12/6/14

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος: «Οι Τούρκοι θέλουν δύο κράτη…»

Ανήμερα της γιορτής του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου, τελέστηκε το πρωί Αρχιερατικό συλλείτουργο στο κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα στην Αμμόχωστο από τον ηγούμενο της μονής αρχιμανδρίτη Ιωάννη, στην παρουσία δεκάδων πιστών.
Την ίδια στιγμή, σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, τελέστηκε Συνοδικό Αρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.
Ο Μακαριότατος στο περιθώριο αυτής της μεγάλης γιορτής δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και την Οικονομία.
Αναφερόμενος στο κυπριακό είπε ότι αν η λύση εξαρτώταν από εμάς θα ήταν γεγονός. Επανέλαβε επίσης ότι οι Τούρκοι θέλουν δύο κράτη στην Κύπρο, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι Τούρκοι ποτέ δε θα λάβουν κρατική υπόσταση αν δεν συγκατανεύσουν να κάνουμε ένα σωστό κράτος, ούτως ώστε να ζήσουμε στη γη των πατέρων μας, Έλληνες και Τούρκοι.
Σε ότι αφορά την επιστροφή της Κύπρου στις αγορές, ο Αρχιεπίσκοπος, είπε πως είναι αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα η Κύπρος θα βγει από την οικονομική κακομοιριά. Η ανάπτυξη θα λάβει σάρκα και οστά και θα είναι γνωστή και προσιτή σε όλους
Πηγή: Αλήθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.