17/12/13

Να επέμβει ο Πρωθυπουργός, να σταματήσει τις τραγικές επιλογές των ανίκανων και να ιδρυθεί άμεσα δημόσια ραδιοτηλεόραση στη Β. Ελλάδα

Άμεση σύσταση δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στη Βόρεια Ελλάδα ζητεί η ΚΕΔΕ
REUTERS/YORGOS KARAHALIS
Με ομόφωνο ψήφισμα  η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ζητεί την άμεση σύσταση και λειτουργία ενός φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στη Βόρεια Ελλάδα με έδρα τη Θεσσαλονίκη που θα εκπέμπει σε όλη την περιφέρεια ανεξάρτητο 24ωρο πρόγραμμα

Η ΚΕΔΕ  στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι έξι μήνες μετά την αιφνιδιαστική και ακαριαία κατάργηση της πρώην ΕΡΤ Α.Ε., «που συνοδεύτηκε από εξαγγελίες για μια νέα, εξυγιασμένη, αναβαθμισμένη και πλήρως λειτουργούσα δημόσια ραδιοτηλεόραση», η ελληνική περιφέρεια,και ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη, παραμένουν, από την άποψη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, «τυφλές και κωφάλαλες».
Επιπλέον η ΚΕΔΕ κάνει λόγο για σενάρια που κυκλοφορούν και σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους και σύμφωνα με αυτά «απομακρύνεται η προοπτική ενός ισχυρού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού πυλώνα στη βόρεια Ελλάδα.
Μάλιστα εκφράζει την πλήρη  αντίθεσή της σε αυτού του είδους τα σενάρια και διατρανώνει την απαίτησή της «για άμεση εγκατάλειψη κάθε τέτοιας σκέψης και σχεδίου διότι το επιβάλλουν λόγοι εθνικοί, δημοκρατίας, πολιτισμού, παιδείας, πλουραλιστικής έκφρασης και ανάπτυξης, που υπηρετείται μέσα από αρχές και πολιτικές αποκέντρωσης».
Έτσι η ΚΕΔΕ τονίζει, την αδήριτη, όπως λέει  ανάγκη:
Να συσταθεί και να λειτουργήσει άμεσα ένας φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στη βόρεια Ελλάδα με έδρα τη Θεσσαλονίκη που θα εκπέμπει σε όλη την περιφέρεια ανεξάρτητο 24ωρο πρόγραμμα.
Να είναι το κανάλι της περιφέρειας, όπως κι αν ονομαστεί, και να καλύπτει το σύνολο της χώρας.
 Ο φορέας αυτός πρέπει να αναβαθμισμένος, πλήρως και σωστά στελεχωμένος και εξοπλισμένος, ώστε να μπορεί να επιτελεί το ρόλο και την αποστολή του με τους ίδιους ανταγωνιστικούς όρους, και μάλιστα σε επίπεδο βαλκανικής ενδοχώρας.
Επισημαίνει δε ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και της εξυγίανσης που απαιτείται κι επιβάλλεται, είναι απολύτως αναγκαίο το κράτος να επιδιώξει την ισόρροπη κατανομή των εδρών των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης μεταξύ του κέντρου, της Αθήνας, και της περιφέρειας.
«Η ελληνική περιφέρεια διαθέτει πλούσιο και ικανό τοπικό δυναμικό σε όλα τα επίπεδα και δικαιούται και πρέπει να προβάλλεται και να αναδεικνύεται στο πλαίσιο ενός πλούσιου δημόσιου διαλόγου που θα υπηρετεί τον κοινό στόχο της πνευματικής και οικονομικής ανάπτυξης.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση, κάθε τέτοια προσπάθεια θα βρει σύσσωμη την αυτοδιοικητική οικογένεια σύμμαχο και συμπαραστάτη, ενώ κάθε αντίθετη θα είναι απαράδεκτη και δεν θα γίνει αποδεκτή» καταλήγει το ψήφισμα της ΚΕΔΕ.

2 σχόλια:

  1. Να επέμβει ο πρωθυπουργός, ο οποίος έκλεισε την ΕΡΤ ΑΕ, με το σκεπτικό "πονάει χέρι, κόβει χέρι";

    Πρέπει πρώτα να του το εγκρίνουν οι επικοινωνιακοί του σύμβουλοι, καθ' ότι ο πρωθυπουργός αυτός βασίζεται στα επικοινωνιακά και μόνο τρικ, που του δίνουν ζωή, όπως τα μηχανήματα στον πεθαμένο στην εντατική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε λαθος πρόσωπο απευθυνεστε. Εχουν περάσει 6 μηνεςαπό τοτε που έκλεισε την ΕΡΤ και βλέπουμε ακόμα ΔΤ. Ενα χαλι σκέτο. Παει και η ΕΡΤ 3, παει και το ποιοτικό ΕΡΑ 2 καθως και το Τριτο πρόγραμμα που δεν κόστιζε σχεδόν τίποτε. Ειναι μια κυβέρνηση ανίκανων που δυστυχώς ανεχόμαστε ελλείψει καλύτερης λύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.