18/8/14

"Να προστατευτεί η Αμφίπολη από τους Γερμανούς!"

Πολιτική "παρέμβαση" μέσω Facebook έκανε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, ζητώντας την προστασία των αρχαίων της Αμφίπολης από τους... Γερμανούς!

Διαβάστε την ανάρτηση της:

«Επειδή λαμβάνω συνεχώς μηνύματα αγωνίας από πολίτες που φοβούνται μεθόδευση στην Αμφίπολη. Επειδή οι γερμανοί φίλοι μας αγαπούν τις αρχαιότητες και μας έχουν κατακλέψει.
Επειδή οι πατρώνοι τους, έχουν κλέψει αρχαιολογικούς θηςαυρούς που διατηρούν στα μουσεία τους. Επειδή η κυβέρνηση έχει παραδοθεί στους εταίρους και σε τοκογλύφους. Επειδή κανείς Έλληνας δεν έχει εμπιστοσύνη σε Αυτούς που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία, που εκχωρούν αιγιαλούς, αρχαιολογικούς χώρους και δημόσια περιουσία στο όνομα ενός επαχθούς χρέους.

»Επειδή στην δανειακή σύμβαση , που υπέγραψε η τρικομματική κυβέρνηση, υπάρχουν εμπράγματες εγγυήσεις. Ως εκπρόσωπος του έθνους καλώ την υπεύθυνη αρχαιολόγο Αικατερίνη Περιστέρη και την επιστημονική κοινότητα των αρχαιολόγων, να προφυλάξουν τα ευρήματα από κάθε ύποπτη προσπάθεια, ακόμη και με παραβίαση εντολών υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού. Σε περίπτωση που υπάρξουν ύποπτες κινήςεις να ενημερώσουν τους βουλευτές του αντιμνημονιακού τόξου και τους αρχηγούς των κομμάτων».

nooz

10 σχόλια:

  1. Γιατί εκανε τέτοια ανάρτηση, είναι τουλάχιστον περίεργη, έχει πληροφορίες για κάτι τέτοιο; Αν έχει οφείλει να βγει μπροστά και να τις πει! Για τι είδους μεθοδεύσεις μιλάει ακριβώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέν θέλει καὶ πολὺ γιὰ νὰ καταλάβη κανείς τὶ ἁρπακτικὰ θὰ μαζευτοῦν γύρω ἀπὸ τὸν τάφο.
    Ἤδη οἱ ἀγγλικοὶ γῦπες κόβουν κύκλους μὲ τὸ BBC ἐκεῖ.

    Λέτε νὰ μὴ δώση κάτι τίς ἀπὸ τὰ εὐρήματα ὁ Σαμαροβενιζέλος ἄν τὸ ζητήση ἡ Γερμανία;

    Δὲν τὸ ἔχετε καταλάβει ὅτι οὔτε τὸ χῶμα ποὺ πατοῦμε δὲν μᾶς ἀνήκει;

    Ἀλλὰ μήπως εἴμαστε ἄξιοι νὰ τὸ κατέχουμε;

    Κάθε μέρα μᾶς κηδεύουν καὶ τὸ παρακολουθοῦμε ἀναίσθητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει δίκιο η Ραχήλ (αντιπροοδευτικέ, Εβραία είναι και τούτη;), διότι ούτε μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει για την Ελλάδα η Αμφίπολη!

    Μετά την ανακάλυψη (ή μη) του τάφου του Μεγάλου Αλέκου, θα έλθουν τα πάνω-κάτω στην Ελλάδα. Θα γεννηθεί ελπίδα στον ελληνικό λαό, ο οποίος θα πληρώνει με χαρά τους φόρους του και δεν θα δυσανασχετεί που δεν έχει δουλειά ή φαΐ. Τι αξίζουν αυτά μπροστά στην Αμφίπολη;

    Ταύτα και άλλα φαιδρά μπορεί να διαβάσει κανείς στο σαμαρικό αντινιούς :-))

    Δικαίως, λοιπόν, ανησυχεί η Ραχήλ, διότι όλος ο κόσμος φθονεί την Ελλάδα, οι Σιωνοεβραιομασσώνοι καραδοκούν και οι Γερμανοί ίσως προσπαθήσουν να της στερήσουν την τελευταία αυτή ελπίδα της, την Αμφίπολη...

    ΥΓ: Οι ζέστες καλά κρατούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. [4]. Ο καθηγητής Erich Boehringer (1897-1971) υπήρξε αρχαιολόγος και νομισματολόγος. Το 1937 έγινε μέλος του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος και τον Μάρτιο 1940 έφτασε στην Αθήνα ως μορφωτικός ακόλουθος, θέση που διατήρησε μέχρι τον Απρίλιο 1943. Μεταπολεμικά έγινε πρόεδρος του κεντρικού Γερμανικού Αρχαολογικού Ινστιτούτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. [6]. Καθοριστικής σημασίας ήταν στην Ελλάδα η παρουσία του Walther Wrede (1893-1990) ως διευθυντή της Γερμανικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα (1937-43), ενώ στη χώρα μας έζησε πολλά χρόνια από το 1921. Φανατικός εθνικοσοσιαλιστής, το 1935 τοποθετήθηκε ως επικεφαλής του κόμματος για τη σχετικά πολυάριθμη γερμανική παροικία στην Αθήνα. Εγκατέλειψε την Αθήνα μαζί με τα γερμανικά στρατεύματα που αποχωρούσαν τον Οκτώβριο 1944. Η έντονη κομματική δραστηριότητά του τον εμπόδισε μεταπολεμικά να συνεχίσει τη σταδιοδρομία του, ούτως ή άλλως αμαυρωμένη από καταγγελίες για παράνομες ανασκαφές, και έστρεψε το ενδιαφέρον του στη βοτανική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα πόσο ανόητη μπορεί να είναι αυτή η γυναίκα.
    Έλεος πια.

    Αν κινδυνεύει η Αμφίπολη από κάτι, είναι η βλακεία των πολιτικών μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Nativist και Ted Zah.

    Λοιδορείτε την ανακοίνωση της Ραχήλ Μακρή χωρίς να μπορώ να καταλάβω γιατί.

    Δύο λόγοι μπορεί να συντρέχουν για να διαφωνήσει κανεις με τα γραφόμενά της.

    1. Ή εμπιστεύστε την κυβέρνηση του Σαμαροβενιζέλου και πιστεύεται ότι εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

    2. Ή εμπιστεύσται τους ξένους Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς κλπ.

    Για το πρώτο να σας θυμίσω τα παρακάτω:
    α. Αναμένεται η ψήφιση του "αντιρατσιστικού" νόμου που είναι ρατσιστικότατος κατά των Ελλήνων.

    β. Ενώ πληρώνουμε φόρους επί φόρων για να σωθεί η πατρίδα οι κύριοι αυτοί μοιράστηκαν μέσα στο 2013 60.000.000 € ως επιχορηγήσεις για τα κόμματά τους. Έσβησαν πρόστιμα αξίας μερικών δις σε μεγαλοκαρχαρίες. Χάρησαν στην Γερμανική εταιρία χοχτιφ ΦΠΑ αξίας 600.000.000€. Ο δικός τους Βορίδης ως δηκιγόρος της Energa και Hellas Power τις αθώωσε και το κράτος δεν παρεβρέθηκε στη δίκη να διεκδικήσει 250.000.000€ (οι κύριοι αυτοί κάνουν πάρτυ στη Μύκονο αξίας 100.000€ τη βραδιά). Δεν γράφω άλλα για να μην σας κουράζω.

    Όσον αφορά το δεύτερο (εμπιστοσύνη στους ξένους) ρωτήστε τα Ελγίνια και ιδιαίτερα την Καρυάτιδα την Άπτερο Νίκη και τα άλλα αρχαία που κοσμούν τα μουσία τους.
    Αν και αγάλματα, θα σας απαντήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρακαλώ αν είναι δυνατόν διορθώστε το λάθος μου στην τελευταία παράγραφο και συγκεκριμένα την λέξη "μουσεία" που εκ παραδρομής έγραψα με γιώτα γιατί εγω δεν βρίσκω τον τρόπο να το κάνω.
    Όσο το βλέπω δεν υποφέρεται.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατ' αρχάς, δεν λοιδόρησα την Μακρή. Προφανές είναι αυτό, όπως και το τι φοβάται.

    Αλλά το ότι με διάφορες ανοησίες προσπαθεί πάντα να γίνεται πρωτοσέλιδο, είναι εξ ίσου γνωστό.

    Όχι, δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνηση, αλλά δεν θα τα χαρίσουν δα και στους ξένους. Μπας και τα βάλουν υποθήκη για νέο δάνειο; Μην φοβάσαι, δεν θέλουν οι δανειστές τέτοιες υποθήκες. Διότι, εν τοιαύτη περιπτώσει, καλό είναι να ξανασκεπάσουμε ό,τι έχουμε εκσκάψει τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι μόνον η Αμφίπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρε Ραχήλ μου, σε ξέρει όλη η Ελλάδα σπό την κορμοστασιά σου. Δεν χρειάζεσαι άλλα διαπιστευτήρια. Άσε τις γραφικότητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.