25/12/13

Θρήνος στη κηδεία για τα θύματα του Τούρκικου Ναυτικού! Κλαίει όλη η Ελλάδα!!!

Οι οκτώ ναυτικοί και τα  δύο μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού θάφτηκαν μετά από μια μεγάλη τελετή κηδείας που πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη την Τρίτη. (Φωτογραφία: DHA)

Μια μεγάλη τελετή κηδείας του έγινε στην επαρχία της Σμύρνης την Τρίτη για οκτώ ναυτικούς και δύο μέλη του πληρώματος ρυμουλκού που σκοτώθηκαν όταν το ρυμουλκό τουμπάρισε στο ναυπηγείο Alaybey Ναυτικό στην περιοχή Karşıyaka Σμύρνης τη Δευτέρα.

Το ρυμουλκό των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων (TDK) , το ΤΕΕ Değirmendere, είχε ξεκινήσει στο Αιγαίο γύρω στο μεσημέρι μετά την παραλαβή του απο επισκευές στο ναυπηγείο. Ωστόσο, το πλοίο άρχισε να μπατάρει και να βάζει νερά, τελικά ανατράπηκε δίπλα στην αποβάθρα. Δέκα άτομα σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν στο συμβάν

Τα πτώματα των νεκρών εστάλησαν στο Συμβούλιο της Ιατροδικαστικής (ATK) στη Σμύρνη για αυτοψία και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν την Τρίτη στην Alaybey Naval Shipyard, όπου μια τελετή κηδείας έγινε την ίδια ημέρα.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπεσίρ Αταλάι, ο  Ναύαρχος TDKBülent Bostanoğlu, ο Διοικητής Σμύρνης Μουσταφά Toprak και διάφοροι αξιωματικοί του ναυτικού παρακολούθησαν την τελετή. Οι σοροί των ναυτικών, στη συνέχεια αποστάλθηκαν στις πόλεις τους για να να ταφούν

A towboat capsized in Turkey


Η σορός του Sgt. Veysel Gündoğdu εστάλη σε επαρχία Γκαζιαντέπ. Οι σοροί των Pvts. Σουλεϊμάν Mert Πασαλί, Fehmi Kocaman, Ali Can Bülbül, Serdar Baloglu, Rıdvan Çöpçü και Semih Sözen εστάλησαν στο Τσανάκκαλε, Ουσάκ, Ισπάρτα, Μπαλικεσίρ, Σαμψούντα και Ερζερούμ επαρχίες, αντίστοιχα. Pvt. Yavuz Αρσλάν και ένα από τα μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού που πέθανε, ο Cafer Kırbaş, ήταν να ταφούν την Τρίτη το απόγευμα. Το άλλο μέλος του πληρώματος, Ercan Bicer, τάφηκε και την Τρίτη, στην περιοχή Torbalı Σμύρνης.

Η σορός του Baloglu θάφτηκε στην περιοχή Gönen του Balıkesir την Τρίτη το απόγευμα, ενώ ο Sözen κηδεύτηκε την ίδια ημέρα σε ένα νεκροταφείο στο χωριό Καρατάς της περιοχής Oltu Ερζουρούμ του.

Η σορός του Çöpçü θα θαφτεί με μια τελετή κηδεία που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Ladik Σαμψούντα, την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Επικοινωνιών Binali Yıldırım δήλωσε σε δημοσιογράφους την Τρίτη ότι οι στρατιωτικοί εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν. Ο Yıldırım έστειλε επίσης τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των νεκρών ναυτών και των μελών του πληρώματος.

http://veteranos.gr/thrinos-sti-kidia-gia-ta-thimata-tou-tourkikou-naftikou/

8 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα αποκλείεται να κλαίει εξ αίτιας αυτού του συμβάντος.
    Μάλλον ορθογραφικό είναι το λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα κλαίει διότι στα άγια χώματα της ζουν άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα της ναυπηγικής επιστήμης και τέχνης.Που να μάθουν όμως από ναυπηγική ? Στις στέπες ? Αν και από ότι βλέπω οι περισσότεροι ήταν μάλλον Έλληνες εξισλαμισμένοι.Όλοι από Μικρά Ασία και Πόντο οι μακαρίτες.Ας μην ήταν οι Έλληνες και θα είχαν ποτέ στόλο οι φίλοι Τούρκοι.Υπουργό Ναυτιλίας δεν ξέρω αν είχε ο Πόντιος Ερντογάν.Ίσως είχε βέβαια και παραιτήθηκε εν μέσω του χριστουγεννιάτικου χαμού στη γείτονα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τα "ας" και τα "αν" και τους "Πόντιους" και τους "Έλληνες" δεν βγαίνει τίποτε. Να κοιτάμε την πραγματικότητα. Εμεις που δεν είμαστε εξισλαμισμένοι τι κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είπαμε να χρησιμοποιούμε μηχανές μετάφρασης, αλλά όχι και έτσι. Ούτε ένα ρετουσάρισμα ώστε να μοιάζουν ελληνικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ IOANNIS PARISIS
    Πότε και που τα είπαμε;
    Η μετάφραση από τα Τουρκικά είναι από το ιστολόγιο Βετεράνος, εγώ έκανα ορισμένα ρετουσαρίσματα, γιατί δυστυχώς λείπει σε άδεια το τμήμα μεταφράσεων και ρετουσαρισμάτων του Ινφογνώμονα. Μήπως για αυτό ο Σάββας πρόσθεσε στο τίτλο "Κλαίει όλη η Ελλάδα";

    Αντί σχολίου θα πρότεινα να προβείς σε διορθώσεις του κειμένου σύμφωνα με τα δικά σου πρότυπα και να τις αποστείλεις στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ιστολογίου, συμβάλλοντας στη ποιότητα του. Ευχαρίστως θα το αναρτούσαμε.

    Άλλος τρόπος για μας είναι, κάτω από τον τίτλο να αναδημοσιεύσουμε το τουρκικό άρθρο και να αφήσουμε τον αναγνώστη να χρησιμοποιήσει τη μηχανή μετάφρασης. Παρατηρώ όμως ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις η ανάγνωση πέφτει κατά 90%.

    Αυτή τη στιγμή (26.12.13, 14:13) 1.060 αναγνώστες έχουν διαβάσει το άρθρο, σε λίγο θα ανέβει στα "TOP 5", χωρίς σχόλιο για τη ποιότητα εκτός από σένα, γεγονός που δείχνει τη προτίμηση των αναγνωστών μας στην ουσία της είδησης, παρά στη τέλεια ελληνική γλώσσα.

    Αγαπητέ φίλε, ο εθελοντισμός αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας των πολιτών, μέρος της οποίας είναι το παρόν ιστολόγιο. Όποιος μπορεί να συμβάλλει θετικά, ας το πράξει.

    @ Dimitris T
    Για τη γλώσσα της ανάρτησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΙ, ΝΑΙ ....ΚΛΑΕΙ!!!!!!

    Θέλω στα μπουζούκια απόψε να με πας ........ αν μα αγαπας ...... αν μα αγαπάς .....ωπα!!!!! ....χικ...!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. r+w
    κλάψε, κλάψε να ανακουφιστείς.
    Κι ένα από μένα.
    Χικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.