8/12/13

Στρατηγός Φράγκος στην παρουσίαση του βιβλίου Μαρκεζίνη: "Η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής, εθνικής και πολιτικής κατάρρευσης".Video

Του Δημοσιογράφου Θεόδωρου Ελευθεριάδη
Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα παρουσιάστηκε  στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το βιβλίο του ακαδημαϊκού Βασιλείου Μαρκεζίνη " Η Ελλάδα στον κατήφορο: η Ανύπαρκτη Εξωτερική Πολιτική, οι Εγκαταλελειμμένες Ένοπλες Δυνάμεις". 
Τον συντονισμό της παρουσίασης, ο έγκριτος δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης, ενώ προλόγισε ένας φλογερός πατριώτης, ο Στρατηγός ε.α, Φραγκούλης Φράγκος. 
Ο  Στρατηγός στον πρόλογο του βιβλίου τόνισε ότι ο κ. Μαρκεζίνης δεν κάνει απλά μια καταγραφή του προβλήματος, αλλά δίνει το έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα, κάνοντας προτάσεις. "Δεν υπάρχει εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός.

Η χώρα βρίσκεται σε ένα καθεστώς οικονομικής, πολιτικής,οικονομικής και εθνικής κατάρρευσης. Εδώ και πολλές δεκαετίες επιτρέπουμε παρεμβάσεις πολιτευτών και ιδιωτών στην χάραξη της εθνικής και εξωτερικής μας πολιτικής. Τα αποτελέσματα αυτών των θολών πολιτικών τα  βλέπουμε σήμερα. Αρνούνται τις υποδείξεις των κρατικών υπαλλήλων και των διπλωματών, που έχει γνώσεις και εμπειρίες στα ζητήματα. Η Τουρκία βάζει ολοένα και περισσότερο πόδι στη Θράκη, το Αιγαίο, την Κύπρο. Δεν είναι απλώς το φοβικό σύνδρομο των πολιτικών και ο ενδοτισμός. Είναι και το "άστο παραπίσω" στην χάραξη της εθνικής μας πολιτικής", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ και πρώην Υπουργός Εθνικής Αμύνης.Παρακολουθείστε video με την ομιλία του Στρατηγού Φράγκου.








ΠΗΓΗ: http://eleytheriadhs.blogspot.gr/2013/12/blog-post_1244.html

5 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει καμία διαφωνία σχσετικά με τις διαπιστώσεις που περιγράφονται παραπάνω.
    Εκείνο το οποίο είναι ανησυχητικό είναι αυτό το οποίο διέκρινε ο ΜΠΑΟΥΜΑΝ, ένας απο τούς πλέον φωτισμένους κοινωνιολογουςτ ης εποχής μας.
    Διεκρινε μεταξυ άλλων τα εξης μεταβατικά στάδια στην ανθρώπινη κοινωνικοποίηση.
    Το πρώτο ήταν της ΘΕΙΚΗς πρόνοιας.
    Το δεύτερο της κρατικής πρόνοιας.
    Το τρίτο και τελευταίο αυτό το οποίο διανύουμε της ..Ατομικής πρόνοιας και διαπάλης.
    Ουσιαστικά αναφέρεται στην άφεση του ατόμου στην τύχη του ή καλύτερα στις ατομικές ικανότητες-δυνατότητες-γνώσεις!!!!!
    Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που είχαν αναλάβει το μοντέλο της διαχειρίσεως και εμπέδωσης της κρατικής πρόνοιας, σήμερα είναι θιασώτες και μονταδόροι και αυτού της ατομικής διαπάλης.
    Μιλάμε δηλαδή για την ίδια κάστα πολιτικών και πολιτευτών που πασχίζουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους αφήνοντας έρμαιο των γεγονότων τον απλό πολίτη ο οποίος δεμένος στο άρμα της αδυναμίας του υποχωρεί και συμπλέει με τα προσωπικά συμφέροντα της ανωτέρω κάστας ελπίζοντας στο ...τίποτα.
    Οι μουτζαχεντίν στους νεοσύλλεκτους
    δίνουν την εξης συμβουλή όταν βρεθούν σε βομβαρδισμό:
    Σκέψου τον παράδεισο και μίλα με τους προφήτες!
    Στην ουσία είσαι νεκρός!
    Αυτο κάνουν και στην Ελλαδα.
    Σκεψου Ελληνα τι θα είσαι μετά απο 40 χρονια!
    Τώρα είσαι νεκρός.
    Οραμα το ένα, όραμα και το άλλο και όποιος ζήσει εζησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ανήθικο να ομιλεί τώρα «εκ του ασφαλούς» ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ και πρώην Υπουργός Εθνικής Αμύνης - ένας άνθρωπος που υπηρέτησε πιστά το πολιτικό σύστημα που κατέστρεψε την πατρίδα μας - και να διαπιστώνει ότι «Η χώρα βρίσκεται σε ένα καθεστώς οικονομικής, πολιτικής, οικονομικής και εθνικής κατάρρευσης».
    Αυτά θα έπρεπε να τα πει όταν είχε την εξουσία και όχι τώρα που προσπαθεί να την επανακατακτήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωρίς να θέλω να τον υποστηρίξω διότι δεν τον γνωρίζω μιλώ γενικά και νομίζω ότι αν το έλεγε τότε θα έλεγαν όλοι ότι ο Στρατός ασχολείται με τα κοινά ! Το ίδιο που λένε όταν ένας Μητροπολίτης ομιλεί ελεύθερα και δε συμφέρει η γνώμη του ! Ότι η Εκκλησία επεμβαίνει στα κοινά.Όταν δε συμφέρει η γνώμη του λένε να το λέει και η Εκκλησία ! Το έχουν βρει το σύστημα.Δεν μιλάς συνεργάζεσαι,μιλάς επεμβαίνεις στα κοινά.Ασφαλιστικές δικλίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ζητούμενο δεν είναι η κριτική στο πρόσωπο του στρατηγού.
    Ειναι γεγονός ότι οι αξιωματικοί καριέρας δεν έχουν την ευχέρεια να εκφραστούν ελεύθερα.
    Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι έιναι απόμακροι της πραγματικότητος.
    Νομίζω ότι τυχόν σιωπή του θα ήταν χείριστη προσφορά και στάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι κοινωνιολόγοι είναι ότι η θεία Πρόνοια ακολουθεί την ανθρώπινη κοινωνικοποίηση σε όλα τα στάδιά της. Πως θα μπορούσαν άλλωστε αφού αν όχι όλους αλλά τους περισσότερους τους απασχολεί το χρόνο ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.