18/12/13

«ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» Αντιπαράθεση για τον ΟΚΑΝΑ

Αντιπαράθεση για τον ΟΚΑΝΑ
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την οικονομική διαχείριση στον ΟΚΑΝΑ, μεταξύ της υφυπουργού Υγείας Ζ. Μακρή και της προέδρου του Οργανισμού Μ. Μαλλιώρη. Η κ. Ζ. Μακρή δήλωσε, χθες, ότι άμεσα αποστέλλει στον εισαγγελέα και σε αρμόδιες ελεγκτικές αρχές τρεις φακέλους με στοιχεία για σοβαρές παρατυπίες εκατομμυρίων ευρώ, παράνομες έκτακτες εισαγωγές σκευασμάτων, αλλά και μη ενδεδειγμένο τρόπο χορήγησης βουπρενορφίνης.

Ειδικότερα, «αναζητούνται» 3,5 εκατ. ευρώ τα οποία δεν έχουν αποδοθεί στα Κέντρα Πρόληψης, καθώς και 5 εκατ. ευρώ από την υλοποίηση προγράμματος του ΟΚΑΝΑ για τη δημιουργία νέων μονάδων μέσω Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων.

Η κ. Μ. Μαλλιώρη υποστηρίζει ότι η υφυπουργός τής ζήτησε να προχωρήσει σε διετή παράταση σύμβασης με την εταιρεία που προμηθεύει τον Οργανισμό με βουπρενορφίνη, κατά παράβαση των όρων της σύμβασης και ενώ κυκλοφορεί από το καλοκαίρι γενόσημο με χαμηλότερη τιμή.

Για τα Κέντρα Πρόληψης η κ. Μαλλιώρη τόνισε ότι το ποσό που δεν έχει αποδοθεί σε αυτά είναι 2.518.000 ευρώ, καθώς πολλά Κέντρα δεν έχουν στείλει οικονομικούς απολογισμούς. Για όσο διάστημα τα χρήματα αυτά παραμένουν αδιάθετα, ο ΟΚΑΝΑ προχωρεί σε προσωρινό εσωτερικό δανεισμό για επείγουσες ανελαστικές δαπάνες.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113186563

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.