3/6/14

Συρία: Ξεκίνησαν οι προεδρικές εκλογές

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Συρίας REUTERS/KHALED AL-HARIRI
Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 19.00 τοπική ώρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 15 εκατ. ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες.
Η ψηφοφορία διεξάγεται μόνο στις περιοχές όπου τον έλεγχο εξακολουθούν να έχουν οι δυνάμεις της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ στις περιοχές τις οποίες έχουν καταλάβει αντάρτες δεν θα υπάρχουν εκλογικά κέντρα.
Η συριακή αντιπολίτευση και δυτικές χώρες, καταγγέλλουν πως πρόκειται για «παρωδία δημοκρατικής εκλογής» σε μια αφανισμένη από τον τριετή πόλεμο χώρα.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

1 σχόλιο:

  1. Με μεγάλο ενδιαφέρον θα πρέπει να αναμένουμε την στάση των Κούρδων στο Δυτικό Κουρδιστάν εν μέσω της σφοδρής αντιπαλότητας με την ακραία ισλαμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας (ISIS), της εσωτερικής κουρδικής αντιπαλότητας, των αυξανόμενων εντάσεων με την Κουρδική Περιφερειακή Διοίκηση του Νοτίου Κουρδιστάν και της ταυτόχρονης προσπάθειας τους για την διατήρηση της αυτονομίας του Δυτικού Κουρδιστάν σε σχέση με το καθεστώς Ασαντ.

    Οι Κουρδικοί θύλακες παραμένουν διασπασμένοι ενω συνεχίζεται η πολιορκία του βασικού τους θύλακα (Kobane-Afrin) απο τους ακραίους ισλαμιστές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.