10/6/14

Ψήφισαν Ζαγοράκη, «μαύρισαν» τη διαστημική επιστήμονα!


Οι ψηφοφόροι της ΝΔ προτίμησαν να στείλουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Θοδωρή Ζαγοράκη (συστάσεις δεν χρειάζονται) αντί τη Χριστίνα Γιαννόπαπα. Και τι με αυτό, θα πείτε… Κι όμως.
Η Χριστίνα Γιαννόπαπα, υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με καταγωγή από τη Χίο, είναι μηχανολόγος – μηχανικός με ειδίκευση στη Ρομποτική Τεχνολογία και στη Δορυφορική Τεχνολογία.
Εργάζεται στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και έχει συμμετάσχει σε δύο διαστημικές αποστολές της NASA (είναι και αστροναύτης). Πήρε 39.870 σταυρούς έναντι 172.129 του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Φυσικά και δεν σημαίνει ότι μια επιστημονική διάνοια σημαίνει αυτόματα ότι θα είναι και καλύτερη πολιτικός από έναν ποδοσφαιριστή.
Αλλά, ειλικρινά θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους ψηφοφόρους της ΝΔ, τι τους κάνει να πιστεύουν ότι ένας ποδοσφαιριστής θα είναι καλύτερος πολιτικός από μια επιστημονική διάνοια;
Και ύστερα απορούμε ποιοι μας κυβερνάνε… Αυτοί που ψηφίζουμε μας κυβερνάνε…

17 σχόλια:

  1. Παρά το ότι πιθανότατα το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι σωστό, υπάρχει ένα πρόβλημα.

    Στις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι με βιογραφικά εξωπραγματικά, τόσο που είναι να απορεί κανείς για το πως τα έχουν καταφέρει όλα αυτά, ωστόσο ακόμα και αν όλα είναι αληθινά τα προσόντα για να κάνουν τη διαφορά και να μην οδηγήσουν στην καταστροφή, προϋποθέτουν αυτά , τα οποία έχει ο Μαχάτμα Γκάντι θέσει στο παρακάτω πλαίσιο:

    Δεν πρέπει να έχεις

    1) πλούτο χωρίς μόχθο,
    2) πολιτική χωρίς αρχές,
    3) απόλαυση χωρίς συναίσθημα,
    4) γνώση χωρίς χαρακτήρα,
    5) εμπόριο χωρίς ήθη,
    6) επιστήμη χωρίς ανθρωπιά,
    7) λατρεία χωρίς θυσία.

    Τι από τα παραπάνω ισχύει και ειδικά στη χώρα μας;

    Φυσικά και δεν αναφέρομαι στη δεσποινίδα του παραδείγματος ούτε βέβαια και στον ποδοσφαιριστή, άλλωστε και οι δυο έχουν προσφέρει στην πατρίδα τους από διαφορετικό μετερίζι και σίγουρα πολύ περισσότερο από το 90% των εν ενεργεία ή εν αποστρατεία επαγγελματιών πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελείως λανθασμένη η απορία του τίτλου, διότι δεν λαμβάνει υπ'όψιν τη συνδιακύμανση:
    Δεν ψήφισε ευρωβουλευτή τον Ζαγοράκη αντί για μια διαπρεπή επιστήμονα "ο λαός", αλλά το τμήμα του λαού που ψήφισε ΝΔ προτίμησε Ζαγοράκη από μια διαπρεπή επιστήμονα. Απολύτως φυσιολογικό λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν καμμιά 25αριά χρόνια, θυμάμαι που γελούσα με την Κολομβία, επειδή έκανε γερουσιαστή τον τότε τερματοφύλακα της εθνικής της ομάδας, που έπιανε πολλά ... πέναλτι. Μού φαινόταν αδιανόητο κάτι τέτοιο κι έλεγα "Κολομβία είναι, τι περιμένεις";

    Το ωραίο είναι ότι, μετά από κανένα χρόνο, ο 24χρονος γερουσιαστής παραιτήθηκε, διότι, όπως είπε, δεν άντεχε ν' ακούει τόσες ανοησίες εκεί μέσα (στην Γερουσία)!

    Το επίπεδο του μέσου Έλληνα ψηφοφόρου -και όχι μόνον αυτού της ΝΔ- είναι αυτό δυστυχώς, αλλά ίσως ο Ζαγοράκης να έχει περισσότερο μυαλό και να μιμηθεί τον Ρενέ Χιγκίτα (αν θυμάμαι το όνομα καλά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι σαφώς αναμενόμενο το ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο.

    Τη στιγμή που ο έλληνας έχει συνηθίσει / εκπαιδευτεί να ψηφίζει άτομα άκριτα, χωρίς υπευθυνότητα και με κύριο γνώμονα το πόσο γνωστό είναι το άτομο (κάτι πολύ καλά ψυχολογημένο), είναι φυσικό κι επόμενο να επιλέγονται Ζαγοράκηδες και Ανατολάκηδες.

    Οι εκλογές είναι πιο πολύ σαν πανηγύρι εντυπώσεων (το πιο πολύχρωμο παγώνι κερδίζει) παρά η διαδικασία υπεύθυνης επιλογής ΗΓΕΣΙΑΣ αυτού του μεγάλου μαγαζιού που λέγεται κράτος, που θα έπρεπε να είναι. Ποιός έλληνας ψηφοφόρος κάθισε να μελετήσει τις θέσεις και τις προτάσεις των υποψηφίων; Ποιοι υποψήφιοι κάθισαν να μας αποδείξουν σοβαρά ότι είναι άξιοι της ψήφου μας;

    Δεν είναι όλοι ψεύτες και αναξιόπιστοι και όταν εμείς αρκούμαστε να ψηφίζουμε ακριβώς αυτούς (τους ψεύτες) ή να αρκούμαστε στο "αφού όλοι έτσι είναι, τί να κάνουμε", ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ, τότε καθαρά τα τραβάει ο οργανισμός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι κρύβει έντεχνα το δημοσίευμα;
    Οσοι ανατρέξουν στην θέση που κατείχε ο εν λόγω παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και τον γεωγραφικό της προσδιορισμό θα καταλάβουν

    Επίσης ουκ ολίγοι αθλητές ανα τον κόσμο διέθεταν και διαθέτουν σοβαρή παιδεία.Ποιό λοιπόν πολιτικό πολιτισμό φέρει ο Κος Ζαγοράκης και γιατι με τρόπο εμφατικό δεν καταγράφεται;

    Τέλος κάτι ακόμα απο πότε η επιστημονική εξιδίκευση αναγάγεται στο απόλυτο εφόδιο για πολιτική σταδιοδρομία και για εκπροσώπηση σε τέτοιο επίπεδο;
    Και ποιά η σχέση της εν λόγω Δεσποίνιδας με το κομματικό εκτροφείο;

    Οι λογικές αυτές λοιπόν είανι παρωχημένες αλλα απολύτως συνηθισμένες για το Ελληνικό γίγνεσθαι, πάρτε ως παράδειγμα την αφρόκρεμα των Ευρωβουλετών του νεοναζιστικού μορφώματος της Χ.Α. , διαβάστε τα όσα έχουν εκφέρει ως άποψη κατά καιρούς και θα καταλάβετε το τραγελαφικό της υπόθεσης

    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλύτερα θα ήταν να έγραφες, χωρίς υπονοούμενα, ώστε να ξέρει καθένας τι θέλεις να πεις.

    Κατ' αρχάς, δεν κατάλαβες τι λέει το άρθρο, το οποίο καυτηριάζει την επιπολαιότητα και το χαμηλό επίπεδο των ψηφοφόρων, που θέλγονται από λαμπερά ονόματα του κινηματογράφου, του τραγουδιού, της πασαρέλας, του ποδοσφαίρου κλπ.

    >Οσοι ανατρέξουν στην θέση που κατείχε ο εν λόγω παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και τον γεωγραφικό της προσδιορισμό θα καταλάβουν<

    Δεν είμαι ποδοσφαιρόφιλος, αλλά και να ήμουν, αμφιβάλλω αν καταλάβαινα τις θες να πεις. Ποδοσφαιριστής της εθνικής μας ομάδας δεν ήταν; Υπάρχει κάτι άλλο που αγνοώ;

    >Επίσης ουκ ολίγοι αθλητές ανα τον κόσμο διέθεταν και διαθέτουν σοβαρή παιδεία.Ποιό λοιπόν πολιτικό πολιτισμό φέρει ο Κος Ζαγοράκης και γιατι με τρόπο εμφατικό δεν καταγράφεται;<

    α) Κάτι μπορεί να γράφεται εμφατικά, αλλά όχι να μην γράφεται. Η έμφαση συντάσσεται πάντα με θετικό νόημα. Δεν μπορείς, π.χ., να αρνείσαι εμφατικά.

    β) Κανείς δεν αρνείται ότι μπορεί ένας αθλητής να έχει παιδεία, αλλά δεν νομίζω ότι ο Ζαγοράκης ψηφίστηκε για την παιδεία του (ποια είναι άραγε;), ή ότι το κόμμα το έβαλε υποψήφιο γι αυτή, ούτε για τον ... πολιτικό πολιτισμό του (κι εδώ χρειάζεται κάποια διευκρίνιση). Αν κάνω λάθος, ευχαρίστως να με διορθώσεις.

    >Τέλος κάτι ακόμα απο πότε η επιστημονική εξιδίκευση αναγάγεται στο απόλυτο εφόδιο για πολιτική σταδιοδρομία και για εκπροσώπηση σε τέτοιο επίπεδο;<

    Δεν νομίζω ότι η επιστημονική εξειδίκευση ανάγεται (ενεστώτας, οριστική), ή ανήχθη ποτέ "στο απόλυτο εφόδιο για πολιτική σταδιοδρομία και για εκπροσώπηση σε τέτοιο επίπεδο", όπως ούτε και το ποδόσφαιρο. Απλώς το δεύτερο φαίνεται να γυαλίζει στον Έλληνα ψηφοφόρο περισσότερο από το πρώτο, γι αυτό και προτιμήθηκε ο Ζαγοράκης. Αυτό είναι και το νόημα του άρθρου.

    >Οι λογικές αυτές λοιπόν είανι παρωχημένες αλλα απολύτως συνηθισμένες για το Ελληνικό γίγνεσθαι<

    Δεν βγάζω νόημα. Τι θέλεις να πεις;

    Και για τα υπόλοιπα πρέπει να μυρίζομαι τα νύχια μου. Γράψε, βρε αδελφέ, ό,τι θέλεις να γράψεις απλά και καθαρά, ώστε να καταλαβαίνεις και ο ίδιος το γράφεις και άσε τους γρίφους και τα μαντεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά τώρα να μιλάμε και λίγο σοβαρά, γιατί οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο Γλέζος είναι ανάμεσα στους λίγους, που δικαίως εκλεχθείσαν.

    Οι της Νέας Δημοκρατίας, της elias/ΠΑΣΟΚ, είναι εντελώς αστείοι ενώ και οι καθηγητάδες του Σύρριζα από νομική καλοί μπορεί να είναι, αλλα δεν ξέρω αν σκαμπάζουν από οτιδήποτε άλλο, ειδικά μάλιστα με τις πιο πρόσφατες δηλώσεις τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό αποτελεί ένα ακόμα αδιάσειστο στοιχείο ότι για την κατάντια της Ελλάδας φταίνε οι ψηφοφόροι δηλαδή η πλειοψηφία των Ελλήνων που ψηφίζει απίστευτους τυπους να μας κυβερνούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλα, ο Ζαγορακης μυαλο πολυ δεν διαθετει, η κυρια ομως που εχει μορφωση και μυαλο δεν βλεπει τι κανει στη χωρα ο θιασος ποικιλης υλης της συγκυβερνησης ΠΑΣΟΚ ΝΔ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βασική αρχή δεν σχολιάζεις σχόλιο. Διατυπώνεις τις απόψεις σου επι του άρθρου ώστε όποιος διαβάσει να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή εικόνα επι του θέματος.

    Να θυμάσαι δε πως ο σχολιασμός αποτελεί την αποκωδικοποίηση του σφυγμού της κοινωνίας και είναι μια παράμετρος κομβικής σημασίας

    Κατά συνέπεια ότι κατάλαβες κατάλαβες, για ότι δεν κατάλαβες θεωρώ την βοήθεια μου περιττή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. >Βασική αρχή δεν σχολιάζεις σχόλιο<

    Από πότε; Πάντα γινόταν (και) διάλογος εδώ μέσα, εκτός απ' όταν είχες την δυνατότητα να κόβεις τα "άβολα" σχόλια, πράγμα που δεν έχεις τώρα.

    Το σχόλιό μου για το άρθρο το έγραψα, εκτός κι αν δεν το είδες.

    Οι υπόλοιπες "λόγιες" (sic) αρλούμπες, ότι ούτε το άρθρο κατάλαβες, ούτε τι γράφεις καταλαβαίνεις.

    Με επιβεβαίωσες πλήρως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. παρέλειψα μία λέξη:

    "Οι υπόλοιπες "λόγιες" (sic) αρλούμπες, αποδεικνύουν ότι ούτε το άρθρο κατάλαβες, ούτε τι γράφεις καταλαβαίνεις."

    Συγγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σοβαρότερα με καλούν πέρα απο τις δικές σου ανάγκες.Ολως τυχαίως δε ποτέ δεν ασχολήθηκα μαζί σου σε πρώτο χρόνο αυτό θα έπρεπε να σε βάνει σε σκέψεις. Ξανακοίταξε λοιπόν το πνευματικό σου οπλοστάσιο μην τους διαψεύδεις τόσο οικτρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. όμφακες εισίν ...

    βγάλε την κουκούλα, κάνει ζέστη :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εσυ θα τις χρειαστείς ως προστατευόμενος και ευνοούμενος. Εσυ θα τις χρειαστείς που άλλα είπες και άλλα πράττεις.Η Συνέπεια και η συνέχεια δεν σε συνόδεψε ποτέ, η Ηθική σου ανύπαρκτη. Αν βρείς το παραμικρό μεπτό όπως εκείνο με τα tourkikanea που αποτελεσε τον απόλυτο κόλαφο τα ξαναλέμε.Είσαι πολύ καλός ως οσφυοκάπτης και σφουγγοκωλάριος και ιδιαίτερα χρήσιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχεις πέσει σε απόλυτο παραλήρημα. Βγάζεις αφρούς... Κάνει τόση ζέστη κι εσύ εξακολουθείς να φοράς κουκούλα

    Ποιος σού φταίει, εγώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είδες πόσο πιο καλά αισθάνεσαι τώρα, που άκουσες την συμβουλή μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.