15/8/14

Νέα στρατηγική νίκη του Ασαντ - Αμείλικτα πλέον τα ερωτήματα για τη συριακή αντιπολίτευση

ο Συριακός Στρατός στη Mliha
Του Στρατή Μαζίδη
Ο Συριακός Στρατός πέτυχε την ανακατάληψη του μεγαλύτερου μέρους της Mliha,η οποία απότελεί την πύλη προς την ανατολική Γκούτα. 

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας αγωνίζονταν εδώ και μήνες για την ανακατάληψη αυτού του βασικού προαστίου της Δαμασκού με την πολιορκία / αποκλεισμό να διαρκεί πάνω από ένα χρόνο όπως σημειώνει το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο διευθυντής του Rami Abdel-Rahman, δήλωσε πως ο στρατός έχει πλέον "τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της Mliha, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες συγκρούσεις"

Δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ή κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά μια στρατιωτική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο στρατός "συνεχίζει τις δραστηριότητές του σημειώνοντας ποιοτικές επιτυχίες."

Δήλωσε ακόμη πως τα στρατεύματα έχουν «σκοτώσει ένα μεγάλο αριθμό τρομοκρατών και καταδιώκουν άλλους στο βόρειο τμήμα της περιοχής."

Η Mliha, που βρίσκεται νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, αποτέλεσε βασικό σημείο ανάφλεξης στις μάχες γύρω από τη Δαμασκό ενώ έχει στρατηγική σημασία καθώς βρίσκεται δίπλα στο προπύργιο του FSA στην ανατολική Γκούτα..

Η ανακατάληψή της θα επιδράσει θετικά στην προστασία των τμημάτων της Δαμασκού από επιθέσεις ανταρτών με ρουκέτες δήλωσε ο Rami Abdel-Rahman.
Ταυτόχρονα ο FSA (ελεύθερος συριακός στρατός) που αποτελεί την ένοπλη πτέρυγα της συριακής αντιπολίτευσης η οποία ευθύνεται για το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου έχει να αντιμετωπίσει και την πίεση της ISIL στο βορρά καθώς τουλάχιστον άλλοι 9 μαχητές της αποκεφαλίστηκαν ύστερα από την κατάληψη ορισμένων χωριών από την ακραία ισλαμοφαστική οργάνωση.

Επίσης ο FSA βρίσκεται σε μια μέγγενη στα βόρεια της χώρας καθώς ο συριακός στρατός από το νότο σφίγγει όλο και περισσότερο τον κλοιό της πολιορκίας - αποκλεισμού στο Χαλέπι.

Τελικά το μόνο που κατάφερε η αντιπολίτευση ήταν να βυθίσει τη χώρα στο χάος, να φέρει την ευθύνη για την έκρηξη ενός εμφυλίου που μετρά 170.000 νεκρούς, πολλοί εκ των οποίων με μαρτυρικό θάνατο, τη μετατροπή πόλεων που ήκμαζαν σε φαντάσματα και την επώαση του αυγού του φιδιού που δεν είναι άλλη από την ISIL.

Ωστόσο, κι ενώ κατανοούν πως δεν πέτυχαν ούτε έναν από τους στόχους τους, αντί να καταθέσουν τα όπλα ή να συνταχθούν με το συριακό στρατό ώστε να μην ακρωτηριαστεί εδαφικά η χώρα από τους τρομοκράτες, εξακολουθούν να εγκληματούν κατά της πατρίδας τους.

* με πληροφορίες από τη dailystar του Λιβάνου
freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.