25/6/14

Η «Ελλάδα που δεν παράγει» και οι εξαγγελίες Σαμαρά

του Κώστα Μελά*
Ζωτικής σημασίας η ανίχνευση των πραγματικών παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας. Οι φόβοι ότι η κρίση δεν θα ξεπεραστεί και οι αναπτυξιακές "μικροπαρενθέσεις". Γιατί ο τουρισμός δεν πρέπει να αναδειχθεί σε... βαριά βιομηχανία. 
Γράφει ο Κ. Μελάς
Μετά την «δημοσιονομική προσαρμογή», και την φαντασμαγορική έξοδο στις αγορές νομίζω ότι ήρθε η ώρα να συζητήσουμε σοβαρά για το μοναδικό ζήτημα το οποίο ήδη θα έπρεπε συνεχώς να συζητούμε.
Η αποσαφήνιση της σημερινής παραγωγικής μας πραγματικότητας σε σχέση με την διεθνή, συνιστά την ελάχιστη αναγκαία προϋπόθεση ευαισθητοποίησης της κοινωνίας μας, προκειμένου να συσταθούν, τόσο ένα νέο συλλογικό όραμα-αίτημα ικανό να εμπνεύσει, όσο και ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, ικανό να στηρίξει, πέρα από διαχωριστικές γραμμές ενός αποτυχημένου πολιτικού παρελθόντος ,πρωτίστως, την ενδογενή ανοικοδόμηση της χώρας.
Η ανίχνευση του υφιστάμενου παραγωγικού ιστού, κατ' αρχάς, αποτελεί τον μοναδικό τρόπο περιγραφής της σημερινής παραγωγικής πραγματικότητας και κατά συνέπεια τη βάση για μια πραγματιστική συζήτηση των δυνατοτήτων για τη διατήρησή της αλλά και την επέκτασή της. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα αποσαφηνιστεί η «πραγματική» πραγματικότητα, και όχι αυτή που παρουσιάζεται μόνο μέσα από τους χρηματιστηριακούς δείκτες, δίνοντας συγχρόνως τη δυνατότητα να καταρριφθούν οι μονοδιάστατες ερμηνείες της βαθιάς κρίσης που μαστίζει την χώρα.
Για περισσότερα Euro2Day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.