17/12/13

Απίστευτο: Υπάρχει κόμμα που δεν θέλει τον κολασμό των απατεώνων δημοσίων υπαλλήλων, που διορίστηκαν με πλαστά πιστοποιητικά!!!

Φουντώνει η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για το Δημόσιο
Διαξιφισμοί διά ανακοινώσεων για πλαστά πιστοποιητικά και απολύσεις
Μπίτσικα Παναγιώτα 
Φουντώνει η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης για τις εξελίξεις στο Δημόσιο, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Μάλιστα, με επίκεντρο την υπόθεση για τον έλεγχο των πιστοποιητικών διορισμού των δημοσίων υπαλλήλων διασταυρώνουν τα ξίφη τους, διά ανακοινώσεων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.
Θρυαλλίδα αποτέλεσε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη «υπουργό των απολύσεων, όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία από την τρόικα και τους δανειστές» και την εγκύκλιο για τον έλεγχο των πιστοποιητικών «υπαλληλοκτόνα». Ουσιαστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε την υπόθεση στο ευρύτερο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, παρουσιάζοντας την παρέμβαση Μητσοτάκη για τους ελέγχους πιστοποιητικών ως προσπάθεια αποπροσανατολισμού με κεντρικό στόχο την ενίσχυση των δεξαμενών απολύσεων.

Η απάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήρθε με καυστικό τρόπο, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «με μια πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά ανακοίνωση» επιχειρεί να προστατεύσει εκείνους τους υπαλλήλους που δεν κόπιασαν, που δεν προσπάθησαν, αλλά παρουσίασαν πλαστά πιστοποιητικά για να διοριστούν στο Δημόσιο. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης προβάλλει ως αδιανόητη την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα και ζητά από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει δημόσια τη θέση του.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δια της... πλαγίου, αφήνει ευθείες αιχμές κατά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «θέλουμε να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει πολιτικός αρχηγός διατεθειμένος να πέσει τόσο χαμηλά προκειμένου να κερδίσει τις ψήφους μιας μειοψηφίας επίορκων δημοσίων υπαλλήλων».

Το ζήτημα της διαθεσιμότητας/κινητικότητας και των απολύσεων έχει τεθεί, από καιρό, στο επίκεντρο της πολιτικής κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε επίπεδο κοινοβουλευτικό όσο και συνδικαλιστικό, ενώ στελέχη του σε όλους τους χώρους στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Το τελευταίο διάστημα κυβερνητικοί παράγοντες εγκαλούν, όλο και συχνότερα, τον ΣΥΡΙΖΑ για... λαϊκισμό υποσχέσεων που σκορπά για το μέλλον -όταν γίνει κυβέρνηση, όπως λένε-, περί επαναπροσλήψεων ή αποκατάστασης όσων χάνουν τη δουλειά τους. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τη σειρά τους, κατηγορούν συχνά-πυκνά τους κυβερνητικούς για διαστρέβλωση θέσεών τους και για «μονταζιέρα».

Ο... διάλογος των ανακοινώσεων

Πάντως, στο ζήτημα του ελέγχου των πιστοποιητικών το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κρίνει... παράγραφο-παράγραφο το δελτίο τύπου που εξέδωσε τη Δευτέρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έγραφε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο υπουργός απολύσεων Κυριάκος Μητσοτάκης, όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία από την τρόικα και τους δανειστές, προχωρά στην αναζήτηση και άλλων δεξαμενών απολύσεων, ξεθάβοντας από τα βαθιά σκοτάδια των δικών τους "ειδικών προσλήψεων" και υπηρεσιακών μεταβολών, όλους τους φακέλους πρόσληψης, συμμετοχής σε εξετάσεις, έκδοση τίτλων σπουδών κ.ά., των δημοσίων υπαλλήλων, προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για να την καταστήσει συνένοχο στην εξόντωσή τους».

Απάντησε το υπουργείο: «Στην ελληνική δημόσια διοίκηση υπηρετούν σήμερα δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι που δαπάνησαν χρόνο, κόπο και χρήματα για να σπουδάσουν, για να αποκτήσουν προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, για να πάρουν πτυχία ξένων γλωσσών και για να εμπλουτίσουν τα προσόντα τους.

Υπάρχουν όμως ορισμένοι που δεν κόπιασαν, που δεν προσπάθησαν, αλλά παρουσίασαν πλαστά πιστοποιητικά για να διοριστούν στο Δημόσιο. Αυτή την κατηγορία υπαλλήλων, με μια πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά ανακοίνωση, επιχειρεί να προστατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Συνέχιζε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του: «Και εφόσον την εφαρμογή της υπαλληλοκτόνας εγκυκλίου θα παρακολουθεί το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τότε η κοινωνία και οι προς απόλυση υπάλληλοι μόνον ήσυχοι δεν πρέπει να κοιμούνται».

Για να υπογραμμίσει το υπουργείο σε σχέση με αυτή την αναφορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ:«Χαρακτηρίζει "υπαλληλοκτόνα" μια εγκύκλιο που ζητάει από τους αρμόδιους προϊσταμένους Διοικητικού - Προσωπικού του δημόσιου τομέα το αυτονόητο. Δηλαδή τον εμπεριστατωμένο έλεγχο των πιστοποιητικών και στοιχείων που σχετίζονται με την πρόσληψη, τη μετάταξη ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης των υπηρετούντων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα. Κάνει λόγο δε για "εξόντωση" δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν επειδή πλαστογράφησαν τα πιστοποιητικά που δικαιολόγησαν την πρόσληψή τους».

Κλείνει τη δική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ ως εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας την αυτονόητη λειτουργία των θεσμών, θεωρεί ότι οι υπάρχουσες υπηρεσιακές και ελεγκτικές δομές (διευθύνσεις προσωπικού, επιτροπές προσλήψεων, ΑΣΕΠ, υπηρεσιακά συμβούλια κτλ.) μπορούν και πρέπει να επιτελέσουν το έργο για το οποίο έχουν συσταθεί, προς του ελληνικού λαού και όχι της τρόικας και των δανειστών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του θα βάλουν ένα τέλος στην εξοντωτική μανία των μνημονιακών υπουργών και των πολιτικών τους».

Και η ηγεσία του υπουργείου συνοψίζει, ανταποδίδοντας, με προσωπική αναφορά στον κ. Τσίπρα, το επικριτικό της σχόλιο: «Θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν συμμερίζεται την αδιανόητη αυτή θέση. Θέλουμε να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει πολιτικός αρχηγός διατεθειμένος να πέσει τόσο χαμηλά προκειμένου να κερδίσει τις ψήφους μιας μειοψηφίας επίορκων δημοσίων υπαλλήλων. Περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει δημόσια τη θέση του».
ΒΗΜΑ

4 σχόλια:

  1. Δυστυχώς αλλά και αυτοί που πάνε να εξυγιαουν τώρα το δημόσιο και το παίζουν εξυγιαντές και καλά είχαν μεγάλη ευθύνη στο διορισμό με πλαστά πτυχία ! Αρκετά από αυτά αυτοί τα ανέχθηκαν και τα ... κατασκεύασαν κιόλας.Πουλάνε στον κόσμο κάθαρση για να συνεχίσουν το έργο της μακελαρίου Μέρκελ.Γενικά ότι και να πούλησαν οι Γερμανοί είτε υποβρύχια είτε ιδέες είτε μάρκετινγκ όλα γέρνουν.Όχι μόνο σε μας ! Σε όλη την Ευρώπη.


    Για το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω να πω τίποτα.Οι άνθρωποι είανι στο κόσμο τους και αποτελούν και αυτοί γερμανικό ιδεολόγημα.Μη ξεχνάμε ότι οι Γερμανοί είχαν και ανατολικό μέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν ο συριζα από το 4,6% και τους 320.000 ψήφους περίπου εκτινάχτηκε το 26% και 1.660.000 ψήφους έγινε με την συνδρομή περίπου 500.000 παραπανίσιων δημοσίων κηφήνων και επίορκων απατεώνων.Κύριως διορισμένοι-εξοργιστικά-παράνομα πασοκοι αλλά και ουκ ολίγοι ακροαριστεροί και δεξιοί τεμπελχανάδες μαζί με τις οικογένειες τους=εξτρα ψήφοι.

    Αυτά όμως είδαν και τουλάχιστον 300.000 ψηφοφόροι του συριζα που είναι παραπλανημένοι Έλληνες Πατριώτες και είχαν πάει στον Τσίπρα από "αντίδραση" και πλέον επανελληνίστηκαν στην Χ.Α.(20% με 25% είναι η διαρροή ψηφοφόρων του συριζα προς Χ.Α.)

    Άλλωστε για αυτό συνεχίζει η εφημερίδα Αυγή να πουλάει με το ζόρι 3.000 με 4.000 φύλλα.Δεν τους ψήφισε κανείς για...την ιδεολογία τους.Για να συνεχίσουν να κάαααθονται και να πληρώνονται τους ψήφισαν.

    Υ.Γ.Είναι απίστευτο πως 500.000 "εργαζόμενοι" του δημοσίου κοπριτισμού και απατεωνισμού συνεχίζουν να πληρώνονται και να βασανίζουν σαδιστικά όλα τα υπόλοιπα εκατομύρια των Ελλήνων.10 δις ευρώ είναι μόνο οι ετήσιοι μισθοί τους.Απίστευτο, πραγματικά απίστευτο.
    ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >μακελαρίου Μέρκελ<

    Δεν συμφωνώ εγώ μ' αυτού του είδους τους χαρακτηρισμούς, οι οποίοι δείχνουν μία πίκρα κατά της Γερμανία και της συγκεκριμένης πολιτικού.

    Τι μακέλεψε, δηλαδή, η Μέρκελ;

    1) Αυτή μάς έβαλε στην ΕΟΚ;

    2) Αυτή μάς έβαλε να δανειζόμαστε και να κρεμάμε το καλάθι μας ψηλότερα απ' ό,τι φτάνει το χέρι μας;

    3) Αυτή μάς φόρτωσε τους διεφθαρμένους πολιτικούς και τις στρατιές των αργομίσθων ψηφοφόρων των;

    4) Αυτή μάς έβαλε με το ζόρι στην ΟΝΕ;

    5) Αυτή μάς είπε να κάνομε Ολυμπιακούς Αγώνες;

    4) Αυτή φταίει που, λόγω όλων των ανωτέρω, χρεοκοπήσαμε και οικονομικά, αφού πρώτα είχαμε χρεοκοπήσει πολιτικά, εθνικά, κοινωνικά και ηθικά;

    Η Μέρκελ, κατά τη ταπεινή μου γνώμη, είναι η μόνη ηγέτις στην Ευρώπη, που έχει κάποιο ανάστημα. Σε μία Ευρώπη, όπου κυβερνούν νάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιφυλάξεις Άνγκελα Μέρκελ για ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

    Η Ελλάδα, ούτε είχε ούτε έχει την παραμικρή επιφύλαξη. Αντιθέτως μάλιστα, στηρίζει ολοθέρμως την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, όπως και της Τουρκίας. Η Μέρκελ μάς φταίει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.