13/8/14

Κραυγή απόγνωσης από τους 50 Έλληνες που ζουν στο Ιράκ

-Βρισκόμαστε στο έλεος των Τζιχαντιστών

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, "έχει δώσει ρητές οδηγίες στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βαγδάτη για αυξημένη επαγρύπνηση (vid)

To  Ιράκ φλέγεται από τον πόλεμο των Τζιχαντιστών, πενήντα Έλληνες εργάζονται στο Αρμπίλ, πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν.
Oι ομογενείς που μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό "STAR",  είναι τρομαγμένοι.


  «Αυτή την στιγμή γίνεται ένας πόλεμος γύρω μας στα 25-30 χλμ. Όλη μέρα είμαστε στα σπίτια μας. Δεν βγαίνουμε έξω, εδώ γύρω υπάρχουν οι Τζιχαντιστές που αν γίνει κάτι θα μας σφάξουν σε δευτερόλεπτα» εξομολογείται ο Π.Χωριάτης.
Μπορεί στην περιοχή να υπάρχει αστυνομική δύναμη, αλλά όπως λένε οι Έλληνες που ζουν εκεί, αυτό δεν αρκεί.

  Αρκετοί δεν έχουν διαβατήρια για αυτό και είναι δύσκολο να φύγουν με αεροπλάνο από την πόλη που ζουν, καθώς για να βγουν τα σχετικά έγγραφα χρειάζονται αρκετές γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Άλλος τρόπος διαφυγής είναι μέσω Μουσούλης, η οποία ελέγχεται πλήρως από τους Τζιχαντιστές και από τα βουνά του Ιράν, που όπως λένε όμως οι ομογενείς αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο.
«Είχανε φύγει 1000 άτομα από όλη την Ευρώπη από τα βουνά και  πεθάνανε όλοι. Τους αφήσανε χωρίς νερό. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Τους αφήσανε σε μια σπηλιά και δεν τους επέτρεπαν να κάνουν μπροστά ή πίσω» πρόσθεσε ο κ.Χωριάτης.
Εν τω μεταξύ, τα χρήματα των Ελλήνων που ζουν στο Αρμπίλ όλο και λιγοστεύουν, ενώ όπως λένε οι ίδιοι είναι «σε ετοιμότητα, με μια τσάντα στο χέρι, με ένα παγούρι νερό και δύο κονσέρβες».

Ανακοίνωση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών
Σύσταση προς όλους τους Έλληνες πολίτες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν το Ιράκ απηύθυνε το υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τους "να αποφύγουν να επισκεφτούν τις περιοχές του Βορείου Ιράκ αλλά και όλες τις περιοχές ανά την ιρακινή επικράτεια που λαμβάνουν χώρα συγκρούσεις και τρομοκρατικές ενέργειες".
Το υπουργείο Εξωτερικών όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε, παρακολουθεί συνεχώς, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βαγδάτη και σε στενή συνεργασία με τους υπόλοιπους κοινοτικούς εταίρους, τις ανησυχητικές εξελίξεις στο Ιράκ, και καλεί όσους Έλληνες πολίτες βρίσκονται ήδη στην περιοχή να παραμείνουν σε διαρκή επαφή με την Πρεσβεία Βαγδάτης (τηλ.: 00964- 7903642046, 7801372165, 7722609949) και την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών (τηλ.210-368 1350 / 1730, e-mail: mdk@mfa.gr).
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, "έχει δώσει ρητές οδηγίες στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βαγδάτη για αυξημένη επαγρύπνηση, συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο Ιράκ και τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας" καταλήγει η ανακοίνωση του Υπ.Εξ.

news247

3 σχόλια:

  1. Μια απορια.
    Οι αμερικανοι διελυσαν τον σανταμ, διελυσαν τον κανταφι, διελυσαν τον μιλοσεβιτσ και ξαφνικα εμφανιζονται αδυναμοι να διαλυσουν μερικες συμμοριες ισλαμοφονιαδων?
    Αλλα επισης εχω την απορια, πως σημιουργηθηκαν αυτες οι συμμοριες? Πως ξεφυγε αυτη η συσταση των συμμοριων αυτων απο την διαβοητη μοσαντ? Για να συσταθουν αυτες οι συμμοριες, χρειαζονται τεραστιες μετακινησεις υλικου και ανθρωπων, οπως επισης και πολυ χρονο. Πως μπορεσαν να γινουν ολα αυτα?
    Το συμπερασμα απο αυτες τις απλες αποριες, ειναι οτι οι συμμοριες αυτες κατασκευασθηκαν.
    Ποιος τις κατασκευασε και τι εξυπηρετουν το αφηνω σε εσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητό Ινφογνώμων, καλό θα ήταν να διασταυρώνετε τέτοιου είδους δηλώσεις πριν τις δημοσιοποιήσετε σκορπίζοντας τον πανικό. Στην πόλη του Ερμπίλ, όπου διαμένω και βρίσκομαι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ζήτημα εγκλωβισμού των Ελλήνων, δεν διατρέχει κανένας κίνδυνο και είμαστε απόλυτα ασφαλείς. Επίσης όλοι οι Έλληνες βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τις επίσημες Ελληνικές Αρχές αλλα και μεταξύ μας. Μεμονωμένα περιστατικά άγχους και προσωπικές εκτιμήσεις δεν εκπροσωπούν και σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας που ζεί και δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Κουρδιστάν. Απεναντίας τέτοιου είδους δημοσιοποιήσεις προκαλούν άμεση ζημιά στις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες τι στιγμή που όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι προσπαθούμε να εδραιώσουμε την παρουσία μας εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Katherine Balamoti είπε...
    Αγαπητή Κυρία,
    Ευχαριστούμε για τη άμεση ανταπόκριση σας από το Αρμπίλ που για ακόμη μια φορά δείχνει τη δυναμικότητα και παρουσία του Ελληνισμού παντού ανά τον κόσμο, που από τη πλευρά μας θέλουμε να υποστηρίξουμε.
    Όσον αφορά την ανάρτηση, όπως θα ξέρετε το ιστολόγιο μας –που είναι ενημερωτικό- αναπαραγάγει διάφορες ειδήσεις και αναλύσεις από τα ΜΜΕ (ελληνικά και ξένα), άλλα και ιστολόγια (ελληνικά και ξένα), που κατά τη κρίση μας παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους αναγνώστες μας για την ενημέρωση τους.
    Πάντα αναφέρονται οι πηγές μας, συγκεκριμένα για αυτή τη ανάρτηση news247 και STAR με ηχητικό-οπτικό υλικό.
    Στη προκείμενη περίπτωση, από το πρωί κυκλοφορεί η οδηγία του ΥΠΕΞ προς Έλληνες ταξιδιώτες στη περιοχή του Κουρδιστάν, και δεν ήταν δυνατόν να μη αναρτήσουμε τις σχετικές ειδήσεις.
    Αν υπάρχει (ουν) άλλη (ες) ειδήσεις η ανακοίνωση (εις) που –όπως λέτε- αντιπροσωπεύουν το σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας που ζει και δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Κουρδιστάν ευχαρίστως να τη (ις) δημοσιεύσουμε.
    Πάντως, το σχόλιο σας, από μόνο του, αποτελεί είδηση και πάλι σας ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.