30/3/10

Με μετάλλιο ανδρείας σε διαθεσιμότητα

Του Κώστα Σαρρηκώστα
Κάποιοι νεοέλληνες, προοδευτικοί κατά τα άλλα, καραδοκούν τελικά να δουν επί ξύλου κρεμάμενους όσους Ελληνες σε καθημερινή βάση «μάχονται» για την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας μας.

Ξεχνώντας την πρόσφατη ιστορία τους, οι ίδιοι αυτοί νεοέλληνες με την πρώτη ευκαιρία δεν διστάζουν να λιθοβολήσουν ακόμη και τους πλέον μάχιμους υπερασπιστές της πατρίδας τους. Δεν σταματούν όμως εκεί. Σταυρώνουν αξιωματικούς και μια ολόκληρη ομάδα, η οποία στέκεται άγρυπνος φρουρός, σε Ιόνιο και Αιγαίο, ώστε όλοι εμείς να κάνουμε τις κοινωνικές και επαγγελματικές μας… φιγούρες.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που προτάσσουν ως καθήκον και ως συνείδηση την ασφάλεια της χώρας πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον -πράγμα σπάνιο για την κοινωνία μας- και πολεμούν με κίνδυνο ακόμη και τη ζωής τους;

Ο λόγος για τους καταδρομείς του Λιμενικού Σώματος και ειδικότερα τα μέλη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Ένα άξιο μέλος αυτής της μονάδας, το οποίο μάλιστα έχει παρασημοφορηθεί, είναι και ο Ανθυποπλοίαρχος που μόλις πρόσφατα τέθηκε σε διαθεσιμότητα με αφορμή τα όσα ατυχή έγιναν αλλά και επακολούθησαν της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας.
Ο συγκεκριμένος αξιωματικός και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ετών του «ΑΤ», είναι ένα από τα καλύτερα στελέχη που διαθέτει το Λιμενικό και ο ελληνικός στρατός. Μεταξύ άλλων έχει:

• Λάβει μετάλλιο ανδρείας μετά την επιτυχή επιχείρηση στην οποία ηγείτο τον Ιούλιο του 2000, όταν ένας πάνοπλος Τσέχος κακοποιός κατέλαβε ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν 5 Ελβετοί και ένας Έλληνας.

• «Οργώσει» με τους άξιους συναδέλφους του, το Ιόνιο και το Αιγαίο συλλαμβάνοντας εμπόρους ναρκωτικών και διασώζοντας εκατοντάδες λαθρομετανάστες.

• Βρεθεί στην «πρώτη γραμμή» το βράδυ των Ιμίων, πραγματοποιώντας περιπολίες σε απόσταση 50 μέτρων από την βραχονησίδα.

• Παλέψει για τη διάσωση επιβατών του «Σάμινα» και ναυτικών του «Δύστος».

• Ήταν στην ίδια επιχείρηση -Μεγάλη Τετάρτη του 1996- ανοιχτά του Κόλπου της Παναγιάς, στη Θεσπρωτία, όταν Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών, που επέβαιναν σε φουσκωτό, άνοιξαν πυρ στο ελληνικό σκάφος με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 25χρονος Λιμενικός Μαρίνος Ζαμπάτης.

Οι επιχειρήσεις στις οποίες τόσο ο συγκεκριμένος αξιωματικός όσο και οι συνάδελφοί του έπαιξαν τη ζωή τους κορώνα γράμματα είναι εκατοντάδες. Και το πράττουν δίχως ανταλλάγματα και μίζες, αλλά με μοναδικό τους στόχο την ασφάλεια και τη διατήρηση της ακεραιότητας της χώρας…

Αυτοί είναι οι καθημερινοί μας ήρωες, που αθόρυβα, νύχτα και μέρα, μάχονται για την πατρίδα. Και αν κάποιος πιστεύει ότι δεν είναι έτσι, τότε «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω".

http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=10122




http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

26 σχόλια:

  1. «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω"

    Συμφωνώ.

    Ειδικά για αυτούς τους ηγέτες αυτής της χώρας (τους μοναδικούς στο -πολιτισμένο- κόσμο!) που φέρονται (και άγονται) ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ απέναντι στους ίδιους τους τους πολίτες. Θεός ξέρει τι έχουμε τραβήξει και τι τραβάμε απο αυτούς του κυρίους.
    Τα μόνα "μετάλλια" τους είναι ένα πτυχίο (άντε απο το Χάρβαρντ)και άντε και καμιά ντοκτορά.
    Και τέτοια περιστατικά το μοναδικό "δημοκρατικό" τους άλλοθι.Όπως κάποιων ντεμέκ αριστερών που "ψηλώνουν" όταν ακούνε ή μιλάνε για τη χούντα.
    Σαφώς και υπάρχουν εξέρετοι Αλβάνοι στη πανέμορφη χὠρα σας (εμένα με ξαπόστειλαν, γι'αυτο "χώρα σας")που όλοι τη θέλουν. Μήπως μίλησαν γι'αυτούς;
    Έκαστος στο είδος του. Και στην ειδικότητα του. Και στο χρέος του.
    Αν δεν είσαι στρατιωτικός δεν μπορείς να καταλάβεις και τη ψυχολογία του στρατιωτικού-στρατιώτη. Λες και ο στρατιωτικός είναι φασίστας απο τη φύση του. Το αντίθετο θα έλεγα. Ανάλογα και ποιο κύριο υπηρετεί καθένας. Η βαθύτερη ψυχολογία βρίσκεται στο οτι κατηγωρόντας εγώ κάποιον στρατιωτικό για φασίστα ,ουσιαστικά αποποιούμαι (βρίσκω άλλο ένα άλλοθι) απέναντι στο χρέος μου να υπηρετήσω θητεία και μάλιστα να την υπηρετήσω σωστά. Με ότι αυτό συνεπάγεται όπως επιπτώσεις στη καρριέρα, ενδεχομένως εξευτελισμό και βέβαια να υπηρετήσω το θέλημα κάποιου αλλού. Μα εκεί βρίσκεται και το νόημα του στρατού. Να κόψω κάτι απο εμένά για χάριν κάποιου άλλου, για χάρην της πατρίδας για χάρην κάποιου ιδανικού. Αντ άυτού κατηγορώ τη πατρίδα και τα ιδανικά για να βρίσκω άλλοθι για το κοντό μου (πνευματικό) ανάστημα. Χώρια βέβαια το ότι ζηλοφθονω και τον παρασημοφορημένο για την ανδρεία του.

    Πάντα κοιτάμε το κοντόφθαλμο και νάνο εαυτο μας και ποτέ δεν προσπαθούμε να έρθουμε στη θέση του άλλου.

    Κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

    Αν σκοτωναν όμως (μη γέννητο) κάποιο δικό μας ,αγαπημένο μας πρόσωπο ή άφηναν ανάπηρους εμάς τους ίδιους , τι θα κάναμε; θα παραμέναμε ήρεμοι και "δημοκρατικοί"; πάντα κάνω αυτή τη ερώτηση στον εαυτό μου. άλλο να βλέπεις ή να ακούς για κάποιο μαρτύριο και άλλο να το υφίστασαι ο ίδιος.

    Μακάρι βέβαια τα μνημόσυνα να γίνονται όπως έκανε ο Κολοκοτρώνης στο δολοφόνο του αδερφού του, που του έκανε τραπέζι (ωσάν σε άλλο Μυστικό Δείπνο) και του έδωσε και δουλειά να μη πεθάνει απο τη πείνα.

    Για να δούμε, "δημοκρατικοί", για να δούμε.
    Μακάρι να έρθει η ειρήνη στη γη και να μη γίνονται πόλεμοι, ούτε να υπάρχει μαφία, ούτε να υπάρχει πείνα, έγκλημα κ.λπ. για να μη χρειάζονται να υπάρχουν και φρουροί και να μη κάνουν χρήση όπλων. Μακάρι και να μην υπήρχαν και βακτήρια, να μην αρρωσταίναμε.
    Και βέβαια μετά θα το πέζαμε σίγουρα θεοί.

    Θανάσης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά η κυβέρνηση των κομμουνιστοφασιστών και ανθελλήνων πασόκων εγινε αιτία να γνωρίσουμε έναν Ήρωα, τον ανθυποπλοίαρχο. Ουδέν κακόν αμιγές καλού αφ' ενός μεν και σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν αφ' εταίρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και κάτι ακόμα.
    Αντιγράφω (το γνήσιο είναι στη πολιτισμένη γλώσσα του πολυτονικού):

    "Η λιποψυχία είναι η αυτοκτονια της ψυχής γιατί όταν ο άνθρωπος κατέχεται απ΄ αυτή είναι εντελώς ανίκανος να δει το φως και να το επιθυμήσει.
    Πνεύμα φιλαρχίας! Φαίνεται παράξενο πως η αργία και η λιποψυχία είναι ακριβώς εκείνα που γεμίζουν τη ζωή μας με το πόθο της φιλαρχίας. Μολύνοντας όλη μας τη τοποθέτηση απέναντι στη ζωή, κάνοντας την άδεια και χωρίς νόημα, μας σπρώχνουν να αναζητήσουμε αντιστάθμισμα σε μια ριζικά λανθασμένη στάση απέναντι στα άλλα πρόσωπα. Αν η ζωή μου δεν είναι προσανατολισμένη προς το Θεό, αν δεν σκοπεύει σε αιώνιες αξίες, αναπόφευκτα θα γίνει εγωϊστική και εγωκενρική, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι γίνονται τα μέσα για τη δική μου αυτοικανοποίηση. Αν ο Θεός δεν είναι ο "Κύριος και Δεσπότης της ζωής μου", τότε το εγώ μου γίνεται ο κύριος και δεσπότης μου, γίνεται το απόλυτο κέντρο του κόσμου μου και αρχίζω να εκτιμώ καθετί με βάση τις δικές μου ανάγκες, τις δικές μου ιδέες, τις δικές μου επιθυμίες και τις δικές μου κρίσεις. Έτσι η επιθυμία της φιλαρχίας γίνεται η βασική μου αμαρτία στις σχέσεις με τις άλλες υπάρξεις, γίνεται μια αναζήτηση υποταγής τους σε μένα. Δεν είναι πάντοτε απαραίτητο να εκφράζεται η φιλαρχία μου σαν έντονη ανάγκη να διατάζω και να κηδεμονεύω τους "άλλους". Μπορεί επίσης να εκφράζεται και σαν αδιαφορία, περιφρόνηση, έλλειψη ενδιαφέροντος, φροντίδας και σεβασμού. Και είναι ακριβώς η "αργία", μαζί με τη "λιποψυχία" που απευθύνονται αυτή τη φορά προς τους άλλους` έτσι συμπληρώνεται η πνευματική αυτοκτονία με τη πνευματική δολοφονία".

    Από το βιβλίο του πατρός Αλεξάνδρου
    Σμέμαν, "ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ, Πορεία προς το Πάσχα", σελ. 41 (κεφ. 2:Ανάλυση πάνω στη Προσευχή του Αγ. Εφραίμ του Σύρου -"Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα ...."), Εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ.

    Μήπως απο εκεἰ ξεκινάει η κουκούλα;
    Μήπως απο εκεί ξεκινάει η αντίδραση, τα ναρκωτικά, το έγκλημα,η τρομοκρατία, η άρνηση στράτευσης, η λιποταξία, η τυραννία κ.λπ.;

    Τον Νυμφίο αδελφοί αγαπήσουμε.

    Θανάσης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Joseph P. Goebbels ή αλλιως το ονομα του ναζιστη υπουργου Προπαγανδας Γκαιμπελς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. AUTOI HMASTE KYRIOI.....AUTA MAS AKSIZOUN..... GIA AUTO DEN PROKEITAI NA PAME MPROSTA POTE... LOIGOI AKSIZOUN SE AUTHN THN XWRA KAI AUTO POU PROSPATHOUME NA KANOUME EINAI NA TOUS TRABIKSOUME POIO KATW APO EMAS....ALLA EUTUXWS THN ISTORIA TOU O KATHENAS TIN GRAFEI MONOS TOU....

    PAROLA AUTA EXOUME AUTO POU MAS AKSIZEI ....AS DEXTHOUME ADIAMARTIRITA OLOUS AUTOUS POU ALIXTOUN SAN TA SKULIA .... NA DOUME OMWS TIN KRISIMI WRA POIOS THA TREKSEI.... AUTOS POU PINEI TA POTAKIA TOU STA EKSARXIA H O PATRIWTIS ELLINAS POU TWRA OLOI TON KATADIKAZOUN?

    ABERDONIAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η ελλαδιστανική κυβέρνηση Jeffrey Mineiko and Cryptojewish friends ήρθε για να αποδομήσει την Ελλάδα και συνεχίζει ακάθεκτη.
    Κάτι άντρες σαν τον ΟΥΚα που τέθηκε σε διαθεσιμότητα μπορεί και να έπιαναν κανέναν λαθρέμπορο ηρωίνης από τη Τουρκία, μπορεί να εντόπιζαν κανένα τουρκικό δουλεμπορικό, μπορεί να παρέλαυναν σε κανένα νησί του Αιγαίου και οι νησιώτες να αισθάνονταν ασφαλείς. Για όλα αυτά η κυβέρνηση Mineiko and Cryptojewish friends δεν τον θέλει στο λιμενικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άψογος ο κ. Κώστας Σαρρηκώστας!

    Ο ισλαμοφασισμός εισχωρεί ακάθεκτος στην Ευρώπη, καθώς συμμάχους του βρίσκει κάποιους politically correct (PC) προοδευτικούς. Η PC προοδευτικότητα αυτή οδηγεί σε έναν τραχύ μεσαίωνα. Η ταλιμπανοποίηση των Βαλκανίων από την Μουτζαχεντίν συνεχίζει ακάθεκτη, κατά το Διεθνούς Κέντρου Ερευνών για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (ICT).

    Άρα το ό,τι ο Ανθυποπλοίαρχος πρόσφατα τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με αφορμή τα όσα έγιναν και επακολούθησαν της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας, δείχνει πως η πολυαρχία πίσω από την κομματοκρατία των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα είναι σύμμαχος της τρομοκρατίας ή είναι η ίδια η τρομοκρατία.

    Που είναι η Εκκλησία του Δήμου Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών? Πότε επί τέλους θα ξαναέχουμε στην Ελλάδα πολίτες αντί γιά μαύρα-πρόβατα υπηκόους? Πότε θεέ της Ελλάδος, πότε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ο ανθυπολοχαγός δεν είναι ασφαλώς ο μόνος που έχει τη συγκεκριμένη αξιέπαινη δράση. Και άλλοι συνάδελφοί του κάνουν τα ίδια. Συμφωνούν με το συγκεκριμένο γεγονός;
    Ο ανθυπολοχαγός πήρε από μόνος του τηνπρωτοβουλία ναδώσει τησχετική εντόλή ή είχε διαταγές, ή έστω τη σιωπηρή ανοχή;
    Επιτρέπεται ένας κατώτερος αξιωματικός να παίρνει τέτοιες, πολιτικού χαρακτήρα, πρωτοβουλίες ή δεν καταλαβαίνει ότι είναι πολιτική πρωτοβουλία και όχι στρατιωτική; Δεχόμαστε ότι την πολιτική καθορίζει η κυβέρνηση και ότι η κυβέρνηση πέφτει με εκλογές (και όχι με ΄τέτοιες πρωτοβουλίες), ανεβαίνει μεεκλογές και αντιμετωπίζεται από το λαό και όχι από τον ανθυπολοχαγό;
    Δεν μπαίνω στην ουσία του Μεταναστευτικού, μεγάλη κουβέντα.
    Αλλά σοβαρά πιστεύει κανείς ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί με τέτοιες πρωτοβουλίες; ΟΙ τσαμπουκάδες και η παληκαριά δενείναι το ίδιο πράγμα. Ας σοβαρευτούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο επικεφαλής του αγήματος, ανθυποπλοίαρχος τον βαθμό, φέρεται να ήταν παρών στο επεισόδιο της Μεγάλης Παρασκευής 26 Απριλίου 1997 ανοιχτά της Κέρκυρας, όταν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών σε καταδίωξη σκάφους, όπου επέβαιναν μέλη της αλβανικής μαφίας, έχασε τη ζωή του ο λιμενοφύλακας Μαρίνος Ζαμπάτης.

    Συζητάμε για 13 χρόνια πρίν.

    Ερώτηση γιατί εφέτος η ενέργεια αυτή;

    Για να ξετυλίξουμε το κουβάρι και να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΠΕΛΑΣΗ ΗΡΩΩΝ (από τους ηρωικούς τσολιάδες στα ηρωικά βατράχια)

    «Ο Χέγκελ κάνει κάπου την παρατήρηση ότι όλα τα μεγάλα κοσμοϊστορικά γεγονότα και πρόσωπα παρουσιάζονται σα να λέμε δυό φορές. Ξέχασε όμως να προσθέσει τη μια φορά σαν τραγωδία την άλλη σαν φάρσα». (Κ. Μαρξ, 18η Μπρυμαιρ)
    Η ιστορία της χώρας μας αποτελεί ένα πεδίο επέλασης ηρώων. Οι ήρωες είναι περισσότεροι και από τις πέτρες των βουνών της πατρίδας μας. Ενσαρκώνουν τα συλλογικά απωθημένα της φυλής. Οτιδήποτε δεν είμαστε ικανοί να πετύχουμε σαν λαός τα αναθέτουμε στους ήρωες. Από τη μυθολογία ακόμη: Ο Θησέας και ο Ηρακλής, οι σούπερμαν-ήρωες της εποχής βοηθούσαν πάντα τους Έλληνες στα δύσκολά, από το Μινώταυρο ως την Λερναία Ύδρα, ανελάμβαναν εργολαβικά τη σωτηρία του λαού .
    Στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία επίσης, υπάρχει πληθώρα ηρώων. Όλων των ειδών και όλων των ειδικοτήτων. Τοπικής ή παγκόσμιας εμβέλειας. Από τον Τσε στον Νικοπολίδη … Ήρωες διαχρονικοί, συνήθως στυλοβάτες της πίστης, της πατρίδας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ελευθερίας, ανεξίτηλα παραδείγματα προς μίμηση για τη νεολαία. Είτε από τα σπλάχνα του λαού εξερχόμενοι, είτε «άνωθεν», από τους θεσμούς της εξουσίας εκπορευόμενοι. Ηρωικές μορφές κυριαρχούν παντού: Στο χώρο του κράτους, του παρακράτους, της παρανομίας, της αναρχίας, της τρομοκρατίας, των τηλεπαραθύρων, του θεάματος, του ποδοσφαίρου, της εκκλησίας, των τεχνών, του αθλητισμού, της διανόησης. Οι νεοέλληνες τους λατρεύουν με θρησκευτική κατάνυξη αλλά συγχρόνως αναμένουν από αυτούς εθνικούς, ποδοσφαιρικούς, πολιτιστικούς και γενικότερα κάθε λογής άθλους.
    Άλλες φορές, οι ήρωες είναι εφήμεροι, αναλώσιμοι, μιας χρήσεως ή με ημερομηνία λήξης που μετά την προσφορά τους γίνονται απόβλητοι, αποκαθηλώνονται και οδηγούνται στον καιάδα της ιστορίας. Από εθνικοί ηγέτες εκπίπτουν σε δικτάτορες, από ηρωικοί πολέμαρχοι σε δωσίλογους. Από δοξασμένοι ολυμπιονίκες σε ντοπαρισμένους απατεώνες. Από λαϊκοί αγωνιστές μεταβάλλονται σε εξωνημένους προδότες από εθνάρχες σε δημαγωγούς από προφήτες σε τσαρλατάνους.
    Σαν λαός έχουμε ανάγκη από ήρωες. Είναι ίσως το υποκατάστατο της κοινωνικής μας ανεπάρκειας για συνειδητή συλλογική δράση. Της αδυναμίας του λαού μας να αποφασίσει για την τύχη του. Της πολιτικής ανωριμότητας και της ιδεολογικής μας ρηχότητας. Η γνώση της ιστορίας μας, η επιβεβλημένη προβολή προσώπων και πατριωτικών πράξεων αυτοθυσίας, συγχέεται με την υπερβολή, την ευτέλεια, την ιδιοτέλεια, τη σκοπιμότητα και την απαξίωση. Γι αυτό στις μέρες μας, ακόμη και η κατασκευή ηρώων είναι θεμιτή. «Αν δεν υπήρχε ο Γ. Παπανδρέου έπρεπε να τον δημιουργήσουμε» αναφώνησε δημοσιογράφος κρατικού καναλιού συγκινημένος από την ηρωική δράση του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της κρίσης.
    Λέγεται, ότι όταν ο Γαλιλαίος εξερχόμενος από την Ιερά Εξέταση, εξήγησε στον βοηθό του Αντρέα τα τεκταινόμενα και την απάρνηση της θεωρίας του, αυτός περίλυπος είπε: «Αλίμονο στους λαούς που δεν έχουν ήρωες» και ο μεγάλος αστρονόμος και φιλόσοφος του απάντησε: « Αλίμονο στους λαούς που έχουν ανάγκη από ήρωες».
    Υ.Γ. Στο κάτω κάτω όπως έλεγε ο αξέχαστος Αλέκος Σακελάριος, η πατρίδα δε χρωστάει τίποτα σε κανένα και η οποιαδήποτε προσφορά προς αυτήν, είναι απλώς το καθήκον μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 31 Μαρτίου 2010 1:39 π.μ.

    Γιατί το έγραψες αυτό; Πού κολλά; Εννοείς την προβοκάτσια; Όχι, φίλε, ο Goebbels ήξερε να στήνει προβοκάτσιες πιστευτές και όχι σχολικά σκετς.

    @ 8:24 π.μ.

    "Συγγνώμη που δεν είχα χρόνο να γράψω λιγότερα", έγραψε σαν ΥΓ στην μακροσκελή επιστολή που έστειλε σε κάποιον ο Βολταίρος.

    Κάνε έναν κόπο και κάνε μου "λιανά" τα παραπάνω, διότι από την πολυλογία δεν κατάλαβα τελικά τι θέλεις να πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ὁ ρόλος τῆς Ἐλευθεροτυπίας δὲν μοῦ
    ἀρέσει καθόλου. Κάποτε ἥμουν ἀναγνώστης καὶ τὴν ἔκοψα νὰ τὴν αγοράζω λόγω τοῦ ἔνθετου ἰοῦ τῆς Κυριακῆς.
    Ἀπὸ ὅτι φαίνεται τὴν ἴδια ἐθνοαποδομιστικὴ γραμμὴ ἀκολουθεῖ.
    Αὐτὸς εἶναι ὁ μοντερνισμὸς καὶ ὁ μεταμοντερνισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και ο Παλαιοκώστας μοίραζε λεφτά σε φτωχό και εξαθλιωμένο κόσμο κι έπαιζε την ζωή του κορώνα γράμματα..
    Τί λέτε;; Να τον αφήσουμε ελεύθερο να συνεχίσει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Περί Ηρώων και προς κάθε ανόητο και αφελή κουλτουριάρη,
    Το όνομα αλλά και το νόημα της λέξεως ήρωας είναι καθαρά Ελληνικό και όταν αναφερόμαστε σε αυτό,θα πρέπει να ήμαστε πλήρως ενήμεροι....
    Ο Ήρωας είναι αυτός που υποφέρει-θυσιάζεται-πεθαίνει αυτοβούλως και ενσυνειδήτως για τους άλλους, για την υπόλοιπη κοινωνία, και υπομένοντας τις συνέπειες, συν τοις άλλοις δίνοντας και το καλό παράδειγμα.
    Λέγοντας καλό παράδειγμα θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν είναι η πρωτεύουσα σημασία της έννοιας Ήρωας, αλλά ούτε καν η δευτερεύουσα, μιας και έχει πέσει θύμα παρερμηνείας ανά τους αιώνες.
    Το καλό παράδειγμα δεν είναι αυτοσκοπός, η θυσία εξάλλου δεν έχει αντίτιμο (για τους πραγματικούς ήρωες) ούτε και αντάλλαγμα ( παράδεισοι-πιλάφια-παρθένες κλπ κλπ).
    Το να γεννά μία κοινωνία Ήρωες, είναι ένδειξη τρομακτικής υγείας (κοινωνικής) αλλά και γενικότερης ορθής λειτουργίας.
    Όπως πράττουν οι γονείς για το μέλλον των παιδιών τους, όντας έτοιμοι να θυσιαστούν για αυτά αν χρειαστεί (τουλάχιστον η συντριπτική πλειονότητα εξ αυτών) δίνοντας προτεραιότητα στο μέλλον αντί του παρόντος, έτσι και οι Ήρωες αναγνωρίζοντας σαν οικογένεια τους την κοινωνία αυτοβούλως θυσιάζονται για το μέλλον της, για την συνέχεια της....
    Η Ελληνική Ιστορία, μακράν η ιερότερη και πιο συγκινητική των υπολοίπων...(και σε όποιον αρέσει), έχει μακρά παράδοση δημιουργίας Ηρώων, από τον Μυθολογία μας μέχρι και την πραγματική ιστορία μας.
    Ήρωες δεν είναι οι παλικαράδες, ούτε αυτοί που σκοτώνουν μύριους (κατά την κουλτουριάρικη και απαράδεκτη έννοια), αλλά αυτοί που εκθέτουν τον εαυτό τους σε κάθε κίνδυνο (Ομηρικοί-Πραγματικοί) και στο τέλος θυσιάζονται υπομένοντας τις συνέπειες (Αχιλλέας-Λεωνίδας-Ανδρούτσος κλπ κλπ).
    Άρα το να γεννά μία κοινωνία Ήρωες είναι ένδειξη απαράμιλλης κοινωνικής υγείας...και όχι οτιδήποτε άλλο καταλογίζουν οι κουλτουριάρηδες.
    Το παράδειγμα με τον Γαλιλαίο είναι ελεεινό και τριςάθλιο διότι είναι αυτός που φοβήθηκε την ιερά εξέταση και αντί να βροντοφωνάξει την αλήθεια, την πούλησε στους παπάδες (ενώ χιλιάδες άλλοι Ευρωπαίοι καίονταν και κατακομματιάζονταν μόνο και μόνο επειδή είχαν το θάρρος να ασχοληθούν με την γνώση) και αλίμονο σε αυτόν που τον θεωρεί πρότυπο.
    Υπάρχει πλήθος επιστημόνων από την αρχαιότητα που μαρτύρησε για την αλήθεια και για αυτό που τέλος πάντων πρεσβεύει, (μου έρχεται στο μυαλό μου η Υπατία...) και δεν έχουμε ανάγκη τέτοιους διανοούμενους γιαλαντζί σαν τον Γαλιλαίο.....
    Ακούς εκεί "αλίμονο στην κοινωνία που έχει ανάγκη από Ήρωες" (όσα δεν φτάνει η Αλεπού...) !!!
    Αυτά, και λυπάμαι για αυτό που θα πω, αλλά ΣΥΜΜΟΡΦΏΣΟΥ με την ορθή ανάγνωση της Ιστορίας φίλε.
    Λογική και γνώση και αγαθή τύχη εύχομαι σε ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποιος θα το πίστευε ποτέ ότι θα φτάναμε σε τέτοια χάλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό που αδυνατούν να καταλάβουν οι διάφοροι 'κουλτουριάρηδες' είναι ότι οι πραγματικοί ήρωες δεν κατασκευάζονται (σε αντίθεση με τους ήρωες-μαϊμού του τύπου: "Αν δεν υπήρχε ο Γ. Παπανδρέου έπρεπε να τον δημιουργήσουμε" και που τελικά τον δημιούργησαν). Οι πραγματικοί ήρωες ξεπηδάνε από την αφάνεια ξαφνικά, όταν οι κατάλληλες συνθήκες το επιτρέψουν ή το απαιτήσουν. Στην καθημερινότητά τους, τους περισσότερους ούτε που τους πιάνει το μάτι σου.

    Η πραγματική έννοια του ήρωα δεν προβλέπεται σε 'κοινωνιολογικά μοντέλα' και στρατηγικούς προγραμματισμούς και βέβαια δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από αυτούς που αντιλαμβάνονται τα πράγματα αμιγώς 'τεχνοκρατικά'. Είναι υπερβατική έννοια και δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο όσων σκέφτονται 'ρεαλιστικά', 'υλιστικά', και πολιτικώς 'ορθά'. Όταν όμως έρθει η ώρα της υπέρβασης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν αμφισβητεί κανείς τον ηρωισμό αυτών των ανδρών. Τους είμαστε ευγνώμονες γι' όλα όσα προσφέρουν. Επίσης κατανοούμε πλήρως την οργή τους για την απώλεια συντρόφων τους στο πεδίο της μάχης, αλλά και αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα όποια συνθήματα ακούγονται μέσα στα στρατόπεδα κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης για την τόνωση του φρονήματος.
    Από την άλλη όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άνδρες αυτοί είναι στρατιώτες που έχουν δώσει όρκο να υπηρετούν την πατρίδα. Και εδώ θα πρέπει να μας απαντήσουν κι αυτοί και η ιεραρχία κατά πόσο ανόητες εκφράσεις σε μία επίσημη τελετή (παρέλαση εθνικής εορτής) εξυπηρετούν την πατρίδα;
    Να δεχτώ επίσης ότι οι πολιτικοί είναι πουλημένοι και εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα. Στρατός όμως με φαινόμενα βαρβαρότητας και απειθαρχίας, είναι στρατός που βρίσκεται σε παρακμή κι αυτό είναι πιο επικίνδυνο από έναν πουλημένο πολιτικό. Ο στρατός μας δεν πρέπει ποτέ να πέσει σε αυτό το ολέθριο σφάλμα, αλλά να περιφρουρεί πρώτος αυτός τις αρχές και τις παραδόσεις του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ναι Καυκασιε.Ηταν στοχος.Τον ειχαν στοχοποιησει οπως το Σαββα που εκανε και φυλακη (πριν λιγους μηνες).Και κατι μου λεει οτι ο Goebbels πρεπει να ηταν και εκδικητικος,περα του οτι δεν εφτιαγνε τσονταρισματα φιλε εκει ψηλα για μικρα παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. προς IQ πιγκουίνου,
    όλα τα θέματα του πολιτισμού από την τέχνη μέχρι οτιδήποτε έχουν συγκεκριμένη έννοια και όχι αφηρημένη(καθαρά κουλτουριάρικη επινόηση και αντίληψη που βολεύει στα πλαίσια του αποσυντονισμού των ανθρώπων και μετατροπή των σε μάζες)...
    Τίποτα δεν είναι σχετικό, αλλά πάντοτε συγκεκριμένο και γραμμένο να εξυπηρετεί πάντοτε κάτι ακόμα πιο συγκεκριμένο...
    Η έννοια του Ήρωα δημιουργήθηκε από τους Έλληνες, αλλά ποιους Έλληνες ;
    τον λαό ;
    προφανώς και όχι!
    Φυσικά και υπάρχουν παντού άνθρωποι που θυσιάζονται αλλά όχι όπως εδώ (Ελληνικός Πολιτισμός) με την δημιουργία τέτοιον στερεοτύπων.
    Η έννοια του Ήρωα δημιουργήθηκε πρωτίστως από την Ομηρική παιδεία (Ιερατικά ;) για να ωθεί τα Ελληνόπουλα να εκτιμούν το σύνολο από το άτομο και το μέλλον από το παρόν αλλά και την ψυχή τους από την ύλη...
    Κάθε ένας που μυούταν στον πολιτισμό μας, είχε και έχει πάντοτε μία άλλη κατανόηση του ήρωα, ξέχωρα από αυτήν των δυτικών η ανατολιστών (Ασιατών μαρτύρων....στο όνομα του θεού και του παραδείσου και τρέχα γύρευε).
    Αυτό δεν αποτελεί τεχνοκρατική αντίληψη κανενός θέματος!
    Είτε σ'αρέσει είτε όχι, είναι κάτι ξεκάθαρο, ο Έλλην Ήρως, θυσιάζεται χωρίς αντίτιμο για το καλό των υπολοίπων και του μέλλοντος υπομένοντας και κατανοώντας όλα τα βάρη που προκύπτουν από την δράση του.
    Από εκεί και πέρα, φυσικά και οι ήρωες κατασκευάζονται (αυτό λέγεται ΠΑΙΔΕΙΑ, και πάλι μία καθαρά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ) και φυσικά δεν είναι διαδικασία μαϊμού, αλλά πέρα για πέρα αφυπνιστική και καθαρτική διαδικασία (το να θυσιαστείς η έστω να διακινδυνεύσεις για τους άλλους )για οποιαδήποτε ψυχή αντιληφθεί την έννοια της.
    Όταν λέμε ότι οι ήρωες δεν προκύπτουν από καμία διαδικασία απλά απαξιώνουμε την έννοια της παιδείας, είναι σαν να λέμε ότι οι ήρωες είναι στα γονίδια και μόνο....όχι και τόσο σωστή αντίληψη. Ο Ελληνισμός λέγει ότι "ουδείς εκών κακός" και ωθεί κάθε έναν από τα μέλη του να αντιληφθούν και να προστατέψουν την αξία του συνόλου.
    Φυσικά και υπάρχουν κοινωνιολογικά μοντέλα, αυτό λέγεται Social engineering, στα κουλτουριαρίστικα, αλλά όπως όλα τα πράγματα έχει το ορθό (αρμόζων) και το μη ορθό (στην περίπτωση μας τα δυτικά-ασιατικά πρότυπα) μιας και αυτά έχουν σαν στόχο τον εξουσιασμό των ανθρώπων, ενώ ο Ελληνισμός την αφύπνιση τους.
    Δεν είναι υπερβατική έννοια, δεν χρειάζεται να πας στο Θιβέτ για να την σπουδάσεις, είναι κάτι το ενσυνείδητο, θυσιάζεσαι και αναλώνεσαι για το καλό των υπολοίπων.....Κατά την ταπεινή μου άποψη!
    Λογική, γνώση και αγαθή τύχη εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σε μια ευνομούμενη δυτικοευρωπαϊκή δημοκρατία οι πολίτες της οποίας διαβιούν εν ειρήνη, με γειτονικές χώρες το Λιχτενστάιν, την Ελβετία και το Πριγκηπάτο του Μονακό, τέτοια συνθήματα είναι πράγματι απαράδεκτα και η τιμωρία αναπόφευκτη. Σε μια χώρα όμως που βρίσκεται σε ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, όπως πολύ καλά γνωρίζουν όσοι υπηρετούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της και τα Σώματα Ασφαλείας, είναι επιτρεπτές κάποιες παρασπονδίες στην βάση της προπαγάνδας και του προληπτικού εκφοβισμού του εχθρού. Σιγά τα ωά, λοιπόν. Ειδικά όσον αφορά τους αλβανούς, που ακυρώνουν (!) επίσημες συμφωνίες για ΑΟΖ, έχουν σχεδόν εξοντώσει τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου φυσικά και οικονομικά και ζητούν και τα ρέστα με διεκδίκηση και της Νοτίας με τις πλάτες της Κατάρας της Ασίας, για να μην ξεκινήσουμε για το ποσοστό εξ' αυτών που διαπράττουν καθημερινώς εγκλήματα σε όλη την επικράτεια, το κοινό αίσθημα είναι μάλλον αρνητικό. Επίσημα, η Πολιτεία θα έπρεπε για τα μάτια του κόσμου να προβεί το πολύ - πολύ σε μια άνευ σημασίας επίπληξη και εκεί να σταματήσει το θέμα. Από ότι όμως παρατηρούμε, το ζητούμενο είναι το ξεδόντιασμα της Ελληνικής εμπροσθοφυλακής, τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων. Τώρα, όσον αφορά τους νομοταγείς αλλοδαπούς που θίχτηκαν, ας ξεκαθαρίσουν πρώτα τα του οίκου τους και ας δεχτούν ότι θα περάσει αναπόφευκτα καιρός έως ότου ελληνοποιηθούν πλήρως (οπότε και δεν θα υπάρχει προφανώς πρόβλημα για ρατσιστικά συνθήματα)._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σε μια ευνομούμενη δυτικοευρωπαϊκή δημοκρατία οι πολίτες της οποίας διαβιούν εν ειρήνη, με γειτονικές χώρες το Λιχτενστάιν, την Ελβετία και το Πριγκηπάτο του Μονακό, τέτοια συνθήματα είναι πράγματι απαράδεκτα και η τιμωρία αναπόφευκτη. Σε μια χώρα όμως που βρίσκεται σε ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, όπως πολύ καλά γνωρίζουν όσοι υπηρετούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της και τα Σώματα Ασφαλείας, είναι επιτρεπτές κάποιες παρασπονδίες στην βάση της προπαγάνδας και του προληπτικού εκφοβισμού του εχθρού. Σιγά τα ωά, λοιπόν. Ειδικά όσον αφορά τους αλβανούς, που ακυρώνουν (!) επίσημες συμφωνίες για ΑΟΖ, έχουν σχεδόν εξοντώσει τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου φυσικά και οικονομικά και ζητούν και τα ρέστα με διεκδίκηση και της Νοτίας με τις πλάτες της Κατάρας της Ασίας, για να μην ξεκινήσουμε για το ποσοστό εξ' αυτών που διαπράττουν καθημερινώς εγκλήματα σε όλη την επικράτεια, το κοινό αίσθημα είναι μάλλον αρνητικό. Επίσημα, η Πολιτεία θα έπρεπε για τα μάτια του κόσμου να προβεί το πολύ - πολύ σε μια άνευ σημασίας επίπληξη και εκεί να σταματήσει το θέμα. Από ότι όμως παρατηρούμε, το ζητούμενο είναι το ξεδόντιασμα της Ελληνικής εμπροσθοφυλακής, τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων. Τώρα, όσον αφορά τους νομοταγείς αλλοδαπούς που θίχτηκαν, ας ξεκαθαρίσουν πρώτα τα του οίκου τους και ας δεχτούν ότι θα περάσει αναπόφευκτα καιρός έως ότου ελληνοποιηθούν πλήρως (οπότε και δεν θα υπάρχει προφανώς πρόβλημα για ρατσιστικά συνθήματα)._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συγχαρητήρια στον αξιωματικό για τις επιτυχίες του και τα πιστεύω του ως Έλληνας. Είμαι μαζί του και τον ευχαριστώ από τα βάθυ της ψυχής μου ως Έλληνας που τα βράδια δεν κοιμάται και περιπολεί για να νιώθω εγώ κάπως ασφαλής στη χώρα μου.
    Πρέπει όμως όλοι μας να κατανοήσουμε κάτι πολύ απλό..η παρέλαση δεν είναι εκπαίδευση! Πότε θα το καταλάβουν όσοι σαν παπαγαλάκια φωνάζουν φανατισμένα ότι δεν έπρεπε να τιμωρηθούν οι συγκεκριμένοι ουκαδες τους λιμενικού? Ασφαλώς και πρέπει να τιμωρηθούν αλλά σε καμία περίπτωση να καθαιρεθούν.Μια αυστηρή τιμωρία αρκεί. Όχι να τους διώξουν απο το Λιμενικό. Από την τιμωρία δεν εξαιρείται ακόμα και αυτός που έχει πάρει μετάλλιο ανδρείας. Αν στο μέλλον(μετά το μετάλλιο) κάνει κάποια μ@@(όπως έκανε αυτός) πρέπει να τιμωρηθεί όπως ο κάθε στρατιωτικός. Η πειθαρχία είναι το παν σε ένα στράτευμα. Δεν έχεις δικαίωμα να παραβαίνεις εντολές και να φωνάζεις του κεφαλιού σου σε μια παρέλαση. Η παρέλαση στέλνει μηνύματα στο εξωτερικό. Πρέπει οι συμμετέχοντες να έχουν άψογο εντυπωσιακό σχηματισμό, συγχρονισμένο απόλυτα βήμα ,ένα χέρι να σηκώνεται ψηλά ταυτόχρονα, παγερό αποφασιστικό βλέμμα, σωστή στάση σώματος κτλ...σωστοί Έλληνες κομμάντο! Τα συνθήματα πρέπει να ναι συγκεκριμένα ανύψωσης ηθικού και όχι να μιλάνε για έντερα και φτυσίματα αίματος. Ένα σωρό ωραία συνθήματα υπάρχουν...ας λέγανε ένα στη μνήμη των ηρώων του 1821, ας λέγανε ένα για τη Μακεδονία κτλ. Τα φτυσίματα τι τα θέλανε? Η παρέλαση είναι γιορτή Ελευθερίας και όχι γιορτή μίσους βαρβάρων Ούνων.
    Τα μικρά παιδάκια(εγώ πήγα στη παρέλαση εδώ στη Θεσσαλονίκη το μικρό μου ξαδελφάκι 7 χρονών επειδή η θεία μου είχε δουλειά, τον πήγα εγώ να τον κάνω "τρελάρα" Έλληνα!) που παρακολουθούν με τη μικρή σημαία στο χέρι πρέπει να ακούν συνθήματα με περιεχόμενο όχι για φτυσίματα. Η παρέλαση είναι μάθημα, εκεί στα πεζοδρόμια με τη σημαία στο χέρι "γεννιούνται" οι αυριανοί κομμάντο.
    Έλληνας είσαι στη ψυχή, στη πολυμηχανία και στη παιδεία. Μέσα στο στρατόπεδο με κλειστές τις πόρτες είναι άλλο θέμα εκεί βγάζουμε τα αποθημένα μας με συνθήματα παντός είδους, ακονίζουμε μαχαίρια και ο εκπαδευτής σου βγάζει το λάδι για να είσαι πατριωτική, φονική πολεμική μηχανή. Ηρεμήστε λίγο μερικοί απο σας που φωνάζετε λες και είστε σε καφενείο. Το ότι κάποιοι εδώ μέσα υπηρέτησαν στα ΛΟΚ δεν τους κάνει αυτόματα να έχουν το αλάθητο του Πάπα. Δεν υπηρετήσατε μόνο εσείς στα ΛΟΚ..το μισό μου σόι έχει υπηρετήσει αλλά δεν κάνουν έτσι! Έλεος! Εκεί θέλω να πάω, προετοιμάζομαι για όταν υπηρετήσω τη θητεία μου που είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν Έλληνα αλλά όχι σε φωνές καφενείου. Εκπαίδευση, εκπαίδευση εκεί να σου βγει το λάδι, μέχρι αηδίας εκεί να μην σε αγγίζει ούτε πείνα, ούτε δίψα, ούτε ψυχολογικός πόλεμος αντιπάλου όυτε τίποτα! Κλειστές πόρτες, νεύρο και εκπαίδευση αααααααααα....έτσι φτιάχνεται ο σωστός Λοκατζής!

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΥΓ: Ζήτω το Έθνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμε 2:01 μμ, κατά βάση δεν διαφωνούμε. Όμως υπάρχει και αυτό που βγαίνει από μέσα μας, πολλές φορές ενστικτωδώς. Π.χ. κάποια μάνα θα θυσιαστεί αν χρειαστεί για το παιδί της ενώ κάποια άλλη όχι. Ακριβής ορισμός του ήρωα δεν υπάρχει. Είναι κάτι που "όταν το δεις το καταλαβαίνεις". Προσπάθησε να το προσεγγίσει ο Ηράκλειτος όταν το τοποθέτησε σαν μεσότητα μεταξύ ανθρώπινου και θείου, αλλά ας μην ανοίξουμε φιλοσοφική συζήτηση.
    Αντεύχομαι παρομοίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Κάνε έναν κόπο και κάνε μου "λιανά" τα παραπάνω, διότι από την πολυλογία δεν κατάλαβα τελικά τι θέλεις να πεις".

    31 Μαρτίου 2010 10:05 π.μ.


    ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ: ΔΕΣ ΤΟ "ΕΝΑΣ ΗΡΩΣ ΜΕ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ"
    ΦΙΛΙΚΑ
    ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τιμή και δόξα στον άξιο Έλληνα.
    Στο στέλεχος των ειδικών δυνάμεων μας που τόλμησε έστω και με συνθήματα να υπερασπιστεί την κουρελιασμένη και ξεχασμένη τιμή της πατρίδας του.
    Τον τιμώ και τον σέβομαι όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν έχουν υποστεί μεγάλη εγκεφαλική ζημιά από τους βολεμένους κωλαράδες των προοδευτικότατων ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.