλλων πολιτών και να ορίσουν ποιοι θα απολυθούν, μας εμπαίζουν βάζοντας νέους φόρους και κόβοντας τις συντάξεις μας!

    Ο Σαμαράς, σαφώς τους είχε ενημερώσει ότι ή θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο ή θα κλείσει η ΕΡΤ. Αυτοί το τραβούσαν ώστε μαζί με την οικονομική ολιγαρχία, όταν θα λήξει κάποια στιγμή το Μνημόνιο, χωρίς να μειώσουν το κομματικό τους στρατό, να εξακολουθήσουν να νέμονται την εξουσία!

    Εμείς οι άλλοι είμαστε τα κορόϊδα, τα υποζύγια που θα φέρουν όλο το φορολογικό βάρος και θα πένονται. Δηλαδή ή θα είσαι είλωτας ή θα είσαι λαμόγιο. Μέσος όρος δεν χωρεί!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας παραθέτω το σχόλιο που αναρτήθηκε στο ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ, το οποίο έγραψα" εν θερμώ".

    Αρκετά με αυτήν την υποκρισία περί δημοκρατικών θεσμών!

    Δημοκρατία σημαίνει να σέβεσαι το δίκαιο του συμπολίτη σου.

    Δημοκρατία δεν σημαίνει να υπστηρίζεις ξένα συμφέροντα εις βάρος των εθνικών συμφερόντων των συμπολιτών σου, επειδή εσύ "έχεις δικούς σου λόγους"!

    Σπουδαία!

    Πιάσατε τα πολιτικά και πέσατε να φάτε τον Οδυσσέα!

    Όσον αφορά το ζουμί της υπόθεσης, τίποτε, και για το νόημα του άρθρου του Οδυσσέα, τίποτε!

    Ο ένας το μακρύ του, ο άλλος το κοντό του, αλλά η επίθεση κατά του Οδυσσέα, ... γενική .....!

    Κανονικά, αυτή η Ιστοσελίδα αφορά όλους όσοι σκέπτονται "πατριωτικά", γράφω δε "πατριωτικά" διότι αν τολμήσω να γράψω ΕΘΝΙΚΑ, έτσι δηλαδή όπως σκέπτονται όλοι σχεδόν οι πολίτες των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών και ιδιαίτερα των όμορων με εμάς, θα με αποκαλέσετε "φασίστα".

    Διότι τόσο δημοκράτες είσαστε ... όμως δυστυχώς δεν είσαστε δημοκράτες αλλά φθηνοί λαϊκιστές!

    Ούτε καν δεν σκέπτεσθε λογικά.....!

    Βρε παιδιά, έως που θα τραβά αυτή η ... βαλίτσα;

    Πότε επιτέλους θα σταματήσει η φορομπηχτική επέλαση επί των αθώων έντιμων φορολογουμένων και των συνταξιούχων για να βολεύει η κάθε "συμμορία" τους δικούς της στο Δημόσιο;

    Το 1975 που τέλειωσε η χούντα, οι δημόσιοι υπάλληλοι ήσαν μόνο 220 250 χιλιάδες και το κράτος, χωρίς τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, λειτουργούσε!

    Πότε θα αποφασίσει ο Μανιτάκης να απολυθούν οι κακούργοι και υπεράριθμοι υπάλληλοι του Δημοσίου τομέα (ενάμιση εκατομμύριο δυστυχείς άνεργοι του ιδιωτικού τομέα και ακόμα το συζητά;) ή ο Ρουπακιώτης να υποστηρίζει με μανία τους δικηγόρους και τα ξένα συμφέροντα;

    Δηλαδή, επειδή ο Σαμαράς εφαρμόζει όσα υπέγραψε ο Βενιζέλος στα μνημόνια δεσμεύοντας την χώρα, προκειμένου να πάρει δάνεια και να μην πτωχεύσουμε, είναι ... κάθαρμα!

    Για να μην τρελλαθούμε τελείως, αυτή η ΕΡΤ, της οποίας οι μερικοί διάφοροι έπαιρναν 200.000 Ευρώ και πάνω, ενώ εμένα μου ρημάξανε την σύνταξη για να πληρώνουν σ' αυτούς παράνομα και πλασματικά μπόνους και υπερωρίες, είναι αθώα!

    Δηλαδή θα τραβούσε το πράμα χωρίς απολύσεις στο Δημόσιο, μέχρις ότου θα έπερνε τον Σαμαρά και τον όποιον Σαμαρά .... ο διάολος, έτσι ώστε να διαιωνίζετε εις βάρος του Ελληνικού Λαού το έγκλημα και έτσι τα δήθεν "δημοκρατικά" κόμματα να διατηρήσουν τον κομματικό τους στρατό...;


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχετε δίκιο κ. Ευμένη, αλλά μετά από τόσα χρόνια, οι ρίζες του κακού είναι βαθιές.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Ευμένη,θέλω να πιστεύω ότι δεν χρειάζεται για ακόμη μια φορά να διατυπώσω την απέχθεια μου προς οποιοδήποτε κόμμα ή συντεχνία.

    Ο Σαμαράς όφειλε,ως επικεφαλής της κυβέρνησης να έχει προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τον Ιούλιο. Αυτό όφειλε να το πράξει βάσει της απλής κοινής λογικής και σίγουρα ΟΧΙ επειδή του το επιβάλουν τα μνημόνια που ψήφισαν. Δηλαδή,αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια,δεν θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε απομείωση του πλεονάζοντος προσωπικού στο δημόσιο τομέα,να κάνουμε μεταρρυθμίσεις,να καταργήσουμε άχρηστους οργανισμούς,να απολυθούν οι διεφθαρμένοι και οι κοπανατζήδες(!!!) και τόσα άλλα;

    Αυτό όμως που έκανε ο Σαμαράς ήταν η μεγαλύτερη βλακεία που θυμάμαι σε ακολουθούμενη πολιτική.

    Που ακούστηκε στον πολιτισμένο κόσμο,να καταργείται τελείως ένας τόσο μεγάλος και συνάμα χρήσιμος οργανισμός,προκειμένου να εξυγιανθεί;;;

    Προφανώς δεν ήταν αυτός ο στόχος. Και πως τολμά ο πρωθυπουργός,μετά απο ένα χρόνο στην εξουσία,να λέει ότι είχε μπρός στα μάτια του ένα τόσο διεφθαρμένο οργανισμό και δεν έπραξε απολύτως τίποτα,εκτός του ότι φρόντισε να ανταμείψει τον Λιάτσο για τις πολύτιμες προεκλογικές του υπηρεσίες με τη θέση του Διευθυντή Ειδήσεων της ΕΡΤ.

    Να είμαστε ειλικρινείς τουλάχιστον με τον εαυτό μας.

    Οι υπουργοί που δεν κατάφεραν να βρούνε 2000 περιττούς απο ολόκληρο δημόσιο τομέα βρίσκονται ακόμη στις θέσεις τους.

    Εναντίον ΟΛΩΝ των εργαζομένων εξαπολύθηκε επίθεση λάσπης και μαύρης προπαγάνδας.

    Υπήρξαν και υπάρχουν αρκετά λαμόγια που έφαγαν πολλά λεφτά απο τη ΕΡΤ αλλά αυτοί που φρόντισαν για αυτό τώρα κυβερνούν και πετάνε λάσπη στους υπόλοιπους,και εσείς το υποστηρίζετε αυτό!

    Αναρωτιέμαι φίλε Ευμένη,μιας και πλέον δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα,αν αύριο αποφασίσει η κυβέρνηση να εξυγιάνει τη ΔΕΗ,να περιμένουμε γενικό black out για κανένα τρίμηνο;

    ΓΙΑΤΙ κανένας δεν αναφέρεται με το ίδιο πάθος για νοικοκύρεμα στα ΟΝΟΜΑΤΑ των πολιτικών που επιβάρυναν τον κάθε δημόσιο οργανισμό με τα ρουσφέτια για τα πελατάκια τους;

    Γιατί κάνουμε το μέγα λάθος,να υποβαθμίζουμε με τη στάση μας ως πολίτες το εθνικό πρόβλημα της διαφθοράς και της διαπλοκής σε διακομματικό ζήτημα.

    Η διαφθορά και η διαπλοκή έχει λάβει διαστάσει μείζονος εθνικού ζητήματος,μιας και απειλεί ευθέως την επιβίωση του κράτους μας,και ΕΜΕΙΣ ως πολίτες καθόμαστε και αυτο-κοπαδιαζόμαστε σε κομματικά μαντριά,βρίζοντας οι συριζαίοι τους νεοδημοκράτες,τους πασόκους και όλα αυτά τα βλακώδη.

    Αν είναι δυνατόν,φτάσαμε στο έσχατο σημείο,ακόμη και τα αυτονόητα να μοιάζουν όνειρο απατηλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε κ. Χατζησαββίδη,
    Ορθά όσα γράφετε για τους σημερινούς αλλά και τους διατελέσαντες υπουργούς ..... αλλά και πρωθυπουργούς των κατά καιρούς κυβερνήσεων.

    Τα τελευταία 9 χρόνια της ζωής μου, αντί να εργάζομαι 10ωρο 7 μέρες την εβδομάδα και να αμοίβομαι ανάλογα, απεφάσισα να αρκεσθώ στα λίγα. Δούλεψα στο Δημόσιο 9 συναπτά χρόνια!

    Ήμουν ο μόνος που έμενε μέσα στην υπηρεσία και σήκωνε τα τηλέφωνα, ο μόνος που δεν χρηματιζόταν και από τους λίγους που δούλευαν για τον μισθό τους εξυπηρετώντας νόμιμα τους πάντες. Βλέπετε είμαι της παλαιάς σχολής και ίσως λίγο .... υπερήφανος.

    Δεν ξέρετε τι ξεφτίλα αποτελεί να σου δίνει ένας φουκαράς ή ένας λεχρίτης κολόκουρο προκειμένου να τον εξυπηρετήσεις νόμιμα ή παράνομα(!)....

    Το ψάρι βρωμά πάντα από το κεφάλι. Τι να σου κάνουν οι νέοι, όταν εξ απαλών ονύχων μαθαίνουν την ατιμία!

    Από τους πολιτικούς -λέγε με Τσοχατζόπουλο και τους άλλους, υποτίθεται σοσιαλιστή αλλά καταχραστή ολκής- έως την γνωστή οικογένεια που την προστατεύει ... διμοιρία αστυνομικών, αλλά ο "λεβέντης" της έχει το θράσος 1000 πιθήκων να μας βρίζει συλλήβδην σε όλο τον κόσμο!

    Περιφέρεται όμως ελεύθερος, προστατευόμενος από εξήντα (αριθ. 60) αστυνομικούς και τρώει και πίνει εις υγείαν των κορόϊδων!

    Ο τότε Πόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σάντρο Περτίνι διέμενε σε ένα διάρι στην κόκκινη πολυκατοικία που βρίσκετε πίσω από την Φοντάνα ντι Τρέβι! Ο τότε (1970) Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Δρ. Πίττερμαν σε μία εργατική κατοικία της Βιέννης! Και ήταν και αυτοί σοσιαλιστές!

    Τι παράδειγμα θέλετε να πάρουν οι νέοι Έλληνες από καθηγητές Πανεπιστημίων των οποίων η πλειονότητα δεν κάνει από επιστημονικής άποψης ούτε για βοηθό και από ηθικής ούτε για ... να μην πούμε τι!

    Μιλάτε σαν να μην γνωρίζετε, ενώ είμαι βέβαιος ότι είσθε απόλυτα οικείος της γνώσης αυτής, ότι η Ελλαδα μας ήταν και είναι προτεκτοράτο αλλοδαπών, σήμερα δε έχει καταχρεωθεί σε τοκογλύφους/σπεκουλαδόρους και έχει χωρισθεί με μία αόρατη γραμμή σε λαμόγια και κοινούς θνητούς είλωτες.

    Οι δεύτεροι εργάζονται για να κλέβουν οι πρώτοι!

    Και τα χρήματα, που βρίσκονται τα χρήματα;

    Διότι τόσα λεφτά που πήραμε από την ΕΕ και τόσα που έχουμε δανειστεί έπρεπε να υπάρχουν και να φαίνονται στην οικονομία της χώρας μας.

    Όσον αφορά τους υπουργούς της κυβέρνησης, το κάθε κόμμα της τριανδρίας έχει τους στόχους του. Κανείς τους δεν πρόκειται να απολυθεί, χωρίς να πέσει η κυβέρνηση.

    Και η οικονομία;

    ΄Oτι πάει να φτιάξει, είτε οι κυβερνώντες δεν εφαρμόζουν τα συμφωνημένα και υπογεγραμμένα, είτε έρχεται η τρόϊκα ζητώντας πάντοτε και άλλα και μας τσακίζει!

    Πάντως ο Δημόσιος Τομέας ο οποίος ήταν καταχρεωμένος και που μας χαντάκωσε πρέπει οπωσδήποτε να λιγοστέψει!

    Δεν πάει άλλο, κόντα στα ξερά θα καούν και τα χλωρά.

    Όπως κάηκαν τόσοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που έτρεφαν τον Δημόσιο Τομέα που έμειναν χωρίς δουλειά!

    Καλλίτερα χωρίς την αμαρτωλή ΕΡΤ, παρά χωρίς υγιείς Ένοπλες Δυνάμεις και άγριες περικοπές σε μισθούς του Ιδιωτικού Τομέα (που δεν χρωστάει σε τίποτα!) και στους συνταξιούχους που έχουν πληρώσει 35 έως και 40 χρόνια την σύνταξή τους!

    Αυτά τα ολίγα!

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε κ. Χρήστο Χατζησαββίδη, γράφετε,
    Ο Σαμαράς όφειλε, ως επικεφαλής της κυβέρνησης να έχει προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τον Ιούλιο. Αυτό όφειλε να το πράξει βάσει της απλής κοινής λογικής και σίγουρα ΟΧΙ επειδή του το επιβάλουν τα μνημόνια που ψήφισαν. Δηλαδή, αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια, δεν θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε απομείωση του πλεονάζοντος προσωπικού στο δημόσιο τομέα, να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, να καταργήσουμε άχρηστους οργανισμούς, να απολυθούν οι διεφθαρμένοι και οι κοπανατζήδες(!!!) και τόσα άλλα;

    Για να μην πρωχεύσει το κράτος μας, χρειαζόμαστε την δόση και συνεπώς το μνημόνιο που επέβαλαν οι δανειστές τοκογλύφοι και η Τρόϊκα.

    Το κλείσιμο της ΕΡΤ και πολλών άλλων οργανισμών είχε υποσχεθεί στο ΔΝΤ ήδη από το 2011 ο Βενιζέλος, με ειδικό έγγραφο στο οποίο μεταξύ των άλλων ανέφερε:
    Closure/Merger of extra-badgetary funds. Ministerial decisions should cover the closure or merger of the 11 entities (KED, ETA, ODDY, National Health Istitute, EOMEX, IGME, OSK, DEPANOM, THEMIS, ERT, ETHY AGE) …..

    Σε εφαρμογή αυτής της υποχρεώσεως του κράτους μας, φρόντισε να ψηφησθεί ο Νόμος 4002/2011 στις 21-8-2011 βάσει του οποίου Νόμου προεβλέπετο υπό την μορφή του κατεπείγοντος η κατάργηση των υποσχεθέντων οργανισμών μεταξύ των οπίων και η ΕΡΤ Α.Ε.

    Η τακτική των δύο «συνεταίρων» στην κυβέρνηση Σαμαρά, ήταν και είναι η εξής: «Εάν αποτύχει θα καρπωθούμε όλα τα οφέλη της αποτυχίας του, εάν πετύχει θα επωφεληθούμε παίρνοντας υπουργεία και καταλαμβάνοντας επιτελικές κυβερνητικές θέσεις, καρπούμενοι την επιτυχία του και καπελώνοντάς τον».

    Ήδη, όταν άρχισε να διαφαίνεται ότι η ΝΔ υπό τον Σαμαρά άρχισε να κερδίζει στις δημοσκοπήσεις, άρχισαν τον κλεφτοπόλεμο. Ο Μανιτάκης δεν απολύει κανέναν ούτε δίδει κατάλογο των υποψηφίων προς απόλυση, ο δε Ρουπακιώτης φέρνει προς ψήφιση όχι ανθελληνικούς αλλά μισελληνικούς και ναζιστικούς Νόμους.

    Αν τολμούσε ο Σαμαράς να απολύσει έναν από τους δύο ή π.χ. την Σκοπούλη για την οποία βοά το Πανελλήνιο, πέφτει η κυβέρνηση και πάμε για εκλογές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της Ελλάδος, με υπεύθυνο γι’ αυτό τον Σαμαρά και την ΝΔ.

    Θυμόσαστε που στις ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ του δημοσιογράφου κ. Σαββίδη, ο κ. SKAL απεκάλυψε πως όταν ο Ερντογάν δήμαρχος τότε Κωνσταντινουπόλεως ήταν φυλακή, τον επεσκέφθησαν ο τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία Morton Abramowitz, σημαίνον στέλεχος της αμερικανικής ελίτ, και ο Graham Fuller από τα επίλεκτα think tanks των ΗΠΑ. Το γνωρίζατε εσείς; Διότι εγώ, τότε το έμαθα από τον κ. SKAL, δεν το γνώριζα!

    Φιλικά


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.